Federer smetl Djokoviče i kanárem a bez ztráty servisu získal 21. titul z Masters!

19. 8. 2012, 20:00
Aktuality 166
ATP CINCINNATI - Roger Federer již popáté ovládl turnaj v Cincinnati. Švýcarský tenista ve finále porazil Srba Novaka Djokoviče, kterému poprvé v 29. vzájemném zápase nadělil kanára, a bez ztráty podání si došel pro již 21. titul z turnajů Masters 1000. Tím vyrovnal rekord Rafaela Nadala a zajistil si upevnění postu světové jedničky.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer si po úspěšné sezoně na trávě - finále v Halle, titul ve Wimbledonu a stříbro z olympiády - dal týden pauzy, aby nabral síly na na dva turnaje ve Spojených státech. A rozhodnutí vynechat turnaj Masters 1000 v Torontu se ukázalo jako správné.

Odpočinutý Švýcar se na kurty vrátil na dalším podniku série Masters 1000 v Cincinnati, kde v minulosti již čtyřikrát triumfoval. A letos na sezony 2005, 2007, 2009 a 2010 navázal pátým titulem. Ve finále nejlepších tenistů současnosti porazil 6-0 7-6 Novaka Djokoviče a celou soutěží letos prošel bez ztráty setu i servisu.

Federer sice s Djokovičem od začátku loňské sezony vyhrál teprve třetí z posledních 9 vzájemných soubojů, v celkové bilanci si však upevnil vedení 16-12.

Dnešní celkově 29. duel začal Federer famózně. Hrál precizně, nechyboval, naopak Srb se ne a ne dostat do tempa a nad kurtem po 21 minutách vůbec poprvé ve vzájemných zápasech zazpíval kanár. Ve druhé sadě se Djokovič přeci jen dostával více do výměn a dokázal si pohlídat své servisy, jenže Švýcar za celé utkání nenabídl jediný brejkbol a rozhodnout musel tie-break. V něm se Djokovič otočil z 0-3 na 4-3, měl jeden setbol, Federer však prokázal pevné nervy a vítězství si už nenechal uniknout.

Federer Djokoviče na vítězné údery přestřílel 28-12 a přitom udělal o 5 nevynucených chyb méně. Důležitou částí Švýcarovy hry byly časté a hlavně úspěšné přechody na síť, u které bodoval 11krát ze 14 pokusů. Srb naopak při pokusu o útok neuspěl ani jednou.

"I když je člověk v dobré formě tak jako já teď, jde do takových velkých zápasů s trochou napětí," uvedl Federer. Také jeho soupeř Djokovič v předchozím průběhu turnaje neztratil ani jednou podání a Federer nepředpokládal, že by o vítězi rozhodly jen tie-breaky. "Čekal jsem, že budu brejknutý já. Včera jsem vyhlásil: 'Někdo o podání přijde.' A byl jsem si jistý, že to budu já. Takže je úžasné, že se to nestalo," poznamenal. 

"V prvním setu jsem udělal monoho chyb i dvojchyb. Začátek zápasu mi utekl a to se pak špatně dohání. Roger si to už pohlídal a já mu musím pogratulovat," řekl po utkání Djokovič, který před týdnem vyhrál turnaj v Torontu.



Jednatřicetiletý Federer si v Ohiu připsal celkově již 21. titul z turnajů Masters 1000 a vyrovnal tak rekord Rafaela Nadala. Jelikož loni v Cincinnati prohrál už ve čtvrtfinále s Berdychem, upevní si v zítřejším vydání žebříčku ATP svou pozici světové jedničky. Letos ovládl už šestý turnaj a do sbírky přidal 76. trofej.

"Bylo to pro mě skvělý týden. Dobře jsem podával, měl jsem dobrý pohyb a nechybělo mi potřebné sebevědomí. To je pak velká část úspěchu. Jsem rád, že jsem tu vyhrál už popáté a teď se můžu těšit na US Open," řekl rodák z Basileje, který bude od 27. srpna v New Yorku úočit už na 18. grandslamový titul.  US Open může jako první muž po druhé světové válce vyhrát pošesté. "Zažívám kouzelné léto a chci si ho ještě vychutnat. V New Yorku se cítím dobře a těším se na něj," řekl směrem k závěrečnému grandslamu sezony.  

Pětadvacetiletý Djokovič hrál v Cincinnati ve finále už počtvrté, ale ani v minulosti zvítězit nedokázal: v roce 2009 prohrál stejně jako dnes s Federerem, v sezonách 2008 a 2011 s Britem Andym Murraym.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.825.280 dolarů)
nedělní výsledky (19. 08. 2012)

Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 6-0 7-6(7)
esa: 8-2
dvojchyby: 1-5
vítězné údery: 28-12
nevynucené chyby: 18-23
míče na síti: 11/14 - 0/5
brejkboly: 3/4 - 0/0
čas: 1:20 hod.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

166
Přidat komentář
Mira17
At zije kral vsech kralu at zije Roger Federer
Reagovat
Pe3k
[HD] Federer Vs Djokovic Final HIGHLIGHTS ATP CINCINNATI MASTERS 2012

http://www.youtube.com/watch?v=qMDl3ng9Fzc&feature=g-all-lik
Reagovat
smazaný uživatel
U tohoto zápasu highlights netřeba. Prvních 20 minut patří do zlatého Rožérova fondu a budu si to pouštět porád dokola :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, s tím budu ještě otravovat vnoučata jednou, jak Roger dal kanára hráči, kterýho před měsícem a půl vyhodil z místa světový jedničky. Já tomu nemoh věřit, když jsem to viděl :)))) Jedna věc je dostat kanára od Lacka, když o nic nejde a Rafa prostě ztratil koncentraci. Ale ve finále Masters :))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak někteří mají v paměti i moment, kdy světová jednička dostala od dvojky kanára ve finále grandslamu...
Reagovat
smazaný uživatel
ale tím asi nikdy vnoučata otravovat nebudeš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, jenže mezi nima to Roger na kanáry vede 3-1 a na ty z finále GS to maj 1-1, takže who cares :)
Reagovat
Vojtiik
:D:D ten byl taky slusny:))
Reagovat
Sonja
Good point;-)
Přece je nesrovnatelně zajímavější, že král králů dostal kanára ve finále GS, než že ho dostal nějakej Djokovic Who ve finále Masters:-))
Reagovat
Roger_Federer
Federer dostal kanara na svem nejhoršim povrchu na antuce od nejlepšiho antukaře všech dob ktery byl v plne forme a sile..Djoko od stareho :)skomirajiciho Federera..je to zajimavej ši..
Reagovat
Sonja
I kdyby to bylo třeba na ledu od eskymáka, když jsi nejlepší hráč všech dob, je daleko větší senzace, když kanára dostaneš, než když ho nadělíš;-)
A je to hnus, když vlastní fanoušek o svém favoritovi napíše "stary a skomirajici", že se nestydíš, to i já mám k Rogerovi větší respekt:-)
Reagovat
gigin
Gragulace všem fans RF. Speciálně místnímu Rožérkovi :))
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jenom doufat že Querrey nevyhraje Winston-Salem, v tomto případě se Novak stane vítězem BONUS CHALLENGE v Severní Americe.
Reagovat
gigin
Sice Nole hukl, ale já si jedu pořád na "plné prádlo" !! Všude samý ič, krása :))) IDEMOOO !!
http://www.q3.cz/images/42gigin1.jpg
http://www.q3.cz/images/42gigin2.jpg
Reagovat
Sonja
:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Už sem myslel, že už sem tu viděl všechno a že už mě tu nic nepřekvapí, ale aby se tu někdo dožadoval gratulace od fanouška soupeře, tak to už je docela síla.
Reagovat
a.magerova
To není nic proti ničemu, nikdo tu nemusí nikomu gratulovat, ale pokud tady někteří převážně kritizují, jak určitého hráče, tak jeho fans, tak by byla od nich frajeřina někdy udělat pěkné gesto.
Sama jsem tu to gesto ráno hledala...
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle jsem to nemyslel. Je fajn gratulovat, ale když si někdo vyloženě řekne: "Co takhle gratulace soupeři?". Tak to už je trochu moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Off topic..Rafa premysla nad upravou svojho kalendara, co si myslite, ako sa to konkretne prejavi?

Osobne by som vyskrtol celu Aziu, pre mna najmenej podstatná cast sezony + Pariz hala..Myslim, ze to by ludia ani moc nepocitili..Ak to bude malo, tak aj jeden z dvoch turnajov IW, Miami, ale to by ma uz mrzelo...Dohu si zrejme Rafa nechá ako prípravu na AO, rovnako tak tak dvojicku Masters pred USO..Znamenalo by to,ze Rafa za rok odohra na hardoch 7turnajov oproti 6antukovym..Vela ci malo?
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by vynechat hlavně Barcelonu, 4 antukové turnaje + RG mi přijdou moc, hrozně ho to unavuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Barcelonu si ako "domaci" turnaj zrejme ponechá..Ci ho to unavuje, to je otazka..On sa totiz na kurtoch dlho nezdrží, za celé obdobie aj s Parižom stratí tak dva sety..Ale viem jak to myslis,hrat 2turnaje,tyzden volno a znova 2turnaje je na prvy pohlad celkom zaberák..
Reagovat
Heather_Fedex
ja si myslim, ze z azijskych turnaju rafa chodi do tokia rad a z halove casti minimalne 1 pripravny turnajby absolvovat mel, protoze bohuzel pro nej se zaverecny turnaj mistru hraje po kazde v hale vzhledem k tomu, ze je to turnaj na konci tenisoveho roku. a pred wimbledonem by mel zvolit queens, halle byla letos opravdu nestastna volba, diki kt. nezvladl prechod na travu a krom toho nestihnul dolecit stare zraneni. z americkych turnaju by asi mel vynechat cincinnati, to neni turnaj pro nej, v rogers cupu uz 2-krat triumfoval
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, já raději uvidím Rafu o pár let dýl, i za tu cenu, že vynechá pár turnajů..
Ta Barcelona je diskutabilní, ale antuková část sezony je pro něj nejdůležitější, s vyvrcholením na RG, to je těžký..souhlasím s tou Asií.
Reagovat
smazaný uživatel
Dohá, Aus. open, po Austrálii Dubaj nebo Memphis, jeden z dua Indian Wells, Miami, pak Monte Carlo, Barcelona, jeden z dvojice Madrid/Řím, French open, Halle nebo Queens, Wimbledon, kanadská 1000 nebo Cincinnati, US open, Valencie, Paříž, Londýn. 15 turnajů - 4 turnaje antuka, 2 turnaje v hale, 2 na trávě, 7 na tvrdém povrchu. Zátěž rozložená, žádné dlouhé série zápasů, atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre jeho dobro by mal vynechat Dohu a radšej íst na exho do Kooyongu napr. Potom by mal hrať v Acapulcu - 500 bodov zadarmo a vynechať tým pádom Madrid masters - kde sa mu nedarí až tak. Aj jeden z dvojice turnajov IW/Miami je otázny.
Možno by mal namiesto Canada Open hrať v lete v Hamburgu ďalšiu 500vku, ale to určite nespraví - no bolo by to pre jeho dobro. Cincinnati by mal hrať určite, je to najlepšia prípava na USO. Z ázijského turné len Šanghaj, alebo len Paríž a WTF.

Čiže keby som ja jeho "schedulemaster" by to vyzeralo asi takto : Australian Open, Acapulco, Miami, Monte-Carlo, Barcelona, Rím, RG, Wimbledon, Hamburg, Cincinnati, USO, Šanghaj, Paríž a Londýn.
Reagovat
smazaný uživatel
Korek, prečo nie..Ale vymenoval si pár turnajov, kde Rafa nejazdí, ani keď je zdravý..Hlavne Dubaj, Valenciu a pod..Bez nich by to bolo celkom okej, hoci antukovú sezónu bude hrať Nadal určite celú, tam šetriť rozhodne nebude.

Rfever, tá exhibícia sa mi na začiatok roka celkom pozdáva. Trochu menej to Acapulco a pomerne časté a radikálne prechody z povrchu na povrch. Ale možno by to fungovalo, kto vie.

Ja by som to kresal v takej miere, aby to čo možno najmenej ovplyvnilo zaužívané stereotypy. Antukovú sezónu by som teda začal o niečo skôr a skončil o niečo neskôr. Vypustil by som teda trebárs Miami, hoci potom mi príde IW ako taký kôl v plote, keďže pred ním je mesačná pauza a po ňom široko ďaleko žiaden betón. Neviem, či by malo zmysel pripravovať sa 5 týždňov na ojedinelý turnaj. V najhoršom možnom prípade by som teda vypustil oba tieto turnaje a po Austrálii prešiel rovno na dlhú antukovú sezónu. Myslím, že to by bolo celkom plynulé. Hamburg je bohužiaľ dosť odveci, čo sa kalendára aj typu aktuálneho povrchu týka..

Suma sumárum. Doha, Shangai, Tokyo, možno Paríž out..Dúfam, že to bude stačiť..
Reagovat
smazaný uživatel
bral jsem to trochu hopem, snažil jsem se, aby zůstala zachována posloupnost povrchů, neměnil tolik časových pásem apod. To, na které turnaje jezdil doteď, jsem nebral v potaz. Všechno bude záležet na tom, v jakém zdravotním stavu bude. Je fakt třeba možné, že se po Wimbledonu kvůli úlevě kolenu vydá na 500 do Hamburku a pak třeba pojede až na US open. Tu Valencii jsem tam vložil, protože to má "za rohem" a nevěřím, že by po US open stál 2 měsíce až do Bercy. Nadal sice rád jezdil do Asie, ale co si pamatuju, žádné extrémní výsledky tam neměl a tudy může být ta cesta, kdy hodně uleví svému tělu - jiné podmínky, časový posun, tvrdý povrch, jen taková vložka mezi US open a halovou sezónou...

Je tu ale ještě jedna věc, na kterou je třeba brát ohled. Hráči mají určité povinnosti vzhledem ke svým žebříčkovým postavením-účasti na turnajích 1000, 500 apod. A v případě, že se z turnajů 1000 odhlásí jen tak pro nic za nic, aby si odpočinuli, počítají se jim nulové zisky, mohou být vyloučeni z dalších turnajů 1000 atd.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak místo Dohá do Kooyongu, jak píše rfever, samozřejmě jet může, ale někde ty body získávat potřebuje, musí objet i nějaké pětistovky. Vynechání Dubaje OK, nic proti ten tam být nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
a přecijen ještě něco - možná je to subjektivní dojem, ale Nadal měl nejlepší sezóny, když v antukové sezóně něco vynechal(2010), aby pak vyhrál kromě Paříže Wimbledon i US open, případně rok 2008, kdy v Římě vyletěl v prvním kole s JC Ferrerem, aby vzápětí ve finále Paříže zesměšnil Rogera, vyhrál Wimbledon, olympiádu, Toronto a došel poprvé do semifinále US open.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Doha je len 250...Paradoxne, pretože dotovaný je celkom dobre...Inak, ako píšeš, všetko bude záležať od miery zranenia, tá sa potom odrazí aj v Rafovom kalendári..uvidíme ;)

+ K tým povinnostiam voči ATP, máš pravdu...Na to som pozabudol, v súčasnosti to funguje tak, že hráč môže vynechať jeden turnaj Masters series..Rafov prípad by bol ale výnimočný, neviem či by ho niekto mohol pokutovať za pošramotené zdravie, ktoré môže aj lekársky doložiť. Myslím, že ak by požiadal ATP, dostal by výnimku..Ale to už ideme naozaj do hĺbky..
Reagovat
smazaný uživatel
jenže pak by ATP vytvořila dost nebezpečný precedens, jelikož by si určitě spousta hráčů sehnala papír, proč najednou nemusí do Číny apod.
Reagovat
Vojtiik
presne jak pise korek, tohle by byl precedens a podle me naprosto neferovy.. sice jsem za svuj nazor velice kritizovan, ale je to ciste jeho problem, ze je zraneny, je nachylnejsi ke zraneni.. navic ten papir od doktora se "zranenim/odpocinkem" by si pak sehnal opravdu kazdy top hrac, na ktereho se vazou tyto povinnosti a ta pravidla o minimalnich nutnych poctech turnaju by mohli zrusit.. na druhou stranu, kdyby je zrusili mozna by to bylo lepsi, precejen, at si kazdy jezdi hrat kam chce a co chce, body a dotace by byli jednoznacne dane, takze stejne by ti nejlepsi hraci turnaje objizdet museli, aby si sve postaveni udrzeli:)
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo největší zlo, takovej Tipsarevic by pak byl schopnej bejt 6. na světě, i když by nehrál proti nikomu z top 10.
Reagovat
spaniel
Pochybuju ze by dostal vyjimku. Sice by asi pridaval velke tituly, ale trpel by nedostatkem bodu a propadl by se v zebricku.
Reagovat
smazaný uživatel
je otázka, jestli by se propadl. Na natuce vyhraje Paříž, Madrid, Monte Carlo, Barcelonu a Řím, získá 5500 bodů, což stačí na páté místo žebříčku...
Reagovat
smazaný uživatel
Byla by to paráda, kdyby Rožér vyhrál Us open. Hned by měl na čele náskok přes 2500 bodů. Tak jako tak si může vzít místo Us open dovolenou a jednička bude dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten žebříček to je kraasa:) USO by vyhrat moh, protoze pak zacne spousta obhajovani:)
Reagovat
smazaný uživatel
že Djoker není v psychické pohodě musí vidět i slepý. Ale není to jen tento turnaj, táhne se to s ním už někdy od Dubaje snad s výjimkou turnaje v Miami (?). Z Djokovičova tenisu se vytratila lehkost, všechno musí vydřít, v klíčových chvílích se bojí. Z jeho očí úplně zmizel ten pocit zabijáka, který měl loni, kdy si prostě neustále věřil na 1000% i za nepříznivého stavu. Včerejší tiebreak podle mě byl toho dobrým příkladem - vydře ze stavu 0:3 otočku na 4:3, pak dá dobrý servis, Roger krátký return a Djoker vymýšlí, vymýšlí a pak pošle kopcem přerotovaný balón někam půl metru za lajnu? A ten lob v TB za stavu 7:6 po Rogerově nepříliš dlouhém prvním voleji? Djoker se vyloženě bál, aby ho nevyhodil, tak ho Rogerovi nahrál.
Řekl bych, že tenisově na tom není nijak hůř oproti loňsku, ale ta hlava není tak, kde byla. I proto není světová jednička, ale jen dvojka, i když odehrál o turnaj více než loni (a to ještě loni hrál 250 v Bělěhradě), i proto už má v sezóně o 4 porážky více než za celý loňský rok, i proto vyhrál "jen" tři turnaje, byť vstoupil do sezóny výhrou na Australian open.
Reagovat
Heather_Fedex
je fakt, ze novakovi pocas turnaje v monte carle zemrel stary otec, ale od te doby uz par mesicu ubehlo, takze by se z toho uz davno mel oklepat, predci jen je to profesional....
Reagovat
woody
Já jsem z toho taky dost zmatenej,jako velkej fanoušek Djokera jsem včera vůbec nechápal. Dostal kanara, udelal pet dvojchyb,myslel jsem,ze je zraněný... Úplně mu chybí jiskra, jestli mu leží v hlavě olympiáda? Nevím proč jeho tým ted dostal volno,zvlášť když třeba Vajda v Londýně nebyl! Chybí mu jiskra, nesměje se,jako se vždycky smál! Sice vyhra v Torontu a finale v Cinci,takze výsledkově pohoda,ale celkový projev je pro mě takovy bezduchý...
Reagovat
smazaný uživatel
to je ono, bezduchý. Djoker, který byl schopný lítat po kurtu a mlátit se pěstí v hruď protože se mu povedl skvělý míček za stavu 0:0, 15:15 teď občas zatne pěst.
Reagovat
woody
Jen aby to videl někdo jemu blízký a dokazal ho dat do kupy! Přeci jen US open se hraje na pomalejším povrchu,to by mu mělo sedět! Jen mám obavy aby nebyl bezduchý Djoker i na US...
Reagovat
a.magerova
21 let Marko Djokovič - gratuluji a zdraví přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu sa blahoželá aj takýmto štvrtotriednym hráčom ? :))
Reagovat
a.magerova
No to víš má slavného bratra, takže si chci šphnout, co kdyby Nole i k tomuto přihlížel :-))))
Reagovat
Roger_Federer
Kde jsou vedouci Novakova fanklubu??..gigine,Sonjo.Co gratulace soupeři a uznani kvality za vykon?..
Reagovat
smazaný uživatel
silu, giginku! Uz jen samo pomysleni na treti set nam delalo poradnou diru do hlavy.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Ten si odjel už před zápasem nahánět mořské panny :-))
Předtucha...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to urco ne jen je.. :-))) On to ale bez monitoringu stejne nevydrzi!
Reagovat
a.magerova
Co my víme co taková jedna či více mořských divoženek dokáže s myslí suchozemce....
Třeba přijede a bude fandit Rogerovi :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
.. totiz Federinkovi!.. :-)) Taky jste si vsimli transparentu, ktery si vyrobili svycarsti fanousci na zapas Fedexe s Wawrosem? Parada! :-)))
Pardon, odlehceni.. to je vzdycky zdrave! A co mam taky rikat, mne ten kanar staci! :-)
Reagovat
Vojtiik
ja si nevsiml co tam bylo?:)
Reagovat
Vojtiik
aha Federinka, uz chapu:D
Reagovat
Fandina
tak to je hezké to Federinka :-)))
Reagovat
fazil
ROGEEEEEEEEEEER THE BEST EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Mayo
RF hral na tomto turnaji fantasticky a zaslúžene vyhral...som rád, že porazil Djokoviča... na US Open bude veľký favorit na triumf a keby ho vyhrá nehneval by som sa
Reagovat
smazaný uživatel
ale nezaznamenal, aby tu take nekdo bral v potaz to, ze Novak evidentne neni v psych pohode ( uz i sam se o tom zminil - nespecifikoval....). Ta nepritomnost Vajdy mi taky nak nehraje !
Reagovat
J.M.
Řeči o psychické nepohodě jsou jen ničím nepodložené spekulace (fanouškovské alibi?) To, že s ním nejezdí Vajda všude, je úplně normální. S Federerem tam taky nebyl Annacone. Hráči běžně na běžné turnaje jezdí bez koučů.
Reagovat
smazaný uživatel
Vim, to ho neomlouva, ale v individualnim sportu je to mozna ten nejdulezitejsi faktor.... . Je to neprehlidnutelne - hlavne pro jeho nejblizsi zname..... Zbirej trochu take Info
Reagovat
spaniel
Akurat ze ze uz pred Olympiadou rekli, ze se k nemu pripoji az na US Open, ty motaku.
Reagovat
spaniel
Akurat ze ze uz pred Olympiadou rekli, ze se k nemu pripoji az na US Open, ty motaku.
Reagovat
a.magerova
Jj i Vojta Bidrman včera při zápase říkal, že Nole už i kapku naznačil, ale dále nespecifikoval, že NĚCO není OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem preco tie invektíva ako reakcia na uplne neskodny prispevok.
Reagovat
smazaný uživatel
Pretože je to najhlúpejší prispievateľ celého fóra, žeby ?
Reagovat
spaniel
Nekomu jinemu, nebo novemu, bych to urcite nenapsal. U tohoto tydýta je to jeste velmi mirne, skoro az lichotka bych rekl.
Reagovat
Fandina
jen tak dál a příště zase. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem..Víkendové dianie mi bohužiaľ kompletne ušlo, takže môžem prispieť akurát s pocitom z výsledku. Nole zrejme definitívne ustúpil z nadpozemských pozícií a vrátil sa len do bežnej špičky. Na druhú stranu s Federerom dnes na harde prehral po dosť dlhej dobe, z toho jeden set veľmi tesne..Verím tak, že sa tak zákon pravdepodobnosti naplní a Djokovič v NY s Federerom druhýkrát a tretí celkovo neprehrá.

Pre mňa je totiž Djokovič stále na harde v NY papierovým favoritom, no priznávam, že intuitívne sa prikláňam viac na Švajčiarovu stranu..Škoda, že sa turnaja nemôže zúčastniť Nadal, herne oslabený Djokovič ponúka väčšiu šancu na titul pre každého rivala, hoci hráči od miesta 5 a nižšie to moc nepocítia..

Inak, nie je mi celkom jasné, prečo niektorí jedinci miesto prirodzenej radosti z triumfu, vyjadrujú svojimi predčasnými súdmi akurát tak myľný pocit zadosťučinenia..Navyše po vyhratom jedného z mnohých Masters..Osobne som si neni vedomý, že práve Cincinnati 2012 bol smerodajný turnaj, čo do kontextu naj hráča doby. Ale uznávam, že emócie a eufória z víťazstva niekedy natoľko zviažu ruky, že človek prirodzene podlieha zidealizovaným scénárom a uchyľuje sa k predčasnému uzavretiu všetkých účtov..Sám mám podobnú sklony.

Ja na tom hlavne nerozumiem jednému. Ak by som napríklad (teoreticky, veľmi teoreticky) fandil Rogerovi, určite by som tento nezmyseľný boj neživil, veď čísla sú zatiaľ na vašej strane, tak koho vlastne stále presvedčujete, samých seba?

Je úplne zbytočné tým byť zviazaný, sledovať výsledky len skrz konečného skóre, ktoré ani nevieme, kedy sa uzavrie..Čo ja viem, mne to príde ako za trest, fakt nevďačný údeľ...Odbúráva to okrem iného pozornosť od samotného tenisu a radosti z bežnej výhry, je to "balvan", ktorý si človek so sebou priebežne nosí..Je len na vás, kedy zistíte, že nie je prínosom, ale príťažou.
Reagovat
smazaný uživatel
Prepáč, ale mne (a viacerým) je to jasné a píšu to niekedy špeciálne pre typy ako Broz, alebo iní Nadalovci - ktorí si pravdu nikdy nepriznajú, či už s princípu alebo iba ješitnosti.

Niekedy je to rýpnutie zo strany Fed Fans, inokedy aj "kopanie do mŕtveho koňa".
V každom prípade sa v istej miere s tvojím postojom stotožňujem, veď sa aj hovorí, že "skutočná osobnosť nedbá na názory iných". A sú väčší odborníci ako tí tu na TP.

No je to aj vyjadrenie radosti a hlavne OBDIVU nad tým, čo tento pán Tenista dokázal. Ak s tým máš problém, nereaguj ale nemám pocit, že tu je cenzúra a že si nemôžem povedať svoj názor na najlepšieho hráča nielen svojej doby. Či vari ti to až tak vadí ? Ak áno, ignoruj. :)

Tiež sa nehádam a nekritizujem, keď niekto označí Nadala za najlepšieho hráča histórie na antuke, resp. nalepšieho laváka v Open ére. Niektoré veci sú proste fakty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě jde hlavně o přesvědčování sama sebe, protože existuje pomerně dost důvodů, proč nepovažovat Rafu za horšího tenistu a mluvit o nich jako o dvou nejlepších historie. A většina fandů Rogera to tuší, no a když vezmeš, že Rogerova kariéra už je prakticky jen o překonávání rekordů a posouvání hranic dál, než to dokázal kdokoliv předtím, není příjemný u toho mít ten stín Rafy.

Já jsem třeba dřív (před rokem 2008 dejme tomu) upřímně nesledoval tolik turnaje Masters, no nechápu, jak je možný, že Roger se vší dominancí má Masters skoro stejně jako GS :) taková 30 by bylo daleko vhodnější číslo.
Reagovat
spaniel
Ty furt necemu nerozumis :)
Kdyz uz se vzivas do pocitu fandu Rogera, tak si predstav i to, ze ma 31 a 2 roky stradal. Kdyz dva roky ctes, ze uz nikdy nic nevyhraje a ze byl mel skoncit a pak predvede takovyto rok, tak to je proste bomba.
Mam ale pocit ze kdyby vyhral svuje GS c. 20 a Masters c. 50, tak napises, ze nerozumis nad cim jasame a ze to nic nemeni :/
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, je to urcite obdivuhodné..Hlavne ten Wimbledon..Radost o to vacsia,ze dlhsie nevyhraval,az prehry dodajú výhram hodnotu..

Svetová jednotka je isto bonus, no pri sucasnom systeme je tazsie post obhajit,nez sa naň dostať. Tak ako som v lete pred rokom písak,že Novakove dni sú na čele zrátané, to isté platí aj pre Rogera v roku 2013 a možno aj skor..

Chazy, na prvy pohlad sa moze zdat pocet Masters akýsi chudobný, no to preto,ze Nadal ich má rovnako..Federer ich ma totiz s prehladom viac,nez Sampras, ci Agassi..Z 9 v roku sa hrajú tri na antuke,tie sú viac menej vyarendované pre Nadala..Z tych ostatných siestich sa pri dvojsetovom systéme nepodarí uspiet na vsetkych..Mne to cislo príde celkom prijatelné aj k pomeru počtu GS..
Reagovat
smazaný uživatel
Predem gratuluju federerovi. Jsem fanousek djokovice a tak se ptam. Kde byl hlavou prvni set? Snad se do uso vsechny trable napravy a nastoupi ten srdcar!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, proč nebylo finále v tv na žádném programu?
Díky...
Reagovat
Sonja
Bylo. Na Fandovi.
Reagovat
smazaný uživatel
teď sem se podíval na přehled programů kabelovky, fanda tam je, beží na něm nějakej film, co je to fanda?
Asi sem zaspal...ale díky...
Reagovat
Sonja
http://www.mediaguru.cz/2012/07/paty-kanal-novy-fanda-predstavil-program/
prý "zaměřen zejména na mužské diváky"...doufám, že pro nás holky vznikne Fandina:-((:-D
Reagovat
spaniel
Prakticky vsechny kanaly jsou pro holky :/
Reagovat
a.magerova
spaniel: jo tak to mi kolegové v práci taky řekli, když jsem "bojovala za emancipaci" TV kanálů :-)) ... prý všechny jsou více méně pro ženské, no teda nevím :-/
Rafan.Nandal: včera ve 23:20 (už jsem měla PC vypnut, takže jsem nemohla poradit) dávali na Novasport záznam.
Reagovat
a.magerova
Fanda: dnes 13:10 a 22.8. v 8:55
Novasport: zítra 9:10
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělej výkon od Rogera. V prvním setu mi bylo Noleho až líto. Doufám, že se na US Open dočkáme stejného obsazení finále a snad i vyrovnanějšího zápasu s lepším koncem pro Fedexe :-) Má mu co oplácet v NY.
Reagovat
smazaný uživatel
byl nejlepsi, je nejlepsi a bude nejlepsi:) Roger forever
Reagovat
smazaný uživatel
RF, thanks!! Djoky byl sice nahony vzdálen nejlepší formě, ale to Roger taky,já ho viděl hrát "100x" líp i v zápasech s Rafou nebo právě Djokym a přesto častokrát prohrál... Takže na US open vyladíme a za tři měsíce budeme obdivně koukat na letošní úspěchy: 9 vyhraných turnajů včetně Londýna, 2 vyhrané GS, suverénní číslo 1, stříbro z OH - a budeme se všichni RFans modlit za další min. 2-3 sezony s Rogerem na vrcholu (= TOP3 v ATP rankingu). Díky díky díky!!!
Reagovat
J.M.
To mi připomíná, jak jeden fanoušek Rafy před londýnskou olympiádou pořád psal "Rafa bude obhajovat zlato z Pekingu, čímž bude mít možnost v Riu jako jediný hráč historie vyhrát tři olympiády po sobě, na třech různých površích), a opakoval to tak často, že už ty tři vítězné olympiády od něj zněly jako konstatování faktu. :-)

Já bych radši brzdil.
Reagovat
smazaný uživatel
já věděl, že někoho popíchnu k takové reakci, to je OK. :-))
Jen podotknu - nejsem zaslepený fanoušek RF, i když při jeho zápasech tep vyskakuje hodně vysoko, už 10 let... Ale Rafa, Nole a Andy, to jsou borci, které respektuju, často obdivuju a např. loňské finále US open považuju za nejlepší zápas posledních 10 let, těsně za něj stavím finále letošního AO opět se stejným obsazením a finále Wimbledon 08 RF - RN. Ale práavě teĎ si jdu na youtube pustit z nostalgie nějaký ten match mezi Ivanem Hrozným a BB, to byla nenávist!! :-))
Reagovat
a.magerova
Jsem taky pro umírněnější vize :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že povrch v cincinnati hodně zkresluje rozdíl mezi Rogerem a Novakem, asi není náhoda že Novak tam ještě nikdy nevyhrál a naopak Fedex pětkrát. Něco podobného je dohledatelné např. v Římě kde podmínky zřejmě nesedí zase Federerovi. Novak ho tam letos porazil skoro stejným rozdílem jako s ním dnes prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, jenže US Open je přecijen bližší Cincy než Řím. Na ten budeme myslet zas před Australian Open.
Reagovat
smazaný uživatel
:) tam taky
Reagovat
smazaný uživatel
Fuu, nerobme zase z tých drobných rozdielov v rýchlosti kovbojku :)..Rím môžeme porovnávať s Parížom, určite nie s Melbourne..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasněže ne, ale když už, tak je blíž AO jak USO :) na pomalejch površích má Nole výhodu.
Reagovat
Bob
hurááááá :)
Reagovat
a.magerova
Huráááá...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dnes znova dokázal že je s ním treba stále počítať.
Reagovat
Amputace
Opravdu úctyhodné představení Federara. Djokovič bude jen těžce hledat svojí loňskou formu na US Open..
Reagovat
smazaný uživatel
Zase jeden povedený zápas, Gratulace, S jakou lehkostí a suverenitou lze hrát i v 31letech. Vyhrát finále bez nabídnutí breakballu soupeři, to je opravdu velká paráda. Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi na tom celý připadá nejšílenější. Nole se svým vyhlášeným returnem a jediná naděje na výhru by vedla přes TB.
Reagovat
dappe
Navíc i statistika výměn s 10 a více údery, byla taky výrazně pro Federera, dost výrazně.
Reagovat
majjkaa
Roger ukázal svoje veľké nadanie
nestratil set, a ani jedno podanie.
V Cincinnati už piaty titul získal
v prvom sete na kurte kanár si pískal.
Svetová jednotka dala Dvojku "dole"
Roger sa tešil, sklamaný bol Nole (autor andrea)
Reagovat
Pe3k
Dobrééé :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
spaniel
Nenapsala to andrea ze sme.sk? ;)
Reagovat
majjkaa
jj :) ved mam tam autor andrea :)
Reagovat
spaniel
300 tydnu uz neni nerealnych. Ani jedno ztracene podani na turnaji, to se mu povedlo tak po treti. Vypada to na nejlepsi sezonu od 2006 :) Skvela hra na siti, to Nole by mel zacit trosku ty voleje trenovat, v jedne vymene to byla az ostuda jak Rogerovi furt nahraval, dokud ho neprohodil.
Reagovat
Pe3k
Sezonu 2007 asi těžko překoná, sice může vyhrát více turnajů celkově, ale to nepřeváží 3 grandslamy během jednoho roku...
Reagovat
Labi
no v New Yorku se bude rozhodovat jestli bude sezóna pro Rogera skvělá nebo úžasná :D.....ne tahle sezóna nebyla o titulech ale o sebevědomí kdy byl odepisovanej všemi a že vyhrál tolik turnaju? no a co hlavně že si zase věří ....ona samotná jeho hra mě vždy přitáhne k obrazovce a když vyhraje tak je to jen třešnička na dortu:)
Reagovat
Pe3k
Sice se teď vše točí kolem Federera, ale zrovna vyšlo velmi kvalitní video s příznačným názvem Rafael Nadal - Born to Run (HD)

http://www.youtube.com/watch?v=ONAOwPlDOCg

Všem fandům RN doporučuji.
Reagovat
steve79
Chudák Rafa ted bude muset jít na operaci a půl roků bez tenisu. Začíná mít psychické problémy chudák.
Reagovat
Pe3k
Kde jsi to četl? Já myslel, že na operaci nejde, že proto teď nehraje, aby spočnul a dal se do kupy.
Reagovat
steve79
Psali to isport.cz. Prý dosavadní léčba k úspěchům nevede.
Reagovat
J.M.
To je typický Blesk toho nejhoršího ražení, bulvární článek z ranku "vycucám si z prstu cokoli". Za prvé tam nic nepíšou o tom, že na operaci půjde, ale že kdyby se takovéto zranění nezlepšilo, mohla by operace být, za druhé tam o psychice opět nic nepíšou, jenom citují jeho výrok, který odcitovaly všechny agentury a byl v každém článku. Absolutně nic ničím podložené, žádná nová zpráva odnikud, jenom remix starých převzatých agenturních zpráv, a nad nimi jeden pisálek z Blesku, který si z toho cucá, a cucá, a cucá...
Reagovat
steve79
Já to taky tak beru. Sport je bulvár v poslední době. Dříve to byl ale seriozní deník.
Reagovat
J.M.
iSport je Blesk.cz, a Blesk je extrémní žumpa odjakživa. Takovéto články na Blesku (a jemu podobných serverech) vidám mnoho let - vezme se citát z týden starého článku, o tom se vyfantazíruje "co by, kdyby", a vydá se to jako zpráva. Která má jako tvrdit něco nového. Kromě toho, že to je to nejlínější, co může existovat, naprostá degenerace nejen novinářské práce, ale práce vůbec, protože tam prostě žádná práce není (takových "článků" si může každý pablb vycucat sto denně a nemusí jedinkrát vstát od stolu), považuji za nemravné vůbec takové servery podporovat tím, že jejich parazitické výcucy čtu nebo na ně odkazuju. Nebo se o nich vůbec zmiňuju.
Reagovat
rib
Rafovi sice vůbec nefandím, ale video je pěkné... Jen aby se mu to běhání vrátilo, teď spíš jako by to bylo "born to run and suffer..."
Reagovat
steve79
Já si myslím, že kdo je objektví tak uzná, že Roger Federer je nejlepší hráč historie. Tenisu dominuje i v 31 letech. Chtěl bych slyšet argumenty?
Reagovat
dadaft
velkých hráčů je v historii spousta - proč někomu nestačí, že je Roger velký hráč, proč musí být nutně nejlepší v dějinách galaxie????
Reagovat
Pe3k
To se ptej Rogera. Proč je tak dobrý, že se stal nejlepší v historii? Asi mu nestačilo být jeden z mnoha a chtěl být vyvolený :)
Reagovat
dadaft
v některých věcech se stal nejlepší, v některých ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je neúspěšnější hráč všech dob..
Ale kdo je nejlepší v historii tenisu říct nejde..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Federerovcům, nezapomeňte ale že Novak má i po dnešku nejvíc bodů v letošní sezoně. Naštěstí pro Novaka je povrch v New yorku pomalejší než v cincinnati, kde to Federerovi vyloženě sedí.
Reagovat
Pe3k
Tak rozhodují grandslamy a když se jukneš na rekordy atp tour dominuje všem generacím.

http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records
Reagovat
ladka
velka velka gratulacia Rogerovi super
Reagovat
majjkaa
Gratulacia, výborná forma Roger !!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky gratuluji. Je nádherné se na něj dívat. To byl krásný tenis, tak chytrý..... To umí snad jen on! :-)
Reagovat
Pe3k
Roger i ve 31 letech vyhraje takový turnaj bez ztráty setu a servisu, neuvěřitelné...Gratulace a do zbytku sezony mi bude stačit vyhrát pouhé 3 tituly, takže New York, Paris and London :) Jsem nenáročný fanoušek. Kanárek je jen třešnička na dortu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mňa stačí ten New York, a keď už - tak Londýn k tomu. Ale aj bez toho je to skvelá sezóna.

Písalkovia môžu ďalej básniť o "slabej konkurencii" v dobe jeho vládnutia, no nevyvrátia fakt, že ako 31-ročný dominuje bez problémov tiež.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto turnaji vskutku nebývale dominoval, to je pravda :)

Jinak mně bohatě stačí USO. 17 je mimořádně ošklivý číslo, nikdy se mi nelíbilo.
Reagovat
Pe3k
Pro Rogera je prostě každá konkurence slabá :) Na zdejší pisálky se vykašli, já sem těm jejich koninám jen směju...Už vyšlo highlights.

Federer vs Djokovic - Cincinati 2012 Highlights

http://www.youtube.com/watch?v=cSBxTJrG8Fs&feature=g-all-u
Reagovat
dappe
Mně se líbí číslo 20 třeba........
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, my jsme se s tomasinhem shodli, že 18 je hezká, ale 20 je 20.
Reagovat
Pe3k
Fedex říkal, že chce vyhrát alespoň 20, že věří, že to v jeho silách je. Já myslím, že bez Nadala by to číslo bylo 30 :) Ale s tou 20 se spokojím...
Reagovat
dappe
No kdyby se neobjevil Nadal, tak by Federer hlavně vládnul úplně všem povrchům, GS titulů by bylo ještě o dost víc no:D Na druhou stranu už by podle mě nehrál a byla by pěkná nuda.
Reagovat
J.M.
Vy jste optimisti... Já už jsem nevěřil ani v tu sedmnáctku.
Reagovat
steve79
To je pravda a Djokoviče dneska nepustil myslím k žádnému brekballu.
Reagovat
smazaný uživatel
My jen sníme, já už v ní taky nevěřil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neverím, že bude Federer hrať všetky 3 halové turnaje tento rok, nakoľko sú jeden za druhým a nie je medzi Parížom a TM obligátna týždňová prestávka. Skôr si myslím, že v Číne urve nejaké body, zahrá si doma a Paríž vypustí.
Reagovat
smazaný uživatel
"Roger si nemůže dovolit s ním zápasy na tak rychlým podkladu vyhrávat."

Snáď prehrávať - a súhlasím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
nagini6
Uzasne, dokonale ... gratulacia Rogerovi, je vidiet, ze teraz je nozaj vo vybornej pohode po vsetkych strankach zivota :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak nějaký ty voleje byly opravdu jak z jiný planety. Neskutečný údery, nikdo ze špičky je nezahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně ty dva halfvoleje, to až srdce zaplesalo. Za to Novak ukázal, že na volejích je prostě z první čtyřky nejhorší.
Reagovat
J.M.
A taky ty halfvoleje (zpravidla zkrácené). Už dlouho mu takhle nešly jako tento týden. Jsem rád, že si zase věří na síti a chodí tam častěji, a hlavně že tam má tak vysokou procentuální úspěšnost. Na druhou stranu, asi nebude moc dalších turnajů, kde tam bude chodit tak často...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, zas a znovu bych poslal bonboniéru Annaconeovi. Hru u sítě využívá daleko smysluplnějš, dneska tam byly snad jen tři špatně připravený útoky. A i ta volba úderů u sítě je jistější.
Reagovat
steve79
Hrál výborrně. Skvělý výkon! Letos už šestý titul a dvě finále. Fenomenální rok. Jen tak dál. Když jsem říkal po prohře s Murraym, že není poslední Federerův letošní titul, tak jsem se nemýlil:D
Reagovat
smazaný uživatel
Náležitě vychutnáno :))) Tahle výhra má obrovskej význam. Snad je tím dokonale zapomenutej ten kolaps z loňskýho US Open. Kvalitativní rozdíl mezi Nolem a Rogerem na rychlejch hardech je prostě značnej, Roger si nemůže dovolit s ním zápasy na tak rychlým podkladu vyhrávat. Snad to potvrdí, pokud se potkají na USO. Samozřejmě ty pomalý hardy jsou furt jiná, nicméně Roger pomalu začíná hrát v zápasech s Nolem jako dřív, takže už se zas můžem doopravdy bát jen Rafy.

Kanár radši ani nekomentuju, to asi nikdy nezapomenu :-D

Ale samozřejmě gratulace Nolemu, finále je finále, zažívá další dobrou sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je krásné být fanouškem Rogera Federera. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v posledních měsících to platí dvojnásob :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 Někdy je to utrpení, ale tyhle momenty za to stojí
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy? Co třeba USO 2010 a 2011, kdy váš palič mečbolů v SF spálil celkem 4 mečboly? Jak jsi to prožíval?
Reagovat
J.M.
Tak já bych spíš řekl, že to bylo krásné. Teď už se spíš jeho fanoušek musí děsit chvíle, každého náznaku, kdy si řekne ?tak, a je konec?.
Reagovat
J.M.
(A zase ty uvozovky...)
Reagovat
smazaný uživatel
O tom vůbec nemluv :) Ale dokud bude mít naděje na tituly, tak neskončí.
Reagovat
Vojtiik
urcite lepe nez tedka ty Mroži:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Bižu přestaň rýpat ..... Dnes fakt nepochodíš :-D
Reagovat
Pe3k
Mrož je na dně :D satelity spadly z oběžné dráhy, Nadal klesnul v žebříčku, Roger dominuje :)
Reagovat
Heather_Fedex
;DD nahravka na smash jak se patri. jake je momentalne byt fanouskem rafaela nadala???
(vsem ostatnim slusnym fanouskum rafy se vopred omlouvam)
Reagovat
Matti
Jaké? Trochu smutné a nenaplněné období - tenisově. Ale tebou, ať už jsi fanouškem kohokoliv, bych být nechtěl. A přeber si to, jak chceš.
Reagovat
Heather_Fedex
ja jenom odpovidam stejnou minci, pokud sis nevsim. to fanousci rogera jsou pokazde ti nejfanatictejsi, ano? ale co meli tedy znamenat prispevky broze o tom, jak roger prohral ve finale wimbledonu 2008 nebo ze prohral 2-krat z matchballu na us open, to fakt nechapu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohry ke sportu patří, bez nich by výhry přece nic neznamenaly...
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas!!!Gratuluji k vítězství!!
Reagovat
UnrealTom
amazing Roger !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Suverénní jízda turnajem, potvrdil, že tenhle rychlý hard je pro něj jako dělaný. Zasloužené vítězství. Gratulace Chazy a a.magerove.
Reagovat
smazaný uživatel
Chazymu samozřejmě, ať jsem přesný :-)
Reagovat
a.magerova
Dík drahý můj :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :)
Reagovat
a.magerova
Dík Rogere :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist