Federer stále věří v comeback na Laver Cupu. Dělám pokroky, ale musím zůstat trpělivý, řekl

12. 6. 2022, 08:11
Aktuality 21
Roger Federer po takřka roční pauze stále neví, kdy se bude moci vrátit na kurty. Dvacetinásobný grandslamový šampion přiznal v rozhovoru pro stanici SRF, že tenis musí ještě počkat, zopakoval ale, že by se rád představil na zářijovém Laver Cupu, u jehož zrodu stál.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

Čtyřicetiletá švýcarská hvězda si zatím občas zahraje jen se svými dětmi, jinak se věnuje převážně rehabilitaci a práci na fyzičce. Po třetí operaci pravého kolena vše postupuje pomaleji.

"Byl jsem na operaci na konci srpna a už tehdy mi to bylo jasné. Lidi se mě často ptají, jak to vypadá, a já musím opakovat, že to chce víc času," uvedl osminásobný vítěz Wimbledonu.

Při snaze o návrat se chce vyhnout přetížení a opakování problémů. "Musím zůstat trpělivý, ale stále dělám pokroky," dodal. Zatím předpokládá, že se na kurty postaví při Laver Cupu, který se bude hrát v Londýně od 23. září, a poté v říjnu na turnaji v rodné Basileji.

Kvůli opakovaným zdravotním problémům odehrál Federer v roce 2020 pouze šest zápasů a vloni třináct. Na kurtech se naposledy představil vloni ve Wimbledonu, v žebříčku ATP se mezi tím propadl na 50. místo. Po letošním Wimbledonu že žebříčku zcela vypadne.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
W.G.M.
Tohle je moc smutné... I když je můj hlavní oblíbenec Rafael, Rogera mám také moc ráda. Velmi schází a já osobně se děsím doby, kdy už nebude ani naděje, že se nějak vrátí, a kdy dokonce zamává sbohem a šáteček i Rafa. Pro mě budou okruhy prázdné a nezajímavé. Jsem z těch, kdo oceňuje konzistenci a naprostou profesionalitu, tvrdou práci a snahu se stále zlepšovat. Výstřelky mladé generace, která chvíli hraje jako Pán Bůh a na dalším turnaji vyhučí div ne v prvním kole (spolu s výroky typu "mně stačí hrát 3 kola, abych si vydělal dost peněz"), nejsou nic pro mě. Nevidím v nich žádné osobnosti, na které bych se těšila a mohla jim fandit.

Rogere, držím pěsti, ať ještě pořádně provětráš výplety!
Reagovat
Rafaeoli25
Vidím to stejně smile
Reagovat
Tennisfan77
V srpnu operace, v červnu rehabilitace, start možná na podzim, čili za rok.

Jiní hráči mají operaci v pondělí, berle ve středu a v sobotu hrají pět setů. smile
Reagovat
Orgasmator
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Upřímně, tohle nevypadá dobře. To koleno musí být asi hodně špatné smile
Reagovat
Nola
nie je zranenie ako zranenie moj zlaty....
Reagovat
Paixx
Pravda, některý zranění vyléčit lze, například koleno, některý nelze, například chronická degenerace kosti
Reagovat
Patik
Súhlas..s neliecitelnymi zraneniami sa dajú vyhrávať GS a s liecitelnymi nie.
Reagovat
FerrariF50
To, že na Nadaloj něco sakra smrdí vídí snad každý, krom jeho fanoušků. Hlavně prsty mu musí smrdět hodně z toho celoživotního rejpání se v zadku :D
Reagovat
Paixx
Váš oblíbenec by na své fanoušky byl určitě pyšný smile
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt nevím, co to v některých lidech je. Jako kdybych já šel a nazýval Noleho kamarádem masových vrahů, když s nimi oslavuje ve vinárnách. Což je tedy mimochodem xkrát horší než to, jestli má někdo nějaký rituál před podáním. Přesto to tu netapetuji den co den a už vůbec bych si to slastně neužíval smile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Má tohle zapotřebí? Fakt nemám slov na tyhle primitivní komenty smile
Reagovat
soloo
Rafa bude na Wimbledonu . od dnesneho dna u mna tento je klamár a podvodník smilesmile
Reagovat
soloo
pardon toto patri dalsimu članku
Reagovat
Rafaeoli25
To je jedno, napiš to úplně po všechny články, ať máš klid a jsi spokojený smile
Reagovat
W.G.M.
Domnívám se, že nikoliv. On už v tvých očích podvodníkem totiž dávno je. Toto je jen další střípek do tvé paranoidní mozaiky.
Reagovat
Alien
FedExi vrať se! Straně moc nám všem chybíš!
Reagovat
paddy
O tom, kdy se vrátí, rozhodne strana smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=H1ri0L2LtR4
Reagovat
SwissMaestro
Očekával jsem spíše překvapivé oznámení ohledně účasti v Cinci a poté na US Open. Fakt, že sotva stihne Laver Cup se mi nelíbí. Snad se opravdu vrátí více jak na LC a Basilej.
Reagovat
Denis92
GS v tejto sezone je nerealny. Ktovie, ci vobec bude hrat AO23
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist