Federer ve dvouhře do čtvrtfinále, zlato ve čtyřhře neobhájí

1. 8. 2012, 23:30
Aktuality 28
OH MUŽI - Roger Federer dvě medaile z letošních olympijských her v Londýně určitě nezíská. Ve dvouhře dnes sice nezaváhal s Uzbekem Istominem a postoupil do čtvrtfinále, ve čtyřhře však se Stanislasem Wawrinkou vypadli už ve 2. kole a přišli tak o šanci obhájit zlato z Pekingu.
Roger Federer

Roger Federer se na úvod střetnutí s Denisem Istominem ujal vedení 3-0, náskok ale neudržel a za stavu 5-5 bylo utkání kvůli dešti přerušeno. Po návratu na kurt už favorizovaný Švýcar žádné další problémy nepřipustil, vyhrál 8 z 11 fiftýnů a za 82 minut vyhrál 7-5 6-3.

První hráč světa tak po grandslamovém triumfu vyhrál na wimbledonské trávě už 10. utkání v řadě a přiblížil se první olympijské medaili ve dvouhře.

Ve čtvrtfinále na Federera čeká Američan John Isner, se kterým vyhrál 3 ze 4 vzájemných soubojů. Vytáhlý Američan dnes udolal ve dvou vyrovnaných setech sedmáho nasazeného Srba Janka Tipsareviče.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer má sice šanci na medailový úspěch, určitě však už neobhájí zlato z Pekingu, které před čtyřmi lety vyválčil se Stanislasem Wawrinkou. V Londýně končí už ve 2. kole na raketách Izraelců Jonathana Erlicha s Andym Ramem.

Další dva favorité dnes měli potíže. Novak Djokovič s Lleytonem Hewittem prohrál první set a zkušený Australan za velké podpory publika vzdoroval i v sadě druhé, srbský tenista ale nakonec nezaváhal a zvítězil 4-6 7-5 6-1. Loňského wimbledonského vítěze ve čtvrtfinále čeká nebezpečný Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

V úvodním dějství se trápil také Andy Murray. Domácí tenista v souboji s Marcosem Baghdatisem dvakrát ztratil servis a prohrál 4-6, v dalším průběhu zápasu ale svůj výkon zlepšil a vývoj otočil. O semifinále si světová čtyřka zahraje se Španělem Nicolásem Almagrem.

Čtvrtou čtvrtfinálovou dvojici vytvořili Argentinec Juan Martín Del Potro a Japonec Kei Nišikori, který vyřadil čtvrtého nasazeného Španěla Davida Ferrera.

- OLYMPIJSKÉ HRY LONDÝN 2012 -
(Velká Británie / Wimbledon, tráva)
středeční výsledky (30. 07. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Istomin (Uzb.) 7-5 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Hewitt (Austr.) 4-6 7-5 6-1
Murray (3-Brit.) - Baghdatis (Kypr) 4-6 6-1 6-4
Tsonga (5-Fr.) - F. López (Šp.) 7-6(5) 6-4
Del Potro (8-Arg.) - Simon (12-Fr.) 6-1 4-6 6-3
Almagro (11-Šp.) - Darcis (Belg.) 7-5 6-3
Isner (10-USA) - Tipsarevič (7-Srb.) 7-5 7-6(14)
Nišikori (15-Jap.) - Ferrer (4-Šp.) 6-0 3-6 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Melo/Soares (Braz.) - Berdych/Štěpánek (5-ČR) 1-6 6-4 24-22

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Heather_Fedex
jsem rada, ze me roger uslysel ;)) a ted delpo, to bude orisek, ale samozrejme, je to 1 z tech priznivejsich souperu na trave
Reagovat
anajka
Ďalší máme, k cieľu ešte dva kroky.
Reagovat
Denis92
este dve vitazstva Roger :)
Reagovat
Pe3k
Ještě, že tak :) ufff
Reagovat
smazaný uživatel
První set je tam.
Reagovat
Heather_Fedex
tentokrat nas roger usetril zbytecnych nervu ;) vyborne a ted jeste 1
c'moooon!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A je HOTOVO !!!!
Reagovat
Pe3k
Murray s Almagrem může být špičkový zápas. Já bych Nikolase určitě nepodceňoval. Nemá co ztratit, narozdíl od Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro zatím do všeho buší, hraje bezhlavě, Andy hraje chytře a hlavně neuvěřitelně servíruje, naposledy čtyři esa v řadě, už jich má asi 8 nebo 9. Ale Almagro asi zraněný.
Reagovat
Pe3k
Tak Almagro zrovna ukázal jaký je to k.k.t a jak má slabou psychiku. Takhle vyhodit raketu a vší silou do ní udeřit pěstí to není známka šampiona...
Reagovat
smazaný uživatel
Však Almagro je šampion maximálně na svých antukových turnajích 250. Je to výborný hráč, ale v tomhle si s Tpsou můžou podat ruce a společně objíždět piditurnaje a sbírat bodíky. A chodá se jak magor někdy. Kdyžtak něco rozebíráme i u Kvitové v článku.
Reagovat
gigin
Dnes jdu do toho s tebou, co se týče Dlouhého Janka :))))
Reagovat
jacksax
Australanů tam bylo dost, ale vzhledem k tomu, že většina stadiónu pokřikovala "Nole, Nole" bych o velké podpoře Hewitta radši ani nepsal. Djok se v průběhu zlepšoval a měl i trochu štěstí. No nic LLeytone, snad klapne mix.

Jinak byla opět fantastická ČT, která se po zatažení střechy radši na cetral court nevrátila a vysílala záznamy
Reagovat
Nola
ja som si nevšimla zatiahnutú strechu na centre, hralo sa pod holým nebom, sledovala som zápas live cez net, vo veľmi slušnej kvalite na tejto adrese: http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=1314
bežia tam všetky zápasy z CC
netuším či strechu zatiahli a potom znovu zložili, ale od stavu 2:1 bola strecha odtiahnutá
Reagovat
gigin
Přesně tak, hrálo se pod širákem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Střechu roztáhli před zápasem Noleho. Se střechou hrály jen první zápas na centru ženy.
Reagovat
gigin
No ale pak tam dohrával David s Nišikorim zápas .. takže zase pak zatáhli ..
Reagovat
Fandina
podpora Lleyton Nole byla podle potlesku po fiftínech větší pro Hewitta, ale viděla jsem jen druhý set ... úsměv
Reagovat
steve79
Zápas s Isnerem bude těžký, ale věřím že ho zvládne. Pro fedexe je možná dobře, že vy čtyhře vypadl. takto se může soustředit jen na dvouhru
Reagovat
steve79
Je pravda, že Isner neztratil ani jedno podání. Nikdo z předchozích soupeřů neměl return jako Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, bude záležet na servisu a na returnu. Roger by si své podání měl v pohodě podržet. A i kdyby šla každá sada do TB, věřím, že by dva Roger uhrál, právě kvůli lepšímu returnu.
Ale nebude to lehký zápas....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale osobně čekám tříseťák a to i v případě Tsongy s Novakem.
Reagovat
smazaný uživatel
Vo stvrtfinále čaká Rogera prvý súper..John ešte nestratil ani jedno podanie, v každom zápase hral TB a v každom dueli ho aj vyhral..Pravdepodobnosť je sviňka,preto si myslím,že obe zakonitosti budú dnes pokorené..Ak však Izzimu vyjde prvý set,všetko je možné..
Reagovat
Heather_Fedex
rogere, hlavne pevny nervy a ruku, at to slape hlavne na podani a v nervydrasejicich tiebreacich hodne stesti! jinak mrzi me nestastna porazka ve ctyhre, hlavne kvuli stanovi. predci jen, ctvrtfinale by byl hezci vysledek, i kdyby pak nestacili na bb...
Reagovat
dappe
Škoda té čtyřhry, v 1.setu hráli úplně bezchybně, ale od 2.setu se Erlich/Ram hodně zvedli a bylo to dost vyrovnaný. Rozhodlo trochu víc štěstí na straně Izraelců, navíc Wawrinka neměl úplně svůj den včera.

Ve dvouhře Federera čeká ve čtvrtfinále bohužel nejtěžší možný soupeř. Dost možná zápas o ničem, kde může hrát dobře a stejně prohrát. Isner sice na trávě většinou nic moc, ale když mu na tomhle povrchu půjde servis, tak to bude hodně těžký. Snad to Federer nějak uhraje....
Reagovat
smazaný uživatel
Najtazsi mozny super to ano, ale iba z Federerovej vetvy pavúka..
Reagovat
smazaný uživatel
Isner to bude tvrdej orisek...
Reagovat
smazaný uživatel
A to dost těžkej,podle mě ten zápas půjde do třech setů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist