Federer v Paříži hrát nebude, sezonu zakončí jako světová jednička Djokovič

29. 10. 2012, 08:11
Aktuality 113
Roger Federer se po včerejším prohraném finále v Basileji odhlásil z turnaje Masters 1000 v Paříži, kde měl tento týden obhajovat titul. V závěru roku tak neuhájí post světové jedničky před Novakem Djokovičem.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer měl před rokem famózní závěr sezony, když po US Open nenašel celkem 17 zápasů v řadě přemožitele. Vyhrál turnaj v Basileji, Masters 1000 v Paříži a nakonec ovládl i Turnaj mistrů. Za parádní výkony během tři týdnů si připsal celkem 3000 bodů, které byly v té době více než třetinou jeho celkového bodového konta v žebříčku ATP. 

Letos však jednatřicetiletý Švýcar velkou část loňských úspěchů nezopakuje. Včera v Basileji prohrál finálovou bitvu s Argentincem Del Potrem a vzápětí se navíc odhlásil i z turnaje Masters 1000 v Paříži, kde se začíná už dnes. A protože před rokem v hale Bercy poprvé triumfoval, ztratí letos tisíc bodů, které ani zčásti neobhájí. Tím se připravil o alespoň teoretickou šanci uhájit v závěru roku post světové jedničky. 

"Je to správné rozhodnutí (nehrát v Paříži), bylo by toho na mě moc. Mám menší zdravotní potíže a před Turnajem mistrů nechci nic riskovat. Poitřebuji nějaký čas na přípravu," prohlásil Federer.

"Loni to byly jedny z nejlepších týdnů v mém životě. Fanoušci byli úžasní a poslední věc, kterou chci, je zklamat právě fanoušky. Bylo to opravdu rozhodnutí na poslední chvíli," přiznal jednatřicetiletý Švýcar.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer dnes začíná v čele světového žebříčku ATP už 302. týden, v příštím vydání ale bude sesazen Novakem Djokovičem. Tomu na konci loňské úspěšné loňské sezony došly síly a tak letos nemusí obhajovat příliš bodů. I kdyby tak do konce roku nevyhrál jediný zápas, má jistotu, že zakončí sezonu jako světová jednička. Pětadvacetiletý Srb může své bodové konto vylepšit nejen příští týden na Turnaji mistrů, ale i nyní v Paříži.

Djokovič ztratil vedoucí pozici na začátku července po 53 týdnech. Ukončit rok v čele žebříčku se mu povedlo také loni, předtím se od roku 2004 střídali Federer (2009 a 2004-2007) a Španěl Rafael Nadal (2010 a 2008).

Pořadatelé posledního letošního turnaje Masters v Paříži uvedli, že Federera v pavouku nahradí lucky loser Victor Hanescu z Rumunska. Ten bude mít v prvním kole volný los. Na Federera mohl už ve čtvrtfinále narazit Tomáš Berdych, kterému tak v metropoli Francie, kde před sedmi lety získal sůj jediný titul z Masters, odpadl jeden z nejtěžších soupeřů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

113
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
inak je mi starne smiešme ked som to čital ako sa tu par fans RF dušovalo,ze by Roger post 1 nevzdal a on to vzal tak rýchlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Věř tomu, že kdyby byla aspoň malá šance, že by si mohl udržet jedničku tak by hrál.... Ale jak vidíš šance je nulová, necítí se dobře tak se bude šetřit na TM. Jako fanda Rogera jeho rozhodnutí podporuju a souhlasím s ním!
Reagovat
smazaný uživatel
ale ved v pohode,nech sa setrí na TM ked to už tak dopadlo ked nezabral kde mal na us open a v šanhaji,kde mohol body pripisat,tak to inak ani dopadnut nemohlo kedze Djoker je vo forme...tak už nam ako jeho fans ine nezostava ako fandit na TM,ale ako som pisal včera pride mi bez energie,tak jeho sance na uspech velke nevidim a navyše aj AM Ma realnu šancu dostat sa pred RF a nie malu ak by djoko realne odstupil z pariza,ale vlastne je jedno kolky bude v rebriku v našej rodine mu fandime vzdy az do konca kariery
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Rafa obháji body z DC a príde do Prahy, som ochotný byť dočasne královnou TP. Ukončím tak rok ako královna!..:)

Každopádne túto poctu by som nerád prebral tým, ktorých si zvolil samotný ľud. Ľud zvolil Gigina!
Reagovat
smazaný uživatel
a RN teda bude hrať s istotou v dc ?ani som to nejako nepostrehol.AJ ked mu nefandim musim priznat ze na okruhu chýba.
Reagovat
smazaný uživatel
NeE, nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, k tomu Kližanovi - už som ti reagoval nižšie, ale aby to bolo vidno.

Má 100 bodov náskok na pomyselné 32.miesto, čo by mu malo stačiť. Pretože jediný relevantný turnaj, ktorý bude do AO je Paris Masters a maximálne Doha/Chennai/Brisbane.

Samozrejme, môže sa stať, že nebude nasadený (maximálne ale skončí nejaký 33.), pretože ho jednoducho nemá kto predbehnúť, napriek tomu, že výsledkami zaostal po Petrohrade.

Hra bola OK, s Cilicom v Šanghaji, vo Valencii aj teraz so Seppim. Takže pokiaľ dobre využije offseason, teším sa na AO, kde na 99% bude nasadený :)
Reagovat
smazaný uživatel
Allez Julien!
Reagovat
gigin
Ty už mne taky neštví, holomku!! :DD Koukal jsem na to. Je to marný, je to marný, je to marný :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Troska byl vždy marný :D
Reagovat
smazaný uživatel
No loni na RG ani ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla haluz, každý má záblesk. Andy ho nechal čuchnout, pak srovna, pak mu dal čuchnout v 5. setu a pak ho uštkl, to bylo součástí plánu :-))
Reagovat
gigin
Pěkně teď kecáš, měl tehda velmi dobrou fazónku a motal se kolem 10. Pak vyhasl a je fakt marný. Tragický.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý má záblesk, i takový tragéd bez pořádného úder :-) Naštěstí se pravda včas ukázala.
Reagovat
smazaný uživatel
A mám to zpátky, huknul mi Jžunyj :-(
Reagovat
Nola
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/11/Features/Djokovic-To-Finish-Year-End-World-No-1.aspx
Reagovat
gigin
Nemachruj!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ernie už měl místo v pavouku jasný, protože se odhlásil Dodig a on jako jednička v kvalifikaci byl první volba na LL. Tak nechal postoupit i kamaráda no.
Reagovat
gigin
Jsi dobrý předseda SRF!! Máš to zmáklý!! Díky :))
Reagovat
Roger_Federer
bet 365 mi odmitli proti Gulbisovi sazenku za 280 euro,pak Tipsport i sazka..takže vysledek se očekaval, že Ernest to pusti.
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem, nechystá se někdo do Opavy na future příští týden? Uvažuju, že bych se zajel podívat na Pavláska, pokud bude čas...
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem z Opavu a každym rokem se chodim divat a vždy je něco k pokoukání...:)
Reagovat
smazaný uživatel
na challengeru v Eckentalu právě Slovák Martin v TB za stavu 8:9 fláknul dvojchybu a daroval tak druhý set Hernychovi.
Reagovat
smazaný uživatel
a třetí set kanárem pro Hernycha!
Reagovat
Nola
šak mne zase nenormálne chýba Robin Soderling, neviete či a kedy sa vráti?

seshitec . legendou sa Nole možno nestane, ale Agassiho predsa prekonal v jednej štatistike, v koncoročnej jednotke...
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak skoro nie ked sa mu teraz narodila dcera,taký bol aspon članok ze si chce vychutnat rolu otca a na kurty sa neponahla no ktovie mozno zmeni rozhodnutie...
Reagovat
seshitec
o těch legendách to je samozřejmě sporný, třeba Edberg Becker Wilander maj po 5-6 GS a týdny n.1, ale absolutní legendy to asi nejsou...to chtělo ještě kapánek něco přidat. No a zhruba tam někde se ted v 25 letech Djokr nachází...a třeba Paříží by se jí asi i stal.
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander - 7 GS
Edberg - 6 GS
Becker - 6 GS

Djokovič - 5 GS
Reagovat
smazaný uživatel
být ve 25 letech na úrovni takových hráčů není zrovna špatná bilance ;-) Problém je jen a jen ten, že se fanoušci neustále snaží srovnávat Djokoviče a Federerem, tedy hráčem, který toho v otevřené éře dosáhl nejvíce ze všech. Ale to je logické, to je tak ve všech sportech. Messiho srovnávají s Maradonou nebo s Pelém, Crosbyho s Lemieuxem nebo Gretzkym, LeBrona Jamese s Jordanem. I Nadala tak před 2-3 lety srovnávali s Rogerem. U tenisu je jediná výjimka to, že ta legenda stále hraje, stále je konkurence schopná a své rekordy navyšuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasan, posunul jsem tu hranici 5-6 na 6-7 GS.
Reagovat
smazaný uživatel
ona je relativně vysoká pravděpodobnost, že by Djokovič ještě ten jeden grandslam někdy vyhrát mohl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba myslím, že pod 10 jich mít nebude, minimálně 10 bych řekl, že jich mít bude. Má 25, každý rok minimálně jeden ještě vyhraje do třicítky.
Reagovat
Mayo
s Jordanom porovnávajú Kobeho Bryanta ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
věř tomu, že o basketu toho vím daleko více než ty...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo co je s Floriánem Mayerem? Byl zraněný, něco se žebry, asi nic moc příjemné. Ještě ve Stockholmu hrál nedoléčený. Je už ok?
Reagovat
seshitec
Na konci roku je takřka stejně prestižní jako vyhrát GS.
Nehledě že má 12 tydnů do statistik skoro "zadarmo."
No a aby byl Djokovic skutečná legenda tenisu, tak to chce být aspon 100 týdnů n.1 + tak ještě 3-4 tituly z GS a bude ve společnosti zhruba Lendla, Agassiho či Connorse.
Na úroven Samprase či Federera on nebude mít nejspíš dlouhověkost. Asi i Murray či Delpo, snad možná i Rafa mu něco seberou.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Gulbis zase předvedl jeden ze svých velkých výkonů.
Reagovat
gigin
Tak povídej :-O Hukl? S krajanem Juškou?
Reagovat
smazaný uživatel
jo
Reagovat
gigin
Jj, díky. Už jsem to i našel - Juska def. Gulbis 3-6, 6-3, 6-4. Mutademe!!!! Tvl!!! :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
A co turnaj misrů? Tam si snad ještě nasbírá body :)
Reagovat
smazaný uživatel
i kdyby Roger vyhrál bez porážky TM, Djoker vyletěl v Paříži v prvním kole a pak nejel do Londýna, bude světovou jedničkou Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
ved jasne to nemusis priponimat všetci vieme,ze djoko bude no1 aj kedy do konca roku nevyhral už ani zapas...
Reagovat
smazaný uživatel
četl jsi ten příspěvek, na který jsem reagoval? Asi ne...
Reagovat
gigin
Takže jak se mění každé pondělí žebře, tak se souběžně mění post Královny TP. Tímto ho oficálně předávám uživatelce Heather_Fedex!! Blahopřeji, užívej!! A v pondělí zase předáváš!! Né, že si ho necháš!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Gigin, bohužiaľ zostávaš královnou..Heather neobhájila body z Bazileja :)
Reagovat
gigin
Ku.vo!! :DD
Reagovat
Heather_Fedex
forehande, pokud rafa obhaji body z dc, tak zezlo kralovny pravem patri tobe ;)
Reagovat
Sonja
Gratuluju, Noleeeeee:-)))) Tolik obhajování z minulé sezony, a přesto jsi na konci té letošní znova světovou jedničkou:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ješte, že nehraje Rafa, to by ten post jedničky težko uhlidal..Je to borec ten naš Nole..
Reagovat
Roger_Federer
Sonjo, gratulace, to je určite lepši jak vyhrat ve sportce..
Reagovat
Sonja
To každopádně, ale než Pálava 2010 zas ne...
:-P
Jinak, já už jsem tu dřív psala, že mě ten post světový jedničky tak nevzrušuje, to místo je jedno a nejlepší hráči jsou 3 (potažmo 4), nějak se to prostě poskládat musí...ale i tak mám za Noleho radost, to je jasný:-)
Reagovat
Mayo
ješte , že nehraje Rafa? :O preboha, šak ten v tom tenise nenormálne chýba...a vôbec turnaj bez R+R to je proste katastrofa
Reagovat
Nola
ja si naopak myslím, že post svetovej jednotky je pre tenistu to naj čo môže v kariére dosiahnuť, Nole vyrovná rekord koncoročnej jednotky Nadala, Hewitta, Borga... ,je to vlastne zrkadlo výkonnosti za celý rok, uvidíme ešte koľko na tróne zotrvá, na rok sa bude pravdepodobne snažiť získať kariérny GS a sústredí sa hlavne na RG, uvidíme v akej forme sa vráti Rafa, nie je veľa hráčov na okruhu, ktorí majú po Rafovi lepšiu bilanciu na antuke ako Nole
Reagovat
gigin
A zasa s tebou musím súhlasiť :DD Jediné, co teď chci, aby Nolda v Paříži i v Londýně zahrál super, abychom byli ta NO.1 opravdu "zaslouženě". Víš jak to myslím ;))))
Reagovat
Roger_Federer
Tak jasne, ja ti to (Vam) přeju, me třeba nezaleži na tom kde Federer zkonči na žebřičku a jestli prohraje nejaky pekny zapas(jako včera), proste už to neni a nebude jak v 25,26 letech..Mladši dravci jako Djokovič, Murray,Nadal...a dalši..zapasy s nimi budou čindal težši..Velice často se zapomina na to, že pro každeho hrače(ale uplne každeho) je obrovska motivace a soustředeni při zapase s Federerem ho porazit už 10 let...A je jedno kdo to je a kolik je mu let(Tomy Haas letos), zkratka každy hrač ktery se proti nemu postavi ma obrovskou motivaci podat co nejlepši vykon, chce vyhrat..Me osobne zajima vice kolik sezon ješte se budeme tešit jeho hrou a charizmatem..Dalši tituli jsou už bonusem.
Reagovat
Mayo
já si myslím, že najvác sú tituly a je jedno z ktorého čísla ich tenista dosiahne...rafa nech je kľudne aj 4. pokiaľ bude vyhrávť tituly budem spoko :P
Reagovat
Sonja
Však já s tím souhlasím, že je pro tenistu největší úspěch stát se světovou jedničkou...a Nole se jí stal, vydrápal se k cíli, splnil si sen...a já v tu chvíli skákala do stropu radostí (zároveň si splnil i další sen-vyhrát Wimbledon, to byl prostě krásnej den:-)))
A i teď mám za něj ohromnou radost, o tom nic. Ale víš jak, poprvé je poprvé:-D...ukázal, že na to má, to je pro mě hlavní. O to místo současně bojuje taková konkurence, že se na tom postě podle mě nikdo nemůže udržet nějak extra dlouho...žádnou výraznou dominanci čekat nemůžem:-)
Každopádně TLAČÍME (DRŽÍME)!!:-))))
Reagovat
Sonja
...nějak moc zájmen používám:-/

Dominiku- moc ti to nevěřím, ale je to hezký komentář:-)))
Gigin- taky doufám v co nejlepší výsledky:-)...ale i kdyby nějak smolně prohrál, jedničkou je zaslouženě za výsledky v průběhu celé sezony...a případně můžem pak nahrabat zas příští rok na konci sezony:-D
Mayo (13:59)- slovo "kontext" ti nic neříká?:-)
Reagovat
Amputace
Stejně jako Mayo si myslím, že největším úspěchem jsou tituly a to samozřejmě především ty na GS. Pochybuji, že by například Murray vyměnil svůj triumf na US za post světové jedničky. Ano, světovou jedničkou se chce stát každý tenista, ale nemyslím si, že je to ta hlavní přednost.
Reagovat
Mayo
amptuace tak tak ... jednotka je príjemný bonus ale tituly sú tituly proste
Reagovat
gigin
To je cyp!! :(( Škoda no...
Reagovat
tommr
takhle ztratit vyhranej zápas to se jen tak nevidí. A já už se tak těšil na atraktivní česko-slovenskej souboj Berdych-Klizan ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vidí.
Seppi už takhle dokázal vyhrát turnaj v Moskvě proti Belluccimu.
Reagovat
tommr
Tomáš si na Seppiho bude muset dát velkej pozor i když ho letos už dokázal dvakrát poměrně jasně porazit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhratý zápas?..čo sa stalo?..

Dvojnásobná škoda pre Kližana, že z týchto turnajov nezískal nejaké body..Nebude to s tým nástupom do špičky až také aktuálne..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehandík, no už je v spomínanej top 30 :) A nepíšeš pravdu, za turnaj si odnáša 10 bodov. Zápas mal vyhrať, no Seppi nie je žiadny amatér, hoci dnes bol horším tenistom na kurte.
Reagovat
gigin
Tož on si vede ve třetím 5:2, jakože teda ještě teda to nedá. Tak v TB taky vede 5:2 jde na serv a už teda vůbec ne!! To sa stalo...
Reagovat
tommr
ve třetím setu už Klizan ved 5:2 a pak v TB 4:1, ale asi zapracovaly nervy. Herně určitě nebyl horší než Seppi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rfever, dobre že píšeš..Pamätáš na tú našu diskusiu so zaručeným nasadením na AO..Stále si o tom presvedčený?..Vzhľadom na posledné turnaje si stále myslím, že zaručené nič nemá..Hráči za ním nespia, navyše nás čakajú ešte turnaje na začiatku roka..Ak Kližan nebude bodovať, kľudne môže byť na AO. na 33mieste..Úprimne mu nasadenie prajem, no od Petrohradu som od neho čakal viac..

Díky za info chlapci, z 5:2 sa zápas nepúšťa..Holt, stáva sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan si vypadnutími v prvním kole Valencie i Paříže dosti zkomplikoval situaci. Obzvláště vzhledem k úspěchu třeba Melzera ve Valencii nebo Štěpánka v Šanghaji. Ale stále je jeho pozice velmi silná. Obhajuje do Austrálie jen nuzných 8 bodů za nějaký challenger. Na začátku roku, pokud se přihlásí na některou z prvních dvěstěpadesátek, bude tam s velkou pravděpodobností nasazen, takže si může bodově pomoci.Navíc Kližan má dolů na 33.místo po odečtení všech bodů z loňské Paříže nějakých 120 bodů náskok.Horší pro něj může být březen, kdy místo obhajování bodů na marockých challengerech bude hrát v Americe na betoně turnaje ATP1000. Jenže mezitím už se může stát spousta věcí, třeba postoupí někam do čtvrtého kola Austrálie, může si nahrabat spoustu bodů na únorových antukových turnajích v Jižní Americe. U hráče jeho kalibru opravdu těžko spekulovat, co se může stát.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno som si istý :) Písal som vtedy o 99,9% šanci - odvtedy Kližan prehral aj vo Valencii, aj v Paríži v 1.kole, no stále je v race 28., takže nie je o čom :) Paríž je posledný turnaj, ktorý môže zavážiť, potom už len trojica Doha/Chennai/Bribane.

Stačilo by, aby Kližan dnes vyhral a bolo by to 100 % :) Plus si možno ešte pripočítaj nejaké možné odhlásenia.
Reagovat
Roger_Federer
Hold vek nezastavi...Je to borec a tahle sezona(prvni pulka a konec lonska) proste ukazali, že se umi připravit a vyhecovat k max.vykonum i v 31 letech..Přišti rok bude hodne zajimavej, skvelej Djokovic, nažhaveny Murray, vracic se Nadal(snad), pomalu boužel odchazejici Federer., nažhaveny Del potro..
Reagovat
smazaný uživatel
No když si tady přečtu referáty zdejších ,jak vás jen nazvat ,asi tenisová přiblbla.Mohu jen konstatovat,že vy se nezajímáte o tenis,ale o své dušičky a pocity.Neměli by jste někteří navštívit alepoň psychologa a možná že by pomohlo i lůžkové oddělení v některém věhlasném nervovém sanatoriu.Co vy na to.A teď bude teprve zábava.
Reagovat
gigin
No ale to my už máme dávno za sebou, blesku!! Skoro všichni ;))
Reagovat
Roger_Federer
pišu si te do kalendaře, jsi obednam k doktorovi na vztupni prohlidku ma Tipovani.cz na patek 3.11 13:30
Reagovat
gigin
v pátek je 2.11 :-O
Reagovat
Pe3k
A ten tvůj odstavec je snad o tenisu? Ne. Takže sám ničím nepřispěješ a prudíš ostatní, že to nedělají...Klasický tragický komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to ještě jednou přečti a zjistíš,že se to tenisu opravdu týká.Nebo ty to tam nevidíš....
Reagovat
Pe3k
poslední věc, kterou chci, je zklamat právě fanoušky...Tak to vidíte jak na nás Roger myslí. Peníze a sláva, sou polní tráva, on to všechno dělá pro nás, pro fanoušky. A já mu alespoň svým jménem děkuji.
Reagovat
gigin
Jen ať se šetří a hraje co nejdýl. Turnaje bez něj a Rafy, jsou jako svadba bez muziky!! A to jsem jakože prej mega antifedererovec s obrovskou zášťí vůči jeho osobě ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
No ja se hlavne dovedel, ze jses zenska, pry jsi Kralovna TP?!
Co je na tom pravdy?

Jinak Roger bude hrat dele nez Rafa a Nole:) Ja budu uz v hline, a Federer bude jeste pinkat:D)
Reagovat
Padme
Taky mu děkuji! Snad se do turnaje mistrů sebere:) Taky chci aby hrál, co nejdéle a co nejlépe a jestli mu toto pomůže, tak je to jen dobře :)
Reagovat
gigin
Ano, jsem Královna TP. Ten šulda Oskar mne jmenoval a Forehand to zpečetil!! Však už na Oskara tady všude hulákám, ať mne toho zbaví, že už to nechcu!! Královna má bejt sojka přece :(
Zase jako tak dlouho pinkat nemusí :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
uz se tesim na TM..letos to bude fakt husty :)
Reagovat
a.magerova
Rogere přeji Ti hlavně zdraví a radost ze života!!!
Symbolika čísel potěší hlavně Oskara:
Za prvé: "když loni po US Open nenašel celkem 17 zápasů v řadě přemožitele"
Za druhé: 17 GS
Za třetí: ale hlavně... od 25.5.2010 jsme si toužebně přáli alespoň ještě 2 týdny na No1, Roger nám jich přidal 17 :-)) já jsem maximálně uspokojena!!!
Nesmíme být nenasytní, vždyť i Roger je jen člověk, že tito?! :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
věk, kdy jsem přišel o panictví. Abych parafrázoval Neila Armstronga, sice jen malý krůček pro lidstvo, ale obrovský skok pro jednoho člověka...
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se .... hlavně hodně zdraví!
Reagovat
smazaný uživatel
překlep ,omlouvám se - a.magerova
Reagovat
a.magerova
Stane Ty nezklameš nikdy, to mi ten týden pěkně vesele, díky Tobě, začíná :-))
Škoda, že tu není Chazy....
Reagovat
Stan_Borowitz
Připomněla jsi mi to tou radostí ze života, kterou jsi popřála Rogerovi. Hned se na mne vyvalila vlna pískem času zavátých vzpomínek na "knoflíky lásky", "dny, kdy svítá o něco dřív", později "úsmevy sekretárok a sousedovic bejby Milenu"... a všechny ty dívky a ženy, co jsem kdy poznal a znám, ale dnes už "můžu jenom hádat, jak jsou hebké na dotek", abych pak nemusel doma přísahat "máš chuť stejnou, zůstaň se mnou"...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta symbolika s tou 17kou sa mi paci..Vacsi zmysel by dokonca davala, ak by Roger vyhral definitivne 17GS. :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze ten 17sty pre neho posledny aj je,ale tak nechajme sa prekvapiť...už posledne 2rokx ho všetci odpisuju a on sa stale dako pozbiera,ale momentále mi pride uplne vyšťavený bez energie a chuti do tenisu a s pribudajucim časom bude pre neho stále tažšie udrzať krok s mladym hračmi..
Reagovat
Pe3k
Přesně tenhle typ řečí, se tu vede od roku 2009 a ejhle i nyní je Federer světová jednička :)
Reagovat
smazaný uživatel
som len podotkol ze mi momentalne federer pride bez energie nič viac ja mu tiez fandim, tak ma tu nechytaj za slovička...to ze je no 1 v 31tke je sasmozrejme pekný uspech kariery,no po tm može skončit aj ako 3
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, náš přítel byl vyhnán z ráje :-)))
Reagovat
gigin
Vyhnán? Ale prosím tě.... A kým a jak? A proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Chazy mi tu taky hodně chybí..:-(( jeho příspěvky jsem ráda četla a ráda na ně reagovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa stalo s Chazym?...Nezachytil som to...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyžtak do zpráv :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však ty víš :-)
Reagovat
gigin
No vím, ale moc tomu nevěřím, že je to hlavní a jediný důvod!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych chtel byt lucky looser a postoupit rovnou do 2.kola :D ma to nekdo stesti :)
Reagovat
Stan_Borowitz
A ke všemu být nasazený jakoi turnajová jednička...
Reagovat
taffer
Tomu říkám opravdu "Lucky" looser. Místo nějakých upocených 2 tis. Euro hned jistých přes 16 tis. Euro. (Já vím, o peníze jde až v první řadě). Doufám, že Viktor pošle Rogerovi alespoň děkovný dopis.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viktor se k tomu třeba postaví stejně hrdě jako Petra Kvitová - prohlásí, že peníze ho vůbec nezajímají, a pošle jim číslo účtu, kam mají prize money poukázat.
Reagovat
Stan_Borowitz
"loser", nikoli "looser".

A looser is a loser who can't spell "loser".
Reagovat
tommr
dostane Hanescu jako lucky loser opravdu peníze za druhý kolo i když v něm prohraje? Pokud vím tak bodů by v případě prohry dostal jen jako kdyby prohrál už v prvním kole tj. místo 45 jen 10 - a s penězma by to snad mělo bejt stejný?
Reagovat
taffer
Aha, tak to je pro mě nová informace. Pokud je to s těmi body tak jak píšeš, bude to asi s penězi to samé. Předpokládám, že Hanescu prohraje, tak se příští pondělí schválně podívám kolik bodů získal. Abych nebyl "looser":-)
Reagovat
nando
Kdo nahradí RF v pavouku v Paříži ?
Reagovat
LubosZabloudil
Victor Hanescu
Reagovat
smazaný uživatel
Hanescu je taky dobrej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist