Federer znovu neztratil set. Čeká ho letos suverénní Tomic

17. 1. 2013, 16:21
Aktuality 91
Australští tenisoví fanoušci se dočkali zápasu, na který se těšili od začátku úvodního grandslamu roku. Nejlepší hráč protinožců Bernard Tomic ani ve svém letošním desátém utkání nenašel přemožitele a na Australian Open postoupil do 3. kola. V něm ho čeká Roger Federer, jenž si v jubilejním 20. vzájemném zápase hladce poradil s ruským veteránem Davyděnkem.
Roger Federer

Když dnes Roger Federer nastupoval na kurt ke svému druhému zápasu na Australian Open, na druhé straně dvorce viděl dobře známou tvář. S Rusem Nikolajem Davyděnkem se za svou kariéru utkal dosud devatenáctkrát a s výjimkou dvou duelů v řadě v letech 2009 a 2010 pokaždé odešel ze vzájemného souboje jako vítěz. Vítězství číslo 18 se dnes zrodilo hladce ve třech setech.

Davyděnko přitom do Melbourne nepřiletěl se špatnou formou. Tenista, který loňskou utrápenou sezonu zakončil s bilancí 24-23, se v generálce v Dauhá dostal až do finále, a na Australian Open si v prvním kole poradil s Dudim Selou z Izraele. Na tradičně přesnou hru nejvýše nasazenémo soupeře dnes ale neměl žádnou protizbraň.

V úvodním setu se Davyděnko několik gamů držel, v šesté hře ale ztratil podání a Federera už neohrozil. Podobný obraz hry pak diváci v Melbourne viděli celý zápas: Davyděnko v obou zbývajících setech přišel rychle o podání, což obě sady rozhodlo, protože ruský tenista se za celé utkání nedostal k jedinému brejkbolu. Federer si tak po dvou hodinách dokráčel ke klidnému vítězství 6-3 6-4 a 6-4.

To jeho příští soupeř se na postup nadřel o poznání víc. Bernard Tomic sice letos vyhrál všech devět zápasů a porazil i Novaka Djokoviče, avšak Němec Daniel Brands se ukázal být hodně tvrdým oříškem, se kterým si mladý Australan poradil až po tříhodinovém boji.

Bernard TomicBrands dlouho nedal miláčkovi domácího publika při svém podání vůbec šanci a úvodní sada tak dospěla do zkrácené hry. V ní se Němec dostal do vedení 3-1, které už nepustil.

I ve druhém setu byl Tomic při svém podání suverénní, ovšem podobně si počínal i jeho soupeř. Další nevyzpytatelný tie-break už byl na spadnutí, ale těsně před ním Australan konečně proměnil brejkbol a srovnal na 1:1.

Po zbytek zápasu už znovu dominovaly servisy obou tenistů, kteří si ve třetí sadě znovu zahráli tie-break, tentokrát se šťastným koncem pro Tomice. Ten se pak ve čtvrtém setu dostal postupně k osmi mečbolům: Brands tři z nich při svém podání odvrátil a ještě čtyři smazal v další zkrácené hře, osmou šanci už ale Tomic využil a vybojoval si tak účast ve třetím kole.

Proti Rogeru Federerovi nastoupí Tomic počtvrté v kariéře a pokusí se odčinit předchozí porážky. "Dvakrát mi nakopal zadek," přiznal na kurtu Tomic, který ještě před začátkem duelu Federer-Davyděnko žertem dodal, že by mu víc vyhovoval ruský tenista. Jak ale rodák z německého Stuttgartu řekl, jeho další souboj se světovou dvojkou nemohl přijít ve vhodnější dobu.

"Řekl bych, že jsem teď v té správné vítězné náladě," uvedl Australan. "V posledních dvou týdnech jsem porazil hodně dobrých hráčů, hlavně Novaka. Jsem připravený, teď věřím, že je to (porazit Federera) možné. V Perthu jsem ukázal, že takové hráče umím porazit."

Že Tomic může být nebezpečný, si Federer uvědomuje víc než dobře. "(V Davis Cupu) mi sebral set. Nevypadalo to, že by měl ze mě nahnáno," řekl čtyřnásobný vítěz Australian Open, který sám ve dvaceti bojoval jako nepříliš zkušený mladík například s Petem Samprasem nebo Andrem Agassim. "Jsou hráči, kterým vůbec nevadí hrát proti dobrým soupeřům. Byl jsem jedním z nich," dodal Federer.

Monfilse nezastavil ani soupeř, ani vlastní dvojchyby
Podobně jako Švýcar, i další ze spolufavoritů turnaje Andy Murray zatím prochází pavoukem bez ztráty setu. Příliš ho nepotrápil ani Portugalec Joao Sousa, který ve čtyřicetistupňovém vedru podlehl favoritovi 2-6 2-6 a 4-6.

Gael Monfils"V prvních dvou setech jsem se rychle dostal k brejku, takže jsem se mohl pokoušet zkracovat výměny, což mi pomohlo," řekl po utkání Skot. "Taky jsem dneska dobře podával a servisem získal spoustu rychlých bodů. Výměn tolik nebylo, což mi vyhovovalo, protože podmínky byly hodně těžké," dodal.

Rovněž ve třech setech si postup vybojoval Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Toho Japonec Go Soeda potrápil především ve druhém setu, v němž se rychle dostal do vedení 3-0 a za stavu 5-3 podával na podání. Tsonga ale vybojoval tie-break, v něm nechal soupeře uhrát jediný bod, a ve třetí sadě už žádné drama nepřipustil.

"Neodehrál jsem dobrý zápas," připustil sedmý nasazený hráč. "Jsem rád, že jsem prošel dál, ale k tomuhle utkání jsem nenastoupil se správným přístupem. Snad to příště bude lepší," řekl Tsonga.

Ve třetím kole je po dnešku také jeho krajan Gael Monfils. Někdejší sedmý hráč světa, který se po promaroděné sezoně snaží dostat zpátky mezi elitu, dnes musel zdolat nepříjemného Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu. Francouz nezačal špatně, v úvodním setu vyhrál tie-break, jenže v dalších dvou sadách uhrál jen čtyři hry a s jeho šancemi na postup to nevypadalo vůbec dobře.

Monfils se nevzdal, vybojoval pátý set a v něm se dostal do vedení 3-1. O náskok sice přišel, za stavu 6-6 ale znovu prolomil soupeři servis a podával na vítězství. A už tak zajímavý zápas divákům ještě zpestřil: postupně se dostal k šesti mečbolům, aby při čtyřech z nich v řadě zahrál dvojchybu. Pošesté už ho nervy nezradily a Monfils vyhrál 7-6 4-6 0-6 6-1 a 8-6.

"Bylo to trochu ujeté," usmíval se v rozhovoru na kurtu francouzský tenista. "Říkal jsem si, že musím zahrát eso, protože jinak to určitě bude dvojchyba. Na konci jsem měl trochu štěstí," dodal Monfils, který si vedle 29 es připsal celkem 23 dvojchyb.

Výsledky - Australian Open - muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Davyděnko (Rus.) 6:3, 6:4, 6:4, Murray (3-Brit.) - Sousa (Portug.) 6:2, 6:2, 6:4, Del Potro (6-Arg.) - Becker (Něm.) 6:2, 6:4, 6:2, Tsonga (7-Fr.) - Soeda (Jap.) 6:3, 7:6 (7:1), 6:3, Gasquet (9-Fr.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:2, 6:2, Čilič (12-Chorv.) - Ram (USA) 7:5, 6:2, 6:4, Simon (14-Fr.) - Levine (Kan.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2, Kohlschreiber (17-Něm) - Weintraub (Izr.) 6:2, 7:6 (7:4), 6:4, Seppi (21-It.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (7:4), 5:7, 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), 6:2, Berankis (Lit.) - Mayer (25-Něm.) 6:2, 6:3, 6:1, Chardy (Fr.) - Granollers (30-Šp.) 6:3, 3:6, 6:1, 6:2, Tomic (Austr.) - Brands (Něm.) 6:7 (4:7), 7:5, 7:6 (7:3), 7:6 (10:8), Monfils (Fr.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 7:6 (7:5), 4:6, 0:6, 6:1, 8:6, Kavčič (Slovin.) - Duckworth (Austr.) 3:6, 6:3, 6:4, 6:7 (3:7), 10:8.

Komentáře

91
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechci Tomicovi křivdit, určitě umí zahrát velmi dobře, ale Novak byl v tom zápase dost mimo a hrál jednoduše zle.
Proti Federerovi to nevidím ani na jeden set.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic je nesporne talentovaný tenista, no nie je typ, ktorý by mohol Federera poraziť..Chýba mu lepší pohyb..

Samozrejme mu ale budem držať palce, keďže k Austrálii mám nesmierne blízky vzťah.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, porazit určitě, maximálně set mu může, ale myslím, že ani to ne. Sice zlepšil servis i umí trošku zrychlit, pořád to zdaleka na Federera nemůže stačit. S pohybem máš pravdu a na to, jak někdy hraje defenzivně, tak ani z obrany moc neumí hrát. Proto bylo a je nutné, aby se naučil útočit.
Reagovat
Heather_Fedex
a kdyby tomic nebyl australan drzel bys palce federerovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pohyb je taký ťažkopádny, malátny..Proste medvedí. Dokáže ale niekedy vystrúhať pekný úder z krátkeho náprahu, Tomic má určite zvláštny štýl úderov..Hlavne ten FH je špecifický..Minulý rok dostal lekciu, aspoň uvidíme o aký kus sa zlepšil, nezlepšil..A máš pravdu, niekedy hrá nepochopiteľne pasívne, nesvedčí mu to..

Hádaj, Heather :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, pohyb je hrozný, to je pravda, sice má svou výšku, ale třeba Berdych měří cca stejně a jak se hýbe. Ale má čas, snad do vypiluje co nejřdíve. Z těch mladých mi pořád přijde nejdál, co se týče taktického myšelní. Někdy ale kombinuej až moc. FH má určitě zvláštní, koukej třeba na tohle, to je fajně skrytý dropshot.

http://www.youtube.com/watch?v=7S55Pq4RrfI&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pekný :)
Reagovat
Heather_Fedex
v tom pripade nebylo nutne psat ze tomicovi budes drzet palce, kedze k australii mas nesmierne blizky vztah ;)
Reagovat
Nola
Tomic by mal vážiť slová... na Fedexa zatiaľ nemá, vidím to na jasnú výhru NO 2, mledému chýbajú skúsenosti, jeden vyhraný zápas s hráčom NO 1 z neho zatiaľ šampiona neurobí....
Reagovat
Heather_Fedex
sampiona to z nej neudela, ale na sebevedomi to prida
Reagovat
Nola
o to ťažšie bude precitnutie...
Reagovat
Heather_Fedex
je to mozne ;)
Reagovat
carolyn
Takovej klid tady, všichni jsou o článek níž, to tak vypadá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko nejni pro Fedexe hrozba a nikdy nebude, kor na GS, myslim ze Tomic bude o poznani tezsi orisek....
Reagovat
Heather_Fedex
jsem pripravena na vsechno....ocekavam, ze min. 1 set skonci v tie-breaku. tomic je na podani nebezpecny, mozna ne tak jako isner nebo raonic ale hrozba tam je. navic bude mit ohromnou podporu publika, kluk bude v eufori....
Reagovat
smazaný uživatel
Z Tomiča by som si starosti nerobil, prvá skúška bude až Tsonga, Federer by ho mal poraziť v troch setoch.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
Já myslím že první opravdová zkouška přijde až s Andym, Tsonga se mi zatím moc nelíbí a obávám se že to dopadne přesně jako před 2 lety, Tomičovi nevěřím vůbec, talent má určitě ale ta jeho defenzivní nahazovaná žádnej velkej úspěch slavit nebude musel by k tomu ještě hodně přidat, navíc myslím že má velký rezervy na returnu, Brands sice podával výborně ale 2 servis se dal často returnovat a Tomic toho vyházel až hrůza a i on sám nemá 2 servis kdo ví jakej, tam musí taky přidat. A to že ho potlačí diváci je myslím nesmysl, kdokoliv hraje doma zápas s fedexem žádné výhody podpory domácích fanoušků nemá!! myslím že to bude minimálně neutrální, rád bych se ve všem mýlil a Tomičovi to moc přeju ale zatím na něj nemá...
Reagovat
Labi
no být Tomicem tak trochu brzdím, zas tak suprová jména to nebyla Mayer, Seppi to jsou jména okolo dvacítky v ebříčku a že porazil Novaka? sice jsem to neviděl ale od Novak to musle mít hodně na svačině ten zápas, ptž když prohraje tak to jsou opravdu top hráči jako Federer nebo Murray.
Bernarda jsem neměl, nemám a nikdy nebudu mít rád vzhledem k jeho svým způsobem namšlenému a nezřízenému životu tak vzhledem k jeho stylu hry. Možná hraje chytře ale tvrdost a rychlost úderu ja na úrovni WTA a s tím nemá šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mu ukaze jak sa hra
Reagovat
Mercury
Podle mě 3-0 pro Rogera. Leda, že by Bernard urval jeden tiebreak.
Reagovat
smazaný uživatel
Bernard fenoména zničí svou trpělivou hrou:-)
Reagovat
Alois_Mlok
A já myslel, že nejvýše nasazený je Djokovič...
Reagovat
gigin
Tam (v Austrálii) ano. Tady je nejvýše nasazený vždycky RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj jak by řekl Broz forévr nambr van.
Reagovat
Mercury
Jeho paraboly nelžou.
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Od tradične presnej hry bol dnes Feďo veľmi ďaleko, na druhej strane bolo to len 2.kolo. Tie tenisky sú katastrofálne.
Reagovat
a.magerova
No to nemyslíš vážně?! Ty boty jsou nádherné radost pohledět prostě boží :-)))
Reagovat
carolyn
Nám se líbí i tyhle, viď Magííí :-D
http://fans.lavozdigital.es/fernandoverdasco/wp-content/uploads/2010/07/espanatenis.jpg
Reagovat
Mercury
Feliciano je fakt nechutný chlap.
Reagovat
a.magerova
Kdyby Feliciano měl ty Rogerovy boty určitě bys změnil názor!!!
Reagovat
a.magerova
Dnes je Roger přebil... :-)))
Reagovat
carolyn
NE NE! :-D
Reagovat
Mercury
Ani náhodou :)) Mně se tihle přeslazení hezounci, vždy pečlivě oholení, opálení a oblečení strašně hnusí. Ale věřím, že se to některým ženám z nějakého důvodu líbí. Ještě, že ne té mojí :))
Reagovat
carolyn
oni nejsou tak opálení, oni se už takhle narodili :-D
Reagovat
Mercury
no já to nemyslel zrovna na Španěly :) ti to mají v tomto směru jednodušší..myslel jsem takové ty typy, které pendlujou na trati solárko-fitko-kadeřník :)
Reagovat
a.magerova
No asi tak, že se Ti nelíbí mi ani tak nevadí, alespoň mi ho nepřebereš, dost že už se o něj tahám s carolyn... :-))
Reagovat
carolyn
ale Můru pořád nikdo nechce :-/
Reagovat
a.magerova
Jo a ještě, kdys v poslední době viděl Feliciana pečlivě oholeného?
Reagovat
Mercury
Když už jsem vzpomněl svojí drahou polovičku, tak ona je velkou fanynkou právě Andyho. Na kurtu i mimo něj. :))
Reagovat
a.magerova
No tak sláva!!! Máme vyřešen problém... :-))
Andy k Mercuryho ženě a Feliciano ke mně, carolyn pro Tebe někoho najdu... :-))))
Reagovat
carolyn
No tak to teda né!!!!! Máš Rogera a bud ráda že se netaháme i o něj! Já měla Andyho (toho druhýho) a ted jsem zůstala na ocet noo :-((( už od uso
Reagovat
a.magerova
Pustím Ti Janíčka Tipsarevičů, co?!
Reagovat
carolyn
Toho si nech do.....víš kde ho máš zařazeného :-D
Hele uvědom si, že já doma mluvím víc španělsky než česky. Takže vůbec netuším, co ty bys asi tak Felimu vykoktala ze sebe :-P
Reagovat
a.magerova
Jako pravdu máš to uznávám, ale....
Škoda, že není po 22 hodině, bych Ti tu hned napsala co by BYLO!!! :-))))
Reagovat
carolyn
Radši néééé, radši končím tuto debatu o ničem, i Mercury to radši hned vzdal :-D
Nejdřív si udělej pořádek v tom tvém roztřídění, at i ty víš jak to vlastně máš.
Já od uso nemám komu fandit, tedá mám, těm co vždycky, ale musím teprve najít někoho, kdo bude número uno :-*
Reagovat
Mercury
Jelikož budu mít díky Andymu hodně volna, tak bych prosil Ivanovic nebo Kirilenko, šlo by to zařídit? :)
Reagovat
carolyn
Jako taky do ..... ? JO? :-)
Reagovat
Mercury
Do čeho? :) Samozřejmě na kafe, do kina, na procházku, na večeři..a všechny ostatní eufemismy pro konečný cíl. :P
Reagovat
a.magerova
To bude problém....
Kirilenko si hlídá Ovečkin a Ivanovič gigin!!!
Reagovat
carolyn
no přemýšlej o čem s Magerkou tady mluvíme. :-D Pokud tě nic nenapadne, písni vzkaz a napíšu ti odpověd:-P
Reagovat
Mercury
Sašovi začíná NHL, tak by mohla mít Kirilenko při dlouhých přeletech na tour nějáký ten volný čas. Stačí večer. Snídani si už udělám sám.
Reagovat
carolyn
:-)) skoro, ale ještě to není úplné :-P
Reagovat
gigin
Pustím Mercurymu Aničku a beru carolyn do...!!
Reagovat
carolyn
:-o
do čeho? :-)
Reagovat
Mercury
Ok, myslím, že se domluvíme :)
Reagovat
gigin
do pekla!! ;)
Reagovat
a.magerova
carolyn je moc hodná holka, tu Ti do pekla nevezmou ani kdybys vynaložil nemalé finanční prostředky....
Reagovat
gigin
Měl jsem na mysli jiné peklo...
Reagovat
carolyn
Bavíte se dobře o mě beze mě?
Reagovat
gigin
Promiň. Už držím hubu. Raději....
Reagovat
smazaný uživatel
No toto ženo. Já ti dám Feliciana :-) A co bude jako se mnou?
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš co Ty tu?!! Jsem Tě tu nějak nečekala nebo co.... :-/
No Tys má jistota, ale znáš to - slabá žena podlehne pokušení!
Reagovat
carolyn
že jo! jen si jí hlídej! ona je po něm jak divá :-)
Reagovat
carolyn
i z pekla jde udělat ráj....jedině když dáš za mě Anču, tak k tobě já přiberu ještě Noleho. Co ty na to? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Jó nečekala jo? Kocour vytáhne paty z domu a myši mají pré. No toto. Ale já jsem taky jenom slabý muž a každý ví, že muži podléhají pokušení. Takže když mi taky někoho najdete, bude vše odpuštěno a budeme si kvit :-)
Reagovat
gigin
Takovou trojku nechci...
Reagovat
carolyn
my už jsme ti dávno našli :-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Kde, kdy co, jak?

Anička, jedna z Marušek, Julia, Sabine nebo Tatiana Golovin? Nebo snad má tajná láska Laura? Ta je dokonce mladší než já, tam bych mohl mít šanci. Já bych odnaučil ty dvojchyby :D
Reagovat
a.magerova
Protože Tě mám ráda, tak Tě prosím na kolenou!!!
Neptej se carolyn koho jsme Ti vybrali ani soukromě a už vůůůbec nééé veřejně!!!! Vím co říkám!!!! Prosím!!!
Reagovat
carolyn
nedělej si takové naděje radši, nevím třeba to Magííí prozradí koho!Já se ted po tom výčetu bojím říct okoho jde :-D
Jinak tajná láska,jo? No chudák Magerka!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hele na Sabine mi nesahej!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, i tak mám výběr široký :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si s Felicianem, Janíčkem a dalšími nezačal. Jinak samozřejmě v mém srdci je má láska pořád a na tom se nic nezmění. Přeci s ní nemohu srovnávat pískle, jako je Laura. I když roztomilé :-)
Reagovat
carolyn
jenom ti musím oznámit, že toho dotyčného ti vybrala Magerka! :-D
Reagovat
carolyn
protože se do téhle diskuze nabalují další lidi, musím vám jen vysvětlit, že odkaz, který jsem tu dala a napsala že nám se líbí i tyhle - tak šlo o ty růžové boty!! :-)
Reagovat
a.magerova
Njn, vydávám toto Čestné prohlášení (samozřejmě nejednám pod nátlakem, že carolyn), že se dobrovolně vzdávám Feliciana ve prospěch carolyn :-/
tomasinho už jsem zase jenom Tvoje a Tvé případné prohřešky Ti hodlám tolerovat :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se náhodou ty boty taky líbí, veřejně jsem je už v jiném článku pochválil. A jak dotyčného, já nechci chlapa krucipísek!
Reagovat
carolyn
Nooo, to si vyřid s magerkou :-) to ona ti vybrala :-P
Tobě se líbí ty Nica boty? Ty sou pěkně ujetý ale :-)

A jak jenom jeho, co Janík, Rožér a našla bych i další......pod žádným nátlakem, sama si nabídla já nabídku přijala
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, ty Rogerovy boty jsou úžasné, brala bych je i ještě obuté... :-)))
Reagovat
carolyn
MAgerko :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nedělejte Zagorku a řekněte mi, koho jste mi vybrali. Boty jsou super, takové bych bral hned na tenis, i tro triko, celý outfit byl skvělý.
Reagovat
carolyn
já nesmím, jedině když Magííí dovolí, tak naznačím :-*
Reagovat
a.magerova
Žádné naznačování nebude!!!
Prostě jsme nechtěly, aby byl dotyčný tady v ČR tak sám, ale teď když o něj má zájem Mercuryho žena, tak už to jméno ani nepotřebuješ vědět, tak nevyzvídej, jo?! :-)))))
Reagovat
carolyn
:-D
ale mě se tě zželelo abys tam neměl jen toho dotyčného, tak jsem k němu ještě vybrala jeho maminku. Ale to zase Magerka zakázala....noo tak takhle to je :-)))))
Reagovat
a.magerova
No prostě puberťačky se nudily... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
No teda, Andyho tak na pokec k pivu a hran tenisu, Judy maximálně na ten pokec, toť vše. Vy jste teda kuplířky. To abych si na vás dával pozor. A Mercury, ať žena Andyho pěkně opatruje a vykrmuje.
Reagovat
smazaný uživatel
A co takhle Kim? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Challenge accepted! Ale zase bych rozvrátil Andymu vztah a ten by byl psychicky na dně a hrál prd bez ní. Kim je morálně pro mě nedostupná, i když je to pěkná představa.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt no.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, proto zůstanu věrný své lásce :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist