Federer v souboji titánů porazil Nadala. Ve 12. wimbledonském finále vyzve Djokoviče

12. 7. 2019, 17:10
Aktuality 874
WIMBLEDON - Roger Federer vylepšil svou skvělou bilanci v semifinále Wimbledonu na 12-1. Do dvanáctého finále na trávě v londýnském All England Clubu postoupil po výhře 3-1 na sety nad Španělem Rafaelem Nadalem, kterému oplatil porážku z finále 2008. O 9. wimbledonský a 21. grandslamový titul si sedmatřicetiletý Švýcar zahraje se světovou jedničkou a obhájcem titulu Novakem Djokovičem.
Roger Federer (© AFP)

Roger Federer s Rafaelem Nadalem proti sobě na trávě ve Wimbledonu nastoupili naposledy v roce 2008, kdy v památném pětisetovém finále triumfoval Španěl. Dnešní 40. vzájemný duel pro sebe po více než tříhodinové bitvě získal Federer a bilanci snížil na 16-24.

Vyrovnaný úvodní set získal Švýcar v tie-breaku 7-3, ve druhém mu ale zcela odešlo podání a Nadal hladce vyrovnal. Do třetí sady už ale Federer vstoupil opět suverénně a díky rychlým brejkům získal další dvě sady.

Nadal kladl tuhý odpor především v závěru duelu. V maratonském devátém gamu, v němž se hrálo pětkrát přes shodu, při svém podání odvrátil dva mečboly. Další dva pak parádně smazal v následující hře, než při pátém kapituloval.

"Jsem vyčerpaný. Na konci to bylo hodně náročné. Rafa zahrál několik neuvěřitelných úderů, aby se udržel v zápase. Myslím, že jsme hráli na vysoké úrovni," řekl Federer o zápase, v němž podle něho rozhodovaly maličkosti. "Myslím, že jsem získal ty nejdůležitější výměny v zápase. Byly tam některé hodně těsné fiftýny a hodně dlouhé výměny," dodal.



Sedmatřicetiletý Švýcar dnešním triumfem načal v All England Clubu druhou stovku vítězných zápasů. Ve finále bude útočit na 21. grandslamovou trofej.

Ve svém celkově již 12. wimbledonském finále bude Federer útočit na 9. titul. Jeho soupeřem bude světová jednička a loňský šampion Novak Djokovič, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 22-26. Naposledy o pět let mladšího Srba porazil před téměř čtyřmi lety. 

Na trávě ve Wimbledonu se Federer s Djokovičem střetnou počtvrté. V roce 2012 v semifinále zvítězil Švýcar, v letech 2014 a 2015 ve finále slavil pokaždé nyní již pětinásobný šampion ze Srbska.

"Doufám, že ho dokážu dostat až na hranu a snad ho porazím. Ale všichni dobře víme, že to bude hrozně těžké. Není světovou jedničkou náhodou," řekl Federer, jenž dvanácti finálovými starty na jednom grandslamu napodobil Nadala. Ten má stejně působivou bilanci na Roland Garros.

Djokovič si v prvním semifinále poradil 3-1 na sety se Španělem Robertem Bautistou a do finále Wimbledonu postoupil pošesté v kariéře. Bojovat v něm bude o pátý triumf a celkově 16. grandslamovou trofej.

• WIMBLEDON 2019 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 38.000.000 liber
páteční výsledky (12. 07. 2019)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Bautista (23-Šp.) 6-2 4-6 6-3 6-2
Federer (3-Švýc.) - Nadal (2-Šp.) 7-6(3) 1-6 6-3 6-4
JUNIOŘI
• Čtyřhra - sedmifinále •
Forejtek/Lehečka (1-ČR) - Micui/Saitó (6-Jap.) 5-7 7-6(6) 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

874
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
peggy
Take jsem fanda Nadala.
Reagovat
panzer.dragon
Preji prijemne pokoukani na finale wimbledonu :)
Reagovat
RF46
Forehande, vim, ze si plny emoci a o racionalnim uvazovani ted nemuze byt rec. Nicmene, prestoze me tady nazyvas ovci ve stadu s poradovym cislem 46, tak svete div se, ja uz mnohokrat fandil Nadalovi. Ne v zapasech s Fedexem - to je myslim legitimni. Ty delas Nadalovi a jeho fanouskum medvedi sluzbu. Clovek aby se pak stydel priznat, ze je fanousek Nadala, protoze se nechce zapojit do stada vymytych mozku "forehand". Ja si myslel, ze hodne zakomplexovanych si chodi na inet fora posilit sebevedomi ale ty sem evidentne chodis, protoze se ti libi, kdyz se ti ostatni smeji a maji te za blba. Proc ne.
Reagovat
Krisboy
Už jenom tím, že s forehandem diskutuješ a bereš ho vážně ukazuješ, že jsi stejnej dement jako on. Pláčeš hezky, ale na špatným hrobě. Chyba je v tobě.
Reagovat
Roger_Federer
Zábavné pocteni tady, na smutné sidlisko v Bratislave, došly chmury po patku..
Trosku z tech komentářů citim deprese..a hlavne strach.
Reagovat
FerrariF50
Jsem se sem podíval po osmi hodinách, dalších 100 komentů a dost jsem se nasmál té debatě zde :-D Jak někdo může říct, že opakovaný vtip není vtipem, když je ten vtip dobrý :) Já se náramně bavim :-D Tak zítra to rozjedem ve velkém od znova :)
Reagovat
FerrariF50
vlastně tedy už dnes :)
Reagovat
panzer.dragon
Forehande, co je pro tebe zejtra menší zlo? FedEx nebo djok?
Reagovat
smazaný uživatel
Z finálového obsadenia nadšený nie som. No urcite budem zajtra drukovat Djokovicovi..Lebo počty.

Osobne, kdesi v podvedomí, ale vidim vyhru Federera. Nemyslim, ze Nole udrzi 3 vyhry z troch moznych proti Federerovi na finálovej tráve. Prehrá, akurát ked sa to najmenej čaká. Typická podpásovka osudu. Tak typická v športe.
Reagovat
panzer.dragon
Jakože ti přijde lepší mít djoka na vzdálenost 2gs a i teda feda, než mít djoka 3gs a feda taky 3gs? Za mě je to dost složitá otázka, v případě že vyhraje djok tak už v Austrálii 2020 může vyrovnat rafu a nedivil bych se

Ale asi lepší všichni 2gs rozdíl než všichni 3gs
Reagovat
smazaný uživatel
Uz v NY 2017 ho mohol vyrovnať.

Tolko k predikciám..:)

Prioritné je to, čo máme dnes na stole, "zajtrajšok" je vo hviezdach...

Priklánam sa k Djokovicovi, ale ak to nevýjde, úplnym prepadákom to neskonci. Akýkolvek vysledok prinesie aj nejaké pozitívum...Mínus 3GS nie je nič, na čo by Rafa nebol zvyknutý a naozaj si myslim, ze na harde a antuke to uz pre Federera nebude hratelné. Hoci s týmito súdmi treba velmi opatrne. Ak sa pavuk pootvára, vyhrat GS moze hocikedy ktorýkolvek v tej dobe priemerne hrajúci clen big 3.

Urcite je ale lepsie finále Djokovic Federer, ako Federer/Bautista, ci Nole/Anderson. To je len vysledok upsetu.
Reagovat
FulnekUltras
20:18:16 je podle mého ideálně symetrický stav k dalším nekonečným žabomyším válkám na (A)TP... ;-)
Reagovat
spaniel
Koukám, že blb že sídliště včera úroveň jen předstíral, protože po porážce se těžko dělají ramena. Dnes je nový den a už je zpátky v žumpě, z které na nás roky pokrikuje. Teď dojde na řadu jeho další klasika, schovavani za Novaka. Už s tím vlastně začal. Že to nemá s plesatou nic společného, samozřejmě ignoruje. Jen si nějak neuvědomuje, že i toto se otočí proti němu a Novak bude zas o krůček blíž. Ono beztak už nikdo normální nepochybuje, že Novak je komplexnější tenista než plesata, která mimo antuky uhaluzila pár titulů zejména po dopingu.

Teď už ale nepomůže nic. Plesata to má mimo antuky 0:14 proti Novakovi a Rogerovi. Výhru neokusila už snad 6 let. A už nikdy neokusí. My si zítra užijem finále, blb na nás tady bude házet zvratky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud fed vyhraje, tak se obesi.
Reagovat
Patik
Tomu ver zajtra budú všetci Nadalfans strčení v Djokovičovom ehm..
Reagovat
RF46
No, Dr. Fuentes planuje vydat "knihu" nebo alespon seznam svych pacientu... Takze, driv nebo pozdeji se stejne obesi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Fanatici aj deň po zápase riešia viac Nadala, nez Federera. Cvokhouse :)

Je úzasné sledovat, ze jediné co za tie roky na Nadala máte je "mimo antuky"..Znie to asi tak absurdne ako Federer "mimo servisu"

..Ten apropos "mimo trávy" vyhral za posledných 10 rokov dva Grandslamy. Dostával na prdel vsade kam chodil..A tu este niekto pochybuje o jeho mieste v tenisovej histórii. Jednooký král slepych, to je vserko. sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě.

A prášek už byl?
Reagovat
spaniel
Jsem rád že si má slova potvrdil, teď zavri dekl a zpět do kanálu.
Days to Monte Carlo: 270
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti starec premyslam, ze na revans ti hodím days to W. Ale potom ma napada, ze W. nic, tam je konkurencieschopný kazdy treti rok. Potom, skusim days to NY. Ale tam tiez nic, startoval tam vlastne posledných 10 rokov. Takze nic. Days to TM, days to Cinci..Fakt neviem, vzdávam sa.
Reagovat
spaniel
Roger vede v absolutní většině statistik...není na něm aby ti něco dokazoval. V jeho věku je zázrak, co ještě dokáže hrát. Je na Nadalovi, aby jeho náskok stáhl. A má toho hodně, co musí ještě dokázat. Na to by ses měl zaměřit. Řešit Nadala, pozitivně a ne hejtovat Rogera. To mu GS ani týdny neubere, stejně jako to nepřidá Nadalovi. Vlastně jen dokazujes, jak je Federer dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
S týmto vlastne nemám problém súhlasit..

Len s doplnením, ze Nadal s Djokovicom tiez nie su najmladsí a v ich veku je výkonnost taktiez pozoruhodná, s dodatkom ze na tráve to nikdy nebude pre nich také prirodzené ako inde..Takze si tiez zaslúzia kus respektu.
Reagovat
spaniel
Víš...kdybys našel moje komenty na YT třeba, asi by ses divil.
Tady to ani není tak o Nadalovi pro mě, jako o tobě a jiných.
Prostě fanouskovske tábory, většinou rozepre, položené občasnými momenty smiru a uznání soupeřů. Něco jako fotbalový zápas během 1.svetove mezi Němci a Angličany na vánoce 2014.
Jsou všichni výjimeční a dlouho je nikdo nenahradí v našich očích. A budeme muset poslouchat mladé ucha, kteří přijdou a začnou sledovat tenis 2030 a budou nám tvrdit, že hráč X s 5GS hraje nejvyšší úroveň,co kdy tenis viděl. A my budeme bránit nejen své hráče, ale i dnešní soupeře. A společně vzpomínat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že to tak bude.

A uzivatelia, ktorí mali k sebe najďalej, budú mať k sebe potom najbližšie. No možno nie úplne s Petrikom, ale niečo na ten sposob.
Reagovat
Patik
ale no taaak..Monte Carlo ? daj mu ešte šancu niečo skrečnúť na US Open.
Reagovat
Roger_Federer
Ale to "mimo anutuku", neni za ty roky,je to celou karier.
Jinde kvalitativne Rafa nestacil
Reagovat
RF46
Den po zapasu neni, to neni extra dlouha doba ne?

Uvazim-li, ze tu jeden fanatik psal "2008 mu uz nikto nikdy nevezme :)"

:))
Reagovat
Patik
No môže tu byť toľko komentárov ? 832 ?..keď skončí éra big 3 tak takto tu už nikdy nebude..
Reagovat
Cico93
Tu už nikto nebude. Len Pe3k, tu bude písať ódy na Rogera.
Reagovat
Pe3k
Koukám, že nejvíce nezvládá trolhand, to už je místní klasika a přidal se k němu Cico. Chudák, Rafa třetí nejlepší hráč své generace si takové fanoušky nezaslouží...
Reagovat
Cico93
Rafa by bol rád...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty koukáš..

A pritom si ma uz tolkokrát zablokoval..

Petríčku, ty si fakt len jeden. Závidím ľuďom, čo ťa nestretli :)
Reagovat
Cico93
Prečo vás je všade toľko veľa?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl si uz niekedy ovcu, individualitu?
Reagovat
Cico93
Získal veľmi veľa fanúšikov, v čase keď už mal nahrabané. Federer už nikdy nič nemusí vyhrať a aj tak bude najlepší...,naozaj išli s davom.
Reagovat
FulnekUltras
Přitom bych řekl, že speciálně stádním čecháčkům už dneska stačí čas od času se sejít na nějakém plácku a zařvat si proti Babišovi. ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No v ich očiach určite :)

Pred RG18 boli stavy:

20/16/12

Zajtra moze byt:

20/18/16...

Este chvilku :)
Reagovat
Cico93
V ich očiach, áno. A s tým do toho išli, keď vyhral AO10, tak komu bolo najjednoduchšie začať fandiť...
Koľko to bolo?
16-6-1
A dnes...už si vlastne napísal.
Reagovat
smazaný uživatel
To ako Petríček, baníček..

Tenis začal sledovat v 2008..

To si už moc vela radosti s Federerom neužil..
Reagovat
Labi
Uplne mimo...Rogerovi preji cca od roku 2008 kdy uz mel neco zasebou ale je to hlavne kvuli tomu jaky hraje tenis. Pro mne hrozne libivy s maximalni lehkosti to je ten duvod. Na Rafovi treba obdivuju ze bojuje za kazde situace a takovej by mel mit sportovec pristup. Ale presto mam Rogera rad vice a pral bych si aby jeho styl byl zaroven i nejuspesnejsi protoze na tohle se fakt hezky diva
Reagovat
RF46
Co mas stale s tema ovcema? Ty zijes nekde na salasi?
Reagovat
Pe3k
Salaš ma v kebuli, žije na sídlišti...
Reagovat
panzer.dragon
if Felix Auger-Aliassime were to win the next 50 Grand Slams in a row, he still wouldn?t have as many Grand Slam match wins as Roger Federer. My mind is a little bit blown.
Reagovat
Pe3k
S tím Felixem bych neměl takové plány. Osobně bych chtěl, aby se stal nejlepším tenistou historie s černou barvou pleti. Teď je nejlepší asi Artur Ash, nebo kdo? Letos nasbírat zkušenosti, příští rok už možná urvat nějaký ten titul. Chce to zapracovat na psychice, returnu a trolhandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked bude Felix nasledujúcich 9 rokov prehrávat kazdy W. s Djokovicom a kazdé RG s Nadalom, stále bude mat od nich menej GS prehier ako Roger Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, ze forehand pořad nevstrebal včerejší zapas. :D
Reagovat
Pe3k
Buď rád, sledovat jak nezvládá je místní zábava number one.
Reagovat
RF46
Ja myslim, ze je to fakt nemoc. Minimalne to neni uplne normalni. Bych se vsadil, ze tady bude jeste 20let po tom, co Rafa ukonci karieru, jeste vsem nutit, jak je nejlepsi. Vypisovat nesmysly..
Reagovat
smazaný uživatel
Jako rok jsem z toho měl prdel, ale tohle je fakt na psychiatrii už.
Reagovat
smazaný uživatel
Totálne som nevstrebal Rodziho 21 Grandslam.

Stále si tvrdim, ze to snád nemoze byt pravda..

Jedine, ze by nebola :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, ze Nadal se s prohrou popasuje lépe, než ty kamos
Reagovat
smazaný uživatel
Kto myslí, houno vie..

Pamataj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ty.
Reagovat
RF46
Z te rovnice naopak vychazi, ze forehand musi vedet absolutne vse :)
Reagovat
RF46
Vcera mne te bylo lito...ale koukam, ze je zase novy den a ty uz zase nemas co delat. Kdyz ti vsichni napisem, ze Rafa je nejlepsi ve vsem, odejdes?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tá nová ovečka s hologramom RF, tzv. poradové čislo 46?..

Uz si spomínam, nestiham to registrovat sorry..

U mna vsetko v poriadku, pozdravujem a drzim palce zajtra. Konecne finále, uzívaj.
Reagovat
RF46
Odejdes?
Reagovat
FulnekUltras
Je to jediná možnost, jak tě ukojit? ;-)))
Reagovat
RF46
To urcite ne, ale tahle drobnost by potesila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mat tvoje problémy, ty klon..:)
Reagovat
Pe3k
On nemá koníčky nebo přátele, takže neodejde, ale alespoň tu máme šášu ;)
Reagovat
Denis92
Mame tu ocakavane a predpokladane finale, dvoch najlepsich hracov na trave sucasnosti.

Skoda, ze Novaka neodstranil cestou do finale niekto, ako to spravil Thiem v Parizi.. Tam to dostal Rafa prakticky zadarmo.
Obavam sa, ze Roger bude po tom vcerajsom zapase psychicky aj fyzicky vyzmykany a finale si Novak v pohode postrazi. Podobna situacia ako v 2015..

Roger ma za mesiac 38r. a porazit v rade Nadala a Djokovica na GS je takmer nemozne, preto sa mu to ani nikdy nepodarilo.

Ak by to nahodou dal, tak kludne moze v pozapasovom rozhovore oznamit koniec kariery a bol by som s tym plne stotozneny :)

K vcerajsiemu zapasu: Vyhra nad Nadalom potesila a hlavne to, ze si Roger postrazil svoje kralovstvo vo vzajomnej bilancii.

Az na 2.set hral Roger velmi dobre a zasluzene zvitazil. Tým, že povrch nie je moc rýchly, tak sa od 3.setu hrali dlhe vymeny, v ktorych na moje prekvapenie dominoval Roger a to rozhodlo.

Posledne dva gemy boli paradne, po tych nepremenenych MB a naslednom BB mi prebehli hlavou rozne scenare. Chvalabohu, nakoniec to Roger urval.
Reagovat
Pe3k
Nenapadá mě žádná taktika na Djokovice. Pinkat nebude, takže ho musí učopovat a uesovat. Taky by ho mohl nějak psychicky rozhodit. Říct mu, nikdo tě nemá rád, Srbsko sucks, sorry I bang Jelena apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka v Londýne nemal kto odstranit, kedze na tráve vedia hrat 3 hraci..

Bolo to vyslovene o tom, kto dostane v SF Nadala.

BIG3 v SF USO nepredpokladám.
Reagovat
RF46
Stale emoce? Gyros predvadel na trave lepsi veci jak Rafa..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, aj Feliciano :)

Co tam mas dalej?..
Reagovat
RF46
Kdo mluvi o Felicianu??? Vypsi prosil hrace, kteri umi na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios jedna vyhra, tri prehry..2019

Ja som skor na faktické debatky :)
Reagovat
RF46
Fakticke debaty...ty? :)

Tak si precti jeste jednou, na jakou otazku odpovidas. (poradim - seznam hracu :) )
Reagovat
Denis92
Uvidime, to je teraz tazko predpovedat.

Keby Federer neposral ten zapas s Tsitsipasom na AO, tak by boli vsetci traja v semi na kazdom GS a Fedal by bol vlastne v kazdom semifinale. Mozno sa konecne dockame vzajomneho suboja na USO, kedze znova budu nasadeny ako 2 a 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger bude na USO N.2 velmi pravděpodobně. Teď ztraci na Rafu necelých 500 bodu, pokud zítra vyhraje, tak je N.2, pokud ne, tak to zmakne do Toronta, kde Nadal obhajuje titul, který vyhraje znovu velmi těžko.
Reagovat
turista
Kdo by sakra měl pořád odstraňovat Novaka.Smir se s tím.ze je světovou jedničkou zaslouženě.
Reagovat
a.magerova
http://imgworld.cz/uLqKhU2bLc.png

A 11 let v pr..li... ani nevím jak... :-/
Reagovat
RF46
Nemate nejakou podrobnejsi statistiku vcerejsiho zapasu? Celkem rad bych zjistil, jestli se mi to zdalo a nebo Rafa "zdrzoval" podstatne mene nez s Gyrosem.
Reagovat
spaniel
Časy mezi servisy se ve statistikách neuvádí...
Reagovat
RF46
Ja vim ale nekdy to ukazou v prenosu, takze se to pocita...ale nevim, jak se k tomu dostat.
Reagovat
Pe3k
V roce 2008 měl Rafa i 50 sekund...
Reagovat
RF46
Nezdalo se to, Rafa podaval vyborne:

https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/stats/1602.html
Reagovat
Kozoroh
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/djokovic-approached-the-net-more-often-than-federer-today-24-vs-14.648228/

Tady máš statistiky obou SF zápasů.

PS: Djoker byl nejaktivnějším hráčem na sítí ze všech 4 semifinalistů.
Reagovat
spaniel
To bylo Agutem, který ho k tomu přímo vybizel. Nole s tím už šel do zápasu, že to bude dělat, poučen z minulých proher s Agutem. S Rogerem tam bude výjimečně.
Reagovat
peRFect
Výrazně zrychlil. Překvapilo mě to stejně, jako jeho servis.
Reagovat
panzer.dragon
Taky pridam jednu stat.. federer pokud porazil na turnaji nadala vzdy bral titul, ten kluk mu nosi stesti :)

Nekontroloval jsem to snad je to pravda
Reagovat
Kozoroh
Když se ještě vrátím k včerejšku, Rafa prohrou ztratil sic jen teoretickou šanci vyrovnat Djokera v počtu vyhraných grandslamů v současné dekádě, která tímto rokem končí. Z 15 GS titulů jich No1e v 10. letech 21. století získal 14, Rafa 12 z 18. No1e tak byl definivně potvrzen jako nejlepší hráč současné končící dekády.
Reagovat
Franky
Radi sme pomohli :D
Reagovat
Pe3k
Nehledě na tuto stats je jasné, kdo byl nejlepší hráč této dekády a ještě jasnější kdo v té předešlé ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dekády :)

Djokovic bol do počtu v tej predoslej, Federer v tej súčasnej.
Reagovat
spaniel
A Nadal v obou...
Reagovat
smazaný uživatel
V obou špička, si chcel povedat...
Reagovat
panzer.dragon
V obou dekadach soucasti spicky, ale ani v jedne dekade spicka spicek..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je z tych troch jediný, kto vyhral GS ako tínedžer, po 20ke, po 30ke..

Na nejaké dekády sa moze vykaslat :)

Dalsia vec, zlatá éra sa delí na rivalitu Nadala s Federerom a rivalitu Nadala s Djokovicom, rivalita Federa s Djokovicom je daleko v závetri.
Reagovat
panzer.dragon
if Felix Auger-Aliassime were to win the next 50 Grand Slams in a row, he still wouldn?t have as many Grand Slam match wins as Roger Federer. My mind is a little bit blown.
Reagovat
panzer.dragon
Patri jinam sorry :)
Reagovat
spaniel
V první byl dvojka, v druhé taky... Musím uznat, nejsilnější dvojka všech dob ;)
Reagovat
Franky
o tom hovori svoje aj tych ani nie 200tyzdnov na trone...18GS a ani 200?! to je uplne smiesne...tam vidno tych 12 parizov a antuku ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
RF46
Ma pravdu, co?
Reagovat
smazaný uživatel
V com?...

Svetova jednotka odzrkadluje 52 tyzdnový cyklus..

Kolko 52 tyzdnových cyklov Nadal absolvoval bez zranenia a absencie na GS?..4-5?..

Či skor v tomto nebude pes zakopaný kamosko..Kolkokrat bol Federer jednotka, ked vynechal Grandslam?..A šme doma.
Reagovat
RF46
Si furt v lese... Uz chapu, proc tu vsichni pisou, ze si mimo.
Pokud nekdo hraje proti sve fyziologii a lame to pres silu, tak to je ciste jeho problem a hloupost. Nikoho vubec nezajima, kdo byl jak dlouho zraneny. Vzpamatuj se. Bez ven, mezi lidi. Ikdyz...asi by ses brzy vratil s nateklym oblicejem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, oci na klapkách, v hlave seno.

Ty si snad nejaký mutant Paitika a spaniela. FFF new version vol. 2..Vy ste ako infekcia, vyvíjate sa.
Reagovat
RF46
Beres leky?
Reagovat
Pe3k
Určitě by měl...
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastná skúsenost, na nezaplatenie..

Baníčku.
Reagovat
Pe3k
Nadal, který už 6 sezón neporazil jak Federera tak Djokovice mimo antuku?
Ten Nadal co na Wimbledonu potkal jednoho hráče top 40 a hned skončil?
Rafa, který neporazí 40 letého Olderera na nejpomalejší trávě v historii?
Reagovat
Cico93
Áno ten.
Ten Rafa, ktorý stále mimo antuku dokázal viac ako Roger s Novakom dokopy na antuke.
Reagovat
spaniel
Tak ono se nějak logicky předpokládá, že na 3 površích urveš víc než na jednom ze ano...
Reagovat
smazaný uživatel
Nie v súčte dvoch hráčov, ze ano :)
Reagovat
Pe3k
lol ;D
Reagovat
Cico93
Áno, taká reakcia bohate stačí...
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je jasná, vsade inde to je otvorené :)

Tak to bolo odjakziva a vzdy bude..
Reagovat
turista
Nikoliv.
Reagovat
Kozoroh
Fedex v současné dekádě vyhrál 5 GS titulů, Nadal v předchozí jen o jeden navíc. Dle tvých měřítek byl Rafa v minulé dekádě do počtu :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden navíc, ale stihol to za polovicu dekády.

Len taká faktická :)

Apropos dekáda, to ma rozosmialo este viac ako obhajoba mimoantukového titulu. Super rekord, uzi si ho..:)
Reagovat
gregac
Roger Roger Roger
Reagovat
Labi
....téměř 38 let a taková úroveň .....tohle je to, co absolutně u něj nechápu...
Reagovat
ipko
"Mal som svoje šance. Domnievam sa však, že on hral o trochu lepšie ako ja. Pravdepodobne som nehral taký kvalitný tenis ako v predchádzajúcich kolách a on hral výborne. Takže si víťazstvo zaslúžil a gratulujem mu," citovala Nadala agentúra DPA.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je snad jediný o kom Nadal férové řekne ze byl lepší.
Reagovat
Marduch
Mno, defakto totozne se vyjadril i po AO19.
Reagovat
RF46
Na Nadala a US open, jak tady nekdo pise, bych si ja teda nevsadil. To by musel bejt super los + shoda okolnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano a muže vyhrát. Hlavně musí být zdravý. Což je u nej po RG celkem problem
Reagovat
FerrariF50
jj no, tomu taky moc nerozumim, ... tam bude opět největší favorit Nole a za ním Roger. Stejně jako zde a nedivil bych se, kdyby to stejně jako zde postupem do finále potvrdili.
Reagovat
Pe3k
Nadal má super losy velmi často a krom Big 3 na okruhu není nikdo kdo by mohl vyhrát gs.
Reagovat
Patik
Som zvedavý teraz ako bude obhajovať Toronto Masters..to niečo málo zase napovie.
Reagovat
ipko
ja si len myslím, že má väčšiu šancu vyhrať USO ako TM :)
Reagovat
paddy
... se rozbilo

2010 Nadal
2011 Djokovic
2012 Federer
2013 Murray
2014 Djokovic
...
2015 Djokovic
2016 Murray
2017 Federer
2018 Djokovic
2019 ???

pozn: Nadal to nebude
Reagovat
a.magerova
Reagovat
paddy
sakra, pro Rafovu je to již 8. rok ve Wimbledonu za sebou a teď ještě dalších 7 a nezdar bude plnoletý :)
Reagovat
a.magerova
Plnoletý?!
Spíš trestně odpovědný... ;-)

Ale HLAVNĚ... TO nebylo Rafovo zrcadlo, které se rozbilo... ;-)
Reagovat
paddy
Tys mi vždycky opakovala, že ti je už 15, a nemusím mít proto strach. Byl jsem z tvých slov tak vyděšený, že od té doby se mi všechno smotalo dohromady. :)
Reagovat
Pe3k
Jinak nemyslím, že by trolhand nějak používal zrcadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si si ho už pohladkal :)
Reagovat
RF46
No...mne vychazi, ze vyhraje Murray :)))
Reagovat
Krisboy
Krasnej tenis, hlavně ten závěr. Tihle dva opravdu pozvedli tenis na úplně jinej level. Nikdo z mladých jim nesahá ani po kotníky. Kyrgios? Zverev? Thiem? Tsitsi? Asi jako porovnávat Barcelonu se Spartou.

Což je ovšem smutné :(
Reagovat
ipko
najväčšie prekvapenie včerajšieho zápasu pre mňa bola aj tak Mirka.. to ako prežívala stretnutie po celý čas, som už dlho nevidel :)
Reagovat
Mayo
Nolda si ide pre 16 GS, na USO 17 a bude už polovičný GOAT a v budúcej sezóne definitívnym GOATom.
Reagovat
peek
S tím, co hrál proti Agutovi, nemá proti Rogerovi šanci.
Reagovat
Mayo
Neboj nič, už o pár hodín uvidis ako si robí z RF trhaci kalendár a ako zdvíha findžu a rozdáva srdiečka a neviem čo ešte.
Reagovat
panzer.dragon
A zere travu :)
Reagovat
peek
Kolik jsi na něj vsadil?
Reagovat
Kozoroh
Ve finále 2015 taky neměl mít No1e šanci, dle predikcí během turnaje ho měl porazit vítěz SF zápasu Roger-Andy a jak to nakonec dopadlo :D
Reagovat
spaniel
2015 bylo dávno... Rozdíly jsou malé, rozhodne momentální forma podle mě. Roger jistě není bez šance. Narozdíl od 2014-2015, mu teď nevadí hrát zezadu. Nechvata na síť bezhlavě při každém míčku.
Reagovat
Kozoroh
Rogera nepodceňuji, je to nejlepší travař v historii, může No1eho porazit. Ale přispěvatel peek evidentně spoléhá na to, že No1eho výkon ve finále nebude lepší, než jaký byl proti Agutovi. Jenže No1e umí zvednout level své hry a v konfrontacích s Fedem nebo Bullem to už opakovaně dokázal. I v zápase s RBA dominoval v prvním a čtvrtém setu, v druhém setu došlo k ponoru formy a v třetím pracně Bautistu lámal, holt ty problémy, které Djoker opakovaně mívá s Bautistou, má No1e trošku v hlavě.
Každý zápas je jiný. Snad to bude pořádný mač :)
Reagovat
spaniel
Věřím že bude...tyto dva málokdy zklamali.
Reagovat
Marduch
Souhlas, vcera se jasne ukazalo, ze je Fedr schopny trvale a ucinne diktovat i od BL a nenechat se zatlacit dozadu. Pod letech s Ljubicicem je z nej malinko jiny hrac, z bh umi i bez chopu a diky tomu nepolevuje v natlakove hre. Souperi pak nemaji prostor na utoceni nebo neco vymýšlet. Delka uderu Noleho vc.returnu, to bude asi jeste zasadnejsi faktor nez kdy drive..
Reagovat
FerrariF50
tak to zas bych rozhodně netvrdil. Před nedávnem v Halle měl s Agutem problémy i Roger na trávě a přeci jen Nole je vyšší level. Pro mě je to 50:50 naprosto otevřené. 53:47 pro Rogera to vidím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je hratelny.

Určitě není spokojený se soupeřem ve finále, pro Noleho je Roger nejhorší možná varianta ve Wimbledonu.
Reagovat
Patik
Myslím si že Federer pohorí na pohybe..na každý úder mu bude chýbať tak pol kroku..bolo to vidieť občas aj v Paríži...zápas s Nadalom mu zobral veľa síl hlavne na psychike..poraziť oboch na turnaji je podľa mňa už v jeho veku nemožné..samozrejme ani včerajší Nadal by nestačil určite na Djokoviča..tam už išlo len o to kto viacej zavarí Djokovičovi..po zápase Roger nevyzeral príliš sebavedomo povedal niečo v tom zmysle že sa ho pokúsi zahnať na pokraj Noleho možností..alebo sa ho bude snažiť aj poraziť..rozhodne to nepôsobilo tak že si verí že vyhrá.
Reagovat
FerrariF50
zas na druhou stranu Nole mě nepřišel kdovíjaký ultronlevel že by tu předváděl a kde jinde má Roger větší šanci ho porazit, než zde ? Nole má psychickou výhodu, je odolnější, ale Roger má na to ho porazit, věřím tomu. Navíc Roger měl sakra trénink na Nadalovi, je rozehraný a nakopnutý, ... asi až přemotivovaný. Jde o hodně. Kdyby porazil Rafu a pak Noleho tak je to majstrštyk a on to ví sám nejlíp.
Reagovat
Patik
je nakopnutý rozohratý ale aj vyčerpaný..to sú dva veľké zápasy po sebe..a povedal by som že s Djokovičom to bude ešte oveľa ťažšie..ale keby to zvládol bol by to neskutočný turnaj a obrovský impulz do zbytku sezóny aj zvyšku kariéry..poraziť Nadala a Djokoviča po sebe na jednom grandslame v jeho veku...
Reagovat
Marduch
S Maykem netreba diskutovat..je jiz tradici TP, ze neni turnaj, před kterym by Noleho nepasoval na fackovače zbytku atp pole:D Samozrejme, ze Fedexovy sance jsou nemale, ma opravdu travarskou fazonu, Servis, uzasny timing pri forehandu, z ktereho zabiji pomalu z kazde pozice.. Vsechny kola zatim zvladl s prehledem, s minimem hernich vypadku a navrch poslal v SF domu po sebejistem vykonu Rafu..kdyz jsem videl Mirku, jak se po MB objima skoro s celym boxem, musi ta vyhra pro Rogera znamenat hodne..
Reagovat
Patik
No inak o tej Mirke vidím a počujem toho veľa..strašne to prežívala..Rogerovi natom asi veľmi záležalo a mimo kurt to s Mirkou asi aj dosť preberal.
Reagovat
FerrariF50
Mirka je úžasná, jak se mají rádi a jsou spolu už dlouho, podporují se a nemají žádné aférky a nic, za co by je mohly novináři rozcupovat. Připomíná mi to vztah Michaela a Corinny Schumacherových o kterých se dalo říci totéž. Chtěl bych napsat "dá říci", ale asi všichni vědí, jak na tom Michael je :(
Reagovat
George_Renel
A taky jí to mimořádně slušelo.
Reagovat
FulnekUltras
Vybírat na Slovensku není žádné umění. ;-)
Reagovat
Kozoroh
O Schumim se chystá dokument, premiéru bude mít letos v prosinci:
https://www.sport.cz/moto/formule1/clanek/1103046-nemecti-filmari-chystaji-dokument-o-schumacherovi.html
Reagovat
spaniel
Prý tam budou jeho aktuální záběry...
Reagovat
a.magerova
No... bude to určitě bráno z dálky a zezadu ve skupince lidí/rodiny...

https://www.sport.cz/moto/formule1/clanek/1117458-sokujici-zprava-schumacher-se-ma-ukazat-fanouskum-datum-uz-bylo-stanoveno.html
Reagovat
kubiik
U Rafy jde videť, že jeho hra šla po 30 nejvíc dopr...Líbilo se mě, jak tady děnkdo dával jeho rozhovor s tím, že si nemyslí, že je lepší než v minulosti a ani neví, jestli by porazil své já z před 10 lety. Ano každý pěje ódy na to, jak zlepšil servis, je agresivnější, přitvrdil BH...ale ódy na zlepšenej servis byly už na UO 2010 a o tvrdším BH se mluvilo už během W 2008. To co dle mě dělalo Rafu Rafou byl jeho super pohyb, kdy doběhl téměř vše. To už je ale pryč. A tím nejvíc ztrácí oproti svým konkurentům (Djok, Roger). Každopádně všechna čest Djokovi, na kterým zatím vůbec není vidět ztráta pohybu a Rogerovi, kterýmu to sice občas ulítne do nebe, ale v ruce to má pořád, jak od boha. Bohužel (pro mě a další rafovi fandy) si myslím, že Rafa po té 30 bude z těch tří tahat za slabší konec a může ty dva spíš občasně porazit, než porážet. Aspoňže tu antuku si zatím stále relativně v pohodě drží. Holt starej Rafa skončil někdy po FO 2014, pak to byla 2 roky křeč a teď se naštěstí zuby nehty drží. Tak snad v New Yorku příjde odveta ve finále proti Rodgerovi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má po 30ke na W. lepsie vysledky, nez od 25-29...

Vcera prehral, lebo povrch podržal jeho oponenta. Inými slovami, na tráve je Federer proste lepší hráč, vcera to potvrdil. Napriek tomu to nebolo o triedu; rozhodovali detaily a nabudúce to moze byt inak. Na harde by to bol vcera opat iny zápas, a o antuke sa nemá cenu rozprávat..

Takze naopak, Rafa má po 30ke špickovu výkonnost na vsetkých povrchoch, bodaj by tento tenis predvádzal aj buduce sezónu, level je vysoký. Vcera sa to nezišlo, herne to mohlo byt lepsie, ale herná stránka je vzdy zavislá aj hlavy, Rafa vzdy len dotahoval.
Reagovat
steve79
To je zase expert. Rafa za poslednich pet let hraje mnohem agresivneji. Zlepsil nejvice podani. Na French Open je dominantnejsi nez drive. Porazky proste ke sportu. Vcera prohral Rafa na french open zase Fedex.
Reagovat
steve79
Neco mi rika, ze Nadal letos vyhraje turnaj mistru.
Reagovat
ipko
tak tomu moc neverím, skôr má šancu opäť vyhrať USO
Reagovat
kubiik
Na W sice lepší výsledky má, ale rozhodně nepředvádí takovou hrku jako v minulost. A to myslím v kontextu všech turnajů. Pořád se zapomíná, že u Rafy to je o tom přežít první týden a pak může klidně vyhrát. Byl přece 5x za sebou ve finále, to není náhoda. Ale stejně tak měl v některých kolech namále už dřív, tenkrát to zvládl. Pak přišly roky kdy už ne...ať už to bylo vinou zranění, nebo tím, že ho někdo vystřílel. On vždycky přijde s nějakou zajímavostí, ale pak v tom nepokračuje...viz kraťasy minulý wimbledon, super podání UO 2010. Aspoň ten dělový BH používá všude...i když na můj vkus to někdy občas přehání...dřív to tam tak nestřílel nazdařbůh, ale když měl pozici vypracovanou.
Zkombinovat všechny jeho super prvky, aby tak hrál pravidelně, tak by to bylo super + pohyb z minulosti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federera tiez neodpisovali po RG, alebo Djokovica..Tiez mam na Rafu najvyssie nároky, ale je to Wimbledon. Ako povedal steve, prehry patria k zivotu. Nadal prehral vo Federerovej obývačke, velmi dostojným sposobom, ba naopak. Skoda nevyuzitého BB na 5:5 v stvrtom. Pokial Nadal dominuje v Parizi a hrozí všade inde, situácia je predsa priaznivá. Raz to tam padne. Travnata sezóna navyse končí, ubudne priamych bodov, pribudne výmien a rozšíri sa pole potenciálnych konkurentov. Urcite nová výzva pre Nadala...

Rafov pohyb z 05-09 je legendárny. Ten mu este vyhral Austráliu 09...Ale napriklad v USO 10 uz bolo badať iné zbrane..Pokial bude herne a úderovo hrat to najlepšie, čo vie, vyhrat GS moze naozaj kdekolvek. Len sa to musi zist..
Reagovat
spaniel
Musí sa to zist... Tím asi myslíš aby nepotkal Novaka nebo Rogera. To bude cenný GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka dvakrat vo finále GS porazil, v NY....Federera sa na harde nemusi bat, fakt..

Ale samozrejme, ten Rogerov pavuk z AO18 je perfektný, ten závidim. To sa stand raz za sto rokov.
Reagovat
RF46
Mam pocit, ze ho to vcera vzalo vic nez si dokaze priznat. Dnes je to od nej detska hysterie.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, styridsatsestka..Je to pár dní dozadu, kedy Nadal vyhral GS. Este stále by mi namerali promile..Fakt..Tak snád to zajtra, opat po rokoch vyjde :)
Reagovat
RF46
Promin, nerozumim proc to pises.
Reagovat
Pe3k
Rafa je mimo antuku neporazil více než 5 let...
Reagovat
Mayo
Presne súhlasím. Topovy Rafa odišiel po roku 2014, kde sa mi mimochodom už tiež nepozdával. Je za zenitom, čo je však normálne.
Reagovat
janek_da
Topovy Rafa skoncil s Rosolem.
Reagovat
kubiik
No tam to do finále AO byl Rafa v super formě...ale v tom finále se Stanem, jak kdyby se nezlomily jenom jeho zada, ale i psychika...antuka byla nic moc, ale FO ještě uhaluzil a pak už to nebylo ono. Než se dostal nějak ze dna, tak ztratil 2 roky a pohyb. A bilanci s Djokem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost. Jsem fedfan ale nesouhlasím.

Nadal ztratil pohyb, to ano, ale pořad je to topovy hráč a po 30tce hraje mnohem lépe i na hardu, nebo trávě, což je paradox.

Včera mohl klidně vyhrát, ale Federer byl na servisu a síti krome druhého setu neporazitelny. To rozhodlo a na trávě se tenhle faktor ještě umocňuje.

Když pominu druhy set, tak si Rafa na returnu ani neprdnul, neměl nárok na nic. Poslední game si udělal par šanci riskantními udery, které nemusely vůbec vyjít a Federer je smazal prvním servisem jako nic.

Největší Škoda byl nepromeneny čop Federera za stavu 30:40 v posledním gamu kdy to Rafa napral zbytečně do pásky, protože byl u míče pozdě a překvapil ho odskok, který mohl být jiný, mohl mít break a bylo by to 5:5.
Reagovat
smazaný uživatel
A dodám, ze Nadal muže úplně na pohodu vyhrát neantukovy GS. Musí mít štěstí na los a nepotkat Djokovice nebo Federera. Nikdo jiný ho podle mě na hardovem GS neporazi. Pokud bude zdravý
Reagovat
Patik
ťažko povedať ..minulý rok mal na US Open namále takmer s každým hráčom..Khachanov mu zatápal Basilashvili mu zobral tiež set..a vkľude mohol pohorieť aj s Thiemom v poslednom sete.
Reagovat
kubiik
Topový hráč to je. Protože se dokázal adaptovat, jak říká. Není pohyb, tak to musí vyvážit jinak - agresivita, víc útočit. Což ale nemá v DNA, proto dělá víc chyb a Djokovi i Rogerovi to vyhovuje. Kdyby Nadal běhal jak kamzík 10 let zpátky vrátil všechny a do toho zaútočil, když by potřeboval, tak by to už tak Rogerovi nevonělo. A Djok ho taky jednodušeji vystřílí, protože už se mu nevrátí zpátky to co dřív. Netvrdí, že Rafa pořád není top, ale jeho styl po 30 bohužel nestačí na ty dva. A nesnáším ty alibistický kecy, že všichni hrajou topově. Top už mají dávno za sebou. K jejich štěstí současná výkonnost stále stačí, aby kralovali, protože ty ostatní na to prostě nemají. Tady je vidět o kolik jejich špičková forma byla na míle vzdálená zbytku.

Včera to zdramatizovat ještě mohl, ale holt bigpointy i prasátka prostě nebyly na jeho straně.

Co mě třeba mrzelo, že letos, když měl lepší servis než v loni, tak nepoužíval kraťasy, který třeba naopak minulej wimbledon hojně využíval.
Reagovat
Kozoroh
No1e neztrácí pohyb, protože je hubený, resp. netahá se sebou horu svalů jako Rafa. Pamatuji si, že když se No1emu nedařilo, tak se tady někteří podivovali, proč je Djoker tak hubený. No1e ukazuje, že má k tomu důvod.
Reagovat
Marduch
Nevyjadroval se nekde, jestli krome ryb neji maso i z, rekneme, filozofickych duvodu?
Reagovat
baggik
Neni to na něm vůbec vidět. 3 grandslamy, vítěz, finále, semi. Roger má nejlepší roky 10 let za sebou, Djokovic oproti 2011-14 neztratil na pohybu, ale jeho hra je teď taková sterilnější, přišel o ten zabijáckej instinkt co měl v nejlepší fazóně. Přesto všichni tito tři jsou na míle daleko než jejich soupeři. A to je ohromná ostuda. Nemluvím teď o hráčích jako Tsitsipas nebo Shapovalov, ti mají čas, ale celá jedna generace hráčů od 25 do 30 let neukázala vůbec nic. I jejich vrstevníci je dokázali občas porazit Murray, Wawrinka, Del Potro, a to byli hráči 4-8 ve svojí generaci. Ale současná generace má nejlepší hráče sotva na úrovni Tsongy nebo Berdycha. Teď je to obr nuda. Velká trojka je super, ale po 10ti letech už tě jejich vzájemné souboje omrzí. No a až skončí tak mužskej tenis ztratí úroveň. Jediné co může okruh ATP zachránit je, že jeden z mlaďasů vyletí a začne porážet goaty už za rok, max. dva.
Reagovat
brixner
Prostě jsem neměl možnost vidět celý zápas...
Asi jste o zápase už napsali vše, takže přidám své dva postřehy:
1.Mám pocit, že Roger nedokázal z nalitých míčů zakončovat, podezřele často je vracel Rafovi skoro na pálku, což dříve nedělal. Rafa nemá na trávě tak dobrý pohyb, jako Srb, takže od Srba těch "nabídek" asi moc nebude a pokud nějaké, Roger je prostě musí proměňovat!

2.Nezdálo se Vám, že Roger masíroval Rafovi podezřele často forhend? Pořád mám za to, že Rafův forhend je zabijácký úder! Já nevím, může to souviset s pomalejší trávou nebo vyššími odskoky, anebo i s Rafovým už ne tak rychlým pohybem, nevím...Že už oba hráči nejsou tak rychlí je vidět na první pohled, to je prostě fakt. Ale pořád mi příjde, že to odcupitávání, když Roger obíhá bekhend, je strašně rychlé, jak to ten chlap jen dělá...

Zítřek si vůbec netroufnu tipovat, jak už jsem psal - porazit za sebou dva Bigy je složité, ale netvrdím, že nemožné! Prisámboha, jestli zítra Roger vyhraje, vožeru se jako prase, navíc od zítřka kotvíme v SUI, možná trochu symboliky:-)
Reagovat
annah
Taky bych do sebe nalila par panaku. Rozhodne budu min nervózní nez v zapase s Rafou. Tam jsem cítila nejakou, ne moc velkou nadeji a taky jsem mela pred ocima ty posměšky místních hateru. Novak je jasný favorit, momentálně nejlepší na světě, ale zase je to finále....jen krok k číslu 21.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby sis pustil HL zápasu Fedal za poslední roky tak zjistíš, ze Roger hraje Nadalovi primárně do FH. To je změna oproti minulosti.

Nadal je z FH, který nehraje v pohybu poslední roky neškodný a Federer to moc dobře vi.
Reagovat
peggy
Rafa,snad dostal strach z dedouska,protoze to bylo videt,ze to neni on.Mel si rikat,ze je to nekdo z druhe stovky.Rafa mnel hodne tezke soupere,na rozdil od pana Federera, ten mnel sama slabsi soupere.Rafo,proti nemu jsi na to mnel,ale on uz tim arogantnim pohledem nahani souperum hruzu.Stejne je Rafa kral.!!!
Reagovat
stopan
ukaz my toho tazkeho supera, psycho kyrgios, ktory sa v tiebreakoch vyhadzal, viac gestikuloval s umpirom a hral paradicky do autu ako sa sustredil na tenis, vyhoreny tsonga, alebo Querry, ktory hral tenis akurat v prvom sete. Nishikori bol urcite nebezpecnejsi vo stvrtfinale ako Querry.
Reagovat
mahycek
Tady je teda komentů. Přijel jsem až v 6 ráno. Kdu se na
chvíli prospat. Konec utkání jsme sledovali v mobilu. Dnes se na to v klidu podívám. Akorát nevím co dělal Roger za stavu
1 -1 v druhém setu ? A pak ho projel 1 - 6 ????
Vidíš Kamilosi, nebo někteří jste byli připosraní a jak to
dopadlo. A v neděli to dopadne také dobře, to mi věřte !!!
Jdu si zdž¨římnout.
Reagovat
ttopi
Roger je nyní rekordmanem v historickém počtu es na Wimbledonu. Včera předskočil Ivaniševiče :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je počet komentářů pod příspěvkem Fedal. Což vypovídá o velikosti této dvojice.

Finále si dam snad cele, to už bude menší křeč, než s Rafou. Paradox.

Nole by určitě bral letos spíše Rafu, než Rogera. Finále je určitě hratelne a fed má za sebou solidní ego boost.
Reagovat
NoletheBest
Nadal byl totálně vystresovaný během celého zápasu a to byl důvod proč se nedostal od třetího setu do zápasu. Důvod je, že Fed měl absolutní podporu na centru od třetího setu a Nadal se zatáhl a ustupoval stále více od base line. Na síť prakticky nechodil, z forehandu míče za service line, kraťasy a loby prakticky nic. Federer pak nakračoval do kurtu stále víc a dostával Nadala čím dál víc pod větší tlak. Kdyby hráli dnes před diváky na Chatrier, tak to skončilo opačně.
Reagovat
Carmelo
Nemyslím si...To s tím Chatrierem, kdo to je?
Reagovat
FulnekUltras
centrkurt RG ;-)
Reagovat
FerrariF50
ale nééé, já si dneska po zápase zrovna jednoho Chatriera rozdělal :-D :-D
Reagovat
FulnekUltras
tak ono může třeba pořád zůstat tajemstvím i to RG ;-)))
Reagovat
Carmelo
Nemyslím si...To s tím Chatrierem, kdo to je?
Reagovat
FerrariF50
to je určitý druh vína
Reagovat
RF46
Kazdopadne respekt pro oba, vyhral lepsi.
Reagovat
RF46
Kdyby Rafa vyhral, tak v nedeli by to bylo asi nemozny. Ke konci uz byl vycerpanej, ten jeho BH mu taky musi brat hodne sil...to je tak neprirozene-silove zahrany (viz. ten paradni prohoz v poslednim gamu).
Reagovat
Vlk-v-trave
V roku 2016 Švýcar slíbil, že se vrátí mnohem silnější...si pamatuji, že to budilo dost u některých úsměv. Od té doby získal 3 GS, Masters ani nepočítám...
H2H s Nadalem má 5:1. Problémy má s tím Ultronem, nebo co to je...ovšem na hardu...na trávě s ním ještě nehrál od návratu.

Dost jsem nestíhal, po práci, ale nějaké aspoň části jsem shlédl...první set nevím, neviděl jsem...část druhého, tam jsem se celkem zasmál, taková Fedex klasika...šetření sil, když ztratí serv...protihráče nechá poběhat. Trochu ztráta času sledovat...takový set, spíš pár fiftýnů pro pobavení.

Pak nějaké části třetího, čtvrtého...nic nového pod sluncem.

Opět jsem docenil švýcarův cit pro míč, ty prohozy jak to bere nízko po odrazu, to je fakt majstrštyk,...dost dobré, to se asi neokouká. Plno věcí jste tu určitě rozepsali, asi nemá smysl opakovat...na to je tu stovky lepších, abz to ocenili.

Nejsem fan B3, takže na mně až tak zápas dramaticky nepůsobil, dramatické zápasy tam na turnaji byly mnohem lepší...kvalitu nehodnotím...zbyteč práce psát dokola něco 20 let. Kvalita pochopitelně za něma jde:) Ale bylo už o tom napsáno tolik, že by to předčilo i Dostojevského.

Španěl za mně...zklamání. Ale to už tak asi bývá, no...když nějaký hráč udělá dobrý upset v turnaji, vyřadí na bronz hrajícího Kvéryho, tak pak ten další zápas nezvládne, ikdyž je v něm favoritem. Stáva se.

Té lišácké bandě FFF posílám gratulace z tenisové spodiny...
Federerovi taky. Snad jen dodat, že může vklidu myslet o další pětiletce na okruhu...
Reagovat
FulnekUltras
kosmopolitní globalistická maloburžoazie do neděle v klidu, pro plebs se v zásadě nic nemění ;-)))
Reagovat
paddy
Přesně nemá cenu zachraňovat ztracený set, lepší je soupeře unavit a dorazit ho v dalším průběhu. Taktika není nikdy na škodu. Co nevymyslíš, to neuběháš.

Mimo antuku si Nadal na oba už nevěří, ale rozdíl v povrchu se tady před zápasem docela ignoroval. 12. titul a skvělá hra na RG je ve Wimbledonu k ničemu a jeden titul na trávě od r. 2012 je vypovídající.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal mně zklamal, aspoň v tom co jsem viděl, že si na to sako nešel pro volej víc...byl tam nějaký serv, který jsem zaznamenal, že to udělal v pohodě.
Rozhodně na tom saku dokáže hrát...lépe než Djokovič.

Jinak změna je tam asi i v tom, co psál Spaniel, a to už je nějaký čas, co si pamatuji...teď se Rafovi dá do toho FH už hrát...tedy pokud to nemá v běhu a není to na antuce.

Nevím, ale myslím si, že minulý rok měl Nadal velkou šanci na Wimbledon...odskok míče byl podle mně pro něj dost výhodný...hrál dost dobře. S Djokovičem to bylo opravdu o pár míčích...tohle bych teda úplně neviděl, že si na něj nevěří...spíš, co mu dovolí povrch pro jeho hru...plus mínus...
Reagovat
Vlk-v-trave
jinak jsem zapomněl dodat do příspěvku, že paddy bude mít určitě radost ze své predikce,:)

Podle mně ti ale nevyjde ten tip na finále:)
Reagovat
paddy
Uvidíme, kurz odpovídá. Od OF mužů "jen jedna chyba", tak snad vyjde i poslední krok, ale bude to těžká písemka i já můžu mít problémy :)

Soukromě jsem si v SF dal Simonu s Rogerem, tentokrát jako tutovky (a žádný stres), když troufalá predikce překvapení minulý týden nevyšla.

Ve Fantasy WTA tragédie - WOAT (worst...). Až na jednu žádná nepostoupila do kola, které by odpovídalo žebříčku. Snad nemusím říkat, která nezklamala :)
Reagovat
RF46
To jak se Rafa kousnul na posledni dva gamy bylo paradni.. Nekdo tu psal, proc takhle nehral stale - no, protoze to by nikdo nevydrzel hral nadoraz a s takovym rizikem.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyuzitie BB 2/8 ziadna sláva.

Na druhu stranu treba dodat, ze Nadal sa tiez vylízal z pár gemov, kde visel break..

Len on sa vylízal, ked visel v podstate double break. Skoda, ze v zápase nebol nikdy hore, bolo to citit, ze psychicky stráca dnes.
Reagovat
FerrariF50
Kdyby to Roger nedopodával a že to málem nedopodával, tak by klidně mohl prohrát, ... myslím, že byl psychicky uplně v pr.eli :) Kdežto Rafa by vylétl rázem do výšin.
Reagovat
RF46
jasne, to by jen tak nevypustil z hlavy...6 MB. Ale zase sam vedel, ze je po cely zapas lepsi. To se uz ale nedovime.
Reagovat
paddy
Kdyby neprohrál 2. set, tak by to bylo 3:0
Kdyby Wimbledon vynechal, tak by teď nebyl ve finále
A kdyby místo tenisu hrál hokej, tak se tady o něm nebavíme :)
Reagovat
FerrariF50
Tak to je jasný, já tím chtěl říct jen to, že mě nepřijde, že by Rafa psychicky ztrácel a v tom závěru jsem se spíš bál o Rogerovu psychiku a že to bude mít sakra těžký dopodávat a taky že měl.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - nakonec to bylo o pár balonech
Reagovat
Vlk-v-trave
Na konci byli podle mně nervózní oba...Fedex skažená smeč, Nadal míč do saka...díky té nervozitě dostal závěr zápasu aspoň dobrý náboj. Dostalo se to zajímavých výměn.
Reagovat
turista
Slo by se do 5 setu a finalova pomsta Novaka za ten Rim by byla sladka.
Reagovat
FerrariF50
Ještě že nešlo, Roger je do finále určitě lepším soupeřem. Ve čtyřech ho dá :)
Reagovat
151bar151
Za necelý měsíc 38 letý "děda" porazil 33 letého svalovce s údajně nejlepší kondicí na pomalé trávě, no kde se stala chyba?
Teď vážně. Fed Nadala na antuce už nikdy neporazí, leda by Nadal hrál zraněnej nebo se hrálo na nejrychlejší možné antuce ve vysoké nadmořské výšce. Ale na všech ostatních površích bude Fed vždycky mírným favoritem. A to je tráva ve Wimbledonu poslední léta pomalejší než decoturf. Jasně, Nadal ho může na pomalejším hardu porazit, ale v hale nebo třeba v Cincy bude nejspíš vítězit Fed.
Obě semifinále velký nervy, tak teď si užiju finále bez nervů, je mi totiž úplně jedno, jestli vyhraje GOAT nebo BOAT :)
Reagovat
ipko
význam slova BOAT? :D
Reagovat
FerrariF50
Loď
Reagovat
ipko
áno, to viem, ale ja že je to nejaká skratka ako GOAT(greatest of all time) :D
Reagovat
FerrariF50
však já vim, jsem si dělal pr.el :-D
Reagovat
151bar151
B jako best...
Reagovat
ipko
takže Djokovič je podla teba najlepší tenista histórie, ale Federer najväčší? :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Ajejej. Rafa se zranil...tak to je mně líto, doufám že se dá rychle do kupy na okruhu by mně chyběl. To už je snad po dvěstě dvacáté druhé...ten chlap je snad nesmrtelný, je jak Superman...tak snad se rychle vrátí a zachrání nám ten tenis.
Reagovat
panzer.dragon
zranil? myslíš prohrál? to neznamená, že je rafa zraněný.. prostě byl horší
Reagovat
FerrariF50
jak jako zranil ? Někde cestou z kurtu ?
Reagovat
151bar151
Asi si zase poskočil pod futrama...
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk, humorom sebe vlastným ala základná školá pomocná okorenil inak pokojné vody tenisportálu.
Reagovat
Vlk-v-trave
jak si kdo ustele, tak si lehne.
Reagovat
sojka1
takze ZSP..... ale to si musim velmi dobre zapamatovat a pripomenu, az narazim na nejaky ten humor vlastni zase tobe.... ;-)
Reagovat
tito
Fakt zbytečné
Reagovat
Vlk-v-trave
viz výše...
sorry.
Reagovat
marco22
Super vyhra Federera moc potešila.
Reagovat
panzer.dragon
nevím jesli tady proběhla informace z twitteru.. "proč má roger v oblibě trávu? protože je to GOAT" :-)
Reagovat
annah
:-)))))))
Reagovat
RF46
Pekne
Reagovat
annah
Reagovat
annah
Rok je 2069.
Roger Federer se stává prvním hráčem v dějinách, který čelí vlastnímu vnukovi ve finále Grand Slamu.
Reagovat
151bar151
LOL
Reagovat
RF46
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Milujem Grandslamy.

A finále bez Nadala, je proste zvláštne. Snáď sa rýchlo vrátime na stratenú pozíciu v NY, najlepsie len dva GS v závese..
Reagovat
151bar151
Finále bez Nadala je zvláštné na RG, jinak ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže, a preto má po kk.t finále kdekolvek mimo RG.
Reagovat
151bar151
Na Wimbledonu už nebyl ve finále pěkně dlouho.
Reagovat
FerrariF50
Jako nechápu proč budeš fandit Djokovi :) ... kdyby vyhrál, má 16 GS a může brzo sesadit Nadala z 2 pozice :) ... Kdežto Roger už toho nepřidá hodně pravděpodobně tolik jak Djok :) Nemyslíš ? Já tu chci vidět v neděli komentáře Forehanda jak fandí Rogerovi :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Budme ludia.
Reagovat
turista
V Melbourne 2020 se vratite.
Reagovat
ipko
jedno je isté, ak Roger v nedeľu vyhrá, zrejme definitívne už nikto neohrozí jeho GS rekord.. ešte k tomu by po prvýkrát porazil oboch rivalov na ceste k titulu a nikto nikdy by už nepochyboval o tom, kto je GOAT :)
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
annah
12 Wimbledon finals.
31 Grand Slam finals.
156 career finals.
Reagovat
151bar151
Bylo by to 21-18, to ještě pořád může Nadal dohnat, až pokud by vyhrál ještě USO nebo AO příští rok, tak už bych tomu věřil.
Reagovat
ipko
ja si myslím, že už 3 GS nevyhrá, ale samozrejme Rafa je Rafa :)
Reagovat
turista
Pravděpodobnější je, že Djokovič konečně dolepi Nadala.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Rogerovi a FFF k postupu do finále a zdolání Býka z Mallorky, před zápasem jsem malinko favorizoval Rafu, působil dravěji v předchozích kolech, ale Roger dnes podal skvělý výkon, pokud pomineme druhý set. Oproti předchozích zápasům na letošním Wimbledonu líp returnoval a jeho BH byl tvrdší, omezil čopy (které mu proti Rafovi byly vždycky na škodu) a víc hrál topspinové a ploché údery. Dařilo se mu dostávat Nadala pod tlak, kterému Rafa nakonec podlehl.

Roger dosáhl 31. GS finále, 12. ve Wimbledonu a 5. proti mému miláčkovi Djokerovi. Po finále AO s Rafou čeká No1eho další GS finále, ale s jiným velkým rivalem. Na nedělní finále se těším, neboť je toho tolik v sázce - No1e může vyhrát popáté Wimbledon a tak vyrovnat Borga, obhájit loňský magický triumf (kterým se vrátil zpět na TOP level), dosáhnout 16. GS titulu a páté sezóny s alespoň 2 GS tituly; Roger může pomýšlet na 21. GS titul, 9. z Wimbledonu, na rozšíření ćasového rozpětí mezi prvním a posledním GS titulem na neuvěřitelných 16 let.

Takže v neděli budeme tlačit Djokera nebo Fedexe, ať vyhraje ten lepší ;-)
Reagovat
Franky
Good luck Djokoland!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu Kozorohovi nejde nepřat. Někteří fanoušci mají i rozum.
Reagovat
panzer.dragon
nakonec sem rád za ten wimbledonskej los, že naservíroval rafana rogerovi přímo na porážku.. roger získal tímhle semi sebevědomí, zářez do H2H s rafanem, rozcvičku na djoka, no ne? kdyby tohle dostal v druhý půlce pavouka djok tak bude ve finále proti rogerovi co by porazil aguta asnej favorit.. takhle to vyhraný semi rogerovi pomáhá před finále
Reagovat
FerrariF50
Roger kdyby porazil Nadala i Djoka by byl sakra drsnej :) On mu dá 3:1 jako dneska Rafovi :)
Reagovat
annah
Rogerův "esový" rekord:
https://pbs.twimg.com/media/D_SbVugXUAIsAvk.jpg
Reagovat
FerrariF50
Kozoroh to má za hotový :-D "v letech 2014 a 2015 ve finále slavil pokaždé nyní již pětinásobný šampion ze Srbska"
Reagovat
Franky
brzdi kone frajere!! Djoko je silny ako vzdy ale dnes Roger ukazal ze s nim treba ratat aj vo finale...jedneho leadera skupiny Nadalandu krotkeho ako baranok tu uz mame...aby sa to nezopakovalo v nedelu v inom tabore :)
Reagovat
FerrariF50
to jsem nepochopil, ... ještě jednou mi to vysvětli :)
Reagovat
Franky
no ze tak ako vsetci videli FFN vo finale Nadala a zhorkli tak aj Djokoland uz vidi titul ale aby im nezostala rovnaka pachut jak dnes Forehandovi...
Reagovat
turista
No jo finále nebude procházka růžovým sadem ani pro Djokiho.
Reagovat
FerrariF50
ale já jsem fanoušek Rogera, já jen že je v textu chyba, Djok má zatím 4 tituly z Wimblasu snad.
Reagovat
Franky
a jaze ti uz idu hodinky dopredu! :D
Reagovat
FerrariF50
ale je to tam napsaný, si přečti ten článek :-D
Reagovat
Franky
ahaaaaaaaaaaaaaa ani som si nevsimol :D rovno som siel do sekcie pre odbornikov :D
Reagovat
FerrariF50
No to jsem rád, konečně se chápem :-D
Reagovat
panzer.dragon
borci, dneska mám narozeniny (myslim, že tu byl ještě někdo kdo má dneska narozeniny? nějak sme to už řešili při minulejch wimblasech..), krom jiného tohle beru jako takový velmi příjemný doplňkový narozeninový dárek.. :-)

přiznám se, že jsem před zápasem spíše nevěřil že vyhraje Roger takže sem rád že jsem se mýlil.. nyní spíše nevěřím, že vyhraje Roger ve finále takže doufam, že moje intuice se chová stejně jako dneska :-)
Reagovat
Patik
Všetko Najlepšie :)
Reagovat
panzer.dragon
díky
Reagovat
Kozoroh
Všechno nejlepší panzere :-)

Ale v neděli budeme stát na opačné straně barikády.
Reagovat
panzer.dragon
díky

djok bude potřebovat v neděli podporu, takže jedině dobře že někdo zafandí.. :-)
Reagovat
McEnroe
Gratulace. Je to paráda, že alespon někdy zvítězí elegance nad urputností.
Reagovat
RF46
V highlightech bude asi jen Fedex + Nadal posledni dva gamy. Nektery udery byly famoszni...
Reagovat
LukH
Roger hrál dneska kromě útlumu velmi dobře, vedle servisu a tradičního forehandu velmi dobrý backhand.
Novak nehrál nic moc a dělal body přes Bautistův udržovací backhand.
Roger potřebuje minimálně stejný servis jako dnes a tak nějak si myslím, že to bude právě o jeho backhandu, který prostě jednou funguje, podruhé tolik ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Cely den jsem doufal, ze to neuvidim. Maximálně přes livesport, žena šla na kafe s holkama, malý mi usnul na dvě hodiny, tak já de-bil si to zapnul.

Myslel jsem, ze u toho zápasu dostanu záchvat. Hrozné.

Je však třeba říct, ze mimo druhy set byl Federer proste lepším hráčem. Rafa byl frustrovany, dělal chyby a ta tíha případného finále na nej proste spadla. Fedex vyhrál zaslouženě, šel po tom, v jeho věku už to není Roger, který měl z Nadala sracku cely den. Dneska to bylo naopak, Rafa to proste v hlavě nedal. Prohrál šestý zapas za sebou s Fedexem mimo antuku, to si ponese s sebou.
Reagovat
Patik
Ale bolo vidieť že má z Nadala ešte nejaké tie obavy..hlavne z jeho rýchlych nôh čo všetko dobehnú..dlho spolu nehrali na rýchlom povrchu mal z toho trému ..tlak bol naňom myslím si že aj on chcel ukázať tak ako Rafa na RG že Wimbledon je jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
A ukázal. Úplně jasné.
Reagovat
annah
Taky mě málem ranilo a občas jsem odcházela do vedlejší místnosti, protože jsem se na to nemohla dívat.
Zajímalo by mě, co se to s Rogerem dělo ve druhém setu. Jako by za sebe poslal dvojníka či co.
Reagovat
FerrariF50
nějak vůbec nepobírám to, že si doufal, že to neuvidíš. To myslíš vážně ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám na to nervy :)
Reagovat
Patik
ale aj o tomto to je..aj na takéto dramatické okamihy ktoré ťa vedú k zástave srdca sa veľmi dobre spomína..patrí to k MasterClass tenisu..
Reagovat
FerrariF50
:-D ale tak je škoda to nevidět :) já bych hodně litoval nevidět to dneska :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je divné.

Ja milujem tieto súboje, hoci s rizikom prehry.

Vyhýbat sa tomu kvoli stresu mi nepride normálne. Pretoze, to je zároven pocit vzrusenia, to co cloveka pri fandení napĺňa.

Ked skonci big3, tak práve ten pocit a emócie zmiznú a bude to len obyčajné chladné sledovanie tenisu, s pocitom podobný ako pri sledovaní predpovedi počasia.
Reagovat
FerrariF50
No to pak ale těžko říct, jestli má cenu takto ztrácet čas a raději ho nevyužít jinak. Já si to nedokážu představit vůbec, až nebude BIG 3 :(
Reagovat
RF46
Taky to mam rad.
Reagovat
Patik
Hmm tak čo to finále teraz ? Djokovič v zápase s Goffinom vyzeral nehratelne..no po zápase s Bautistom vyzerá byť hratelný ..na Federera sa vie dokonale pripraviť a koncentrovať..plus to že diváci budú na strane Federera čo ho vie zdravo nasrať..Federer má šance ale to musí byť veľmi riskantný tenis..videli sme že Novak nemá problém pinkať dve hodiny.
Reagovat
spaniel
Mnohokrát jsem myslel ze to Roger dá a šlo to dle kurzu. Ale hodně zápasu bylo vyrovnanych. Z nějakého důvodu jsem optimista. Zda se mě ze Roger je posledni roky mnohem klidnější a silnější mentálně. A Novak se mne poslední roky nezdá stejně silný jako kdysi.
Reagovat
Patik
Mne sa naopak zdá že Federer je posledné roky volako poslabší v hlave..hlavne minulý rok tie obraty z nula dva na sety..dnes zase výpadok po prvom sete..možno to bude jednostranná záležitosť..ale prial by som si aspoň 4 sety..nech vyhrá ktokoľvek obaja si zaslúžia titul..aj keď Rogerovi prajem asi viac už len preto že mal ťažšieho súpera v semi.
Reagovat
sojka1
bude to otazka prvniho servisu, zrychlovani vymen, mixu delek (uhly jsou s Djokovicem dost mydlo) podle me... idelne i sako... a na nem Djokovic... :-))
Reagovat
sojka1
*idealne....
Reagovat
Patik
Federer mu bude dávať určite krátke lopty a ťahať Novaka na sieť kde je šmatlavý..a určite aj Roger sa bude tlačiť na sieť..Djokovič ho bude naopak tlačiť ďaleko za čiaru cez backhand.
Reagovat
sojka1
BH ale dnes slouzil... :-)
Reagovat
Roger_Federer
No právě, to me prekvapovalo, beckend jako finale AO17, driv ho Rafa nicil tim ze mu všecko cpal do backendu.
Ted to hral taky, ale Fedex moc dobre.
Reagovat
Patik
Backhand AO 2017 tam nebol taký..občas tam padol ale v Austrálii to tam padalo viac..vtedy to bola nová zbraň z Rogerovej dielne ..vtedy to tam bezcitne klincoval..a Nadal to ešte nepoznal..teraz si už nato dával pozor..
Reagovat
stopan
hlupost, Roger aj predtym nadala ci neho supera dokazal nicit skrz backhand, ide len o to nakolko je ho schopny backhand herne aplikovat.
Reagovat
Patik
Mám namysli Federerov backhand poslaný na Nadalov forehand..aby sme sa nechápali zle..v AO mal viac winnerov z backhandu ako mal teraz mám dojem.
Reagovat
stopan
to je OK, v 2010 ho vo finale atp finale tour v Londyne nicil podobnym stylom kriznym backhandom von z kurtu. Nechcem porovnavat muzsky a zensky tenis ale neda mi to, napr. Justine Heninova ta ked jej mazal backhand tak bola tazko zdolatelna, jakmile ho v zapase pouzivala menej, jej utocna hra bola polovicna, podobne je to aj u federera backhand je v zapasoch povacsine rozdielovy uder, pretoze mozes vyuzivat moment prekvapenia na otvorenu stranu kurtu, nadal ma vyhodu v tom ze forhand hraje na tu stranu co pravaci backhand, preto jeho forhand po ciare je tazko chytatelny, ale uz som velmi rozpisal.
Reagovat
Patik
No v tom s tebou súhlasím.
Reagovat
spaniel
Mne se někdy zda, ze na Novaka by víc platilo pískat mu to na tělo na stred ať on vymysli. Jak je v defenzívě a jen reaguje, to je voda na jeho mlýn. Dostává úhly zadarmo, nemusí je tvořit. A během toho běhání únavu a frustrující soupeře. Házet mu neutrální ale dlouhé míče, tahat ho k síti.
Reagovat
sojka1
presne tak jsem to myslela a hlavne ho nutit do predozadniho pohybu, leva - prava je pro nej komfortni zona.... :-)
Reagovat
Mr.Pink
Tak min. na returnu se o to urcite bude snazit. Tvrdy return pod nohy. Doufejme, ze mu to bude vychazet. Hlavne aby slapal servis a bh.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
FerrariF50
no už jsme se strachovali kde si :)
Reagovat
annah
Já se musím přiznat, že jsem tak psyvchicky vyždímaná, že se ani nemůžu pořádně radovat. Zvlášť při představě, co nás ještě čeká. :-)
Reagovat
stopan
Federer porazil nadala na grandslame 3-1 na sety prvykrat od wimbledonu 2006, odvtedy to islo vzdy cez 5 setov, alebo prehral.
Reagovat
FerrariF50
Já si tam všiml jedné zajímavé statistiky a to vyhrané zápasy na wimbledonu, pokud hráč vyhrál první set. Teď už to má Roger 95:4 jestli si dobře pamatuju a Rafa to měl 10:10 :-D To je pekelný rozdíl :)
Reagovat
LukH
Ferri, ale Rogerova statistika byla po vyhraném první setu a Rafova po prohrané prvním setu!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
To nevymyslíš.
Reagovat
LukH
Myslíš, že žvaním?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ne :-) FF50
Reagovat
FerrariF50
Takže je to tak, jak jsem to psal ? :) no to je jedno asi stejně
Reagovat
FulnekUltras
u cmrndfízla nikdy nevíš - osud normální civilizace má každopádně zítra v rukou Simonka ;-)
Reagovat
FerrariF50
SIMONA SIMONA !!!
Reagovat
FerrariF50
jj aha, tak jsem to asi špatně pochopil, já si řikal, že je to nějaký divný :)
Reagovat
ipko
to by Rafa asi 10:10 mať nemohol, treba zapojiť niekedy trochu logiky :D
Reagovat
FerrariF50
njn, holt jsem to špatně pochopil, ... ale divný mi to bylo :)
Reagovat
FulnekUltras
budou letos ve správných rukou.
Reagovat
panzer.dragon
nadal na antukáře slušný.. :-)
Reagovat
Patik
v prvom rade pánom bookmejkrom za kurzy..pomerne ľahko zarobené peniaze..odložím..bude dovolenka budúci rok..

K zápasu..

Neviem či mám pochváliť Nadala za dobrý servis alebo sfúknuť Rogera za slabý return..urobím teda oboje..podľa mňa vačšina zápasu sa hralo podľa Federera..Rafa dosť ťažil z Rogerových chýb..v druhom sete Rogerov klasický výpadok po prvom vyhratom sete ..Nadal využil potrestal..zbytok zápasu si Federer už strážil...

Záver...

Nezabudnite zase označovať a hádať sa somnou že Nadal je favorit proti súperom BIG2 lebo zotrel Sousu a Querryho..Roger nebyť tradičného výpadku mohol vyhrať pomerne hladko v troch setoch.
Reagovat
svetova.dvojka
Je vidět, že oba hráči jsou už za zenitem, tenhle zápas měl hodně daleko do toho co jsme sledovali v letech 2007 a 2008.
O to je to smutnější, že nikdo z ostatních je nedokáže porazit, kde jsou ti mladí, kde je ta generace hráčů okolo 25 let..., ti už měli dávno nastoupit a porážet je.
Reagovat
pockerface
Jasně. Já nevím co by sis představoval, že by měli hrát? Vždyť tam bylo všechno: napětí, radost ze hry, bojovnost, nádherné výměny, zvraty. Fakt nevím co bys chtěl vidět? Zase jeden nesoudný rádoby odborník.
Reagovat
raduz
S tím musím souhlasit.Ani jedno semifinále nebylo ničím,co by mě nadchlo.Pouze s finálovým obsazením jsem spokojen.K Nadalovi jsem se už vyjádřil mnohokrát,nechci se opakovat...
Reagovat
SwissMaestro
Přesně to samé jsem si říkal i já.........pořád dobré, ale daleko od tehdejších dob
Reagovat
FulnekUltras
Tenis je ze sportů asi hned po šachu nejvíc o hlavě a současná mladá degenerace má nervy vesměs v kýblu - takže asi tak.
Reagovat
Pedronegro
no, nedivím se, že kretén světová dvojka druhou větou neguje tu první, odpovídá to jeho iq tykve, ale divím se, jak jste se někteří k takové kravině aktivně přidali, to o vás něco vypovídá ...
Reagovat
steve79
A divaci nakonec. Jak tleskali dlouho ve stoje!!!
Reagovat
ipko
https://www.tipsport.sk/tiket?idu=-70226962279&idb=1134185&hash=ef39995a&data=&affid=mFqw2sRFBMVbYUreQgQ4zA%3D%3D
Roger vo finále a ešte som aj vyhral :)
Reagovat
Franky
6?? :D to mas 3 pivka :D mozno 4 ! :D
Reagovat
ipko
poteší ;)
Reagovat
Kojinho
Pěkné, gratulace FFF.
Reagovat
tito
Fajn. Gratuluji fandům Rogera. Spravedlivě si to letos pánové rozdělili, každý na svém. Teď to ještě dotáhnout :-)
Reagovat
Franky
Forehandovi a dalsim zarytim fanusikom Nadala...okrem toho odkryl 2veci tento zapas 1 - Ze Forehand nerozumie tenisu a jak tu vykladal dnes pred zapasom ze bud Rafa vyhra s prehladom alebo Roger tesne...no mam dojem ze ani jedno tak celkom neplati, a ze Nadal s absolutnou spickou straca okrem antuky uz coraz viac
2 - Ze tento zapas ukaze vela, bud karmicky rok 08 pre Fedexa alebo naopak pre FFF to bude pluvanec do tvare lebo Rafa je proste top na seckych povrchoch...zaver si urobte sami :)
Reagovat
Patik
No ináč Federer vyhral a nevidím tu jeho najvačšieho fanúšika..
Reagovat
FerrariF50
myslíš fanoušici ? :-D
Reagovat
Patik
akú fanúšičku ?
Reagovat
Patik
či fanúšikov ? no kde sú vlastne...
Reagovat
FerrariF50
už se ozvala :-D
Reagovat
Franky
uz pisal nizsie...ale nvm koho presne mas na mysli...ja Pe3ka
Reagovat
Pe3k
Roger ukázal, kdo je pán. Je neuvěřitelné, že je v jeho věku zase ve finále nejdůležitějšího a nejprestižnějšího turnaje světa. Jeho 101 vítězství ve Wimbledonu si bude historie dlouho pamatovat, neboť bylo nad jeho velkým plešatým rivalem ;)
Rafa nad očekávání povedený turnaj na hlíně. Dokázal naplno využít ultra snadného losu (až do semifinále hráči mimo top 50 (krom Gyrose 43))...a super pomalé trávy. Na goata ovšem jeho jedno dymenzionalni hra nestačila a bali kufry ve 4 setech. Jinak Rafa neporazil jak Federera tak Djokovice mimo antuku už tak 5 nebo 7 let? Už je to tak dlouho, že si to ani nepamatuju...s Djokem prohrál na hardu 17 setů v řadě a neporazí ani 40 letého Federera...
Ve finále Wimbledonu dva nejlepší hráči historie, tak se nám to líbí.
Čekal jsem, že vyhraje Nadal ve 4 setech a vyhrál Roger ve 4, co už, aj taký je šport ;)
Reagovat
Franky
+1 pozdravujem do Ciech, dnes to vidim na malu oslavu na vychode SLovenska ;) Chum JEtze!!
Reagovat
annah
Zdravíme z Moravy směr východní Slovensko! :-)))
Reagovat
manacor
Všechno nejlepší Rogerovi k 40 narozeninám, to to uteklo
Reagovat
sojka1
stary pan je uzasny, ale Rafa take vyborny, sel z nej strach, pekny zapas, uzila jsem si to... :-)
Reagovat
pockerface
Souhlas. Tyhle zápasy staré gardy prostě mají pořád co do sebe.Má to náboj, napětí, radost ze hry, zápal... prostě paráda.
Reagovat
peRFect
Kamilos,jsem rád,že jsem se včera mýlil ))
Reagovat
raduz
Dnes byl ten zápas velmi podobný tomu,který spolu sehráli ti dva v roce 2006.Federer hrál stejně jako tehdy profesorky a pohlidal si to přes šikovnou ruku a zkušenost.V roce 2007 to bylo už velmi velmi těsné a v roce 2008 byl asi Nadal lepší.I tak je Federerova hra trávě více uzpůsobena a myslím,že není pravdou,že by se její parametry nějak změnily za posledních cca 15 let.Míče však budou jednoznačně jiné,pomalejší.Na neděli se těším,budu fandit Novaku Djokovičovi a zároveň bedlivě sledovat pestrou hru Federera.Můj tip je 3-1 na sety pro Novaka,i když oko bere a po dnešním výkonu Federera to může být všechno jinak.Dnes ráz hry určoval Federer , v neděli to bude asi Djokovič.
Reagovat
FerrariF50
Djoko určitě nebude určovat hru :-D
Reagovat
Roger_Federer
Jinak zdravim tu krysu Frantze.:), ted doleze az v neděli :)
Reagovat
spaniel
Jj. Jak bude Roger break dole, bouchne víko od kanálu a máme ho tu, Františka.
Reagovat
lavamancer
:-D :-D
Reagovat
spaniel
Když přemýšlím jak Roger v posledních letech porazi Rafu, když to býval takový problém, tak mě z toho nevychází větší raketa nebo změna stylu, ale jen ztráta rychlosti pohybu u Rafy. Federer možná ztratil 5-10mph na úderech, ale je to min důležité než krok u pohybu.

Myslím ze Rafa ztratil krok, u rychlých povrchu to už stačí, aby se misky vah zápasu preklopily na stranu Rogera. U antuky ještě ne, to by Rafa musel ztratit další krok. A toho už by pak využil i Thiem a možná par dalších.

Kdysi se mu do forehandu útočit nedalo. Míček se vrátil vždy a s kvalitou. Teď je to cesta k fiftynu. Kdysi nemyslitelné. Vrátí často krátce z posledních sil nebo vůbec a další úder je konecny. Údery do backhandu stíhal častěji obíhat. Teď už ne a musel si zlepšit vlastní backhand a útočit i z nej. Kdysi musel Roger zahrát 2-3 údery s kvalitou winneru, aby ten poslední skutečně winnerem byl. Ted stačí 1-2.
Reagovat
dappe
Je to tak. Proto se mi líbí ty debaty, co by bylo, kdyby byli stejně staří. :)
Reagovat
Franky
Opat tu ale prichadza vynimka z RG09 a vykon Soderlinga ktory paradoxne zakoncoval vela vymien do FH strany Rafu... cize v sporte je mozne vsetko :)
Reagovat
raduz
Soderlinga jsem měl hodně rád,stejně jako já nesnášel Nadala.
Reagovat
151bar151
Jenže na RG 09 byl Nadal zraněný, předtím v Madridu jej porazil i Fed ve dvou setech.
Reagovat
Cico93
Pekný popis...
Reagovat
Mr.Pink
Jenze roger uz take neni tak rychly jako driv. Prave vetsi raketa a hrani bh vice v kurtu bylo hodne dulezite. Raketu mel vymenit uz mnohem driv. Hrat s 90 (a to zacinal s 85) byl velky handicap, kdyz ostatni hraji vetsinou se stovkou. S vetsi raketou mohl mit tech titulu jeste vic.
Reagovat
spaniel
Rogerova není tak závislá od pohybu jako Rafova, Novakova nebo Andyho. A míčky mu porad lítají dobře.
Reagovat
Mr.Pink
Rogerova hra je velmi zavisla na pohybu. Kdyz stojis takhle blizkou u bl, tak potrebujes sakra rychle nohy. S mensim raketou by uz roger nemel sanci vyhravat velke turnaje. Muze si dovolit vice utocit a toho vyuziva
Reagovat
sojka1
pri tomto stylu hry jde ale take predevsim o rychlost ruky, ktera se vytracela, s malou hlavou mel prece to obdobi prisernych homerunu a nebylo to jen postavenim, nohama....
Reagovat
Mr.Pink
samozrejme, celkove zpomaloval. ja reagoval jen na ten pohyb. Proto i pisu, ze mel raketu vymenit driv. Byl to velky handicap
Reagovat
151bar151
Houbeles, v roce 2013 experimentoval s větší raketou a skončilo to debaklem se Stachovským. Stejně tak můžeme polemizovat, že kdyby měl obouručný backhand, tak má několik kalendářních grand slamů.
Reagovat
Mr.Pink
na raketu si musis zvyknout, je to obrovsky rozdil. vetsina hracu hraje se 100 a roger mel stale svoji devadesatku.
Reagovat
safi1313
Nádhera , tlačil sem Rafu , ale kloubou před Rogerem.. nakonec mi bylo jedno kdo vyhraje ale chtěl sem stav 5:5 ve 4.setu.. kez by tech zapasu bylo víc.. a ted Rogere potvrd formu v neděli a pozametej s divadelnikem trávník !!!
Reagovat
dappe
Ten závěr byl strašně napínavý, ještě se to mohlo otočit. Celkově byl ale Federer relativně o dost lepší ve všech třech setech, které vyhrál. Od základní čáry je to celý Wimbledon dost dobré, dnes i docela šel servis, i když taktika byla hrát spíše na vysokou úspěšnost prvního podání. Věřil si ve výměnách a bylo to vidět. Vzpomněl si na Indian Wells a Miami 2017, kde ho ve výměnách lehce přehrával. Nadal dnes výborný na servisu, opravdu hodně dobrý.
Reagovat
Nola
Fedex je panes, klobucik, prepac Forehand, ale je to najlepsi hrac vsetkych cias, mas nejake pochybnosti, ja nie ...
Reagovat
safi1313
Nikdo nepochybuje o tom ze dnes vyhrál nejlepší hrac historie proti druhému nejlepšímu...! Jen houšť takových matchů
Reagovat
Nola
pycha predchadza pad, zapamataj si to hater.... dokonca je mi celkom jedno kto vyhra finale, chapes?
Reagovat
smazaný uživatel
Emocie :)

Wimbledon je proste jeho turnaj, postrazil si to. Jeho hra tu má fantastické uplatnenie, 8 titulov nie je náhoda..
Reagovat
Labi
Zápas úžasný, ikdyž po 2 setu jsem čekal že zbylé 2 sety budou v podání Rafy formalitou, tak se Roger neskutečně zvedl ...... horší je že i pro něj to muselo být minimálně psychicky náročné a proti Djokovi to bude nevýhoda ...ale když se kouknu na "nextgen" tak si nedokážu představit že by mohli sehrát takovýto zápas....nepočítám Nicka, ten má takovýho talentu, že kdyby chtěl tak je už dnes neporazitelný...
Reagovat
steve79
Naopak. Roger bude mit vetsi sebevedomi.
Reagovat
Padme
před oběma... ale když Rafa odvracel jeden MP za druhým, tak už jsem myslela, že to ještě celé otočí... Jsou to borci, kéž by nestárli. Pokaždé si říkám, že je to třeba naposledy...
Reagovat
steve79
To bylo podobne jako v roce 2017.
Reagovat
pockerface
Taky jsem se ten poslední game zpotil jako když na tom kurtu jsem já a ne Roger :-). Naštěstí to dopodával. Kdyby Rafa srovnal, tak si myslím, že by se Roger složil a 4. a 5. set by bral Rafa. Sám v rozhovoru přiznal je je psychicky i fyzicky vyždímaný a já se mu nedivím.
Reagovat
annah
A celou dobu držel pokerface. :-) To na něm taky obdivuju. Jak to může vydržet...
Reagovat
151bar151
Celou dobu ne, jednou se při své challengi usmál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný zápas. Roger neskutečnej!
Reagovat
panzer.dragon
na starý kolena bude Roger brát GS přes rafa a djoka :-)
Reagovat
steve79
Chce se mi brecet stestim.
Reagovat
Romario
Novak Rogera svlíkne donaha, předpokládám to samé co provedl s Rafou letos v Austrálii.
Reagovat
D@nny
Tak s tim nepocitej, i kdyz Novak bude urcite favorit.
Reagovat
pockerface
I kdyby měl Roger prohrát, tak mu to jen tak nedá. Ten poleze po tom kurty i po kolenou. Nikdy nikdo neví jestli ještě někdy bude hrát finále GS. Roger už opravdu jde GS od GS a dnes mu tělo slouží, zítra nemusí. Tak si to určitě užije se vším všudy. Jen nepodlehnout teatrálním reakcím Novaka, který se jimi vždy snaží Rogera rozhodit. Pořád mám v hlavě USO, kdy Roger podával na vítězství a Novak svým divadlem ho tak rozhodil,že z MB prohrál celý zápas.
Reagovat
151bar151
Myslíš 2011? Tam Novak odvrátil MP vítězným returnem na první servis, nemyslím že by se Fed nechal rozhodit, on není ten typ.
Reagovat
pockerface
Tenkrát trochu jo. Novak tam burcoval diváky a dělal teatrální grimasy. Ale to je už za námi. Uvidíme v neděli, snad nám pan herec Djoko nebude zase předvádět sotva chodící mrtvolu, aby Rogera trochu rozhodil, aby polevil v koncentraci a pak Djoko udeří. Doufám, že Roger nic takového nepřipustí.
Reagovat
Carmelo
easy win...
Reagovat
FerrariF50
easy ? Mě to teda easy nepřipadalo
Reagovat
smazaný uživatel
Nuž..Gratulujem chlpatej a FFF.

Skoda, Federer si trávu teda postrážil, zrejme aj W. H2H, definitivne.

Nadal mohol hrat dnes lepsie, odváznejsie, najma z BL, hoci vyslovene zlé to nebolo..Bol parkrat na dostrel, ale Federer si často pomohol servisom, ci zrychlenim vymeny..Na tomto povrchu, je to holt uz raz tak, tieto fiftíny budu vzdy vo velkom pomere pre Rogera..S tým sa do zápasu uz vopred ide. Práve preto je škoda, že v tých ostatných, kedy to mal Nadal viac vo vlastných rukách nepritlačil viac. Rafa urcite z toho zápasu mohol vytazil viac, a on to vie. Treti set bol klucový, nasledne uz psychicky strácal.

Zároveň platí. Aj do budúcna. Federer má 37, Nadal 33. Veková vyhoda pre Nadala, ale ako som písal nizsie, vzdy sa v prvom rade pýtajme, kde sa zápas hrá, vsetko ostatné prichádza na radu až potom. Navyse, ked je to semifinále GS, kde sa teda predpokladá uz nejaká výkonnost. Ukázalo sa, ze Federer dnes dokázal vyuzit vlastnosti kurtu lepsie vo svoj prospech, celkom jednoznačne. Rafa solídny, ale nie dost dobrý.

Djokovic snad v nedelu vyhrá, ruku do ohna by som za to ale nedal, navyse ak Federer zopakuje servis.
Reagovat
steve79
Rafa dnes hral vyborne. Zase neblbni. S takovym tenisem muze vyhrat klidne Us Open.
Reagovat
turista
Tam bude zase Djokovič.
Reagovat
turista
Myslím, že až na AO 2020 se může pokusit o titul.
Reagovat
Roger_Federer
Ted je jina otázka, jak porazit Djokovice.
Reagovat
janek_da
pritahnout ho k siti
Reagovat
pockerface
Otrávit mu to. Bude už na*ranej z toho, že bude většina diváků fandit Rogerovi a to on špatně snáší. Zase bude předvádět to svoje teatrální divadýlko. A hlavně musí jít Rogerovi 1.podání.
Reagovat
Cico93
Roger vyhral zaslúžene.
.
Škoda, že Rafa nebol taký buldog skôr, ale až na konci zápasu...,keď už bolo neskoro.
Pozdravujem spaniela:-))užívaj.
Reagovat
spaniel
:-*
Reagovat
D@nny
Popravde jsem si pred zapasem myslel, ze to bude max ve ctyrech pro Nadala. Opak je ale pravdou a Federer i ve svych skoro 38 letech ukazal opravdovou extratridu. Ve finale to bude mit sakra tezke, ale ja doufam, ze toho "radoby slunickare" porazi a ziska tak svuj 21. GS.
Reagovat
FerrariF50
Djoko už chystá taktiku pinkat vždy co nejdýl může a proti tomu je i Roger bezmocný.
Reagovat
steve79
Neuveritelny zapas! Pred Rafou a Rogerem klobouk dolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě z toho jednou jebne.
Reagovat
firestarter
Fuj, ten závěr byl na posrání...
Reagovat
Marduch
Pred 2 hodinama jsi tvrdil, ze uz to nejak extra neprozivas..
Reagovat
FerrariF50
To už tvrdí dlouho :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To byla chyba, naštěstí to dopadlo
Reagovat
spaniel
Roger beztak pan. Nevsadil bych korunu na to, ze v tomto věku udělá z 23:10 24:16.
Reagovat
rybicka
A to ještě Indian Wells...
Reagovat
annah
Lidi, to bylo ale drama! Mozná podobné jako v roce 2008!
Vypadá to, že v druhém setu za sebe Roger poslal dvojníka, aby si odpočinul pro závětečný finiš!
Ale klobouk dolů před Rafou. Držel se do poslední chvíle jako Pán.
Reagovat
turista
No jo on hrozně moc stojí o další pohár ze země lordů. Tak až napřesrok.
Reagovat
FulnekUltras
krátká doba, za kterou si mlaďoši stačí leda tak přeleštit mobil
Reagovat
Fransoas
Jsem nesmírně rád,že gladiátor nepostoupil přes Rogera.Mám jěště lepší náladu i po postupu Báry do finále.
Reagovat
LukH
Souboj titánů s dobrým koncem...a v neděli další
Reagovat
janek_da
tak si Roger pocvicil pomalou pripravu na tento servis

https://www.youtube.com/watch?v=PLspfAQzTRI
Reagovat
anajka
Úžasné video, výborne som sa zabavila :D :D :D
Reagovat
FerrariF50
přesně, ... připravit se na toto, je to nejdůležitější pro výhru v zápase. Udržet nervy při driblingu a nejít mu jednu natáhnout :-D
Reagovat
FerrariF50
To bylo hrozný :-D Takový drama na konec :-D
Reagovat
LukH
A z Forehanda je Backhand
Reagovat
Franky
:DDD
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
LukH
obrovská gratulace :-) !!!
Reagovat
Roger_Federer
Nadal spickova obrana na konec zapasu.
Reagovat
janek_da
Respekt Rafovi. On udelal konec hodne zajimavym.
Reagovat
Dobry-den
Starý Pán vyučoval, Raphael tam dneska byl jenom do počtu.
Čokovič už se určitě třepe strachy. ;-)
Reagovat
pockerface
Mirka se na to nemůže koukat a já taky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ci onak, Rafa kloboucek aspon za tie MB.

Skoda, ze tento level nedal za BB.
Reagovat
pockerface
Eso, ještě jedno prosííííím.
Reagovat
MarcelPersch
Proč si takhle nehrál od začátku, když si toho zjevně chopen...?
Reagovat
151bar151
Protože takhle hrát celý zápas nevydrží nikdo, ani Falafel.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie nevyuzité BB su pri dopodávaní zápasu tychto dvoch snád nejakou tradiciou alebo co.
Reagovat
151bar151
Bodejť, pro oba je vítězství nad tím druhým to nejvíc, nervy pracují.
Reagovat
LukH
Ty voe nervy
Reagovat
LukH
Ty voe nervy
Reagovat
acc
To mohlo zase dopadnout uplne stejne :)
Reagovat
MarcelPersch
Rafa v posledním gamu dobře, zkouší to s dlouhými údery, jenže mě takhle hrát celý zápas.
Reagovat
spaniel
OMG
Reagovat
spaniel
Uff
Reagovat
spaniel
Ne, prostě to nemůže být bez nervů. Tito dva mě zabíjí jednou.
Reagovat
Cico93
:-DD
Reagovat
Roger_Federer
To bude konec ;)
Reagovat
pockerface
Tak teď to Roger posral. To mělo jít na druhou stranu.
Reagovat
acc
No ty vole...
Reagovat
pockerface
To jsou nervy.Rogereeeee
Reagovat
pockerface
Game pravdy. Pokud by Nadal brejknul. Viděl bych to do 5.setu a tam už by Roger mohl psychicky odejít.
Reagovat
stopan
Este aby nadal neotocil, teraz federer nevyuzil dva matchbaly a teraz podava a vitazstvo, je pod tlakom, nadal nema co stratiti uz.
Reagovat
FerrariF50
Dopodávat, ... nelehký úkol ! Tak poď
Reagovat
paddy
v ženském tenise stoprocentně :)
Reagovat
FerrariF50
přišlo ti to lehký ?
Reagovat
acc
Opravdu bylo nutne si menit ponozky?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
spaniel
Tyto dlouhé gemy s nevyuzitymi sancemi často vedou k výpadku koncentrace v dalším gemu...
Reagovat
Roger_Federer
Nemel sanci, dva dobré servisu
Reagovat
acc
Smekam.
Reagovat
MarcelPersch
Federer teď hraje skvěle, Rafa musí i u míčů, které vypadají jasně dost těžko bojovat!
Reagovat
paddy
Snaží si zachovat výhodu podání do 5. setu. Ten se ale hrát nebude.
Reagovat
MarcelPersch
tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
Federer prisiel kuriózne o MB.
Reagovat
acc
Rafa vratil stejnou minci :)
Reagovat
Mayo
Gratulujem Rogerovi, je to pán. Bohužiaľ vo finále nemá žiadnu šancu, Djokovic ho rozbije, možno 1 set by mohol uhaluzit.
Reagovat
LukH
Proč myslíš, nepřijde mi jeho hra v Londýně bůhvíjaká...
Reagovat
Mayo
Djokino je najlepsi tenista a neho tenis je vysoko účinný, poradí si opäť raz.
Reagovat
LukH
Pozná svého mistra :-)
Reagovat
spaniel
Strašné kecy...proč vůbec koukáš na tenis? Nikdy nic zajímavé nenapíšeš, půlka příspěvků je k fotbalu nebo cyklistice. Myslíš že Nadal by byl favorit? Do finále patří ten kdo si ho vybojuje v semi.
Reagovat
Mayo
Máš pravdu, ja neprispievam nič zaujímavé. Ale cyklistika teda neni môj obľúbený šport.
Reagovat
acc
Fedex hrej jeste...to bylo odflaknuty...
Reagovat
janek_da
hm , tenhle forehand po care pred par lety Rafa jeste daval v pohode
Reagovat
MarcelPersch
Fakt se divím, že to redakci na nově nevadí, týpek vždycky křičí, když Roger zahraje bod a mluví jak uspávač hadů, když ho vyhraje Rafa, v práci by aspon mohl být trochu nestranný. Bohužel v neděli nejspíš rád nebude.
Reagovat
spaniel
Redakci tvoří 6 členů a všichni jsou FFF. Podle toho i vybírali komentatora.
Reagovat
MarcelPersch
Jakože když byl někdo kompetentní moderátor, ale je fanoušek Nadala, tak nebyl připuštěn?
Reagovat
spaniel
;)
Reagovat
FulnekUltras
kosmopolitní cápci ti dneska běžně dokážou ucpat i václavák ;-)
Reagovat
D@nny
Ty se taky nacpes vsude koukam...
Reagovat
acc
Oooooo...krasa!
Reagovat
Amputace
Federer naprosto skvěle takticky připravený. Nadal nedokáže nic moc vymyslet, a pokud už ano, nepadá mu to tam. Hraje hodně pod svým standardem, extrémně chybuje. FH po čáře vůbec neexistuje, na síť také prakticky nechodí, servis odešel. Je to škoda, ale teď asi není o čem. Federer mě překvapil svojí konzistentní hrou. Po tom druhém setu jsem čekal, že se tradičně sesype.
Reagovat
janek_da
to sesypani mas zkreslene velkym poctem zapasu na antuce
Reagovat
D@nny
Presne. Jeste vsak neni konec, tak je treba stale doufat:)
Reagovat
raduz
Federeva hra je variabilnější,má více citu v ruce,zkrátka je ke hře na trávě více uzpůsoben.Hraje profesorsky,hru variuje a neblázní.Nadal tradičně dře a hraje silově,podání tentokrát dobré.Federerova hra se mně vždy libila,rád ho ale nemám.V neděli beztak vyhraje Djokovič.Ani jedem z dnešních aktérů ho nepřetlačí,navíc toho budou mít oba dost.P
Reagovat
acc
Z Nadala bude jednou dobrej superkouc :) Jen asi obcas vlitne na kurt..
Reagovat
dappe
1:2 na sety a 2:3 a fanoušci, co se pyšní h2h, přijdou s gratulací :D Neuvěřitelní pokrytci. Federer může mít špatný game a ten zápas může dostat znovu náboj.
Reagovat
MarcelPersch
Servíruje skvěle celý zápas, nic se už nestane, leda by se zranil a to mu, vzhledem k finále určitě nepřeju.
Reagovat
dappe
Mít Nadal povahu jeho některých zdejších fanoušků, tak už by to bylo opravdu jasné no :)
Reagovat
MarcelPersch
Když nehraje mimo servisu nic celý zápas, kde by měla pramenit ta víra, že se něco změní?
Reagovat
FerrariF50
:-D to snad nemyslíš vážně
Reagovat
MarcelPersch
Promiň, ale když je člověk zaslepený tím entuziasmem, že je fave hraje dobře, lehce to zamění s faktem, že soupeř tak dobře nehraje, z pole to dnes nebylo dobré spousta špatných rozhodnutí, víc chyb než normálně, neschopnost zatlačit, tohle Rafa většinou zvládá, i proti Federerovi, jenže na trávě ho už nikdy neporazí, stejně jako Djoka hardu.
Reagovat
dappe
Proč fotbaloví fanoušci ženou svůj tým za vyrovnáním, když si za celý zápas nevytvořili pořádnou šanci? Protože je to sport.
Reagovat
MarcelPersch
To neznamená, že realista pozná, že tady by byl už třeba jen zázrak, tady nestačí dát jen 1 branku.
Reagovat
peek
https://m.facebook.com/305852701858/photos/a.10152076673491859/10156646729236859/?type=3&refsrc=http%3A%2F%2Fsport.aktualne.cz%2Ftenis%2Ftenhle-wimbledon-neni-pro-mlady-chybi-talenty-jako-jsme-my-u%2Fr%7Ed3fbfd54a3bd11e9a305ac1f6b220ee8%2F
Reagovat
acc
Me zase toto:

https://sport.aktualne.cz/tenis/znamenam-vic-nez-bartyova-nadal-na-wimbledonu-smetl-dohady-o/r~42d401a8a22511e9a049ac1f6b220ee8/

Souhlasim s obouma :)
Reagovat
LukH
Konečně nahlas dobrý názor a ne 50na50, metoo a podobné "jen se nikoho nedotknout" názory!
Reagovat
insanezy_
Gratz Fedexovi, hrozne me ale sere ten c.urak Borovec
Reagovat
MarcelPersch
Je to tak i u většiny komentátorů na eurosportu, prostě většina lidí je nakloněna Federerovi, je třeba se s tím smířit.
Reagovat
spaniel
Třeba je to. Stan Borowitz :D
Reagovat
MarcelPersch
Ani bych se nedivil hele :DD
Reagovat
MarcelPersch
*body obhájené
*neprohrál s žádným outsiderem
*není zraněný (snad)
*Roger mi po 1. setu vydělal nějaké peníze
*Roger bude důstojnější soupeř pro Djoka
*snad aspoň ženské finále dopadne dobře pro moje želízko v ohni :)
Reagovat
Roger_Federer
Ještě neni konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas hratelný, ale Nadal musí hrat na tráve naozaj svoj najlepsi tenis, aby proti dobre hrajúcemu Federerovi uspel. Je vidiet, ze tu je Federer prirodzenejsi a jeho hra efektívnejsia. Nadal od BL solídny, ale nie špičkový..Niečo tomu chýbalo a navyše sa ukázalo, ze povrch je vzdy smerodajneší, než veková vyhoda/nevýhoda pri dvoch spickových hracov, v záverečnej fáze GS.
Reagovat
FerrariF50
ještě se hraje mám takový pocit. Stát se může cokoli.
Reagovat
MarcelPersch
Od BL nic moc, není schopný zahrát úder, který Roger nedoběhne, není schopný ho dostat pod tlak, to není prostě jenom povrchem, i když je vidět, že ty nízké odskoky dělají svoje, Rogerovi dnes vychází ty dlouhé returny pod nohy, ale za to si Rafa taky může sám.
Reagovat
pockerface
Tak teď už si to Roger může prohrát jen sám. Už mu "jen" stačí udržet si svá podání a otevře finálovou bránu.
Reagovat
Mayo
Roger je lepší a nech to už dohrá v štyroch. Nech neni úplne mŕtvy vo finále.
Reagovat
janek_da
a Rafa v zapase o bronz
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to tak, ze zacina byt vymalovane..
Reagovat
FerrariF50
muze rozhodnout už jedině Rogerův blackout.
Reagovat
Davor1
Plešatu by som nikdy predčasne neodpisoval. Aj keď je pravda, že chlpatá je na najlepšej ceste :)
Reagovat
FerrariF50
od tý doby, co jsi řekl, že Rafa přišel hrát tenis tak šel do háje :-D
Reagovat
spaniel
Chum ještě!
Reagovat
spaniel
Rafova gesta při omluve za prasátko čistý poručík Colombo.
Reagovat
spaniel
Jsem zvědavý jak se bude vyvíjet dynamika tohoto setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nalomený.

Teraz vyhral servis gem vyslovene cez druhý servis. Federer to mal na svojej rakete, ale holt nevyuzil.
Reagovat
acc
Nalomeny ale smekam, jak dre...
Reagovat
Roger_Federer
Nadal neni nalomeny, on proste na tomto povrchu neni lepsim hracem, ja nerikam, ze nemůže vyhrat, ale prece si necekal, to bude stejné, jako na antuce, nebo jako wimbledon 07,08..
Ti hraci maji o 12 let vic, je zazrak, ze se tam obs dostali v takovem veku.
Reagovat
acc
Ano, ale jak je Fedex starsi, tak by se ke konci kariery mel zhorsovat rychleji.
Reagovat
Roger_Federer
Fedex je vyjimecny..Nadal také
Reagovat
spaniel
Rychlost úderů klesá pomaleji než rychlost pohybu...
Reagovat
acc
Jo jo, proto Fedex "starne" pomaleji. Ve vsech sportech jsou technicti sportovci trvanlivejsi nez drici.
Reagovat
acc
Proto je teoreticky realny, ze by Fedex nekdy jeste mohl porazit Rafu na cihle.
Reagovat
spaniel
Rafa by musel zpomalit o další krok... Toho už se asi Roger nedočká. A to bude zároveň moment, kdy to nejspíš Rafa zabalí.
Reagovat
turista
Tak on se určitě nebude plácat někde mezi 50.-100. místem světového žebříčku.
Reagovat
acc
Mate pravdu, proto sem tam napsal slovo - teoreticky.
Reagovat
turista
Ano teoreticky je možné, že to Nadal zabalí dřív než Federer, protože za celou kariéru navzdory zdravotním problémům nepoznal co to je vypadnout z první desítky. Federer a Djokovič se mimo ni na nějaký čas ocitli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak bude mat vlastnosti ako tráva, tak prečo nie.
Reagovat
FerrariF50
viděl si dnes ten první zápas ? Vždyť to byly výměny delší než na antuce. A jak to tam Novakovi klouzalo, líp než na tom písku :-D
Reagovat
Roger_Federer
Ja u tebe Forehende vubec nechapu ve tvych letech, ze delas, jako by vek nehral zadnou roli.
Reagovat
annah
Roger bere třetí set. Tak že by na střídačku? A rozhodne patej? Oba jsou prostě skvělí.
Reagovat
turista
Pětiseťák v SF? To bude pomoc pro Novaka Djokoviče ve finále. Unavený soupeř ať to bude kdokoliv z nich.
Reagovat
acc
Ano, nechceme.
Reagovat
MarcelPersch
Nechci, Rafa hraje hrozně, kdyby se to nějak dostalo do pátého tak: 1. prohrál 2. vyhrál a byl stejně mrtvý před finále.

Raději ať to Roger dokončí ve 4, žádné drama už.
Reagovat
LukH
Taky si myslíte, že to Forehandova karma stojí za výsledkem třetího setu?
Reagovat
FerrariF50
já jsem o tom přesvědčen !
Reagovat
Mayo
Dedo to dotiahne v 4 setoch.
Reagovat
paddy
teď by někdo mohl říct, že Rafa neztratí podání ve dvou setech za sebou, ale je to ložený
Reagovat
turista
To jsem blázen z těch výkyvů tohohle zápasu. Po tom výpadku ve 2.setu jsem čekal, že se Federer definitivně zhroutí.
Reagovat
MarcelPersch
On to vypustil, aby pošetřil síly, kdyby se náhodou ještě dlouho hrálo.
Reagovat
acc
Presne tak, protoze Forehand rikal, ze Rafa prijel hrat tenis.
Reagovat
turista
Je to podivná houpačka ten zápas.
Reagovat
stopan
Som zvedavy ci federer dopodava tento set.
Reagovat
dappe
Naprosto s přehledem. Nadal je zatím horší, ale skvěle podává.
Reagovat
acc
ANO.
Reagovat
paddy
legenda praví, že kvalita hry je vždy odvislá od kvality soupeře
Reagovat
LukH
amen
Reagovat
dappe
Nemáte někdo statistiku přímých bodů ze servisu? Federer nehraje první servis nutně na přímé body, trochu mě to překvapuje. Nemá Nadal více přímých bodů náhodou?
Reagovat
D@nny
Co myslite, pujde to dnes do peti setu?
Reagovat
spaniel
Doufám že ne...tipl jsem Rogera 3:1 a hlavně nepotřebuji ty nervy a nechci aby se unavil před finále.
Reagovat
dappe
Taky doufám, jen to trochu připomíná finále z AO :/
Reagovat
annah
Přesně...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal musi okamzite zacat s inside out FH, ten útok do BH čaká, pýta sa zmena.
Reagovat
MarcelPersch
On nehraje ani BH po čáře, když se to přímo nabízí, je to jedno, Roger je tentokrát prostě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, kto sa bojí, nemože ist do lesa..

Tento set bol hratelny, jednoznacne.
Reagovat
turista
No tak BH po čáře opravdu není Rafova specialita. Musel by si ho půjčit od Novaka Djokoviče.
Reagovat
MarcelPersch
No určitě je to lepší zkusit než zahrát cross a jako už po několikáté prohrát dobře rozehranou výměnu.
Reagovat
turista
No tak Rafa vychází z toho, že ty BH krosy mívá ničivé a dělají mu winnery.
Reagovat
stopan
to je rozdiel medzi nadalom a federerom nadala v druhom sete po breaku ovladol set, roger mal sancu dorazit nadala v tomto nevyuzil dva breakbaly bude este horuco.
Reagovat
acc
Ten stin/slunce me toci !
Reagovat
paddy
Roddick na to kdysi doplatil
Reagovat
spaniel
Neskutečné výpadky mají oba...jsou to jen lidi a podléhají tomu tlaku oba.
Reagovat
D@nny
Hezky napsano...
Reagovat
Roger_Federer
Přesně, neni to jak za mlada, kdy Nadal byl terminator..
Reagovat
spaniel
Oba byli...byli schopni odehrát zápasy pod 10 UE. Rafa víc, Roger to spíš kompenzoval winnery. Tehdy byl buď winner nebo vynucena chyba, minimum UE. Teď už se tam vkradly.
Reagovat
pockerface
Nadal mi nevadí, mám ho radši než Novaka, ale Roger se prostě do finále hodí líp. Já nechci v neděli koukat na čtyřhodinovou pinkanou. Já chci Rogerovu hru proti Novakovi. Dveře do finále se pomaloučku začínají otvírat, ale jen na malou škvírku, tak mu nalož a rozraž je.
Reagovat
Blondie
To je taková pecka :D
Mám je ráda oba, maličko víc přeji RF. Přece jen... RN je čerstvý GS vítěz ;)
Reagovat
LukH
Konečně normální názor :-)
Jsem rozhodně RFák, ale Rafa je prostě taky borec
Reagovat
acc
souhlasim.
Reagovat
Blondie
A pekelný sympaťák k tomu ;) oba jsou boží, oba jsou reklama na tenis, oba jsou správně "hodní" kluci. Prostě... dobře se na ně kouká ;)
Reagovat
pockerface
Tohle nám za 2-3 roky bude chybět. Tyhle bitvy titánů.
Reagovat
LukH
Přesně tak, teoreticky se třeba díváme na poslední jejich souboj nebo poslední grandslamový...
Reagovat
LukH
...anebo si to za měsíc zopáknou :-)))
Reagovat
Blondie
Souhlasím :-)
Reagovat
tito
Já to mám absolutně bez emocí, což je asi po těch letech pro některé přirozený vývoj. Nebo jinak, nebudu cítit ani trochu negativní emoce, pokud vyhraje Roger. Proč ne, třeba ten TB v prvním zahrál parádně. Navíc po těch mnoha letech jsem ho trochu adoptoval :) Jsem rád, že spolu hrají. Tenis v jejich podání zde, na Wimbledonu, v konotacích předchozích klání, je nostalgickou gentlemanskou oslavou. Vzpomínkou. Važme si toho.
Reagovat
Blondie
Hezky řečeno!
Reagovat
janek_da
dokaze Rafa vypustit set stejne jako Roger?
Reagovat
MarcelPersch
ne, on tak prohraje i bez vypuštění.
Reagovat
FerrariF50
Tohle si myslim, že bylo pro třetí set klíčové. Federer krásný ve hře. Asi Forehandova karma no :-D Forehand za to může :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytočne prehraný tretí set popravde. Stratil servis v čase, kedy začal mat viac..

Ale Rafa nehrá dobre popravde, teraz uz zacinaju pribúdat aj chyby. Kazdopádne, vzhladom k tomu kde sa hrá a proti komu, drzi sa dobre. Tak ako vzdy mimo antuky. Co by iní dali za tesný zápas v Parizi.
Reagovat
Roger_Federer
Nerozumis tomu
Reagovat
spaniel
On oklikou vlastně říká, že máme pravdu a je to antukář...a máme ho proto obdivovat, jak dobře mimo ni hraje.
Reagovat
acc
podle me nevi co vlastne rika..je zmateny.
Reagovat
smazaný uživatel
2008 mu uz nikto nikdy nevezme :)

A je to hodnotené ako nalepsi zapas historie, ako bonus..

Historia čaká na Rogerov revans v Parizi.
Reagovat
acc
Ano, 2008 uz mu nikdo neveme, tak rychle prasky a sup spinkat. Ahoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Opat k veci..Ty máš vycibrený cit pre situáciu..:)
Reagovat
acc
Nezlob se na me, ale tohle napsat "Historia čaká na Rogerov revans v Parizi." ...
Reagovat
peRFect
První dvě věty nerozporuji,k té poslední ovšem dodávám,že Roger nemusí nikomu nic dokazovat.
Reagovat
Roger_Federer
To je stejné, jako cekat ze ty prestanes byt poblbany:)
Reagovat
spaniel
Ten zápas je tak hodnoceny kvůli kvalitě hry, kterou dodali oba hráči a kvůli tomu že Federer byl už tehdy legenda a v tom čase neporazitelny.
Reagovat
stopan
tak roger mal na to nadala porazit na french open 2006 vtedy mal najvacsie sance, mal fromu, bol v najlepsich rokoch, zial v Rime sa dostal s nadalom do piatich vdaka vyhratemu tiebreku vo stvrtom sete, zial pri matchbale v piatom v jasnej pozicii trafil do autu a v tiebreaku to nezvladol, podobny priebeh bol aj vo finale french open opat tiebreak vo strvrtom sete, ktory uz federer nezvladol a finalovy zapas nenatiahol do piateho setu ako vo finale v Rime.
Reagovat
turista
No zbabral dost možností.
Reagovat
D@nny
A ten uz neprijde. Je vsak treba rici, ze Nadal antuce naprosto dominuje a vzdy dominoval. Roger je na druhou stranu komplexnejsi tenista a i kdyz je trava jeho nejoblibenejsi povrch, nikdy ji tak dominovat jako Rafa antuce nebude. Kazdy ma zkratka sve plusy i minusy.
Reagovat
spaniel
Já se ti dnes nestačím divit.
Reagovat
D@nny
Proc?:)
Reagovat
spaniel
Objektivní, v klidu...
Reagovat
D@nny
Nemam duvod nebyt objektivni. Myslim, ze i co se tyce zapasu Federer-Nadal jsem vzdy byl. To, ze jsem obcas nebyl "v klidu" jak pises, Bylo hlavne proto, ze nemam rad aroganci a hloupost nekterych zdejsich prispevatelu. koneckoncu i ty jsi casto hodne arogantni.
Reagovat
spaniel
Jo...ale někdy je to akce-reakce-reakce-atd...až už ani nevíš proč.
Reagovat
FerrariF50
Ale tady jde o to, že děláš z Rogera někoho, kdo snad ani neumí vyhrát výměnu jinak něž esem nebo přímym bodem :) A Rafa nemá dnes špátný servis a taky si zatřepe :)
Reagovat
annah
Saaakrys...To jsou nervy... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ziadne nervy :D federer to ma v kapse, pokazit si to moze len sam
Reagovat
annah
No však...
Reagovat
peRFect
Tenis těchto dvou proti sobě, je prostě paráda.
Reagovat
Kozoroh
Skvělé výměny v 5. gamu 3. setu. Roger potvrdil brejk navzdory 3 BP Rafana.
Reagovat
LukH
Tento zápas prostě režíruje Roger - buď jede nebo kazí,
Rafovi fiftýny jdou podle režiséra...
Reagovat
blax
Rafa musí přitlačit
Reagovat
spaniel
Roger lepší v dlouhých výměnách...
Reagovat
acc
i v kratsich
Reagovat
spaniel
Jo ale to se čekalo.
Reagovat
dappe
Na to, že je v nich průměrný...
Reagovat
MarcelPersch
Nadal není schopný zahrát jasný vítězný úder, to pak těžko vyhraje.
Reagovat
dappe
Možná je zraněný.
Reagovat
acc
mozna je proste horsi...
Reagovat
pockerface
Rogere zaber Nadal ti víc šancí nemusí dát. Musíš potvrdit brejk.
Reagovat
acc
Elegance proti hrube sile...kdo ma rad tenis, tak je jasny kdo hraje lip.
Reagovat
MarcelPersch
Dneska ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol.
Reagovat
Mayo
Rafa nezahrá winner, čakal by som od neho inaksiu razanciu.
Reagovat
janek_da
hlavne hraje primky, trochu topsinu by neskodilo
Reagovat
smazaný uživatel
vsetky udery kratke jak keby bol rok 2016
Reagovat
smazaný uživatel
Nehrá dobrý zápas od základnej čiary veru, poslabšie.
Reagovat
spaniel
Má míň času než s minulymi soupeři...
Reagovat
pockerface
To jsou nervy. A zase je to jenom o Rogerovi jestli začne dělat chyby a posadí Nadala znovu do sedla.
Reagovat
MarcelPersch
Rozhodující míč zápasu, Rafa není schopný zakončit údery.
Reagovat
janek_da
nene, rozhodujici byl uz ve tretim gemu 1.setu
Reagovat
smazaný uživatel
Tam to mal nalité..

Mal zakončit, on nadalej budoval výmenu.
Reagovat
pockerface
Rogere zaber. Potvrď brejk. Nedaruj mu to zpátky.
Reagovat
FerrariF50
No konečně, nebrejknutelný byl brejknut.
Reagovat
spaniel
Federer 3 winnery v gamu, na příjmu, podle trolhanda má jen podání a Nadal přišel hrát tenis. Tomu se říká karmicka facka. A hodně rychlá :)
Reagovat
LukH
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Boze, to bol lapsus na sieti.
Reagovat
Mayo
Bože môj.
Reagovat
janek_da
je to jenom GOAT
Reagovat
LukH
No konečně!
Reagovat
LukH
A dva za sebou - pome pome
Reagovat
LukH
A tři za sebou!!! a s BB olééé
Reagovat
Krisboy
Holomajzna.
Reagovat
Roger_Federer
Jste si, jak Peter uz musi nutit do tech konvezazi s ze sebou?
Zoufale touží po pozornosti tady.
Reagovat
Mayo
Rafa si potrebuje držať servis lenže tie jeho tajbrejky proti top hracom nejako nevychádzajú.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlpatá opat našla rytmus na prášenie kobercov...

Chudák Nadal, isiel na kurt s cielom hrat tenis :)
Reagovat
MarcelPersch
Bylo naprosto jasné, že Roger to po brejku odpískal a že ve 3. bude hrát stejně jako předtím.
Reagovat
LukH
Nebreč, Rafovi to taky dneska po rituálu taky slušně lítá
Reagovat
FerrariF50
v prvním setu byli vyrovnaný ve hře, Roger snad i lepší. Ale od druhého je Nadal ve hře o hodně lepší to máš pravdu.
Reagovat
acc
:))))))))))))))))
Reagovat
acc
Ted to nejak uvadlo...
Reagovat
FerrariF50
Tak stejně gemů jak ve druhým by bylo :-D
Reagovat
Mayo
V tomto sete to vidím opäť na R. Serverera
Reagovat
paddy
lichá bere :)
Reagovat
paddy
za stavu 1:5 nemá smysl ve 37 plýtvat silami, nový set, začíná se opět od nuly
Reagovat
MarcelPersch
A najednou Federer z prvního setu zpátky ve hře.
Reagovat
LukH
Rafa zatím dělá co může, ale je to celkem zbytečné - oba sety rozhodl Roger!
Reagovat
brixner
6:1?
To se Roger tak zhoršil, alebo Rafa zapnul? Točim posranym kormidlem a signál na houby...:-(
Reagovat
pockerface
Obojí. Přesně jak si napsal. Roger zhoršil, Rafa chytnul šanci za pačesy. Roger možnost brejku na 2:1, ale nedal no a nedáš dostaneš. A už se to s Rogerem vezlo.
Reagovat
turista
No ty klíče od anglického centrkurtu mu nějak padají z ruky na zem.
Reagovat
brixner
Má v pazourech magnety, neboj!
Reagovat
Berny
7.set v kuse na trávě nedokázal Roger Rafu breaknout..
Reagovat
stopan
pravda, ale tie chyby nevynutene :O
Reagovat
stopan
v 2008 si to prehral najme v druhom sete viedol 4-1 a potom uplne odisiel ako dnes zacal kopit chybu za chybou a prehral set 4-6
Reagovat
smazaný uživatel
V 2008 ho Federer ani raz nebreakol?...
Reagovat
stopan
haha tak si pozri zapas clovece :D :D :D
Reagovat
D@nny
ale breaknul ve 2. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tiez si myslim.
Reagovat
D@nny
To tady psal zase nejaky chytrolin, co nezna fakta. Byl Break na 2:0 pro Rogera ve 2. setu.
Reagovat
FerrariF50
Doporučoval bych Rogerovi nějakého dobrého psychiatra pro další dny :-D Ne to jako nebylo Nadalovou skvělou hrou, ale Roger si vzal prášek na spaní, možná 2 najednou.
Reagovat
ipko
rozhodol BB za stavu 1:1, čo dal Roger z 2.servisu Nadala iba do siete.. odvtedy veľmi zlý..
Reagovat
pockerface
Asi mu to zůstalo v hlavě a to je špatně. Pak už se to s ním vezlo.
Reagovat
Frantz
lol goat jako kráva :-D
Reagovat
pockerface
Rafa ví, že mu nic jiného nezbývá než jít do toho po hlavě. Zpřesnil hru a začalo mu tam všechno padat. Ví, že kdyby projel i 2.set, tak by si to Roger už nenechal vzít. Takhle to zase bude znovu od začátku a už zase bude mít Rafa větší šance na vítězství, protože Roger z nervozní. Rogere poooooojď.
Reagovat
LukH
Forehand na koni!
Reagovat
spaniel
Na ponikovi.
Reagovat
acc
kdo ho tam vysadil?
Reagovat
stopan
toto mi pripomina aistralina open 2012 semifinale, federer v prvom sete perfektni a potom prislo par neskutocne vybehanych nadalovych vymien a federerova hra isla priamociaro dole a nadalaova hore.
Reagovat
stopan
toto mi pripomina aistralina open 2012 semifinale, federer v prvom sete perfektni a potom prislo par neskutocne vybehanych nadalovych vymien a federerova hra isla priamociaro dole a nadalaova hore.
Reagovat
Roger_Federer
Docela tragedka od 2:2 a potech breibolech..
Reagovat
stopan
uplne nepochopitelne odisiel akoby nebol na kurte chyba za chybou, vcera sa mi smiali ked som povedal ze federer nema psychicku nato nadala porazit. zacne skvele a potom uplne herne odide, nadal sa chyti na odvratenych breakbaloch alebo par prehodzoch, zacne mu to padat z nemoznych pozicii na cieri a roger je cim dalej frustrovanejsi.
Reagovat
spaniel
Tvl, ty jsi ženský idol...přestaň furt brečet jak stará indiánská squaw.
Reagovat
Kozoroh
Roger tankoval konec druhého setu. Chce podávat jako první v třetím.
Reagovat
smazaný uživatel
tankoval :D:D
Reagovat
acc
Peknej setik...vystacil si sam :)
Reagovat
Mayo
Roger katastrofa.
Reagovat
spaniel
jeden zdejší ti vysvětlí že Rafa teď hraje dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer zacal byt tragicky az za stavu 1:4, to uz bolo aj tak jedno.
Reagovat
FerrariF50
:-D tak tomuhle jsem se musel zasmát, co to tam ten Roger předvádí, to byl vrchol druhého setu kdy hraje fakt hrozně :-D
Reagovat
annah
Po prvnim vyhranem setu vzdycky povolil. Jenomze tentokrat ho to bude stat zapas. Rafa se rozjel a uz to nepusti. Hraje skvele.
Reagovat
pockerface
Tak se Rogere uklidníme a hezky se vrátíme ke hře v 1.setu a hlavně v TB. Ale Roger poslední roky má tyhle vlny,že chvíli mu tam všechno padá a pak mu nejde zase nic. Ale doufám, že ve 3.setu zase zapne mod 1.setu.
Reagovat
Ereinion
Taktika ala Kyrgios...vypustit set, soustředit se na další :D
Reagovat
spaniel
Lol Roger...to byl gem jak víno :D
Reagovat
Mayo
Z BH sa mi Býk páči viac.
Reagovat
Roger_Federer
Co to je zase za vypadek boze?
Reagovat
MarcelPersch
Začíná dost foukat na centrálním dvorci.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tráva sa spomalila.
Reagovat
Roger_Federer
Rafa nezahral ve 2 setu vubec nic..
To Roger odesel do lesa.
Reagovat
D@nny
Tak ono to je tak vzde ne, ze kdyz Rafa vyhraje, tak je to kvuli tomu, ze ten druhy hral houno.
Reagovat
MarcelPersch
chtělo by to hrát co nejrychleji, aby Rafa získal brejk, než se Roger zase vzbudí.
Reagovat
smazaný uživatel
Treti set bude zas uplne iny sport, o tom nepochybujem.
Reagovat
stopan
Co teraz hra federer tka to je katastrofa chyba za chybou
Reagovat
acc
JJ...ale to ma temer vzdy...
Reagovat
stopan
podanie nic, na sieti nabeh do siete, backhand trafi ramom .
Reagovat
D@nny
I Xisca dorazila. By me zajimalo, kde byla a s kym? A hlavne co s tim dotycnym delala, i kdyz Rafa toho s ni mozna zase moc nenadela, tak musi delat s jinym:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Moya tam nie je..

Wimbledon asi berú len ako takú haluz.
Reagovat
annah
Ale fuj...
Reagovat
FerrariF50
Typický Roger z posledních let bych tak řekl. Vyhraje set a druhý je v háji.
Reagovat
spaniel
Ani ne... AO 17 mělo podobný průběh.
Reagovat
ipko
Nadal zrazu na returne všetko vráti :) žiadne priame body pre Rogera..
Reagovat
paddy
Rafa se logicky hecnul, asi vyhraje 2. set, a pak se vrátíme do starých kolejí

musí to být napínavé až do konce, to všichni chtějí
Reagovat
stopan
nic nove na svete federer ma za vypnute, chyba za chybou.
Reagovat
D@nny
Vamooos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má blackout. Zapnul jsem to za stavu 0:40 na servu
Reagovat
FerrariF50
A tak jako něco takovýho muselo přijít.
Reagovat
smazaný uživatel
vamos
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapatej odišiel servis a od základnej čiary je to predsa len priemerny hráč.
Reagovat
acc
Z tebe strikaj emoce!
Reagovat
spaniel
:D podle blba se brejky asi získávají servisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze break je priamym odzrkadlením kvality servisu oponenta..

Dobré ráno, antukárna.
Reagovat
acc
a furt si jeste myslis, ze return je uder? Sit taky?
Reagovat
smazaný uživatel
Si si uletel, batmane :)
Reagovat
acc
Aaa...i selektivni pamet :)))
Reagovat
MarcelPersch
V 1. setu ho přehrával z každé pozice... to si zase netvrďme.

Myslím, že pro Rafu byl proti Federerovi efektivnější jeho starý namotaný servis, teď když dává rány, Federer tam vždy jen nastaví raketu a je z toho nepříjemný dlouhý míč.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom sete sa fakt len servovalo a chodilo zlava doprava.

Pri tomto stýle bude mat vzdy viac Federer. V druhom sete sa hrajú výmeny snad v 75% bodov.
Reagovat
spaniel
Takže antukovy tenis najednou? Ty neznáš míru trapnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty neznas rozdiel medzi prvým a druhým setom.

Schopnost vnímania 0.
Reagovat
acc
Vypad z rytmu.. chyba za chybou.
Reagovat
Mayo
Rafov FH je slabý, jednoznačne treba kladivá z BH
Reagovat
MarcelPersch
Bez FH po lajně to nepůjde.
Reagovat
Mayo
Hra krátke údery.
Reagovat
turista
Ale z BH CC.
Reagovat
stopan
Nadala by som nikdy nepodcenoval, co ho poznam tak on vzdy svoju hru stupnuje, takze lahke to urcite nebude, zacne viac behat, spresni hru a bud to tazsie pre federera mu to zabit, teraz pri podani sa to ukazalo ked tam nadal obhodil a potom neskutocne vybehal na sieti, a federer mal problemy napodani, odvracal breakbaly
Reagovat
annah
Tak tak. A prave to přišlo. Brejknul Rogera.
Reagovat
Ereinion
Každopádně 100x atraktivnější než první zápas
Reagovat
Mayo
Roger bude dostojnejsi super vo finále.
Reagovat
acc
Nadal si musi myslet, ze je hadr na kosteti..
Reagovat
Ondra979
co se deje?
Reagovat
D@nny
Federer zatim 74% uspesnost 1. podani. S timhle cislem to bude pro Nadale neresitelne...
Reagovat
insanezy_
Borovec na Nova Sportu dobre tlaci Fedexe, profik
Reagovat
smazaný uživatel
Stádo.
Reagovat
peRFect
Ale sám hraje styl jak Nadal :-D
Reagovat
spaniel
Pozná dobro...plus není fetisista.
Reagovat
Roger_Federer
Roger, zadny strach, ani respekt..super zmena.
Reagovat
dappe
Teď důležitý game, Nadal docela nastoupil do druhého setu. Je potřeba vyhrát i druhý set. Stále se čeká na zlepšení returnu na turnaji, ani dnes to není úplně ok.
Reagovat
MarcelPersch
Ve všech zápasech mimo antuku, od AO 17, nedokázal Rafa Federera breaknout a já si myslím, že tahle série bude dnes pokračovat.
Reagovat
Mayo
Des
Reagovat
dappe
Ty jsi jiný bojovník :D
Reagovat
Mayo
Roger je nebrejknutelny.
Reagovat
smazaný uživatel
Do nedele.
Reagovat
acc
ty uz stahnul gate..pred brodem???
Reagovat
D@nny
:D
Reagovat
Jakub
Nadal ho breakne ještě dnes. Však to přijde. Jestli to ale dnes bude stačit na výhru. ????
Reagovat
Mayo
Rafa by sa mal do toho opierať z BH
Reagovat
turista
Z BH do Federerova FH nebo jak to myslíš? Protože z BH DTL do Rogerova BH je to pro Rafu neřešitelné. To by si musel vypůjčit tenhle úder od Djokoviče.
Reagovat
acc
Pekne ted.
Reagovat
acc
Rafo, tomu panovi za siti bude v srpnu 38let.
Reagovat
MarcelPersch
Není Rafa zraněný? Má dost problém s postojem na údery, na BH si vždy jakoby dřepne, nekrčí kolena tím svý klasickým způsobem, divné.
Reagovat
acc
protoze mu tam tak hraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
omg nie
Reagovat
spaniel
lol
Pro toto jste největší šašci v tenise.
Reagovat
MarcelPersch
Snad uznáš, že pohybově je dnes slabý.
Reagovat
spaniel
Míček je rychlejší než hráč...přece jen už mu není 25.
Reagovat
smazaný uživatel
Hra slabší zápas, súboj zatial nemá tempo...

Uvidime, co druhý set. Chlpatá zatial na big pointoch vzdy prisla s prvym servisom.
Reagovat
acc
Nema tempo...idkyz na servisu dela Rafa co muze aby to odsejpalo.
Reagovat
janek_da
fanousek Rafy si stezuje ze zapas nema tempo :)
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Roger_Federer
Timto beckendem ho znicil na AO17..
Reagovat
Ondra979
je tam neoBH? tak to je dobre
Reagovat
D@nny
Prvni set zaslouzene pro Federera. Nevim, ale dneska to vidim blede. Prijde mi, ze po finale AO17, se ve Federerovi neco zlomilo a zacal si na Nadala daleko vice verit.
Reagovat
acc
Neni vypsana sazka na to, jestli si da rafa Medical Time?
Reagovat
spaniel
Kurz 1.05
Reagovat
Roger_Federer
Cekam to po 2setu.
Reagovat
smazaný uživatel
toto bude rychlovka
Reagovat
Kozoroh
Roger hraje líp, než jsem čekal. Oproti předchozím zápasům překvapuje skvělým returnem.
Reagovat
Roger_Federer
Taky cumim na ten return.
Reagovat
paddy
nehraje líp, ale s Nadalem na trávě a ne v Paříži :)
Reagovat
Ereinion
Fedex zaslouženě...a opravdu to není antukárna :D hraje se tenis přesně podle jeho potřeb, většina výměn na 3 a méně úderů. Servis mu chodil a return na konci setu už taky. I tak je ale otázka, jestli si takový servis dokáže udržet po celý zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Podla spaniela, erudovaného odborníka na tenis, je zápas s minimom výmien, bodov na prijme, naopak plný priamych bodov a typicky končiacom v TB, antukárna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten cez TB to s Federerom na W. nikdy neslo.

Rafa sa potrebuje zlepsit.
Reagovat
Captain_Morgan89
Plakej dal, je to příjemné:))
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdravujem z Belehradu :)
Reagovat
LukH
Zaslouženě, sice je to zatím dost o servisech, ale Roger byl o něco lepší!
Reagovat
mahycek
A je po setu... A já za chvíli nasr.ně musím odjet. Až
přijedu po půlnoci, tak si to pustím. Myslím, že to bude
na 4 sety nejméně. Roger vždy po vyhraném poleví.
Reagovat
woody
se na konci hodne zlepsil, hraje vyborne,Rafa naopak odesel, vyraznr horsi hlavne prvni uder po podani...
Reagovat
paddy
zápas bude dál těsný a napínavý, ale Nadal nevyhraje na trávě 3 ze 4 setů

podání je klíčový faktor
Reagovat
paddy
v neděli uvidíme FEDJO
Reagovat
Ondra979
Roger nesmi polevit, stava se mu to. JEste neni nic hotove
Reagovat
paddy
stačí 2 ze 4 setů
Reagovat
spaniel
Tak, musí si jet své...Žádná krev v očích a divoceni.
Reagovat
FerrariF50
Jsou to nervy, ale Roger určitě zaslouženě. Tak v dalším to snad nenechá do TB.
Reagovat
Ondra979
no uf, ale nic neni hotove, je tam NAdal. Snad Roger nepolevi
Reagovat
Mayo
V tajbrejkoch je RF lepší. A celkovo v prvom sete. Zaslúžene si kráča...
Reagovat
acc
Tak tenhle set mel Rafa jen servis a stesti...
Reagovat
MarcelPersch
Teď už to bude rychlá jízda, Rafa kromě podání bída.
Reagovat
stopan
Nadala by som nikdy nepodcenoval, co ho poznam tak on vzdy svoju hru stupnuje, takze lahke to urcite nebude, zacne viac behat, spresni hru a bud to tazsie pre federera mu to zabit, teraz pri podani sa to ukazalo ked tam nadal obhodil a potom neskutocne vybehal na sieti.
Reagovat
spaniel
Chum jetzte plešatci
Reagovat
Captain_Morgan89
Ne asi :D
Reagovat
janek_da
Nejhorsi je opakovani podani Rafy. To uz si clovek mysli konecne hra a ne, znovu cely ritual a dalsi minuta v pytli.
Reagovat
spaniel
Nadal faktor zapracoval...u jiného hráče by si pro to Roger šel a nenechal ho spadnout.
Reagovat
MarcelPersch
Federer je lepší ve výměnách než Nadal, kdo by to řekl...
Reagovat
paddy
zaprášená bilance TB na trávě
5:1 Federer

cca polovina vzájemných setů na trávě šla přes TB

podání bude důležité: Fed +
Reagovat
acc
Zbytecne...ale krasny udery od RF.
Reagovat
MarcelPersch
Kde jsou ty časy, kdy Rafa v těhle momentech nebyl nervozní, hold stáří.
Reagovat
spaniel
T
Reagovat
spaniel
0:40... AO mode a shoda.
Reagovat
stopan
a nasledne 2 UE typicke federerovske
Reagovat
safi1313
Rafa hodně dobre rychlost a sílu podání vykompenzoval přesnosti !
Reagovat
stopan
tiebreak bude klucovy, kto vyhra ziska vacsiu istotu v hre, nadal zatial dost neisty, dost kazi, ak zdvihne hru na model stena, federer po prehratom sete bude mat velke problemy.
Reagovat
woody
Rogera dnes slaboucky zatim...
Reagovat
woody
Jen jsem to dopsal tak tam poslal tri svetove :-)
Reagovat
stopan
na ceste je tiebreak no :O
Reagovat
ipko
obidvaja na returne zatiaľ slabý ako čaj, ale Roger snáď teraz zaberie..
Reagovat
acc
ano
Reagovat
MarcelPersch
S tímhle Rafa Djoka asi moc nepotrápí, když nevrátí ani neutrální míč do kurtu.
Reagovat
Ondra979
ja to vypada?
Reagovat
acc
Zelene...a trohu hnedyho na BL :)
Reagovat
MarcelPersch
Roger vypadá dobře, na servisu božský, jen return mu zatím nejde. Rafa hodně kazí, ale servis mu funguje na něj dobře.
Reagovat
paddy
Pokud bude mít Federer výborný servis jako míval a zároveň bude efektivní v proměňování BB, tak má postup zajištěný. Tak jako tak zápas bude těsný.
Reagovat
Berny
Roger se práve pokousi 6.set v řadě prorazit Rafuv servis na svem nejlepsim povrchu proti Rafovem nejslabsim. Kdyz k tomu pripocteme fakt, ze Rafa ma servis mimo TOP20, tak je to vcelku zajimavy ukaz... (no pressure)
Reagovat
peRFect
*Rafa měl nejhorší serv z top 20
Reagovat
MarcelPersch
Ani teď ho nemá zdaleka na úrovni ani Djokoviče a většiny hráčů v top 20.
Reagovat
paddy
servis není vše, to by jinak Karlovič nebo Isner nekončili pravidelně ve 2. nebo 3. kole Wimbledonu
Reagovat
Jakub
Tak, tak. Má pravdu předseda.
Reagovat
Mayo
Mám pocit, že Rafova cesta vedie cez UE Rogera.
Reagovat
stopan
ako vzdycky :D :D , federer na returne biedny, a to Nadal nejako extra nepodava.
Reagovat
spaniel
Génius!
Reagovat
spaniel
Klasický antukovy tenis. Roger na síti snad dvakrát, oba vzadu, topspiny a dlouhé výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tych 10 es ci kolko Federera, je cistá antukárna.

Výmena 3+ je mozno kazdá 3-4 lopta. Iba sa servuje, returnuje. O hovne.
Reagovat
spaniel
10 nebo 5, forehand nebo blb...všecko jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ideme zratat kolko vymien sa hralo z tych cca 50-55 fiftínov?..

Hm, desat?..

Alebo vysvetlíme si pojem "pointa", pán antukový tenis?
Reagovat
acc
Hm..spaniel te ma prokouknutyho
Reagovat
smazaný uživatel
Prekuknutého?..

Na to musis mat otvorené oči a to s klapkami na ociach nejde..
Reagovat
spaniel
Už dlouho...největší blb na netu...a zrovna my ho vyfasujeme.
Reagovat
acc
ja myslel, ze si ho tu schvalne hyckate...jako kral mel u sebe taky..
Reagovat
smazaný uživatel
Pat a Mat, IQ 40.

Dohromady..
Reagovat
spaniel
Ty jsi Pat a tvůj fotr Mat předpokládám...s mamkou 41?
Reagovat
acc
Udrz nervy!
Reagovat
stopan
dost je biedny na returne pri nadalovom druhom podani, asi nechce kazit preto tolko neriskuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Strasne daleko na returne stoji. Nepoucitelny
Reagovat
Jakub
Hraje to tak celý život a má 18 gs, myslím že ví co dělá
Reagovat
acc
presne to sem chtel napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi trikrát uletel FH, podla mna.

BB aj so stastim ubránil. Servis game uhájil, dolezitý moment.
Reagovat
MarcelPersch
Roger už 7 UE, ale k čemu to, když Rafův return je žalostný.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre servuje holt, hrá sa na tráve.

Servis vyhráva zápasy.
Reagovat
MarcelPersch
To je fakt, ale bylo tam několik returnů, které vrátit mohl, ono taky kdyby nestál Rafa až na ochozech v rohu, možná by měl nějakou šanci vrátit ty servy na téčko.
Reagovat
acc
Nesmysl, takhle on proste hraje a nese to ovoce...
Reagovat
acc
to melo byt jinam..
Reagovat
acc
Ale Rafa tady podava vyborne...
Reagovat
smazaný uživatel
Toni in da house :333
Reagovat
MarcelPersch
Forhand DTL pro Rafu neexistuje, to není dobré znamení.
Reagovat
acc
NADALE, pohni s tim servisem!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Mayo
Rogera Serverera bude ťažké brejknúť.
Reagovat
smazaný uživatel
Hra s percentami..

Nadal potrebuje zlepsit % prveho. Naopak Federerovi potrebuje klesnut.
Reagovat
smazaný uživatel
Bum bum tenis.
Reagovat
acc
Jiste. Zacatek...ale to vis, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Zzzzz
Reagovat
Mayo
Rafa 2x čistá hra :D
Reagovat
MarcelPersch
Takhle se ani jeden nedostane moc do tempa.
Reagovat
Jakub
Pokud vyhraje Nadal, je o titulu asi rozhodnuto. Djokovicova hra je pro Nadala neřešitelná. Federer je pro Djokovice asi nejneprijemnejsi soupeř, tam nějaká šance zastavit současného nejlepšího hráče ještě je.
Reagovat
spaniel
Třeba tě Nadal překvapí a pripise si první výhru na Djokovicem...
Reagovat
Jakub
Jo to jsem si myslel na AO. Dokonce jsem o tom vůbec nepochyboval, podle toho jak Nadal hrál. A tady rozhodně takovou jistotou nesrsi. Obávám se že srb s ním udělá krátký proces.
Reagovat
MarcelPersch
Federer zatím podle mého vypadá mnohem lépe, jen ten return mu zatím nejde.
Reagovat
Jakub
Tak ten mu nikdy ani nesel ne? :-). Retur Federerovi tedy rozhodně zapasi nevyhraval.
Reagovat
MarcelPersch
Ne, ale někdy ten servis Rafovi vzít musí, nejlepší by to pro něj bylo teď, když Rafa nic extra zatím.
Reagovat
Mayo
Určite najneprijemnejsi :D veď s ním dedo stále prehráva , Jakubko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Finále 14,15 bolo pre Noleho fakt neriesitelné.
Reagovat
Jakub
Ty neumíš moc číst viď? Ale číst možná jo, ale chápání psaného textu nebude tva silná stránka co? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je pre Djokovica najzlozitejsi súper?..

Vycucané z prstu :)

Tam nejaka sanca je?..Hm, kedyze to Federer vyhral posledne GS finále s Nolem?..2007?o
Reagovat
Jakub
Copak, copak, konečně jsi pochopil co jsem psal? Nebo jsi se šel někoho zeptat? Pokud ano, tak to tak dělej i nadále.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, stále ti to nedochádza.
Reagovat
Jakub
A ano myslím si že tam nějaká šance je. A není to ani tak vycucane z prstu, jako porovnání stylu jednotlivých hráčů. Kdyby platili jen statistiky, tak by Wawrinka nikdy nevyhrál GS. A Federer by neporazil Nadala na AO 2017, což jsem upřímně rozhodně nečekal. :-)
Reagovat
acc
Uz ted lepsi jak celej zapas Djoka :)
Reagovat
spaniel
Už po hodu mincí...
Reagovat
acc
haha :))
Reagovat
mahycek
Bože, ty prostoje mezi 1 a 2 servisem. Od toho bolí oči.
To je strašné a tempo zápasu půjde do prd.le. To jsou
muka pro Rogera.
Reagovat
svetova.dvojka
dva nejlepší hráči historie jdou do akce... díl č.40
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa
Reagovat
acc
Rafu jeste v satne prosypou jak svatomartinskou husu a muze se jit...
Reagovat
Maarek
H2H je 26-15 a jedná se o 40. souboj?
Reagovat
svetova.dvojka
24-15 vole...

https://www.atptour.com/en/players/fedex-head-2-head/rafael-nadal-vs-roger-federer/N409/F324
Reagovat
Maarek
Zde na tenisportálu je 26-15. Neměl jsem potřebu si to zjišťovat jinde a věřil jsem tomu...
Reagovat
svetova.dvojka
Tady je to povětšinou vždycky špatně...
Jedině oficiální stránky ATP.
Reagovat
turista
Ať to jak chce tak už se ta jejich H2H může změnit jen kosmeticky.
Reagovat
acc
Abysme se nedivili. Za par let je vzdy donesou na kurt, pomuzou na nohy a zacne 5h bitva :)
Reagovat
spaniel
V nadpisu máš 40. souboj...zas tak těžký součet to není.
Reagovat
acc
FEDEX!
Reagovat
ipko
Forehand pripravený? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Som, samozrejme..

Ten Djokovic vo finále priniesol do tohto semifinále viac kludu..:)

Ale samozrejme chcem aby Nadal vyhral a pokúsil sa vyhrat W osobne. Bolo by to určite vacsie vzrúšo, ako len vo finále fandit proti Federerovi aby nevyhral 21GS.
Reagovat
Frantz
VAMOS
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist