Federer začal cestu za obhajobou "festivalem kraťasů"

24. 5. 2010, 17:25
Aktuality 19
Na rozpáleném centrálním dvorci a v exhibičním rytmu začal Švýcar Roger Federer cestu za obhajobou titulu na Roland Garros. Před rokem švýcarský tenista zkompletoval titulem z Paříže svoji sbírku grandslamových titulů a letos se očekává, že minimálně postoupí až do finále, aby svedl bitvu se Španělem Rafaelem Nadalem.
Roger Federer

V prvním kole dnes neměl Federer problémy s Australanem Peterem Luczakem, kterého porazil rychle ve třech setech 6:4, 6:1 a 6:2.

"Mám za sebou skvělý zápas, jsem nadšený," usmíval se cestou z kurtu do televizních kamer. Smál se i většinu utkání, v kterém mu vycházelo téměř vše. Často přiváděl soupeře k šílenství a diváky k nadšení přesným zkrácením hry za síť. "Byl to tak trochu festival (kraťasů). Je dobré, když to funguje," liboval si.

Z míry Federera vyvedl jen jeden výrok lajnového rozhodčího na konci prvního setu po podání soupeře, kvůli kterému diskutoval s hlavním sudím a pak mávl nespokojeně rukou. A ještě ho zpomalilo kratičké přerušení zápasu, když jednoho z diváků zmohlo slunce.

První hráč světa jinak předvedl kompletní rejstřík svého umu. Udělal pouhých 11 chyb a při svém podání vyhrál 50 z 64 výměn.

Zápas si Federer užíval až do konce. I když měl utkání pevně v moci, nechal se unést emocemi. Po jednom skvělém zkrácení hry, při kterém měl míč tolik rotace, že skočil po odrazu do sítě, zvedl ruku do vzduchu, aby kvitoval aplaus obecenstva. "Kdyby to byl kdokoli jiný, tak bych byl naštvaný. Měl mě na lopatě, ale pohrával si se mnou až do konce. Vychutnával si to se vším všudy," řekl Luczak.

Po utkání přišla opakovaně řeč na Federerovo případné finále s Rafaelem Nadalem, čtyřnásobným vítězem turnaje. "Doufám, že si zahraji finále, ale tohle nebylo semifinále, ale zatím jen první kolo, bohužel," vtipkoval Švýcar. "A pokud to bude on, bude to perfektní."

pva, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Teo
Já myslím, že Federerova forma jen stoupá. Jestliže v Madridu hrál dobře a chyby byly jen "drobné", dá se předpokládat, že v Paříži se dostane opět ke své bezchybné hře. Do finále se podle mého dostane, neb krom Nadala stejně není hráč, který by ho mohl zastavit. Navíc se hraje na 3 vítězný = dost času na to zvrátit každý zápas. Pro Federera obzvlášť...
Reagovat
Teo
Tohle není fanatické elegánovství, ale docela střízlivá analýza. Děkuji:o)
Reagovat
ArcusII
...že všechny diskuse na tenisporatlu rozjíždí Burney se svýma deseti nickama, nebo jsou všechny odpůrci Rogera tak omezený, že používaj stejnou slovní zásobu a podobný styl pro psaní??? :-)
Reagovat
Teo
Vzhledem k Barneyho diagnóze - těžká mentální retardace - bychom se nad tím neměli ani pozastavovat. Všichni to víme, tak o tom taktně mlčme. V Bohnicích zřejmě zavedli wi-fi...
Reagovat
steve79
Včera to byl hezký výkon od Fedexe, hlavně ty jeho kraťasy. A dost se mi líbilo že se pouštěl s Luczakem do delších výměn, ve který dominoval. No ted ho čeká Falla,toho by měl porazit, ale musí si dát na něj pozor, přece jenom porazil ve třech setech Tipsareviče myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Elegánovci, čím dál víc se ukazujete jako vyšinutí chudáci, kteří tu modlu ze Švajcu žerou až příliš. Vaše neschopnost odlišit od sebe různé přispěvatele je úplně komická.
Školáček Petr Andrew BjornBorg je určitě Barney. Všichni kritici Rožéra jsou totiž Barney. A podle tohoto posledního šašouna bych snad mohl být Barney i já.
Reagovat
Teo
My máme Federera, ty máš zase nás, fanatický obdivovateli fanoušků Federera:o)
Reagovat
Teo
My máme Federera, ty máš zase nás, fanatický obdivovateli fanoušků Federera:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Luczak není žádnej zázrak. I náš Háječek s ním před týdnem zametl a ještě větším rozdílem, takže bych ty citový výlevy trochu mírnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím se naši elegánovci spokojeně ozývají, ale milánkové nebojte, letos se určitě najde někdo, kdo se při už skoro vyhraném utkání nepoloží jako loni ten bídnej němčour.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak myslis Haaasa tak si ho mohol pomenovat. To je vsetko o stastii ale co bolo minuly rok neni teraz podstatne. Podstatne je ze Roger si ide za svojim a to je finale a obhajoba aspon 1200 bodov a myslim si ze teraz je na tom lepsie ako pred rokom. Vie ze v Parizi prehrat moze iba s Rafom a neverim ze mu dakto zobere viac ako set kym sa nestretne s Rafom vo finale
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, co tady vytahuješ za blbosti.Loni to byla úplně jiná situace.Když v neděli vypadl Nadal se Soderlingem(mimochodem den předtím i Djokovic s Kohlschreiberem),tak se Fedex stal jasným favoritem a dostal se pod neuvěřitelný tlak a věděl, že je to jeho jedinečná možnost vyhrát RG a s Haasem, to byl pro něho psychicky strašně těžký zápas.Ale ty toho asi o sportu tolik nevíš, jak si myslíš viď?
Reagovat
smazaný uživatel
Iba s Rafom? No to snad ne!
Koho jiného bych asi měl myslet? To byl pech jako hrom. Kdyby Rožér tehdy vylít, možná by toho už moc nevyhrál, včetně W09.
Reagovat
smazaný uživatel
Elegánovče, ty si vytahuj co chceš a já budu vytahovat taky co chci!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger! Takhle ho máme rádi! All the best!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ma byt, jen tak dal:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist