Federer v Šanghaji zdolal Simona a vybojoval už 23. titul z turnajů Masters 1000

12. 10. 2014, 12:33
Aktuality 179
ATP ŠANGHAJ - Roger Federer zdolal ve finále turnaje v čínské Šanghaji Francouze Gillese Simona ve dvou tie-breacích a vybojoval tak už svůj 81. titul. Na turnajích kategorie Masters 1000 triumfoval Švýcar už po potřiadvacáté! Díky vítězství bude od zítřka Federer světovou dvojkou.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer postoupil v Šanghaji už na pátém z posledních šesti turnajů do finále. Federer se v čínské metropoli odrazil na vrchol téměř ze dna. Hned v prvním duelu totiž odvrátil pět mečbolů Argentinci Leonardu Mayerovi! Pak ale bez ztráty setu porazil Španěla Bautistu, Francouze Benneteaua a v semifinále pak i světovou jedničku Novaka Djokoviče, který tak po 28 vyhraných utkáních na turnajích v Číně poprvé od podzimu 2011 padl.

Federer ve svém 122. finálovém utkání, z toho 39. na turnajích Masters 1000, změřil síly s Gillesem Simonem. Francouz se v letošní sezoně spíše trápil, v prvních osmi měsících nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě a výraznějšího úspěchu se dočkal až na US Open, kde vyřadil Davida Ferrera a ve 4. kole pak potrápil v pětisetové bitvě pozdějšího šampiona Marina Čiliče. Do finále turnaje Masters 1000 se Simon dostal podruhé v kariéře. Před šesti lety v něm v hale v Madridu podlehl Murraymu.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer do finálového střetnutí nevstoupil úplně nejlépe, když si hned v úvodní hře prohrál podání a umožnil tak Simonovi vedení. V první polovině úvodního dějství Švýcar hodně chyboval, zatímco jeho francouzský soupeř hrál trpělivě a přesně. Výhodu brejku držel Simon až do desáté hry, v níž měl možnost první set na podání ukončit. To se mu ale nepovedlo a o náskok brejku přišel.

Federer pak sice měl za stavu 6-5 při podání Simona dva setboly, ani jeden ale neproměnil a o vítězi úvodní sady rozhodoval až tie-break. V něm byl sice znovu v lepší pozici Simon, který měl dokonce i setbol, Federer ale stav znovu otočil a po 51 minutách proměnil svůj třetí setbol a ujal se tak vedení 1-0.

Vyrovnaný průběh měla i druhá sada, ve které si ale ani jeden z finalistů neprohrál své podání. Simon si za stavu 6-5 při servisu Švýcara vypracoval dva setboly, proměnit je ale nedokázal a set znovu rozhodoval až tie-break, v němž uspěl stejně jako v úvodním dějství zkušenější Federer.

"Byl to skvělý týden. Hned na začátku turnaje jsem zvládnul těžké chvíle a to mi hodně pomohlo," řekl Federer, jenž v úvodním kole proti Mayerovi odvracel pět mečbolů. "Jsem moc rád, že jsem došel až do finále, porazil jsem tu dobré hráče."Roger Federer

"Musím pogratulovat Gillesovi, protože dnes ve finále předvedl opravdu velmi dobrý výkon. Nevím, co více mám říkat. Je to jako sen, užívám si to a jsem neuvěřitelně šťastný. Díky všem za podporu."

Švýcar, jenž na turnaji v Šanghaji triumfoval poprvé v kariéře, si z nejlidnatějšího čínského města odváží již svůj 81. titul. Na turnajích kategorie Masters 1000 triumfoval už po 23! Rodák z Basileje v Číně vybojoval už čtvrtý titul v sezoně a v pondělním žebříčku se posune na druhé místo před Rafaela Nadala.

Federer letos zažívá výrazně lepší období než loni, kdy ho trápila záda a prohrával zápasy proti mnohem slabším soupeřům. "Hlavně jsem chtěl být zdravý. Z toho mám největší radost. Jsem rád, že se tvrdá práce vyplácí. A nejen to. Cítím se dobře, budím se normálně, ne jako loni," dodal sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ -
(Čína, tv. povrch, 4,195,895 dolarů)
nedělní výsledky (12. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Federer (3-Švýc.) - Simon (Fr.) 7-6 (8-6), 7-6 (7-2)
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Benneteau, Roger-Vasselin (5-Fr.) 6:3, 7:6 (7:3)

Komentáře

179
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Musim rict, ze ikdyz nejsem nejaky velky fanousek Rogera, tak mu za letosni sezonu bych pral i tu koncerocni svetovou jednicku. Ve finale uz to nebyl takovy oslnivy a dominantni vykon jako proti Nolemu ale za tu zmenu taktiky z agresivni hry na trpelivou si zaslouzi ten titul. Simon mel vynikajici tyden a zase ukazuje, ze do prvni Top 20 rozhodne patri, ikdyz spouste lidem se jeho technicky a vice obrany tenis nemusi moc libit. Roger tedkon na Noleho ztraci dost bodu jeste ale spousta jich je jeste ve hre a prichazi halova sezona, ktera Rogerovi hodne vyhovuje. Nole je v hale take vynikajici, takze cekam ze letosni Pariz nebude od zadneho Top hrace vypustena i kvuli boji o TM mezi 5-6 hraci. Takze velka gratulace Rogerovi k dalsimu titulu z Masters a poslednimu, ktery mu na hardu z tisicovky chybel a uz se tesim, letos vice nez kdy jindy, na Pariz.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Rogerovci musí mít radost z Rogera jako my Kvitovci z Petry, oběma se vloni nedařilo jak by si fandové přáli, teď je Roger světová dvojka a i když ani já nejsem jeho fanynka, ráda se podívám na jeho tenis a myslím, že mezi tenisovou elitu pořád patří, což právě dokázal. Tak si to užijte. :)
Reagovat
Fanda67
musím se přiznat že jsem Rogera asi před dvěma lety pomalu odepisoval a v tomto věku očekával že odejde do tenisového důchodu. Ani ve snu by mě nanapadlo že ještě bude v této konkurenci bojovat o post světové jedničky. Inu holt je to takový švýcarský Jarda Jágr :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ho bylo vloni líto, protože mu fandí moji kamarádi, které mám ráda, takže jsem s nimi tak nějak soucítila a jak jsem psala, jeho tenis mám ráda, i když jeho osobně tak nějak nemusím, ale to je jedno. Muselo být i pro něj hrozný, byl dlouhou na špici a najednou m to nešlo, prohrával s hráči, se kterými by předtím třeba neprohrál. Je dobrej no, tak Jágr je no comment, to je můj oblíbenec, který mám můj velký obdiv a respekt k tomu, co ve svých letech stále předvádí. :)
Reagovat
Fanda67
Já nemohu řící že by mě ho bylo líto, čeká to každého top hráče že s přibývajícím věkem to už tak nejde... A říkal jsem si že by to mohlo pomoci Tomášovi dostat se alespoň na třetí místo žebříčku - jenže on se mu tam vždycky ještě někdo připlete :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak víš co, já žebříčkem nežiju, k čemu mi je, že je Tomáš třeba třetí, když nevyhrává a nemá GS? Pro mě je mnohem radostnější, když drží pohár v ruce než že se posouvá v žebři na úkor někoho.. :)
Reagovat
Fanda67
tak oni jsou to spojité nádoby až bude mít ten grandslamový pohár bude i ten posun :) , ale jinak že bych každý týden studoval posuny v žebříčku to tedy také nemusím :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
teď jsem to sem chtěla vystavit, tyhle videa se mi moc líbí :)
Reagovat
Cico93
Nevyšlo to Tiumenovi;(((
Reagovat
steve79
Mě dostihy nezajímají. Je to velké týrání zvířat a lidé, kteří to sledují jsou blbci. Každej rok umře zbytečně několik koní.
Reagovat
Cico93
Nepreháňaj zase!
Reagovat
steve79
Fakt. Nechci ty lidi úrážet, ale když jsem viděl zase ty pády, tak mě to zvedlo ze židle.
Reagovat
Fanda67
steve
tak tebe nezajímají dostihy a díval ses ? :)))
Reagovat
steve79
Nedíval jsem se. Jen jsem četl článek na idnes
Reagovat
blixa
Jenže pokud by nebyly dostihy, tak pár tisíc koní pude do buřtů. To by se ti líbilo ?
Reagovat
steve79
Proč by chodilo do buřtů??
Reagovat
blixa
Protože když nebudou dostihy, nebudou peníze. Nikdo péči o ty koně nezplatí. To nejsou koně pro ježdění důchodců za peníze. Skončil by chov anglického plnokrevníka a všechno by šlo do buřtů, protože už by na to nikdo nedal ani korunu.
Reagovat
a.magerova
Jj škoda, prostě dnes to bylo rychlý závod a kluci (Váňa, Tiumen) už maj taky své roky :-/
Reagovat
Cico93
Palec hore za ten rozhovor od Váňu po pretekoch. ;)
Reagovat
Tominoo
Reagovat
Mayo
vyučil
Reagovat
Mayo
Gratulujem RF, skvelý turnaj pre neho. Škoda, že som nemohol sledovať ale bolo to predpokladám vyrovnané ale TB urval, pozriem aspoň hajlajty.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Davor1
a to podľa akej štatistiky?
Reagovat
smazaný uživatel
Prece podle fanaticke statistiky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě těch statistik počítal desítky a pak vybral tu, ve které Roger vedl :D
Reagovat
malchar
co třeba ta, že Federer letos porazil nejvíce hráčů z top 10 a má nejvíce vyhraných zápasů ze všech?
Reagovat
gregac
Přesně tak bilance 61/10 a pozice 2 na žebříčku od zítra a nejvíc vyhraných zápasů oproti hráčům z top 10 - mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Nee, spis podle toho, ze letos vyhral pet ze ctyr grandslamu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, Chuck Norris dokáže v loterii uhodnout pět čísel ze čtyř a Rog dokáže vyhrát pět grandslamů ze čtyř :-)
Reagovat
Davor1
Gratulácia Rogerovi, pred turnajom by som stavil všetko na Noleho výhru v Shanghaji, ale stačil jeden mdlý výkon v semi a naopak, najlepší Rogerov zápas za veľmi dlhú dobu a všetko je inak.
Je mi ľúto Simona, prial som mu to rovnako ako Rogerovi, ale vyhrať môže len jeden. Snáď sa ešte niekedy dočká.

Pred sezónou by som nestavil ani deravý groš nato, že Roger bude ešte bojovať o post koncoročnej jednotky, síce verím, že Nole si to obháji, ale v tenise sa môže stať všetko, možno Djoko vynechá Paríž...
Zvyšok sezóny bude mať Federer veľmi nahustený, som zvedavý, ako to zvládne. Prioritou by mal byť ten DC, TM vyhral už x-krát a jednotkou by mohol byť len zhodou šťastných okolností. Ešte to bude zaujímave ;) A extra zaujímavý bude aj nasledujúci týždeň a súboj 6 hráčov o 3 miesta na TM...
Reagovat
Fandina
OT ... Kája teďka v Linci brejkla Giorgi v prvním setu, tak potvrď Kájo a první set bude. Vede 3:2. Kájo pojď!
Reagovat
a.magerova
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+2014+Shanghai+Rolex+Masters+UeV8PGNwORql.jpg
Reagovat
a.magerova
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+2014+Shanghai+Rolex+Masters+5s25vGSHfDDl.jpg
Reagovat
panzer.dragon
hezký je že po tomhle finále jsou oba aktéři šťastný :-) a tak to má bejt
Reagovat
MartinPa
:-) no Roger se moc netváří, asi by se Mirce víc hodila ta mísa na banány - to je možná důvod úsměvu Gilla
Reagovat
a.magerova
Tak tady už je to lepší, kluci moji, mám z nich radost.... pro mé ženské oko velmi estetické finále :-))))
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+2014+Shanghai+Rolex+Masters+ODR6qBM-M0Jl.jpg
Reagovat
MartinPa
jj to už je lepší, Gill pošeptal Rogerovi, že si tu mísu vymění za ten odšťavnovač na melouny :-)
Reagovat
a.magerova
A já si říkala k čemu by se TO hodilo, takže na melouny ;-)
Reagovat
pockerface
ten talíř opravdu vypadá zajímavěji než ten pohár.
Reagovat
Stan_Borowitz
To se mu ten Stan pěkně pomstil za to, že ho nepozval na svatbu. Už by mu chyběl jen Řím.
Reagovat
pockerface
to bylo taky naposled,kdy Stan něco pořádného zahrál.Pak už jeho hra šla dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
toho je velká škoda, taková šance, jenže mu to sám dovolil :(
Reagovat
a.magerova
Ne ne, letos to bylo proto, že ho nepozval k porodu :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
dyť by se tam nervově zhroutil :D
Reagovat
a.magerova
Stan má dceru, takže už určitě jakés takés zkušenosti má :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jenže tohle byly dvojčata a známe Standovy "železné" nervy :D
Reagovat
a.magerova
Toto je pěkné vyznání, zvláště od Číňanů, protože to tam s netem nemaj tak růžové jako my....
https://pbs.twimg.com/media/BzbtXGBIMAETVgX.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
O tom, jakej je maestro king vypovida i to, ze ma vecnej lazar Nadal o ctyri tituly vic, nez o pet let starsi nikdy nezranenej egoista ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A pak samozrejme i to, ze pan forevrnambrvan naposledy dokazal porazit udajneho antitenistu RN na GS v roce 2007!!!
Reagovat
smazaný uživatel
sice vidim ze na tebe, jakozto na kok*ta nikdo nereaguje ale neodpustim si to proste - pšššššššššššššššššššššššššššššššššššššššt, a zitre cekuj zebricek hnupe
Reagovat
Kozoroh
1. Jimmy Connors - 109
2. Ivan Lendl - 94
3. Roger Federer - 81
4. John McEnroe - 77
5. Björn Borg, Pete Sampras & Rafael Nadal 64

Rogerovi bych hodně přál dosáhnout 90. 100 by byla ještě krásnější, ale ta už bude nad Rogerovy síly. Každopádně obdiv Jimmymu, který jako jediný v historii vyhrál 100 a víc turnajů!
Reagovat
smazaný uživatel
mě by se líbilo i 88 titulů a z toho 18 grandslamů, když ne víc, osmičky jsou pro něj symbolické :)
Reagovat
a.magerova
Takže i 8 dětí? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
proč by ne, vždyť je všechny uživí :DD nebo si může nějaký adoptovat
Reagovat
fazil
Jde o to, jake turnaje. Roger hraje v podstate jen GS a masters.. Kdyby hral rocne 30 turnaju a startoval by na 250kach a 500kach, tak ma uz davno cca 150-200titulu...
Reagovat
smazaný uživatel
Konec jeho kariéry je hrozně daleko. A díky tenisovému bohu. Protože na tu hru se krásně dívá. Nad čím nejvíce žasnu, je jeho pohyb. Je stejně rychle jak na levé tak na pravé straně. Obranné údery fh i bh, a stále je ve hře.

Všechna čest. Zasloužená trofej.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw. těším se na turnaj, kdy zas budou všichni z té špičky ready, to je teprve potom to pravé ořechové :)
Reagovat
pockerface
hrozně důležitý je,že Rogerovi drží zdraví.Ono ten návrat do původní formy musí být vyčerpávající.Zářný příklad je Andy.Naštěstí Rogerovi se vůbec celou kariéru vyhýbají zranění a to také díky jeho stylu hry.
Reagovat
spaniel
http://www.novinky.cz/krimi/350306-desetilety-hoch-napadl-matku-kladivem-a-tezce-ji-zranil.html
Reagovat
Fandina
a proč to se vlastně dáváš?
Reagovat
smazaný uživatel
protože je to psychopat :D
Reagovat
Fandina
Barney nebo spaniel??????????
Reagovat
smazaný uživatel
Barney samozřejmě!! :D
Reagovat
Fandina
Ten si dělá legraci a provokuje úmyslně ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ale mohu se mýlit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
nemám ráda škarohlídy, co se ozvou jen, aby se posmívali
Reagovat
Fandina
Barney to dělá vždycky když Roger prohraje a provokuje. Tedy podle mně, mohu se mýlit ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... podle mě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
neviete kedy hraje dnes Karolina? :)
Reagovat
Cico93
pol druhej
Reagovat
a.magerova
To nevím, ale vím, že v 16:35 jede Váňa ;-)
Reagovat
Cico93
sa teším.
Reagovat
smazaný uživatel
tak teď všichni přesun na Velkou pardubickou, letos to zase uvidím pěkně v televizi, loni jsem to jen slyšela zpovzdálí, ani ten pád Váni jsem neviděla, protože jsem v areálu brigádničila :)
Reagovat
a.magerova
Taky taky....
Mohl by "stařík" nějak dobře dojet, hlavně ať nespadne jak loni !!!
Reagovat
gigin
Mateřská školka je na exkurzi na dostihovém závodišti v Pardubicích. Děti si vše prohlédnou a při odchodu se jim chce na WC. Učitelka je tam pustí, ale v zápětí děti přicházejí, že tam mají mušle a ty jsou pro ně vysoko. Učitelka jim jde pomoci a každého chlapce vyzvedává. U jednoho si všimne velkého přirození a tak mu říká - Ty jsi ale vyspělý chlapec. A chlapec odpoví ? Já jsem žokej Váňa, ty krávo?
Reagovat
Cico93
;)
Reagovat
a.magerova
http://img.ahaonline.cz/img/18/full/2110762_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:DD malej pán, velkej pán ;)
Reagovat
pockerface
dávají to na Eurosportu 1
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teďka má Novak 11.510 bodů a Roger 9080.

Rogerovi pomůže finále DC pokud vyhrají celkem slušně.

Aby se stál jedničkou, tak snad musí vyhrát všechny zápasy do konce roku.
Reagovat
PetaM
V RACE má Novak odstup od Rogera 990 bodů ... :) :)
Reagovat
Cico93
Keď Roger vyhra Basel tak vše je otvorené.
Reagovat
PetaM
Bude stačit vyhrát Paříž na TM no ne? :D Ale Basilej se taky hodí :D
Reagovat
a.magerova
Lidi neblázněte, mi ke štěstí stačí DC, nehoňte ho zas tak !!! ;-)
Reagovat
pockerface
moje řeč,nemůžeme chtít všechno.Já bych mu přál DC a jako třešinku TM.Ale kdyby měl vyjít jen ten DC,tak se nebudu zlobit.Už takhle má Roger super sezonu.
Reagovat
panzer.dragon
co (kolik bodů) obhajuje djok z paříže z loňska?
Reagovat
smazaný uživatel
1000 - vyhrál loni
Reagovat
panzer.dragon
ááá, nádhera
Reagovat
smazaný uživatel
Roger může v Basileji, v Paříži, v Londýně a ve finále DC nasbíral víc bodů, než Djokovič bude obhajovat, není to nereálný :))
Reagovat
pockerface
bude to jízda, ten konec roku.Pokud Roger bude podávat výkony jako včera s Novakem,tak všechny ty výhry nejsou nereálný.Otázka je kdy na a jestli vůbec na Rogera dolehna únava.
Reagovat
smazaný uživatel
teď má týden volna a mezi Paříží a TM taky, to může hodně pomoct :)
Reagovat
smazaný uživatel
bilancia 61/10 vyznieva po minulej nepodarenej sezone neuveritelne :)
Reagovat
smazaný uživatel
inak roger vyhral celkovo 984 zapasov, takze tisicka padne uz coskoro :)
Reagovat
steve79
Roger amazing. V letosnim roce ztraci na novaka 1000 bodu. To neni tolik, ptz Djoko mozna vynecha Pariz.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to aby se miminko narodilo ve správnou dobu :D ne, vážně, raději bych byla, kdyby si to Roger vybojoval sám, nejlíp proti Nolemu a ráda bych se dočkala i střetu s Rafanem ;)
Reagovat
steve79
S rafou nevim. Podle to bez operace do konce sezony nevydrzi.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jeho blbost, když myslí, že s tím vydrží, mohl si to už odbýt a do Londýna se dát do kupy
Reagovat
panzer.dragon
Nadal byl dobrej tenista, na ty jeho tituly z RG si rád vzpomenu
Reagovat
smazaný uživatel
tys už ho pohřbil?? :DDDDD
Reagovat
panzer.dragon
jen tenisově :-)
Reagovat
Cico93
toto ti pripomeniem, uvidiš od budúcej sezony Rafa tam so všetkými pozametá:)
Reagovat
Kozoroh
V budoucí sezóně bude Rafa rád, když si obhájí antuku...
Reagovat
Cico93
také rečičky, už boli aj po pauze v roku 12, nechajme to tak a uvidime.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jeho monstrózní návraty po zranění jsou zvláštní až kontroverzní, můj osobní názor je, že Rafa už nebude dominovat tak, jako v roce 2013, letošní sezona tomu nahrává
Reagovat
panzer.dragon
titul, titul co mu chyběl, posun v žebříčku, posun před nadala, vyřazení novaka už ve semi (tratí body), ukončení šňůry novakovi, přiblížení k posunu na number one, krásnej výkon proti novakovi co si bude novak ještě dlouho pamatovat

prostě když se daří tak se daří
Reagovat
smazaný uživatel
Posun na number one?? :-DDDD Dekuje bohu, ze Rafa laboruje se zranenim a Novak ceka rodinu, jinak by jim mohl akorat tak v satne zavazovat tkanicky ;-)
Reagovat
spaniel
Aha, takze jedno dítě u Novaka je argument, čtyři u Rogera ne. Rozumu si moc nepobral.
Reagovat
panzer.dragon
chtěl sem napsat něco podobnýho..
Reagovat
Fandina
nežer mu co píše, má legraci s toho, jak na něj reagujete
Reagovat
a.magerova
Názor odborníka ;-)
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Fandina
Jasňačka. Co nevím sam, na to ze zpetám, odborníků nebo knih ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava nevím sama a zeptám se ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že Fedex žádnou rodinu nemá ty moje tkaničko ;-) :-*
Reagovat
Roger_Federer
Ale historie si bude pripadne pamatovat ze Pan Roger Federer dosahl v roce 2014 opet na svetovou jednicku, ne to ze nejaky :), Nadal mel udajne zdravotni problemi.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pocuvaj, co si predstavujes pod slovem problemi??? :-DD A ze se stane jednickou? Mozna tak ve tvym snu s rukou na malinkem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Fandina
Roger je super. A skončit rok jedničkou není nereálné. Go Rogere go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogireceeek come on!!!! No.1 forevr king maestro AO15 je tvoje!!! :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDDDDDDDDDD
Reagovat
Kozoroh
A labílek Barney neumí unést fakt, že "lama" vyhrál už 81. turnaj ve dvouhře...
Reagovat
smazaný uživatel
kdo u tebe není labílek, šašku? máš velkej komplex z něčího úspěchu, doporučila bych ti nedívat se minimálně do konce roku na Federerovy zápasy :P
Reagovat
Fandina
Kašli na něj, provokuje a má legraci, když se někdo chytne.
Reagovat
smazaný uživatel
to já vím, ale stejně je to komický, někdy mě to prostě nedá
Reagovat
smazaný uživatel
To vis ze se na labilniho egoisty budu divat a rad! :-) Doufam, ze tam bude trapcit svyma komickyma nabehama k siti jeste min. 10 let! ;-) A hadej, kdo se bude bavit, jestli ja nebo vy fanaticti eleganovci?? :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
ty seš kašpar :DD lepší bejt elegánovec než ze sebe dělat blbce
Reagovat
smazaný uživatel
Já se bavím takhle :-DDDDDDDDDDDDDDSDSDSDDSDS
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime a jeste rad pripomenu...nekolikrat :-DD
Reagovat
slacker
TY ma jeste mnohem smutnejsi zivot nez Fandina
Reagovat
Fandina
myslíš, že mám smutný život? Jedině, když tady čtu některé příspěvky, ale ne ty co se týkají mě, z těch mám legraci, ale obecně, jaké se tu píší nesmysly ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme řekl slepý :-)
Reagovat
Lina
Připomínáš mně jednoho chytráka z jiného diskuzního fóra.
Reagovat
r.Fever
Úprimne, až do včerajšku som považoval Rogerovu účasť v Šanghaji ako zbytočnú a vysilujúcu :) Myslel som, že sa bude sústrediť na európsku časť, ale potom ako zničil včera Djokoviča to naozaj malo zmysel ;)

Teraz Basel - Paríž - Londýn a Davis Cup finále. Príde mi to celkom nabité, ešteže je medzi Parížom a Masters Cupom týždeň voľna. Uvidíme, či sa však Roger neodhlási z Baselu alebo Paríža, to by bolo celkom pochopiteľné, pretože dôležitejšie ako naháňať Year End No.1 je asi načasovať formu na Masters Cup a Davis Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že se na Paříž zvysoka vykašle.
Reagovat
r.Fever
V to som dúfal so Šanghajom, ale sú chýry, že Rolex pritlačil aby sa Roger do Šanghaja dostavil :) Nakoniec to klaplo na 100%.

Možno nás prekvapí a bude hrať aj v Baseli aj v Paríži. Ale ja by som v tomto volil nekonvenčný krok, a vyškrtol Basel.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych volil rozumný krok nejet do Paříže. A možná bych oželel i Basilej. Tam to může vyhrát například Stan :-)
Reagovat
Kozoroh
Kdepak Stan, synátorovi Grigorovi by Basilej mohl přenechat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I když vynechat přípravu v halových turnajích před TM může být nesmysl. Já si jen přeju aby nebyl v závěru sezóny totálne vyčerpaný (i když teď vypadá že má v sobě víc sil, než kdy před tím).
Reagovat
r.Fever
No práve, že nejaké turnaje "musí" odohrať, Basel nevynechal snáď posledných 8-9 rokov, no doprial by som ho vyhrať Wawrinkovi aby chytil formu :)
Reagovat
smazaný uživatel
že tenis není zajímavý sport. Federer byl ve svém prvním utkání na pokraji vyřazení. Co chybělo? Teď se raduje z titulu. Gratulace :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Kozoroh
Díval jsem se na finále a zaplaťpánbůh, že to Roger zvládl (pro Maya aspol - Fedex je můj 2. nejoblíbenější hráč)! Dnešní výkon nebyl optimální, obával jsem se, jestli se nebude opakovat situace z Toronta... Roger měl každopádně velké štěstí, že dnes nehrál s Nolem, ale se Simonem, jsem toho mínění, že by ho dnes Djoker porazil... Ale i Simon Fedexovi pěkně zatápěl a ve výměnách byl Francouz lepším hráčem. Fedexovi naštěstí zůstal věrny nervy a servis, oba zmíněné faktory mu vyhrály zápas.
Roger vyhrál 81. turnaj ATP a na druhého hráče historických tabulek Lendla ztrácí 13 titulů. Asi se to Fedexovi nepovede, ale přál bych mu dostihnout Ivana Hrozného...
Reagovat
spaniel
"Komunisticka" zeme a nejkomercnejsi ceremonial, co jsem kdy videl...
Reagovat
SwissMaestro
Teď ještě vyhrát Basilej kde by to chtělo porazit Nadala, poté vynechat Paříž a udělat finále TM a vyhrát DC. Pak bude spokojenost :D
Reagovat
Roger_Federer
potreba poladit formu na Davis cup..
Reagovat
a.magerova
Důležité, že dnes Simonovi moc nenarostla křídla....
Reagovat
Denis92
Roger doladit a Stan sa do nej musi najprv dostat
Reagovat
a.magerova
No..... ale není frajeřina vyhrát, když se daří, ale vyhrát, když se s daří míň ;-)
Reagovat
spaniel
To je ale divny ceremonial...
Reagovat
Cico93
daj link, na Fandovi to už vypli:(
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teda gratulace Fedexys, ještě Monte Carlo+Řím a sbírka je komplet ;-)

Jen se mi to zdá, nebo Roger působil na tomhle turnaji víc vyrovnaně, než kdy před tím?
Reagovat
pockerface
Tak ještě ten DC a můžu být za letošní sezonu Rogere velice spokojený.Kdyby ještě přidal titul z TM,tak to by byla sezona snů,sice trošku pokažená nezískaným GS,ale pokud Roger takhle bude hrát příští 2-3 sezony,tak se vůbec nebudu zlobit.
Reagovat
spaniel
Ty jsi zubar?
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám takovou radost, výkon sice nic moc oproti třem předchozím zápasům, ale vydřel to a hlavní je, že Šanghaj je konečně pokořena, v počtu Masters se přiblížil Rafovi a odskočil Djoukovi a k tomu návrat na 2. místo, to je prostě paráda, do konce roku může ještě dokázat nemožné, třeba napravit špatnou finálovou bilanci :))
Reagovat
Lina
Gratulace a díky i za mou dobrou náladu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju ti to, dneska se nám to sešlo, tobě vyhrál Roger, mě Sam, takže krásná neděle :) doufám, že to spolu zapijeme :D
Reagovat
Lina
Jsu ráda, že Sam vyhrála, ale Roger je Roger :), tak ještě Karolína.
Reagovat
Denis92
Gratulacia Roger!
Dnes to bolo ubojovane vitazstvo, ale take sa pocita niekedy este viac.
Roger nehral moc dobre to sme vsetci videli. Skvele ho drzal servis pocas zapasu, ale nebol schopny premienat sance na returne, ktorych mal od Simona viac ako dost. Nastastie si to najlepsie nechal na zaver a zvladol to v 2.setoch..
Ako malo chybalo aby siel domov po prvom zapase a napokon je z toho prvy titul z masters v Sanghaji.
Bolo by fajn vyhrat Bazilej a potom tu budeme mat zaujimavy suboj o post svetovej jednotky.
Reagovat
pockerface
Obrovská gratulace k titulu.Ale byly to nervy.Dneska se Roger nadřel jako kůň.Udělal spoustu chyb,mohlo to být daleko snadnější.Ale i tak jsi borec Rogere.
Reagovat
UnrealTom
King Rožééér jak by řekl psychopat Barney, doufám že sis dal pilulku ty hňupe! come on Roger!
Reagovat
spaniel
Jinak Roger tento stadion osobne oteviral v 2004, vyhral tam 2x TM, tak je skvele, ze tam vyhral i po zmene na M1000.
Reagovat
rod_laver
Škoda toho, že v MC neporazil Stana, letos by vyhrál poprvé 2 Masters turnaje.
Reagovat
spaniel
Jj, to me hodne mrzelo a bylo by to jeste horsi, kdybych vedel jak se rozjede :(
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, letos mu mělo patřit Monte Carlo a klidně i Indian Wells a Toronto, kdyby nekiksnul ve finále, ještě že tohle urval :))
Reagovat
smazaný uživatel
Roger vyhral 2 masters turnaje. Shanghai a Cincinatti
Reagovat
Denis92
To bolo myslene tak, ze by vyhral dva masters ktore este nevyhral. MC a Shanghai
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by to byl řekl,že po prvním kole kdy byl jednou nohou venku z turnaje . To pak takhle dotáhne do vítězného konce. Příští rok to bude mít hodně náročné obhájit tolik bodů, ale proč by nemohl, pokud zdraví a pohoda bude a bude mít trochu toho štěstí tak proč ne.
Gratulace Zaslouženě vítězství
Reagovat
smazaný uživatel
byl to dobry turnaj.. :-)
Reagovat
d@ve
Velká gratulace Rogerovi, mám radost! Ovšem musím pochválit i Gilla, postaral se o vcelku důstojné finále (i bez Novaka)...
Reagovat
Cico93
Výkon nic moc, ale titul je doma. Simon super týždeň len škoda, že takto nehráš častejšie.
Reagovat
spaniel
Pekne, titul doma a uvidime, jak to bude na konci roku.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
anajka
Super Roger, blahoželám.
Ten druhý set mohol byť ukončený trochu skôr, ale super úspech.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že vloni už ho někteří posílali do Domova důchodců to dědulín zvládnul pěkně :)
Reagovat
PetaM
Super Rogere, veliká gratulace!!!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist