Federer završil sezonu exhibiční výhrou, uspěl i po boku Borga

18. 11. 2008, 20:57
Aktuality 0
EXHIBICE KUALA LUMPUR - I s bolavými zády se dokázal nedávný král světového tenistu Roger Federer rozloučit s letošní rozpačitou sezonou vítězně. Na exhibici v Kuala Lumpuru dnes švýcarský hráč porazil Američana Jamese Blaka, o pár chvil později vyhrál Federer společně s Borgem i utkání čtyřhry.
Roger Federer a Bjorn Borg

V Kuala Lumpur se dnes uskutečnila exhibice, ve které za evropský tým nastoupil Roger Federer se Švédem Bjornem Borgem proti Američanům Blakeovi a McEnroeovi.

V úvodním zápase na jeden set porazil Roger Federer Jamese Blake 7-6(10-7), i když prohrával už 1-3. "Dnes večer jsme odehráli fantastický zápas. Před utkáním jsem si věřil a hrál moc dobře, takže jsem spokojený. James je můj skvělý přítel a moc rád proti němu hraju," řekl po zápase Federer.

"Byla to náročná sezona se spoustou cestování. Jsem rád, že je u konce. Klidně bych teď mohl měsíc spát," prohlásil Federer, který sice díky triumfu na US Open získal svůj třináctý grandslamový titul, ale už předtím přišel po více než čtyřech letech o post světové jedničky.

Příští rok může Federer vyrovnat rekordní bilanci Američana Peta Samprase, jenž má o jeden grandslamový titul více. Sám nemá jasno, zda by raději poprvé ovládl Roland Garros, nebo pošesté vyhrál svůj oblíbený Wimbledon. "To je hodně těžká otázka. Odpověď budu mít asi až v srpnu," řekl.

V dalším utkání exhibice Showdown of Champions zvítězil Američan John McEnroe v souboji legend nad Švédem Björnem Borgem 7:6 (13:11). Duel Evropa versus USA vyhráli Federer s Borgem, kteří ve čtyřhře zdolali americkou dvojici 7-5.

Showdown of Champions Kuala Lumpur - výsledky:

Evropa - USA 2-1:
Federer (Evropa) - Blake (USA) 7-6 (10-7)
Borg (Evropa) - McEnroe (USA) 6-7 (11-13)
Federer/Borg (Evropa) - Blake/McEnroe (USA) 7-5

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist