Federer ustál drama s Ramirezem-Hidalgem

23. 4. 2008, 14:49
Aktuality 2
K obrovské senzaci se dnes schylovalo v Monte Carlu. Roger Federer prohrával se Španělem Rubenem Ramirezem-Hidalgem už 1-5 ve třetím setu. Nejlepší hráč světa ale v infarktovém závěru obstál: vyhrál pět gamů v řadě a po více než dvouhodinovém boji postoupil do třetího kola.
Roger Federer

Roger Federer přitom svůj první zápas na turnaji zahájil suverénně. V prvním setu měl Ramirez-Hidalgo jedinou možnost vzít Švýcarovi jeho servis, kterou nevyužil. Federer prolomil svému soupeři podání hned dvakrát a za stavu 6-1 měl nakročeno k postupu do třetího kola.

Ve druhém setu se ale karty obrátily. Federerovi klesla úspěšnost prvního podání na pouhých 50% a nevedlo se mu ani na returnu při servisu jeho soupeře. Ramirez-Hidalgo druhou sadu získal v poměru 6-3 a začalo se schylovat k senzaci.

Tu mohl Španěl dokonat ve třetím setu, v němž dvakrát prolomil Federerův servis a vedl už 5-1. V tu chvíli ale Federer ukázal svou obrovskou psychickou sílu. Za nepříznivého stavu vyhrál pět her v řadě a zápas dotáhl do tie-breaku. V něm už Švýcar překvapení nepřipustil, Ramirezi-Hidalgovi povolil jediný bod a postoupil do třetího kola.

Nepřesvědčil ani Davyděnko
Příliš suverénní dnes nebyl ani ruský tenista Nikolaj Davyděnko. Ten ke svému prvnímu utkání v Monte Carlu nastoupil pouhé tři dny poté, co odstoupil z finále v Estorilu. S Italem Bolellim se sice trápil, po necelých dvou hodinách přesto dokázal postoupit do třetího kola.

Davyděnko vzdal v neděli utkání s Rogerem Federerem ve druhém setu kvůli zraněné noze. Jak dnes Rus prohlásil, jeho lékař mu dal pro turnaj Masters v Monte Carlu zelenou a sám se prý cítí být naprosto zdravý.

V dnešním souboji to také bylo v první sadě znát. Davyděnko dokázal svému soupeři třikrát prolomit jeho podání a zdálo se, že cestu do druhého kola mu nic nezkomplikuje. Za stavu 4-1 pro Rusa ve druhém setu ale Bolelli vyhrál tři gamy v řadě a druhou sadu dokázal dotáhnout do zkrácené hry. V ní už se ale radoval Davyděnko.

"Když jsem vedl 4-1, začal hrát moc dobře. Pak už mi nezbývalo, než vyhrát tie-break," řekl po utkání čtvrtý nasazený hráč, který při prvním mečbolu zahrál dvojchybu a proměnil až ten druhý.

Do třetího kola postoupil také David Ferrer, kterému stál v cestě další Rus Marat Safin. Španělský tenista, který minulý týden zvítězil na turnaji ve Valencii, sebral bývalému nejlepšímu hráči světa v prvním setu hned dvakrát jeho podání. Ve druhém setu měl Safin zaděláno na obrat, když podával za stavu 2-1. Od té doby mu ale Ferrer povolil jediný game a po 77 minutách se radoval z výhry 6-2 6-3.

Jediným nasazeným tenistou, který se dnes s turnajem rozloučil, je chorvatský obr Ivo Karlovič. Obávaný servisman začal výborně: Francouzi Gaelu Monfilsovi sebral hned první servis a vyhrál úvodní tři gamy zápasu, Monfils ale dokázal první set dotáhnout do tie-breaku a v něm zvítězit. Druhá sada byla už jasnou záležitostí pro Francouze, který ji vyhrál 6-1.

Výsledky

Federer (1-Švýc.) - Ramirez-Hidalgo (Šp.) 6-1 3-6 7-6(1), Monfils (Fr.) - Karlovič (15 - Chor.) 7-6(8) 6-1, Davyděnko (4-Rus.) - Bolelli (It.) 6-2 7-6(5), Ferrer (5-Šp.) - Safin (Rus.) 6-2 6-3, Tipsarevič (Srb.) - Lapentti (Ekv.) 5-7 7-6(5) 6-4, Kohlschreiber (Něm.) - Kiefer (Něm.) 6-2 6-4

 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to už by byl šok, kdyby Roger prohrál s takovým plácalem, jakým Ramirez-Hidalgo je...
Reagovat
dabelsobul
Ramirez-Hidalgo hral stylem mlaceni do micku co nejvic to jde, tenis za hranici rizika. A vychazelo mu to. Federer se snazil vymeny rychle ukoncovat, ale nebyvale kazil. To co dokazal otocit v 3. setu, to umi jen velci hraci. Ne ze by Spanel prestal hrat nebo mu to prestalo vychazet, ale Roger se doslova nasral a zacal ho nicit. Gratuluju ze to dokazal otocit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist