Federer utekl z 0-2 na sety, Djokovič ze 4 mečbolů!

5. 6. 2012, 20:11
Aktuality 203
FRENCH OPEN - Roger Federer a Novak Djokovič se po roce opět utkají v semifinále French Open. Oba však měli v dnešních fyzicky náročných duelech namále; Švýcar se proti Juanu Martínu Del Potrovi dokázal dostat ze stavu 0-2 na sety, Srb dokonce musel odvrátit celkem čtyři mečboly proti domácímu Jo-Wilfriedu Tsongovi.
Roger Federer

Roger Federer měl s Juanem Martínem Del Potrem před dnešním zápasem skvělou bilanci 11-2, když obě prohry utrpěl koncem sezony 2009 ve finále US Open a na Turnaji mistrů. V posledních pěti soubojích - z toho čtyřech v letošní sezoně - už ale neztratil ani set. 

Dnes ale Del Potro nechal respekt z šestnáctinásobného grandslamového vítěze v šatně a od začátku hrál parádní tenis. Skvěle podával, trefoval parádní forhendy a švýcarského soupeře skvělou hrou zaskočil. Argetninec zaslouženě vedl už 2-0 na sety a byl blízko úspěšné odvetě za semifinále French Open z roku 2009, ovšem i tentokrát nakonec v pěti setech prohrál. 

Juan Martín Del Potro a Roger FedererBerdychovu přemožiteli Del Potrovi se totiž zase začaly ozývat dlouhodobé problémy s kolenem, k tomu se přidaly bolesti zápěstí a zkušený Federer toho využil. Ani za stavu 0-2 na sety nepanikařil, věřil v obrat a strojovou hrou zápas postupně otáčel. Ve třetím a čtvrtém dějství vyhrál 12 ze 14 gamů a v rozhodující sadě si už vítězství pouze pohlídal a po výhře 3-6 6-7 6-2 6-0 6-3 postoupil do semifinále.

Třicetiletý Federer postupem vyrovnal rekord v počtu semifinálových účastí na grandslamových turnajích. Po výhře nad Del Potrem jich má na kontě 31, stejně jako bývalý slavný americký tenista Jimmy Connors.

O finále si Federer zahraje stejně jako před rokem s Novakem Djokovičem. Srbský tenista se udržel ve hře o zkompletování kariérního grandslamu navzdory tomu, že dnes v souboji s Jo-Wilfriedem Tsongou čelil čtyřem mečbolům. 

Jo-Wilfried Tsonga a Novak DjokovičDjokovič už v osmifinále otočil zápas z 0-2 na sety proti Italu Seppimu a ještě blíže porážce byl dnes proti domácí světové šestce. Na začátku utkání tomu ale nic nenasvědčovalo; Srb vyhrál první set suverénně 6-1 a ve druhém vedl 2-0, publikum pak ale mohutně povzbuzovalo Tsongu a ten podporu přetavil v takřka premiérové semifinále na French Open. Vedl 2-1 na sety a ve čtvrtém dějství měl za stavů 5-4 a 6-5 - vždy na returnu - po dvou mečbolech, jenže Djokovič znovu ukázal psychickou odolnost a sílu světové jedničky. Všechny kritické momenty ustál a pátý set už měl plně pod kontrolou.  

"Věděl jsem, že to bude těžké. Mohl jsem tenhle zápas vyhrát, moc jsem si přál to zvládnout lépe, ale nepodařilo se to. Divákům se za to moc omlouvám. Budu dál trénovat a třeba za rok se to povede," řekl Tsonga a ještě jednou si vyslechl skandovaný potlesk publika, které ho málem dotlačilo až do semifinále.

"Jo byl většinu zápasu lepší. Kdyby vyhrál, bylo by to zasloužené vítězství. Ani nevím, jak jsem ty čtyři mečboly odvrátil, Chci Joovi pogratulovat k parádnímu turnaji, hrál výborně. Bohužel, vítěz může být výdy jen jeden. Pro něj to musí být velké zklamání, naopak já jsem teď hodně šťastný," řekl Djokovič. "Teď si chci hlavně odpočinout. Hráli jsme přes čtyři hodiny a byla to opravdu dřina," dodal.

Semifinálový souboj s držitelem rekordních 16 grandslamových titulů Federerem bude pro Djokoviče reprízou loňského semifinále, ve kterém Švýcar ukončil soupeřovu 43 zápasů trvající neporazitelnost. Pětadvacetiletý Srb kromě odplaty usiluje také o čtvrtý grandslamový titul za sebou, což se naposledy povedlo v roce 1969 Australanovi Rodu Laverovi.

"Oba teď máme den volna a to je dobře," těší se na odpočinek Djokovič. "Doufám, že nás čeká podobný zápas, jako jsme spolu hráli loni. Hrát proti Rogerovi je vždycky velká výzva," dodal. 

"Joa je mi líto. Moc bych s ním chtěl tady v Paříži hrát, protože myslím, že fanouškům by se takový zápas dost líbil. Takhle se pro mě nic nemění, zase hraju v semifinále s Djokovičem," prohlásil Federer.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
úterní výsledky (05. 06. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (5-Fr.) 6-1 5-7 5-7 7-6(6) 6-1 
Federer (3-Švýc.) - Del Potro (9-Arg.) 3-6 6-7(4) 6-2 6-0 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
M. Bryan/B. Bryan (2-USA) - Marach/Zeballos (Rak./Arg.) 6-1 4-6 6-4
Rojer/Kuréši (10-Niz./Pák.) - Llodra/Zimonjič (3-Fr./Srb.) 6-4 2-1 skreč L./Z.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

203
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Prijmeni Djoković se "cesky" vyslovuje Džokovič protoze Srbske Dj zni skoro stejne jako ceske Dž (pokud ovsem existuje jako pismeno :). Tolik o tom, vim z prvni ruky protoze jsem Srb.
Jinak nevsiml jsem se ze by Tsonga po prohranem boji vyslovil alespon slovicko jako uctu k svemu premoziteli. Zadny gratulace, dekovani, uznani, nic. Co se o tom myslite?
Reagovat
woody
Taky se mi to moc nelíbilo, Djoker ať byl jakejkoliv spornej míč hned umazával stopy, a on mu pak ani nepogratuluje...
Reagovat
woody
Sice del Potro prohlásil, že zránění ho nelimitovalo, ale kdo to viděl, tak musí uznat,že pohyb del Potra šel sakra dolů a že spíš než zlepšení Federera del Potra porazilo zdraví, to ať se na mě nikdo nezlobí!!!
Reagovat
spaniel
Teď už je to jedno, počítá se výhra. I kdyby to bylo jen tím kolenem, patří to k tenisu a marodi moc šancí nemají.
Reagovat
Seppe
Včera parádní tenis Djokovič se snad dovede dostat ze všeho.
Federer včera ukázal, že se s ním musí stále počítat,
i když bude mnoho lidí říkat, že to bylo kvůli kolenu Del Potra.
Reagovat
a.magerova
Teď na Eurosportu 2 koukám na Rogera s DelPem - moc pěkné a hlavně dnes už bez těch nervů, vysokého tlaku a nevolna od žaludku :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom bych podtknul že sám Del Potro říkal, že koleno ho vůbec neomezovalo, jen že prostě Federer začal hrát mnohem lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: Závidím to klidné pokoukání, včera jsem Feďovi párkrát vynadal do hňupů ... Nervy to tedy byly.
Reagovat
a.magerova
Já to mám taky tak :-))
Můj obvyklý výkřik je (ale to musím být sama u TV):"Ku.vaaa Rogere proč !!!" - ještě doprovázeno bouchnutím do stolu. No a pak se mu v duchu omlouvám :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zápasu Rogér-DelPo jsem viděl první dva sety a čekal jsem, že to dotáhne...První dva sety byla přetahovaná, když Rogér přidal, Juan nasadil ještě lepší timing. Rogér musel hodně přidat, že to takhle zvládnul - podle výsledku Juan musel potom odpadnout nebo tam byly limitující zdravotní problémy. Před Novakem smékám, psychická odolnost otáčet zápasy je obdivuhodná. Pokud zvládne semifinále, ve finále bude mít u mě větší sympatie. Rozhodně vyrovnání čtyř vítězství v nekalendářním roce potřebuje oprášit a byl by to fenomenální výkon. A tenis takové úspěchy rozhodně potřebuje.
Reagovat
Heather_Fedex
jen pripomenu, ze naposledy se vyhrat v 1 sezone rg & ao podarilo vyhrat jimovi courierovi v roce 1992
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tu sezónu si vzpomínám, díky Jimimu jsem začal hrát tenis. Dodnes mám někde schováné časopisy Tenis z té sezóny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem se ještě pro připomenutí díval na to jejich loňský semifinále a byly to celkem nervy i teď, jenom když sem viděl asi těch dvacet zahozenejch brejkbolů v prvních dvou setech.
V pátek to asi bude dost podobný, ale Roger to dá
Reagovat
smazaný uživatel
Věřil jsem Rogerovi jako vždy. A nezklamal mě.
Reagovat
fazil
haluzak djokovic uz me dost sere. haluz v australii a ted tady. snad ho zastavi rogerek. a kdyby nahodou ne, tak si s nim rafa vytre prdel
Reagovat
Matti
Bez těch vulgarit by to nešlo?
Reagovat
fazil
sorry ale tentokrat ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Po dlhej dobe tu napisem lebo uz ma tiez trasie z novaka a ak to hulakanie uvidim aj po finale a ziska pohar tak to budem rozdychvat dost dlho,neskutocne kolko statia mal na us open proti rogerovi v AO hlavne proti andymu a teraz tu na RG sa crta nieco podobne,aspon tu je nadej ze vyzera porazitelny a snad to dokaze uz roger a kludne aj ako fans rafy som ochotny obetovat rafu nech vypadne s davidom ale nech vo finale je niekto iny ako djokovic a nech si o titul zahra napr roger ktory si tu vytrpel niekolko tazkych prehier s davidom ktory sa moze pokusit o najlepsi zapas v kariere proti naj hracovi len nech vo finale neni pavian co vyzeral ze sa zase zranil a potom hulakal a behal ako pavian v zoo.
Reagovat
fazil
SOUHLASIIIIIIM!!!ja fandim rogerovi, ale i kdyby to nevyslo, tak se tesim, jak ho rafa smazne ve trech setech. uz ty jeho haluze a ty afektovany ksichty do kamery fakt nemusim.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju si finále Roger - Rafa, jak píše mazki, ten řev Djokoviče na konci, kdy proměnil mečbol, byl hodně necitlivý vůči Tsongovi, který zrovna prožíval asi nejhorší chvíle..i Roger otáčel těžký zápas, ale takový řev tam nebyl. Ještě na domácí půdě, bylo mi fakt Tsongy moc líto.
Reagovat
Heather_Fedex
emo, samozrejme se vsim souhlas, jen s tim 2. jmenem ve finale stotoznena nejsem ;))
Reagovat
smazaný uživatel
A jaké jiné jméno by sis ve finále přála? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám několik srbských přátel, jednoznačně potvrzují, že správná výslovnost je Djokovič (s "j"). Leč: Nole je nejen zdatný sportovec, ale i obchodník, ví,že poučovat "svět" o výslovnosti svého jména je marné, tak on sám přistoupil na výslovnost s "dž". Takže sumasumárum -všichni mají pravdu, aneb obojí je správné.
Mimochodem, slyšel jsem kdysi jednoho španělského komentátora vyslovovat "muráj", to bylo nádherné :)
Reagovat
dadaft
Endáj Muráj - :)))))
Reagovat
a.magerova
Jj tak to nemá chybu, jsem dnes na Endáje Muráje velmi zvědavá :-))
Reagovat
W.G.M.
No ja teda srbske pratele nemam, ale musela jsem podstoupit dva semestry jihoslovanske literatury a predpokladam, ze profesori na filosoficke fakulte, kteri se na ten jazyk specializuji, vyucuji ho a prakticky ziji tou literaturou a kulturou, o nem take neco vedi. A v techto seminarich byla vsechna jmena s dj (srbska) vyslovovana jako dz. Vsak kdyz se to nepise dj, pise se to s takovym tim preskrtnutym d, coz je v kazde fonteticke transkripci uvedeno jako dz.
Reagovat
rib
...i Poláci vyslovují Muraj - takže Andymu Muraju :-))) držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tož nevím :) ale když se k tomu vyslovoval sám Džoka .. Sice je to trochu jiná písnička, ale Louis de Funes byl také vyslovován bez "s" na konci, a on sám vysvětlil, že to "s" tam naopak má zaznít. Nuž ale, co je po jméně, růže zvaná jinak, voněla by stejně ... :)
Reagovat
steve79
Tsongy mi je opravdu líto, ale Djokovič zase na jednu stranu ukázal, že je to fenomenální hráč. Tohle se Novakovi povedlo už minulý rok proti ROgerovi. Fedex hrál včera opravdu výborně. Zejména ve druhém setu mě Roger překvapil tím, jak si začal povídat a potom jak zařval na nějakého diváka at zavře pusu:D To je u něj hodně nevídaný. At jde ten kdo plánuje ty utkání do prdeel. čůr..k. Zase se hrajou utkání proti sobě. Doufám, že to tak nebude v semifinále:D
Reagovat
Roger_Federer
V Bohnicich pustili zase na nejakou dobu k internet než bude večerka??
Reagovat
smazaný uživatel
Novak ze svycara si tentokrat udela trhaci kalendar...! Pokud to pisu Ja - je treba zpozornit. Moje tipy jsou prece vseobecně zname a dohledatelne....PŘESNÉ / a nezapomen písnout, ze je to "jedovate plivnuti na Rogera ty blbe. Smirte se s tim
Reagovat
Labi
kašlete na něj je to provokatér, který má radost když může prezentovat své nesmyslné teorie a hádat se tak to nemá smysl, je to něco jako lopata, který se tu mimochodem už dlouho neukázal a mám za to, že ten barák možná fakt už prohrál :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ach kde sú tie časy, keď Novak hral ešte v Adidase a tebe ešte rodičia nedovolili chodiť na internet ...
Reagovat
smazaný uživatel
ja ti dam teorie ty amatere, tak vyhledej moje tipy .....
Reagovat
smazaný uživatel
ty šasku, kazdy ví, ze Novaka sem si vychoval Ja. Tak sory, ze odhaduji jeho vyhru
Reagovat
smazaný uživatel
Tak k tvojmu poslednému komentáru si už každý môže urobiť vlastný názor :) Ty si choval tak prasce vo svojom príbytku.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme coby jako fanousek ty hňupe
Reagovat
smazaný uživatel
"Komu říkáš hňup, ty hňupee"
Reagovat
smazaný uživatel
Ty a tvoje prognozy:D
Reagovat
smazaný uživatel
taffer 22:53 - Víš jak se dobře zjistí správná výslovnost nějakého jména? Poslechneš si komentátora, který je ze stejné země nebo mluví stejnou řečí jako daný sportovec.

Některá utkání turnajů ATP 1000 volně vysílá bosenská televize BN, komentátor tam mluví srbsky. Výslovnost Dž je zcela zřejmá, neslyším tam žádné Dj nebo ď.

Jiný případ je třeba Wozniacki. Na loňském vyhlašování vítězky turnaje v Kodani to moderoval nějaký Dán a jasně říkal Wozňáki.
Žádné vyšinuté Wozňackááá, tím diváky oblbujou komentátoři českého Eurosportu nebo ČT !!!
Reagovat
Fandina
Důležité je, že stejně všichni víme, že je to Nole Novak ... úsměv

Ale předpokládám, že si to tu Svačina přečte a výslovnost si ověří. Apropo co to že ČT4 se dá sledovat. Minule jsem tu na ní četla velkou kritiku a doporučení na anglické kanály. Nějaká změna?
Reagovat
a.magerova
zde dát i upozornění pro zahraniční komentátory (určitě sem taky chodí) a rozhodčí, že jako Tomáš je Berdych a néééé Berdyč !!!
Reagovat
Fandina
... úsměv ... tak jedině to tu napsat v různých jazycích, no ... ale těch by muselo být co?
Reagovat
smazaný uživatel
A není ta kritika oprávněná? S nadšením a děkováním ČT za přenosy bych se krotil. Čété pokrytí tohoto turnaje je velmi skromné a legrační. Mix ze dvou utkání taky diváka zrovna moc nenadchne.
Každý tenisový fanda může Paříž celý den sledovat na dvou programech Eurosportu. Britská televize ITV to nekódovaně a kompletně přenáší už od prvního dne, kromě soboty a neděle bohužel jen na jednom programu ITV 4.
Reagovat
a.magerova
Taky mám tento názor, děkovat si myslím není zač, chtějí-li sledovanost - tak musí vysílat to co zajímá nás(sportovní nejen tenisové fanoušky) a né to co zajímá je a nikoho jiného.
Reagovat
Fandina
Kritizovat se dá všechno a taky všechno může být lepší. Letošní RG je v ČT4 novinkou a to je dobře. Je jisté, že ta volba více zajímavých současně běžících live utkání je vždycky kompromisem a navíc ještě každý může upřednostňovat, požadovat další současně hraný mač z jiných kurtů a také požadovat jeho zařazení. Pokud by dnes hrál někdo z našich, tak by určitě běžel jen jediný a celý zápas. Ani Eurosport s dvěma kanály neumí vyhovět všem. Přesto je to další příležitost pro sledování tenisu pro fanoušky. Wimbledon by byl takhle také super. I jiné turnaje a bude to fajn ... jen tak dál super chválím ... úsměv
Reagovat
baggik
Berte to tak, že ČT nedávala doteď z grandslamů nic. Nemůžete čekat, že bude dávat najednou tenis od rána do večera. Zaměřujou se na české hráče, což je logické a včera dávali oba čtvrtfinálové zápasy mužů, to že se překrývali není jejich vina. Česká televize má svoje pravidelné pořady a mapuje téměř všechny sporty. Ovšem já tam vidim pokroky. Fotbal, hokej dávaj živě, plus v zimě biathlon, cyklokros, dávaj přenosy z golfu, z basketbalové euroligy...atd. Z tenisu dávaji davis cup, fed cup a teď i zápasy českých hráčů z grandslamů plus závěrščná kola. Oni nikdy nebudou konkurovat satelitnímu eurosportu. Já jsem s nima spokojenej, když se chce dívat na tenis na zápasy mých oblíbených hráčů, kteří nejsou z ČR tak je mi jasné, že si to holt pustim na počítači na eurosportu.
Reagovat
spaniel
Pro vsechny, co tady furt melou o tom, jak to Fedex vyhral jen diky zraneni Juana.

Q. Are you saying that your knee did not affect your movement at all after the second set?
JUAN MARTIN DEL POTRO: No.
Q. No? Because in the fourth set I think he had 13 winners and no unforced errors at that point. Did you feel he was feeling so well there?s nothing I can do?
JUAN MARTIN DEL POTRO: Yeah, I feel, like you say, I serve really bad in the fourth set, also. And if I serve bad against Federer or the top guys, you don?t have too many chance to win points.
I serve bad in the fourth set, and then in the fifth set he broke me very early to take the advantage. He was playing with more confidence the fifth set than me. When he had the chance to close the match, he made it.
Q. We know that you never try and find excuses for a bad match and you always congratulate the winner, but we had the feeling that you were not moving as fast on the court during the fourth and the fifth set. Did you feel pain?
JUAN MARTIN DEL POTRO: No. What I felt was that
Federer was playing his best tennis. As I said, he raised his level; mine started to decrease. We started at the same level. The match was very close. He took my serve on the first set; then I took his back.
During the third and fourth set when his level raised, mine went down. In the fifth set I gave everything I had. I gave him an opportunity, and he took it.
Reagovat
smazaný uživatel
Frajer :)))
Reagovat
Labi
je sympaťák a jeho chvíle ještě přijdou
Reagovat
taffer
Ale Broz bude stále tvrdit, že Roger postoupil díky zranění Delpa. Asi tohle vyjádření nezachytil ani na jednom ze svých několika satelitů ...
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo si dal zavolať lekára?..Či chcel len tak pokecať, čo nové vo fachu?

Myslím, že Del Potro je veľký diplomat a prejavil sa ako pravý športovec. Nechcel uberať na hodnote víťazstva Rogerovi, myslím že je to od neho veľké gesto..
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo si dal zavolať lekára?..Či chcel len tak pokecať, čo nové vo fachu?

Myslím, že Del Potro je veľký diplomat a prejavil sa ako pravý športovec. Nechcel uberať na hodnote víťazstva Rogerovi, myslím že je to od neho veľké gesto..
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký Brož? Názor Wilandera vám nestačí? Mluvil o problémech s kolenem i zápěstím!
Reagovat
Fandina
Wilander je také diplomat a velký leštič ... úsměv

PS: že by Broz rozumy bral od jiných? Tak to jsem zase moudřejší ... úsměv
Reagovat
spaniel
Nevzal si ani time out. Na tiskovce rikal, ze chtel upravit tejp. Tezko rict, zas mne nejde do hlavy proc by se mu stav tak najednou zhorsil. Federer se postupne zlepsoval, druhy set uz hral lepe nez prvni. Je mozne, ze Drl Potro vypadl z rytmu a zacal vic myslet i na to koleno. Jeho vyjadreni je i tak velmi sportovni, spousta jinych by to na zraneni hrali i kdyby nebylo.
Reagovat
dadaft
jste padlí na hlavu.
hrát čtvrtfinálové zápasy souběžně je zločin.
Reagovat
Heather_Fedex
ale zas na druhou stranu, je to fer voci souperi...takhle budou mit oba hraci/hracky strjny cas na odpocinek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň mohli na jednom z kurtů změnit pořadí mužského a ženského utkání. Někteří fandové preferují tenisty, jiní zase tenistky. Proč od 14 hodin hrajou současně ženský, pak zase současně muži?
Reagovat
dadaft
přesně. dneska si musím vybrat, jestli chci sledovat Šarapovovou nebo Kvitovou.
*****
já chci sledovat oba zápasy, copak Vám to frantíci nedochází???
Reagovat
dadaft
možná je to spravedlivé - ale to by taky semifinálové zápasy mohli dávat v jeden čas, ne?
doufám, že taková pí...... pořadatele nenapadne.
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězům čest poraženým...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted Federer porazi po litem boji Djokera, aby zase ve finale zapomel jak se hraje tenis a vubec si neveril...
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci je Nole papierovo jediným tenistom, ktorý môže Rafu reálne poraziť, som jeho prítomnosti v súťaži celkom rád. Aspoň to bude mať grády, Roger nič nedostane zadarmo a Rafa si to bude musieť odmakať sám. Djokovič dnes bol naozaj na hrane vypadnutia, odvrátiť štyri matchbally, to je vo veľkej miere aj o šťastí. Samozrejme psychická odolnosť k tomu patrí, ale sama o sebe by nestačila...Ľúto mi je samozrejme Del Potra, Rogera man prakticky naporcovaného, na ceste za víťazstvom ho zradilo vlastné zdravie..To je ohromná škoda, možno by Federer aj tak vyhral, ale takto sa to skončiť nemalo. Juan by to podľa mňa už dotiahol, v prvých dvoch setoch bol zjavne lepší..

Uvidíme, čo zajtra. Nakoniec sa predsa len môže opakovať klasické semifinále, no stále nemusí. Almagro ešte nestratil set, aj v časoch kedy Rafa vyhrával RG bez straty setu hral s ním v jednom zápase až cez dva TB, takže určite vážna hrozba..Ferrera s Andym zrejme zmeškám, viac však verím Britovi..
Reagovat
dappe
Zase bych to s tím zdravím tolik nepřeháněl. Limitován byl, ale hlavní podíl na výsledku měla zlepšená hra Federera. Navíc Del Potro rozhodně ve 2.setu lepší nebyl, spíš už od 2.setu ho Federer začínal přehrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak je niekto limitovaný v pohybe, je to hlavný podieľ viny bez ohľadu na zlepšenie hry súpera, aj na meno súpera, či aktérov všeobecne..100% zdravie (nerátal bolístky) je vždy prvoradé..

Na druhú stranu, podobné prípady sú v tenise bežné, možno sa obaja aktéri dočkajú podobnej situácie v opačnom garde. Zranenia sú vždy nevyspytateľné.
Reagovat
Vojtiik
Taky jsem maximalne zvedavy zitra na Almagra, i kdyz nevyhraje, jeho hra je mi velice sympaticka... Mohl by potrapit, prekvapit, kez by:)).. terminator z Mallorky tam nemuze litat jak motorova mys porad:))
Reagovat
dappe
Del Potro ale nebyl výrazně limitován. Měl menší problemy, kterých Federer využil, to je velký rozdíl. Neviděl si náhodou jen 4.set? Ten totiž Del Potro od breaku vypustil a soustředil se na 5.set.
Reagovat
smazaný uživatel
Z každého setu som videl zhruba tretinu...Uznávam, že Federer pridal, no fakt, že Delpo získal v ďalšom priebehu len 5 gemov jasne naznačuje, že nebolo všetko košér...
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tím, že Delpo čtvrtý set nehrál naplno a začal zase až v pátém. No nevyšlo mu to. Roger ho tam přehrál, ale Delpo bojoval ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Bych ani neřekl, že byl v tom prvnim setu lepší. Výstižnější je říct, že Federer byl horší. V tom je trochu rozdíl. Del Potro byl lepší v tom tiebreaku, to mu sedlo. Potom už to bylo poměrně jednoznačný
Reagovat
vojta91
ac nesnasim jak Federera, tak Djokovice, jsem rad, ze nakonec postoupili.. vitezstvi Rafy nad jednim z nich ve finale bude o to sladsi..! :-)
Reagovat
Labi
je jasný favorit a jeho šance na výhru turnaje odhaduju na 80% ale zkus si jenom představit jak by bylo "sladké" kdyby ho Djokovic nebo Roger porazili ve finále RG :D to by bylo mnohem sladší:D
Reagovat
Matti
jj jako Wimbledon 2008
Reagovat
Heather_Fedex
o rok pozdej
Reagovat
Roger_Federer
Brož bude tak dlouho ladit satelity a chytat signál, až opravdu doletí...jako v Bitevní lodi a bude po tenisu jedna dvě :)
Reagovat
duhove_hovinko
To nééééé. Vždyť on tvoří páteř celého satelitního vysílání. Vždyť i 90% streamů vzniká díky jeho ladícím informacím :)))))))))))))))
Reagovat
Heather_Fedex
a navic pred domacim publikem....ani si neumim predstavit, co momentalne jo proziva
Reagovat
duhove_hovinko
Šel do šatny a pak zaboxovat.
Reagovat
Labi
kluku nešťastna, vždycky si říkám že na blbečky tvého kalibru nehodlám ragovat ale opět si to neodpustím zaprvé to video kde se Roger "předvedl" diváci nejsou rozhodčí to za prvé a kdyby někdo udělal podobné video z Noleho strany tak by z toho byl celovečerní film a za druhé chceš tady upozorňpvat na výslovnost , pravopis atd ale napíšeš " Snad v pátek od Novaka dostane nakládačku. " a na závěr "Vamos Rafa" trochu blbé ne? než se budeš snažit někoho snažit shazovat a opravovat začni u sebe a garantuji Ti že se ani ke kritice ostatních nikdy nedostaneš
Reagovat
Labi
omlouvám se za 2x použité slovo snažit
Reagovat
smazaný uživatel
Poněkud blábol, nemyslíš? Ono se nesmí fandit Novakovi i Rafovi?
Reagovat
Labi
blábol možná od tebe mluvíš o Novakovi a na závěr úplně z cestně napíšeš "Vamos Rafa" tu nejde o to, že fandíš dvěma tenistům ale o to, že máš v hlavě pěkný guláš
Reagovat
dappe
Broz je strašně arogantní. Něco tak nesympatickýho jsem v internetových diskuzích neviděl(pravda TP je víceméně jedinej web, kde diskutuju, ale stejně)...
Reagovat
Roger_Federer
brož není arogantní....je fanatický a infaltilní Nadalovec:)
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel jsou i takovi lidi....s tim se neda nic delat
Reagovat
smazaný uživatel
Rožére, nechceš zase někoho z tohoto webu vyhazovat? Což bych si já nedovolil! Že tě huba nebolí, prosťáčku.
Reagovat
Heather_Fedex
na tvem miste bych pomlcela, fanatik nadalovec
Reagovat
Roger_Federer
nikoho jsem nevyhazoval..jenom jsem ukazoval cestu troubo
Reagovat
VlS
Lucka s Andrejkou právě vyhrály nad Květou s Katarinou 7:6 v TB 3. setu (jsem trochu udivenej, že se ve třtím setu na GS hraje TB)
Reagovat
Fandina
Aha tak lepší vyhrály a další krok k obhajobě učiněn ... gratulka holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tolika letech? Správně je Džokovič.
Reagovat
taffer
To jméno je z anglofonní země? Jsem si nevšiml ...
Myslím že výslovnost "Djo ..." je v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda, pokud by Potro nebyl zraněný, Rožírek by vyletěl už dnes.
Snad v pátek od Novaka dostane nakládačku.
Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Juan na tiskovce jasne rekl, ze se zranenim to nemelo co delat, ze proste nebyl schopny v poslednich setech Federera prehrat...tak se zamysli
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Roger Noleho porazí. Dnes hrál dobře od základní čáry. Běhat umí a lehká ruka je ještě lehčí než se mi zdála dříve. Roger vyhraje ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslim, ze toho srba udela...moc mu to preju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to jistě :-D
Jeho hru v tak dlouhém utkání koleno ovlivnilo velmi! Problémy se zdravím ke sportovnímu výkonu patří, to nepopírám. Bohužel se nehrálo na dva sety.
Reagovat
duhove_hovinko
Běž si naladit talíře, třeba budeš mít kontakt jako Jodie Foster.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle řekl Juan: Problémy s kolenem za tím vůbec nebyly," odmítl argentinský tenista. "Prostě jsem úplně ztratil rytmus na podání. Vůbec mi nešlo."
Beru, ze zraneni k tomu patri, ale nemyslim, ze ovlivnilo tenhle zapas, proste na nej herne a fyzicky nestacil v poslednich trech setech.
Reagovat
Heather_Fedex
kdyby se hralo na dva sety, tak by rafa v roce 2011 rg nevyhral, broziku
Reagovat
Heather_Fedex
no ja nevim....roger v tech pristich 3 setech sazel winery jenom diki juanovemu zhorsenemu pohybu. novak je v tomhle smeru naprosto v pohode. ten by rogerove voleje i dropshoty dobehnul. viz dnesni duel
Reagovat
smazaný uživatel
Elegánovci už opět začínají plácat nesmysly? Multifokus pro příjem všech potřebných satelitů mám perfektně nastavený. Co bych jako měl ladit, šášo?
Reagovat
duhove_hovinko
Ten tvůj talíř co nosíš na krku.
Reagovat
spaniel
Nalad si hlavu, sasku. Mas jen 3 typy prispevku. Gramatika, satelity a kraviny.
Reagovat
Heather_Fedex
to vsechno se da shrnout do 1 typu: brozikove perly
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufam, ale budou to šílený nervy, to už je jasný teď. Snad to bude vypadat jako loni
Reagovat
hatatytla
Roger se zas v úvozovkách předvedl.

http://www.tennis.com/articles/templates/news.aspx?articleid=18074&zoneid=25
Reagovat
duhove_hovinko
Tebe už měli dát dávno do salámu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas?:))) Kdy naposled něco akovýho Roger předved?
Reagovat
Heather_Fedex
nikdo jinej na kurtu nema pravo zakricet out krom lajnovych...divaci meli byt zticha
a navic, ten fedexiv mic v outu nebyl
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, oprav si "mnel". Správně je měl.
Reagovat
duhove_hovinko
Běž si naladit talíře...třeba budeš mít kontakt jako Jodie Foster.
Reagovat
smazaný uživatel
a co jako ze okriknul fanouska, ze rve, kdyz ma drzet hubu? co je na to spatnyho...
Reagovat
Roger4EVER
Typy na SEMIFINÁLE mezi Rogerem a Novakem?
Reagovat
Heather_Fedex
novak 3:2 win...
Reagovat
dadaft
typy? ))
Reagovat
Heather_Fedex
aby bylo aspon obcas k videni finale roger-novak???!!
Reagovat
Roger_Federer
snad na hardu..
Reagovat
Matti
Dočkej času, jako husa klasu.
Reagovat
smazaný uživatel
V mojich očiach už viac žiadať ani nemôžeš :)
Reagovat
dadaft
finále djokovič - nadal, vyhraje nadal. čeká někdo něco jiného?
Reagovat
smazaný uživatel
mozna by se nekdo nasel, ehm.... :-)
Reagovat
duhove_hovinko
Jdu proti zdi :) Ferrer X Federer. A v hledišti se na ně bude dívat Ferrero :)
Reagovat
SubOptikT
A Gutierrez Ferrol přijede ve Ferrari ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak az takhle jsem nezFanFrnela, ale svou verzi mam... :-))
Reagovat
duhove_hovinko
Ale já na první dvě F věřím!!! David už přece musí překročit Nadalův stín. A kde jinde než na RG. Přál bych mu to.
Reagovat
dadaft
nemusí a nepřekročí.
Reagovat
duhove_hovinko
Do pátka o tom budu snít, pak se to rozplyne a možná kanár Davidovi zazpívá :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kanár Davidovi nepřeju, je to skromný a férový hráč, sympaták.
Reagovat
smazaný uživatel
podpis.. :-) Obdrzel i moji nominaci na "Gesto roku", skromnak jeden..
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký gesto? On toho má víc, tak ted nevím, co myslíš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ma jich fakt vic a uz se mi motaji.. :-) Myslela jsem si ale na ty rozhozeny ruce (= no je to vubec pravda? Pardon, prominte..) kdyz vybouchal Djokovice na TM.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Každý zápas je iný. Ak bude očakávané finále, Djokovič v ňom kľudne môže uspieť..Stačí držať vyrovnaný stav, čo najhdšie a v koncovkách setov mu už verím viac..Finále v Ríme nebolo tak jasné, ako naznačuje výsledok..Navyše vedomie troch finálových víťazstiev za nad Rafom Noleho automaticky stavia do pozície hráča, ktorý je v zápase tým kľudnejším..A práve to je v tenise často rozhodujúce..
Reagovat
Heather_Fedex
je mozna jedinej hrac, na kt. bych se nezlobila, i kdyby nad fedexem vyhral ;) skvely klucin, rozhodne bych mu nejaky velky uspech prala...hlavne ten dc
Reagovat
VlS
S nápady přát Delpovi DC víš kam můžeš jít, že?
Reagovat
smazaný uživatel
zvlastni a pekny jsou ty sympatie i antipatie, jak s nama cvici.. :-) Nebyla jsem napriklad schopna videt jediny micek Djokovice. A vubec si nemyslim, ze je DelPo skvely klucin.. :-) Nemam rada "roztleskavace" a dokonce se mi zda tenisove dost plochy. (Jejich strelba s Berdou me v urcitych momentech normalne nebavila.) Dnesni zaverecne Fedexovy variace naopak velmi.. Gratulace tatkovi! :-))
Reagovat
Heather_Fedex
i kdyz prohraval, tak to bral sportovne...i nektere micky rogerovi uznal...
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro mi není ničím sympatický, taky nemusím tyhle roztleskávací typy, ale paradoxně jednoho "roztleskávače" v oblibě mám, Gaela :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja Gumaka taky muzu, to jsou proste ty veci mezi "nebem a zemi".. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš..gumák..tss..:-).
Reagovat
VlS
Gael je super bavič, jeho kreace jsou k sežrání a proto ho taky můžu. Jinak, mezi roztleskávače patří i Radek, nevím kde má většinou roztleskávačku, už jsem ji neviděl, ani nepamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Gael je super tenista-akrobat, líbí se mi i jeho kopie podání alá Roddick..a samozřejmě forhend, kterým může trhat výplety. Ale..moje sympatie nemá, pro mě je to takový "bojovník na oko" a ne úplně vítězný typ. Jeho bilance ve finálových mačích není náhodná. Můj pohled :-).
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, mas pravdu, sice nemilosrdne trha vyplety, ale je to v podstate "krehule".. :-)
Reagovat
Fandina
Štěpánkova roztleskávačka s Radkem jezdí. Nevím jestli v Madridu nebo kde to hrál Radek když tam byly kamery, tak byla v záběru, na dc byla určitě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Křehule na chůdách :-)), ale nic ve zlém.
Reagovat
dappe
Tak nesympatickej člověk a tolik štěstí:( Sport je bohužel někdy nespravedlivej, Tsonga si zasloužil vyhrát. Blbá páska při třetím MP, taky ten první MP měl Tsonga zahrát lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
To je vec nazoru. Podla niekoho si nezasluzil vyhrat, lebo nebol schopny vyuzit 4 sance, ktore mal.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Tsongy mi bylo moc líto, na konci zápasu to byl pro něj smutný moment, pak ještě rozhovor na kurtu, nic lehkého..škoda nevyužitých mečbolů :-((
Reagovat
Fandina
Djokovic měl možná štěstí při některých mečbolech, ale potom ještě musel vyhrát set a celý jeden další. A to nebylo o štěstí, to bylo o tom, že umí hrát. Tsonga měj ještě jeden další set na to aby ho porazil a nestalo se. Djokovič vyhrál zaslouženě ... úsměv
Reagovat
duhove_hovinko
Tsonga už neměl sílu, 5 set to bylo zřejmé. Šanci měl... bez úsměvu
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby neměl štěstí v rozhodujících momentech, tak se dál už nehrálo !!
Reagovat
SubOptikT
... kdyby byly v řiti ryby, nebylo by rybníka ...
Reagovat
Matti
klobouk dolů potom, co Djoko svou chybou nabídl Tsongovi dva mečboly, jakým stylem je pak odvrátil. Maximální riziko, na nic nečekal, sám si to uhrál. Nádhera.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěstí k tomu patří ;-). A i když Djoka nemusim, tak dneska tři ze čtyř mečbolů odvrátil jako šampión. Tsongy je mi taky líto, ale udělat ten poslední krok..jakoby by to dnes bylo nad jeho psychické síly..nevím.
Reagovat
Matti
A ty kecy o štěstí, snad nemůžeš myslet vážně.
Reagovat
Heather_Fedex
do 5. setu zacal 1. podavat roger a bylo extremne dulezite, ze zen gem uhajil, protoze celil brejkbolum. mozna kdyby ho juan brejknul, tak by jeste zabojoval....ale i tak nejsem s rogerovym vykonem velmi spokojena. 1. 2 sety otresni z jeho strany, pak uz to bylo lepsi....ale nervy jsem vyjimecne ani nahodou...asi to uz byla rezignace a nebo jsem v podvedomi tusila, ze juan nebude mit tolik sil, aby zapas dotahnul...
Reagovat
duhove_hovinko
kdyby, kdyby, kdyby....v roce kdy vyhrál své jediné RG, porazil hrál s Delpem rovněž 5 setů.
Reagovat
Heather_Fedex
jo ja vim ;) kdyby bylo kdyby....
Reagovat
Roger_Federer
ano , ale Robin Söderling mu odstranil z cesty Nadala a sám pak svoje 1 granslamové finále nezvladl..
Reagovat
duhove_hovinko
To vím. Nikdo to přece nečekal. A Nadal má v cestě buď dva světové antukáře nebo nevyzpitatelného skota. Byl by to sice zázrak (teď přejdu na stranu Heather), co kdyby :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Najväčšiu šancu vyradiť Rafu má Murray...Almagro a Ferrer o dosť menšiu..Sú to totiž antukári, na tých to Rafa dlhodobo vie..Všetky zbrane, ktorými jeho antukoví súperi disponujú má aj on sám, ale o level vyššie..
Reagovat
smazaný uživatel
A aké zbrane má na antuke Murray ? Na harde je to iné, lebo tam Rafael rozhodne nie je najlepší ale na antuke žiaľ je.

Murray nemá na antuke žiadne protizbrane keď hrá s Nadalom, môže mu maximálne zobrať set, ale hru na porazenie Nadala nemá takú, aby ju predviedol v troch setoch z piatich možných.
Reagovat
baggik
Jak tady píšete, že Tsonga si to prohrál sám tak si dovolim nesouhlasit. Djokovič se sám dostal do obrovských potíží, kazil rozhodující míče, nebyl to ten Djoker v top formě a to že prohrál dva sety po sobě 5-7 a málem i třetí to u hráčů jako je on Roger a Rafa neni normální, začal jsem pochybovat o jeho momentální psychické odolnosti, ale při těch mečbolech to zase byl on, žádné nervy a dokázal Tsongu zlomit. Pořád je tím velkým hráčem a zaslouženým n.1. Loňské semifinále obhájil, teď může jít v klidu do zápasu s Federerem. Na ten zápas jsem zvědavý, ale oba dva ví, že pro ně nejdůležitější turnaje se odehrají až v Londýně.
Reagovat
Matti
Psal jsi rozumně, až na ten konec. Copak nevíš co Djokovi chybí? A Roger jak zahraje teď, tak má obrovskou šanci stát se jedničkou opět? Takže řeči, že je třeba zahrát až v Londyně jsou přinejmenším hodně podivné?
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Djokoviča je rozhodne dôležitejší Paríž, než oba Londýny dohromady.
Reagovat
baggik
Kluci promiňte, ale tady se neshodnem. Já to vidim tak, že Novak měl šanci porazit Nadala na FO loni, jenže tam ho nepustil do finále Federer. S tou formou jakou má Novak na antuce letos a konkrétně v Paříži, tak prostě si myslim, že na vítězství nemá a myslim, že to i sám cítí a kdyby se mu to povedlo tak je to prostě něco navíc. Jasně řekl že chce vyhrát olympiádu a na trávě má podle mě větší šanci a obhájit wimbledon to je taky něco neskutečného. Věřim, že jednou i to FO vyhraje, ale na to má ještě čas, přijde doba kdy nebude každé semifinále bojovat s Rogerem a Nadal taky dycky nebude tak svěží jako letos.
Reagovat
Heather_Fedex
djokovic je neskutecne mentalne silny...federer by v zadnem pripade neodvratil 4 matchboly, ne takovym spusobem. je videt, jak moc to nole chce. rogerovi to juan usnadnil, protoze zbyke sety se vubec nehybal a vsechno vyhazoval. na siti byl roger dobry, ale od baseliny z neho byla citit nejistota. bohuzel si myslim, ze tentokrat na novaka stacit nebude. ale kdo vi...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger už takový zápasy taky odehrál -.-
Reagovat
smazaný uživatel
Ale poslednu dobu nie. V tomto sa dost zhorsil.
Reagovat
pepin
Každý zápas je jiný, ale je pravda, že dnešní výkon by nestačil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger sa mi zda cele RG taky nemastny neslany, zvlast ked to porovname napr. so skvelym minulorocnym vykonom. Uvidime, ale proti Djokovicovi mu prilis neverim.
Reagovat
Roger_Federer
Tady nemůžu souhlasit..myslím že Tsonga jako hráč top 5 nemůže zkolabovat v takovém zapase...Toto je rozdíl mezi top 3 a dalšimi hráči zanimi
Reagovat
Heather_Fedex
je to tak, loni mnel velkou sanci roger vyhrat, protoze ani nadal nebyl v top forme....ale ted na nadala nema nikdo....a uz vubec ne fedex s temihle vykony, bohuzel
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci si to fanúšikovia nepripúšťajú, v zápase Noleho s Fededexom je Srb pomerne veľkým favoritom. Roger rozhodne nie je v pohode, od základnej čiary ho Djokovič proste udolá. Už dnes v koncovke 4. setu hral Djokovič tenis, ktorý ho vyniesol na prvé miesto rebríčka. Federer musí zachytiť začiatok, potom to už bude iba horšie. Môj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů před oběma!
Reagovat
baggik
Kdo jste koukali na celý zápas DelPa s Federerem můžete mi říct co se stalo s Juanem Martínem od třetího setu? Co jsem viděl v prvních dvou setech tak hrál fantasticky. To se po tom o tolik zhoršil nebo se Federer dostal svým výkonem do jiné galaxie jako za starých časů?
Reagovat
smazaný uživatel
Koleno. Bolo to dost vidiet na jeho pohybe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on už ke konci druhýho setu byl Roger lepší, TB byla náhoda. Pak se na DelPovi dost podepsalo zranění, to si Roger fakt dělal co chtěl, hrál úžasně. V pátým setu začal DelPo hrát zas dobře, koncentrovaně a trochu to rozchodil. Ale na Rogera už neměl.
Reagovat
pepin
První 2 sety hrál Del. P. jak z partesu, dobře běhal a hrál nátlakovou hru. Roger hodně kazil, to nejsme u něho zvyklý. Ve třetím měl ještě myslím 2 brejky, ale pak Roger zpřesnil hru, přestal kazit a Potro asi začal mít problémy s kolenem i když to chvíli na to vypadalo, ale chvíli zase běhal jako by nic. 4 set byl o ničem a i v 5 nebylo o vítězství Rogera pochyb.
Reagovat
baggik
Hm takže kombinace horšího pohybu Martína a zpřesněné hry Federera, no díky kluci za info. Je to škoda, ale aby ten zápas vyhrál tak by musel asi bejt po třech setech přerušenej jako s Berdychem, momentálně prostě nedokáže to tam perfektně naplno sázet a dobíhat tři sety.
Reagovat
Labi
Rogerovi dnes teklo do bot ale zvládnul to nevím jak vypadal poslední set ale pokud to Delpo dohráltak na umření to nebylo....co se týče Tsongy tak toho mi je hrozně moc líto, zasloužil si vyhrát
Reagovat
Pe3k
Gratulace Federerovi a Djokovicovi. Perfektní čtvrtfinálové zápasy z epickým rozuzlením. Jsem zvědavý na semifinále. Všichni čtyři dnešní účastníci jsou mí oblíbení a předvedli proč tomu tak je. Nakonec postoupili papíroví favorité, i když tomu moc nenasvědčovalo. Krásný tenisový zážitek.

Btw. Roger vyrovnal další rekord.
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar. No, já dnes nepochyboval ani za stavu 0:2. Moc dobře Fedexe znám a vím, že když o něco jde, tak zpřesní hru a začne hrát takticky. Za dnešek si zaslouží pochvalu a jsem přesvědčen o tom, že by vyhrál, i když by DelPo v dalších setech nepolevil.

O zápase Djoker - Tsonga vím jen z doslechu, jen občas jsem mezi pauzami v zápase Fedexe na minutu přepnul, ale klíčové body a gemy jsem do čtvrtého setu neviděl. Každopádně i Djoker si zaslouží pochvalu. A po zápase mi bylo Tsongy trochu líto. Dostat v pátém setu 1:6 bylo kruté. Zvlášt´ když si určitě uvědomoval, že měl Djokera několikrát na lopatě. Prostě to nevyšlo a čeká nás očekávané semifinále Fedex - Djoker.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsongu bolo luto aj mne. V tom piatom sete akoby to nanho uz cele dolahlo, tie nevyuzite sance. Navyse aj Djokovic sa zdal sviezejsi nez Jo.
Reagovat
Pe3k
Jak to vidíš v semifinále? Samozřejmě Nole - Fedex. Myslím, že není jasný favorit...
Reagovat
pepin
Po prohraném 4 setu se to nechalo čekat, že to již nezvládne, říkal to v podstatě na začátku i komentátor. Bylo to na jeho psychiku moc. Ale hrál 3 sety dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím Fedexovi. Přál bych si podobný průběh jako loni. Tedy získat vedení 2:0 na sety, potom už je úspěch z 99 % zaručen. Pěkný tenis to bude určitě, o tom není pochyb. Už se moc těším.

vigor: Je to škoda. Ale popravdě řečeno jsem jasnou výhru Novaka v pátém setu čekal od té chvíle, co Tsonga prohrál ten tie-break.

pepin: Máš pravdu. Na začátku třetí sady měl ty šance, od té doby se mu nedařilo + ty trable s kolenem. Ale Roger i tak vyhrál po dobrém výkonu, hrál přesněji a takticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Novakovi jsem věřil, je na něm velmi patrné sebevědomí a nadhled, uznal soupeři sporný balón a pod. Roger hraje svoji klasiku, po prohraných setech sice přestal chybovat, ale D.P. odpadl.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezkej program dneska, gratulaci si zaslouží oba :)) Každopádně je mi moc líto Tsongy, opravdu to měl vyhraný, celý si to zkazil sám a moc dobře to ví. Del Potro se výhře ani nepřiblížil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga si to pokazil sam, to suhlasim. Taketo detaily odlisuju hracov prveho a druheho sledu.

Ale s tym, ze Delpo sa vyhre ani nepriblizil nesuhlasim, jeho koleno je jediny dovod, preco dnes Roger vyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně nemám vůbec rád Fedexe, ale objektivně musím říct, že hrál dobře, hlavně se zvedl od toho třetího setu kde musel, jinak Del potrova hra se zhoršila právě kvuli zmiňovanému kolenu, ale určitě to nebylo jen o tom.... Jinak co myslíte výsledek Djoko vs Federer ?
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvý je naprostá, neuvěřitelná kravina, že je to jediný důvod. A zadruhý to nic neznamená. Nebyl ani 3 gamy od výhry, nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna to bolo dost o tom. Aj keby sa jeho hra zhorsila, samo o sebe by to nestacilo na taky vyprask aky nasledoval. Na jeho pohybe bolo vidiet obrovsky rozdiel oproti prvym dvom setom.
Reagovat
smazaný uživatel
2:2 a rozhodnou detaily v pátým setu no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by mu koleno vydrzalo, Roger by dnes urcte nevyhral. Samozrejme, su to dohady, ale ak by bol na tom fyzicky tak, ako v prvych dvoch setoch, osobne nepochybujem, ze jeden set by uhral.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby to bylo "dost" o tom, tak jsi napsal hovadinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom hovadina :-)? Prve dva sety bol JMDP lepsi, nasledne mu nevydrzalo koleno a vieme co nasledovalo. Koleno zohralo obrovsku ulohu v tom obrate a stojim si za tym, ze hlavnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Označit to za jedinej důvod, je prostě blbost gigantickejch rozměrů. V pátým setu byl Del Potro blízko brejku hned na začátku, hrál dobře, udržel servis ve všech gamech až na jeden a ten jedinej si musel Roger vybojovat. Hrál líp, proto vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Hral lepsie od tretieho setu, zvlast v piatom. No aj nadalej si stojim za tym, ze byt JMDP uplne fit, takyto obrat by sa Rogerovi nepodaril.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych neřekl, hlavní bylo, že Roger přestal dělat chyby a líp podával. Del Potro byl v poslednim setu poměrně zdatnym soupeřem, ale Roger už si to pohlídal, neni uplně jednoduchý hrát proti někomu zraněnýmu. Každopádně Del Potro byl podle mě až moc pasivní, snad kromě toho tiebreaku, kterej si zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer bol blízko vypadnutia. To ako moc, je relatívne. Ak Federer nebol blízko, tak Novak už vôbec, lebo neprehrával 0:2 na sety ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist