Federer v Dubaji porazil Fucsovicse a dvě výhry ho dělí od 100. titulu

28. 2. 2019, 20:47
Aktuality 19
ATP DUBAJ - Roger Federer si v Dubaji poradil s Maďarem Mártonem Fucsovicsem a už jen dvě výhry ho dělí od zisku jubilejního 100. titulu. V semifinále se sedminásobný šampion utká s Chorvatem Bornou Čoričem, s nímž loni dvakrát prohrál.
Roger Federer

Roger Federer v prvních dvou kolech zdolal své oblíbené soupeře Philippa Kohlschreibera a Fernanda Verdaska až ve třech setech. A set málem prohrál i v dnešním čtvrtfinále proti Maďaru Mártonu Fucsovicovi.

Sedmatřicetiletý Švýcar se totiž v úvodní sadě nedostal k žádnému brejkbolu a v tie-breaku prohrával 4-6. Oba soupeřovy setboly však přežil a ziskem čtyř míčků v řadě dějství ukončil. Ve druhém setu sice neudržel vedení 2-0, ale za stavu 4-4 po velkém boji zaznamenal brejk číslo dvě a vzápětí deštěm přerušený duel při svém podání ukončil. Po téměř dvou hodinách zvítězil 7-6 6-4.

"Jsem moc rád, že jsem našel cestu do semifinále. Úroveň hry byla dobrá, s ohledem na všechny obtíže, které dnes na kurtu byly," komentoval Federer. "Byl to těžký zápas a jsem spokojený s tím, jak jsem se s ním vypořádal."

V Dubaji Federer startuje počtrnácté a má z ní rekordních sedm titulů. Pokud by letos triumfoval poosmé, získal by dvacetinásobný grandslamový šampion jubilejní 100. trofej pro vítěze turnaje ATP. Více triumfů v open éře slavil jen Jimmy Connors (109).



Dubaj může být Federerovým už čtvrtým turnajem, ze kterého bude mít minimálně osm titulů. Osmkrát triumfoval ve Wimbledonu, dokonce devětkrát pak v Halle a v Basileji.

Federer je v dubajském semifinále pojedenácté, dosud v něm prohrál jen jednou. V pátek v boji o deáté finále narazí stejně jako před čtyřmi lety na o patnáct let mladšího Chorvata Bornu Čoriče (h2h 2-2), s nímž poslední dva souboje v loňské sezoně prohrál.

"Pamatuju si, jak jsem tu s ním hrál poprvé. On den předtím porazil Murrayho, v Basileji porazil Rafu. Pak chvíli bojoval sám se sebou, ale teď už zase našel svou hru a jsem za to rád. Už mě dvakrát porazil, takže nás čeká velká bitva," prohlásil Federer.

Dvaadvacetiletý Čorič tento týden zdolal i svého třetího soka až v tie-breaku třetí sady. Po Češích Veselém a Berdychovi si poradil také s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim, kterého přehrál 4-6 6-2 7-6.

O druhé místo ve finále budou bojovat ve formě hrající Francouz Gaël Monfils a řecký mladík Stefanos Tsitsipas.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.887.895 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 02. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Federer (2-Švýc.) - Fucscovics (Maď.) 7-6(6) 6-4
Tsitsipas (5-Řec.) - Hurkacz (Pol.) 7-6(4) 6-7(1) 6-1
Čorič (6-Chorv.) - Basilašvili (Gruz.) 4-6 6-2 7-6(1)
Monfils (Fr.) - Berankis (Lit.) 6-1 6-7(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roger god´s mode.
Reagovat
smazaný uživatel
Cicimu chybí jedna výhra na TOP10. To zákonitě prohraje dneska.
Reagovat
Patik
Už sa psychicky rozsýpa..rozhadzuje raketov prehráva si podania..to už je proste moc na mladého hráča..mal by si dať chvíľu pauzu od turnajov.
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils mu pomohl, ale top10 zaslouženě.
Reagovat
Patik
otázkou je ako dlho sa tam udrží.
Reagovat
annah
Roger se připletl k pozdravu G.E.M.S.
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1078107-zamilovane-hvezdy-zaskocil-federer-jak-je-legendarni-svycar-rozesmal.html#hp-sez
Reagovat
Pavol
Podľa mńa už všetkým ukázal že na Federera má a teraz mu ten zápas veľkodušne pustí. Ja vsádzam na Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Coric je těžký soupeř, to určitě, ale nemá takovou formu jako loni. Beru to tak, že ve své nejlepší formě porazil průměrného Federera a to měl ještě co dělat. Federer má pořád průměrnou formu a Borna už nemá nejlepší, podle mě nevyhraje. Co se týče druhého duelu, tak favorizuju Monfilse, Tsitsipas hraje snad osmý zápas za sebou ve dvou týdnech a je otázka, kdy to na něj spadne. Byť fandím řekovi, tak si myslím, že ho Gael upinká a hlavně unaví. Nicméně ten turnaj vypadal pro Rogera celkem přijatelně, ale nakonec to nemusí být vůbec jednoduché.
Reagovat
Davor1
Hmm. Takže zajtra Čorič, ktorý Rogerovi nesedí už z princípu kvôli jeho štýlu hry a v prípadnom finále Monfils alebo Tsitsipas, obaja v parádnej forme a obaja vedia Federera poraziť. No, to nie je vôbec nič príjemné. Ak to Roger zvládne a ten titul v Dubaji získa, tak v tomto jeho nie najlepšom hernom rozpoložení bude mať obrovskú hodnotu. Strašne mu tú stovku prajem, ale bude to mať chlapec sakra ťažké... :/
Reagovat
Marduch
však takovéto brutální mety přece nemůže dosáhnout zadarmo:p
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze z trojice Monfils, Tsi, Coric je Chorvat ten najprijatelnejsi, vzhladom na formu..

Zvysní dvaja sa mozu vystrielat. Monfilsovi vztah so Svitolinkou prospieva, podla mna vyhrá.
Reagovat
Davor1
Aby Gael ešte nezačal vyhrávať GS po vzore Stana, ktorý sa takisto poriadne rozohral, keď si začal s mladou sexi Donou :)
Reagovat
Marduch
Monfils letos působí jak vyměněnej, takže Svitolinka ahaa
Reagovat
Davor1
No to určite, aspoň by to malo ten punc kvality, obzlášť po finálovej odvete s Tsitsipasom :)
Reagovat
turista
Zadarmo 100.titul jistě nezíská to ne. Ale Connorsovi na tu stovku stačily téměř samé tzv. dvěstěpadesátky a pár takových polochallengerů (např.Maui, Jacksonville apod.). Těch velkých turnajů neodehrál tolik co Federer.
No a trochu statistiky - počet odehraných singlových utkání v open éře:
Navrátilová - 1661
Connors - 1535
Evertová - 1448
Federer - 1447, po dnešku 1448
Lendl - 1310
Reagovat
MartinPa
Ty bláho, ten Borna to je uspávač hadů :-) Novak je proti němu génius improvizace. Ale je to styl, který na Rogera bude platit.
Reagovat
Patik
Čorič zase vydrel výhru v treťom sete v tiebreaku a zajtra vyhrá nad Rogerom dvakrát 6-2 lebo bude hrať najlepší tenis v celej galaxii..nemám rád toho tenistu..taký cukrík a tie jeho vzdychy keď dáva údery jak keby sa párila divina..Roger prosím ťa pochovaj ho zajtra..
Reagovat
Ondra979
no a Roger s nim naposledy prohral v Shanghaji jestli me pamet neklame. Zitra lae musi predvest lepsi vykon nez dnes, jestli chce vyhrat, verim ze je tioho schopen ale chce to max koncentraci od zacatku do konjce
Reagovat
Patik
v Halle a potom v Shanghaji..Roger musí hrať ultra agresívne a prvý servis musí byť samozrejmosťou lebo henten prehadzovač bude zase všetko orgazmicky vracať.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist