Federer smetl Gonzaleze a vykročil za obhajobou

27. 8. 2008, 09:24
Aktuality 9
Vítěz posledních čtyř ročníků US Open Roger Federer rázně vykročil za obhajobou titulu. Švýcarský tenista, který je druhým nasazeným, v úvodním kole porazil 6-3 6-0 a 6-3 Argentince Maxima Gonzaleze. Ve druhém ho čeká další Jihoameričan, Brazilec Alves.
Roger Federer

Olympijský šampion ve čtyřhře si pochvaloval, v jaké pohodě přijel na kurty ve Flushing Meadows. "Jsem velmi šťastný, že jsem zpátky a hraju dobře, vyhrát první kolo je vždycky skvělá zábava. Těším se na další podobná," prohlásil v rozhovoru na kurtu. "Testy ukázaly, že už jsem kompletně zdravý, ale byl to náročný rok, hlavně na začátku."

Jak Švýcar doufal, dostalo se mu v New Yorku vřelého přijetí od fanoušků. "Moc to oceňuji, tím spíš, že nejsem Američan," dodal Federer.

Zatím nejvýše nasazeným hráčem, který na US Open vypadl v 1. kole, je turnajová dvanáctka Richard Gasquet. Francouz nestačil na Němce Tommyho Haase, kterému podlehl 7-6 4-6 7-5 5-7 2-6. Gasquet na kurtu nebojoval jen se svým soupeřem, ale také sám se sebou. Během utkání si totiž připsal 64 nevynucených chyb.

Pět setů pobyl na kurtu také Marat Safin. Na rozdíl od Gasqueta se ale na konci páté sady radoval on, domácího Vincenta Spadeu porazil 3-6 6-2 6-3 4-6 6-4.

Zdejší vítěz z roku 2000 měl ale velké problémy se zvládáním svých emocí, kterým na kurtu dává průchod. Kritický moment přišel při shodě za stavu 4-5, kdy čárový rozhodčí zahlásil při jeho podání chybu nohou. Safina tento verdikt rozčílil a chvíli odmítal hrát. Za nadávání dokonce dostal varování od rozhodčího. Na začátku pátého setu se ale uklidnil, ihned sebral Spadeovi servis a zápas už dotáhl do vítězného konce.

"Na konci čtvrtého setu jsem měl problémy s čárovým rozhodčím i umpirem, kteří se pochopitelně mýlili. Vím, že jsou tu pravidla, ale myslím, že jsem měl pravdu," vrátil se Safin po utkání ke spornému momentu.

Výsledky  - US Open - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Gonzalez (Arg.) 6:3, 6:0, 6:3, Gonzalez (11-Chile) - Navarro (Šp.) 7:6 (7:3), 6:3, 4:6, 7:6 (7:5), Haas (Něm.) - Gasquet (12-Fr.) 6:7 (3:7), 6:4, 5:7, 7:5, 6:2, Andrejev (23-Rus.) - Gicquel (Fr.) 7:6 (7:3), 6:4, 6:4, Mathieu (24-Fr.) - Grosjean (Fr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:3, 6:2, Seppi (31-It.) - I Hjong-tchek (Korea) 6:3, 7:5, 3:6, 3:6, 6:3, Safin (Rus.) - Spadea (USA) 3:6, 6:2, 6:3, 4:6, 6:4, Fish (USA) - Smeets (Austr.) 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, Alves (Braz.) - Capdeville (Chile) 4:6, 1:6, 6:1, 7:6 (7:2), 6:4, Machado (Portug.) - De Voest (JAR) 6:4, 7:6 (9:7), 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý, Paes (7-ČR/Indie) - Hernandez, Montaňés (Šp.) 6:7 (2:7), 6:1, 6:4, McClune, Van't Hof (USA) - Butorac, Levinský (USA/ČR) 5:7, 6:3, 6:4.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jj byl to peknej zapas....roger hral dobre a v pohode:Djen tak dal!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci rejpat,ale že by to byl nějakej krásnej tenis od Rogera to se říct nedá.Podle výsledku to sice tak vypadá,ale herně to pořád nebylo ono.Ale důležité pro Rogera je že postopil.Třeba se bude kolo od kola zlepšovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo ale taky s kým hrál, kdyby hrál třeba s tím Phae nebo jak se píše jak s ním hrál Nadal tak by to byl uplně jiný zápas .... Každý zápas je jiný ....
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ono podle výsledku nelze soudit Phau hrál asi tak o třídu né-li o dvě lépe než González,ale tak je mi jasný že nemůžu fandům Rogera brát tu naději.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný dyť jsem psal že to také bylo díky špatné hře Gonzáleze,každý zápas je jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvnim kole nemuzem rict kdo jak je na tom..........uvidime v dalsich zapasech:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že můžu proč bych nemohl? Rafa průměr a Roger lehčí podrprůměr nicméně oba postoupili. Třeba další kola budou jiná,třeba rafa vypadne a roger postoupí 3x 6:0. Doufám ale že tomu tak nebude a letošnífinále bude Roger vs. Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo byl to pekný zápas. Verím, ze bude pokracovat v tomhle stylu dál ..... Go ROGER !!!
Reagovat
smazaný uživatel
jj tak to bych si taky prala!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist