Federer zahájil cestu za šestým titulem suverénně

23. 6. 2008, 16:23
Aktuality 9
WIMBLEDON MUŽI - Bez problémů zvládl vstup do letošního ročníku Wimbledonu zdejší šampion z posledních pěti let Roger Federer. Švýcarský tenista po setech 6-3 6-2 6-2 vyřadil Slováka Dominika Hrbatého, kterého dosud nikdy neporazil. Své úvodní zápasy zvládli i ostatní nasazení hráči, kteří nepřipustili překvapení.
Roger Federer

Dominik Hrbatý měl před dnešním zápasem s nejlepším hráčem světa lichotivou bilanci 2:0. Průběh úvodního utkání obhájce pěti titulů získaných v řadě Rogera Federera ale nenasvědčoval tomu, že by proti němu slovenský tenista měl nějakou tajnou zbraň. První set získal Švýcar v poměru 6-3 za 25 minut a ve stejném tempu pokračoval i v dalších sadách. Federer, který letos na trávě neztratil ani set, nenabídl svému soupeři ani jednou možnost k prolomení servisu a po výsledku 6-3 6-2 6-2 postoupil do druhého kola.

V něm ho nečeká jednoduchý soupeř. Los mu poslal do cesty vítěze duelu mezi Švédem Robinem Söderlingem a Američanem Kevinem Kimem, který podle očekávání vyhrál Evropan. Söderling si sice ve druhém setu nechal dát 'kanára', ovšem všechny ostatní sady získal pro sebe a zvítězil 7-5 0-6 6-3 6-4.

Podobně jako světová jednička dnes zatím postupují i další favorité. Desátý nasazený Kypřan Marcos Baghdatis, spolupracující s bývalým Federerovým trenérem Lundgrenem, si slabší chvíli proti Belgičanu Darcisovi vybral jen v tie-breaku třetího setu, který prohrál. Španěl Juan Carlos Ferrero dokázal, že mu tráva není cizí, v souboji s mladým Američanem Querreym. Úvodní sadu sice vyhrál Querrey 6-2, 21. nasazený Ferrero ale dokázal nepříznivý vývoj obrátit a další tři sety vyhrál shodně 6-4.

Jeden set pak ve svých prvních zápasech ztratili také další Španěl Feliciano Lopez a Ital Seppi, kteří porazili Briana Dabula z Argentiny, respektive Němce Tobiase Kamkeho.

Výsledky - Wimbledon - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Hrbatý (SR) 6:3, 6:2, 6:2, Baghdatis (10-Kypr) - Darcis (Bel.) 6:3, 6:2, 6:7(5), 6:3, Ferrero (21-Šp.) - Querrey (USA) 2:6, 6:4, 6:4, 6:4, Lopez (31-Šp.) - Dabul (Arg.) 7:6(1), 3:6, 6:3, 6:4, Karanušič (Chor.) - Horna (Peru) 7:6(4), 6:3, 6:1, Seppi (29-It.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:4, Soderling (Švéd.) - Kim (USA) 7:5, 0:6, 6:3, 6:4, Zverev (Něm.) - Peya (Rak.) 6:3, 6:4, 6:4.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
dobře Fedexi, uvidime jeste jak zahájí ta spanelská opice
Reagovat
smazaný uživatel
kretene
Reagovat
smazaný uživatel
niku, máš pěkný nick
Reagovat
smazaný uživatel
sorry,ale už mě nebavi skoro v každy diskuzi čist nadavky na Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) jedni ho zbožnují, druzí nenávidí, tak uz to chodí...
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, žádný jiný tenista nemá tak záporné reakce, já jsem fanda Nadala, nesnáším Djoka, ale nikdy by mně nenapadlo takhle o něm psát jako ty o Nadalovi. I tak se mimo jiné pozná intelekt člověka!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa i Fedex. oba jsou moji oblébenci, ale Joka taky nemusim.Každopádně psát takový věci může jen ubožák.
Reagovat
smazaný uživatel
kokoti
Reagovat
smazaný uživatel
jezis alessi ty si koon by som chcel vidiet teba ako hras..nadal je teraz jednoznacne lepsi ako federer
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist