Federer v Halle porazil Tsongu ve třech setech a je ve čtvrtfinále

20. 6. 2019, 23:22
Aktuality 89
ATP HALLE - Roger Federer v německém Halle zdolal 7-6 4-6 7-5 Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, oplatil mu porážku z jediného předchozího střetnutí na trávě ve Wimbledonu 2011 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 12-6. Ve čtvrtfinále se devítinásobný šampion utká se Španělem Bautistou, s nímž v o
Roger Federer

Roger Federer jediný souboj s Jo-Wilfriedem Tsongou na trávě prohrál, když před devíti lety ve čtvrtfinále Wimbldonu neudržel vedení 2-0 na sety. Dnes v Halle na druhý pokus uspěl, lehké to však neměl.

Sedmatřicetiletý Švýcar sice vedl 6-3 a 3-1, ale pak přišel dvakrát o podání a rozhodnout musel třetí set. V něm Federer čelil za stavu 2-3 brejkbolu, dokázal ho však odvrátit, nakonec po dvou a čtvrt hodinách boje zvítězil 7-6 4-6 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 12-6.

V Halle Federer útočí na rekordní 10. triumf, loni ho o něj ve finále připravil Borna Čorič. V pátečním čtvrtfinále bude čelit Španělu Robertu Bautistovi, s nímž v osmi vzájemných duelech ztratil jediný set.

Matteo Berrettini, který v neděli triumfoval na trávě ve Stuttgartu, dnes zdolal 4-6 6-3 6-2 krajana Andrease Seppiho, oplatil mu loňské vyřazení a připsal si sedmou výhru v řadě.

O postup do semifinále si třiadvacetiletý Berrettini zahraje s Rusem Karenem Chačanovem, kterého porazil před týdnem ve Stuttgartu i v únoru v hale v Sofii.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 2.219.150 eur
čtvrteční výsledky (20. 06. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (1-Švýc.) - Tsonga (Fr.) 7-6(5) 4-6 7-5
A. Zverev (2-Něm.) - Johnson (USA) 6-3 7-5
Bautista (7-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6-1 6-4
Berrettini - Seppi (oba It.) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
Patik
Strašne uponáhlaný Fedex..tak strašne chce tie výmeny a zápas rýchlo odohrať až si tým ubližuje..rozumiem má svoj vek nemôže sa s tým babrať..jeho hra je stavaná na rýchly tenis chce využiť rýchle podmienky rýchly kurt zobrať súperovi čas na poriadnu koncentráciu..ale strašne si tým ubližuje...na podaní si poriadne ani nevydýchne a už ide podávať na ďalší fiftín..niektoré lopty berie meter v kurte niektoré unáhlené nábehy na sieť nestoja za nič ale chce tie výmeny rýchlo ukončovať..tretí gem v druhom sete v ktorom si prehral podanie..zhoda výhoda zhoda nevýhoda pár sekundové výmeny lietal tam..veď trochu spomal a vydýchni..máš čas a potrebuješ ten čas..lebo robíš unáhlené rozhodnutia a keď nevýjdu tak si frustrovaný ako včera..samozrejme RBA od druhého setu hral vynikajúco o tom niet pochýb až teda na ten posledný gem..a roger ako som povedal..upokoj sa kontroluješ turnaj kontroluj zápasy si favoritom..prehľad s nadhladom...
Reagovat
ipko
určite si to Roger dnes pred semifinále prečíta :D
Reagovat
Patik
Jednoznačne..veď preto som to sem napísal..:D
Reagovat
Patik
No vidíš..prečítal si a počúvol ma..:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Fedexovi gratuluji, ikdyž jsem ten zápas jaksi nezvládl do konce a vytuhnul..., tak dokonce jsem mu dnes i fandil:) Což jistě magerku potěší...horší to bude s oceněním mého výkonu, tam čekám min. nějaký finanční postih...za usnutí a znevážení mistra. Na moji obranu snad mohu říct, že těžce snáším zápasy s Agutem, a je jedno, kdo na té druhé straně i stojí...

Tak jistě...rád bych viděl finále Matteo vs. Roger. Snad to vyjde a ten David mně nevypálí rybník...

Jinak mě překvapují dvě věci...že Herbí je vlastně Švýcar, takže tu máme v SF derby, a že nikdy s Fedexem nehrál (opravdu?)...tak snad to bude zajímavý match-up...
Reagovat
annah
Teď jsem někde četla, že Roger je první hráč, který má 15 semifinále na jednom turnaji. Zatím to prý byl Turnaj mistrů a Basilej, teď na seznam přihodil i Halle.
Reagovat
mahycek
Do Wimbledonu se musí zlepšit. Servis a víc agrese. Tohle
by nestačilo na středně pomalé trávě v Londýně.
Reagovat
dappe
Federer v Halle nikdy nezářil herně a často vítězil. Před Wimbledonem to vůbec nic neznamená. I v nejlepších letech se tu často trápil. Mezi lety 2003 - 2009 měl bilanci na trávě 72:1 a v Halle měl několikrát namále. V roce 2006 hrál v Halle zle a poté předvedl jeden z nejlepších tenisů na Wimbledonu.

Letos to je ještě umocněné tím, že po několika letech přechází z antuky na trávu. Přesto i letos v Halle pravděpodobně vyhraje. Bude v dobré formě.
Reagovat
panzer.dragon
pro Rogera dobrý, že se rozehraje na wimbl tříseťákama, ne?
Reagovat
annah
Aha! A já furt proč on ty druhé sety pouští! Už je mi to jasné...
Reagovat
panzer.dragon
jj, prostě součást tréningu.. si nevěděl?
Reagovat
ipko
presne takýto koniec som čakal, Bautista odišiel, ale pre Rogera ďalší dobrý test
Reagovat
steve79
Fedex se musi zlepsit celkove. Nesmi hrat tolik copu. Copama se dostava pod tlak. V Halle je krasne videt jak rozdilny tenis se hraje na trave a na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Strasne moc to copuje a soupeř ho pak dostává pod tlak z dalšího úderu. A některé nabehy na síť jsou taky dost naivní.
Reagovat
LukH
A po něm velmi špatný game od Baguta?

Takže anooooooo, jedeme dál :-)
Reagovat
annah
Bautista měl naštěstí slabou chvilku v ten pravý moment. Ale byla to teda zase dřina. S takovou ve Wimblu Roger neproleze dál než do čtvrtfinále. Leda že by se v Halle rozehrál a pak to rozbalil... :-)
Reagovat
spaniel
Halle je jiný povrch... Jako porovnávat Madrid a RG, nic to neznamená. Právě vždy mám pocit, že tím jak je to rychlý se ideálně připraví a W mu pak dojde pomalý a že vše stíhá.
Reagovat
annah
No kéž by...
Reagovat
smazaný uživatel
Podstatne je, ze vyhrává big pointy
Reagovat
annah
Jenomže proti Tsongům a Bautistům. Až bude na druhé straně sítě Thiem, Nadal nebo Djokovič, big pointy se budou vyhrávat hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem :)

S Thiemom sa na W. nestretne..Som ochotný stavit milión na to..:)
Reagovat
Vlk-v-trave
nuda, zajímavější by pro nás bylo, kdy by ses vsadil, že třebas v pravé poledne obejdeš nahý náměstí s cedulkou na zádech miluji Fedrera a budeš ještě namazaný kvalitním medem...ať to má pěkný lesk.
...to by si nás možná zvedl ze židlí, ale takhle...
Reagovat
annah
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga s Bautistou předvedli na trávě v Halle lepší tenis, než Thiem za celou kariéru. Zda se to lehké, ale do Rogera v Halle buši úplně všichni. Tihle hrací mimo big3 nebo top10 nemají co ztratit je to atp500 a Federer je ten, kdo bráni svůj trůn. Kdyby se odehrály poslední dva zápasy na travnatém Masters , tak Roger jde dal ve dvou setech.
Reagovat
Fazzzy3
Asi si moc Thiema hrať nevidel či ?
Reagovat
smazaný uživatel
Bavím se o trávě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tam jsem ho fakt moc neviděl
Reagovat
LukH
Amen
Reagovat
LukH
Výborný game!
Reagovat
LukH
Roger působí unaveně
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty děti, co ukazují v boxu, to jsou Federerovci:)?
Reagovat
janek_da
hujerovi
Reagovat
Vlk-v-trave
děkuji, omluva za pozdní reakci, jsem u toho vytuhl...
Reagovat
mihate
To je lóza Španiela.Roger tam rodinu nemá
Reagovat
Vlk-v-trave
se mi právě zdálo, že jsou už moc velké:)
Reagovat
ipko
ale Roger ro prežíva, to je dobre
Reagovat
ipko
to
Reagovat
smazaný uživatel
Je úplně mimo
Reagovat
ipko
v klidu, Bautista hraje super, ale Roger to má na rakete
Reagovat
annah
Vzpomínám, že v památném Roce návratu 2017 v Miami měl Roger s Bautistou taky plné ruce práce. Vyhrál až ve dvou TB.
Reagovat
steve79
Zatim vykonyv Halle zadna hitparada.
Reagovat
steve79
Roger je malo agresivni.
Reagovat
annah
Druhý set je asi v kopru. Roger v útlumu, Bautista na koni.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je oholený, takže to bude v pohodě.
Reagovat
mahycek
Už zase po vyhraném 1 setu Roger druhej pustí ??????? To
snad není pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ty druhé sety v Halle. Každý uder metr v outu.
Reagovat
annah
A často dlouhé výměny. Žádné 1,1.
Reagovat
Pe3k
Tak nakonec tak bilance mezi Felixem a Cipiskem je uz 6:0!

Uprimne musim uznat, ze kazde vitezstvi FAA mi udela vetsi radost nez cokoliv co predvede RF. Roger je tak uspesny, ze v teto fazi jeho fans muze skutecne potesit jedine zisk velkeho titulu, kdezto u Felixe me tesi ikdyz proleze prvni kolo...a o to vice me tesi ze mu to jde na vsech povrsich a porazi zname jmena uz nyni v 18 letech.

Beretini je na vlne hraje supr, ale kdyz vemu v potaz ze je Felix o 4 roky mladsi, tak na me dela mnohem vetsi dojem co predvadi on nez Ital (nic proti nemu). Jsem zvedavy jak se zdejsi fans big 3 nakonec rozdeli mezi ostatni/mladsi tenisty. Ja zvolil FAA, Petrzalka Coric\Deminaur, ostatni treba Tsitsipas.
Reagovat
Pe3k
A nyni je Felix 10 v race! A pujde urcite jeste vyse nebot 9 je Fabio a ten uz moc bodu po antuce neudela...pokud by sw Felix dostal v jeho veku na turnaj mistru byl by to fenomenalni uspech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, Forehand fandi Tsitsipasovi, vraj mu je herne blizsi ako Felix :D inak najvtipnejsie je, ze ak vyhra dalsi match tak bude v top20 bez toho, aby odohral aspon jeden cely match na GS.
Reagovat
Pe3k
Vtipne je, ze Felixuv vzor je Nadal.
Reagovat
Mayo
Ako inak (:
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je dost sranda. Tsitsipas mi spíše připomíná mladého Federera.
Reagovat
turista
FAA má v Queensu slušnou šanci na titul po zranění JDMP. Jednou už to tam spadnout musí.
Reagovat
Ereinion
Felix už teď nmůže na Wimbledonu dojít hodně daleko, takové QF by nebylo překvapení...strašně si pomáhá tím servisem, což je teda přesný Nadalův opak :D
Reagovat
Ereinion
může
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas o Felixovi:

"I have to accept that he is better than me".

https://twitter.com/BastienFachan/status/1142096683582578691
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim..

Konečne mozes ochutnat, aké to je vyhravat s velkymi hracmi uz v 18..My Rafanovci to poznáme, pri Rodzim ti dopriate nebolo, tak aspon takto..
Reagovat
smazaný uživatel
Felix má slušnou fazonu.
Reagovat
JCFerrero
Bola uz v travnatej sezone vymena dlhsia ako 5 uderov?
Reagovat
ipko
hej, mala už aj 6
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžete počítat travu v Halle a Stuttgartu, to je jako parkety v tělocvičně na ZŠ.
Reagovat
Vlk-v-trave
?
hlavně ten Stutgart by mně zajímal...
Reagovat
Vlk-v-trave
ne, ani přez 1,1 to nepřešlo. čekáme na 2.
Reagovat
spaniel
Ano. Snad se dočkáme i normálního komentu od tebe.
Reagovat
ipko
Goffin porazil na tráve v Halle Zvereva a nie je to sen :D
Reagovat
smazaný uživatel
Šaša nebyl daleko od letadla do Londýna teď.
Reagovat
acc
Tak on Tsonga celkem podavat umi, na trave je to pak znat - https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejrychlej%C5%A1%C3%ADch_pod%C3%A1n%C3%AD_v_tenise.
Reagovat
acc
cekal bych tam Samprase...
Reagovat
acc
Ale asi na to jeste nemel raketu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak se daří i v Hal(l)e...neskutečná travařská jízda...:)
Ovšem Stuttgart - za mně - kvalitnější, jestli jde o kurty. I víc zápasů se mně líbilo...no, když chybí Brown, ona ta kvalita hned jde dolů...
Reagovat
Vlk-v-trave
Matteo pěkně:)
Reagovat
paddy
Dustin jel domů na Jamajku pro trávu, nemůže být všude :)
Reagovat
Stan_Borowitz
s tou Rogerovou plácačkou nad hlavou do sítě (ani se mi tomu nechce říkat nepovedená smeč). To bylo něco naprosto unikátního, kdybych neviděl zápasy z té tragické IPTL, tak bych nevěřil, že špičkový hráč něco takového vůbec zvládne. To předčilo i vrcholné kousky Novaka nad hlavou.
Reagovat
Vlk-v-trave
Stařík má smysl pro humor...tak něco pro diváky...kopat do míčku neumí jak Tsonga a hlavně Paire. Tak aspoň retro Djokera.
Reagovat
turista
Novak kvůli tomu, že mu ty voleje moc nejdou tak často radši hraje smeče až po dopadu.
Reagovat
Patik
Tsonga mal delový servis na tráve ťažko chytatelný..povrch v Halle je tento rok rýchlejší.. keď tu človek breakne tak naozaj si to musí strážiť a Roger si to nepostrážil..ten zápas mohol vyhrať vkľude v dvoch setoch ale prišiel klasický výpadok po získanom sete a mohol nato doplatiť..to že stráca koncentráciu počas zápasu ho pripravilo o niekoľko výhier dokonca aj titulov..mal by sa nato zamerať..v tenise chyba nieje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si říct, že včera výpadek neměl. Kdyby hrál Tsonga tenis, který předváděl v druhém setu včera stabilně, tak ho do konce travnaté sezóny nikdo neporazí. Hrál navíc na maximálni riziko, Federer nedělal chyby, ale Tsonga byl na returnu 100% agresivní, tam s tím nešlo dělat nic. Tento výkon samozřejmě ve třetím už nezopakoval a prohrál zápas.
Reagovat
Patik
Roger v druhom sete breakol z úvodu ..vyhrával tuším 2-0 a mal breakbally do doublebreaku ak sa nemýlim..možnosť ísť do doublebreaku ho usadila do pocitu že má zápas pod kontrolou čo bola myslím si že chyba..samozrejme Tsonga trafil pár skvelých úderov halfvoleje a spozoroval že Roger má menší výpadok aj na servise..začal sa motivovať..a zobral momentum na svoju stranu..trafil skvelé returny zo slabšieho podania..Roger mal včera celkovo nejaký slabý servis priemer tuším oko 180km v hodine a ten lacný pokazený smeč od Rogera ma v tom výpadku akosi utrvdil..ale to je len môj taký celkový dojem
Reagovat
Mr.Pink
V prubehu tretiho setu ukazali stats prvniho servisu. Roger mel 192 tsonga 206.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize standard.
Reagovat
Mr.Pink
Ano
Reagovat
Patik
v druhom sete tiež ukazovali stats tuším.. tam mal Roger okolo 180tky..ale v druhom sete mu asi ani nepadal prvý servis.
Reagovat
Mr.Pink
Ja videl jen treti set
Reagovat
smazaný uživatel
Servis i chodil, ale Tsonga byl na returnu neprůstřelný. Neznám moc hráčů, kteří jsou schopni standardně servírujícího Federera na trávě brejknout 2x v setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Byl tam respekt z te jedine travnaté prohry s Tsongou. Šlo to vidět ve hře i servisu. Nicméně Tsonga velmi kvalitní zapas, pokud tento level udrží na Wimbledon, tak muže být tricky souper, navíc nebude nasazeny, takže vyfasovat ho do prvního/druhého kola by asi nikdo moc nechtěl.
Reagovat
FerrariF50
Viděl jsem jen třetí set, ani jsem se moc nebál, věřil jsem, že to dá. Jen tak dál :)
Reagovat
annah
Kdybys viděl druhý set, tak by ses bál hodně. Já od toho málem odešla, byla to hrůza. Tsonga hrál prostě skvěle. Zasloužil si vyhrát. Naštěstí se mu to nepodařilo. :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist