Federer znovu po sedmi dnech a podvacáté v kariéře unikl z mečbolů. V Římě Čoričovi

16. 5. 2019, 20:22
Aktuality 127
ATP ŘÍM - Roger Federer znovu po týdnu vyhrál osmifinále na antukovém Masters po odvrácení dvou mečbolů. Poté, co před sedmi dny v Madridu měl namále s Francouzem Gaëlem Monfilsem, dnes v Římě udolal znovu až v tie-breaku třetího setu Chorvata Bornu Čoriče a udržel tak šanci na zisk jedné z mála chybějících trofejí. Zápas po přežití alespoň jednoho mečbolu vyhrál podvacáté v kariéře.
Roger Federer (© AFP)

Roger Federer se letos po třech letech vrátil na antuku a tři z pěti zápasů končily dramatickou koncovkou. 

Minulý týden v Madridu ve čtvrtfinále podlehl Rakušanu Dominicu Thiemovi poté, co nevyužil dva mečboly. Zápas, v němž promarnil alespoň jeden mečbol, prohrál pojednadvacáté v kariéře.

Den předtím sedmatřicetiletý Švýcar naopak zdolal Francouze Gaëla Monfilse až poté, co dva mečboly přežil. A přesně o týden později to samé předvedl znovu v osmifinále dalšího podniku Masters v Římě. V italské metropoli odvrátil dva mečboly proti Chrovatu Bornu Čoričovi

Zápas, v němž čelil alespoň jednomu mečbolu, vyhrál dvacetinásobný grandslamový šampion podvacáté v kariéře. Na antuce se mu to povedlo teprve potřetí.

Seznam zápasů, které Roger Federer vyhrál po odrácení alespoň jednoho mečbolu:
turnaj rok povrch soupeř kolo počet MB
Rotterdam 1999 hala Guillaume Raoux (Fr.) 1.k. 2
Marseille 2000 hala Ivan Ljubičič (Chorv.) ČF 2
Basilej 2000 hala Lleyton Hewitt (Austr.) SF 2
Miami 2001 hard Thomas Johansson (Švéd.) OF 1
Vídeň 2001 hala Nicolas Massu (Chile) 1.k. 3
Cincinnati 2003 hard Scott Draper (Austr.) 1.k. 7
Paříž 2003 hala Martin Verkerk (Niz.) OF 4
Turnaj mistrů 2003 hala André Agassi (USA) skupina 2
Dubaj 2005 hard Juan Carlos Ferrero (Šp.) 2.k. 2
Indian Wells 2006 hard Oliver Rochus (Belg.) 3.k. 4
Halle 2006 tráva Oliver Rochus (Belg.) ČF 4
Turnaj mistrů 2006 hala Andy Roddick (USA) skupina 3
Madrid 2011 antuka Feliciano López (Šp.) 1.k. 1
US Open 2014 hard Gaël Monfils (Fr.) ČF 2
Šanghaj 2014 hala Leonardo Mayer (Arg.) 2.k. 5
Turnaj mistrů 2014 hala Stan Wawrinka (Švýc.) SF 4
Miami 2017 hard Tomáš Berdych (ČR) ČF 2
Halle 2018 tráva Benoit Paire (Fr.) 2.k. 2
Madrid 2019 antuka Gaël Monfils (Fr.) OF 2
Řím 2019 antuka Borna Čorič (Chorv.) OF 2




Většina tenistů ve čtvrtek odehrála dva zápasy, neboť se ve středu kvůli dešti vůbec nehrálo a pořadatelé potřebovali dohnat skluz. Odpoledne Federer do turnaje vstoupil dvousetovou výhrou nad Portugalcem Joaem Sousou, ale večerní utkání proti Chorvatu Bornu Čoričovi dobře nezačal. 

Druhý nejstarší hráč v Top 100 Federer, který v srpnu oslaví 38. narozeniny, proti o patnáct let mladšímu Čoričovi prohrál úvodní čtyři gamy a první set hladce prohrál. Ve druhé sadě sice přišel o výhodu brejku, ale při podání soupeře si vynutil rozhodující dějství.

V něm Federer odvrátil za stavů 2-2 a 4-4 po jednom brejkbolu a vynutil si tie-break. V té od začátku dotahoval ztrátu, prohrával 2-5 a za stavu 4-6 čelil mečbolům. Ovšem oba dokázal zlikvidovat a při svém druhém mečbolu utkání ukončil. V šestém vzájemném střetnutí si připsal čtvrtou výhru.



Řím je jedním ze dvou turnajů Masters, které Federer ještě nikdy nevyhrál. V italské metropoli si čtyřikrát zahrál ve finále, ale dvakrát v něm prohrál s Rafaelem Nadalem a jednou s Felixem Mantillou a Novakem Djokovičem.

V pátečním čtvrtfinále se Federer utká s dalším mladíkem - o sedmnáct let mladším Stefanosem Tsitsipasem. Narazí na sebe už počtvrté v sezoně, zkušený Švýcar vyhrál na Hopman Cupu a ve finále v Dubaji. Mezitím Řekovi podlehl na Australian Open.

Dvacetiletý Tsitsipas, který minulý týden v Madridu porazil Alexandera Zvereva či Nadala a prohrál až ve finále s Djokovičem, se dnes v Římě postaral o vyřazení dvou domácích hráčů. Po outsideru Janniku Sinnerovi si poradil i se světovou dvanáctkou Fabiem Fogninim, kterého porazil 6-4 6-3.

Dvěma suverénními výhrami během jednoho dnes se v italské metropoli uvedli bývalí šampioni Španěl Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič. Osminásobný vítěz Nadal povolil Francouzi Jérémymu Chardymu a i Gruzínci Nikolozi Basilašvilimu uhrát vždy pouhý jeden game, čtyřnásobný vítěz Djokovič nedal šanci Kanaďanu Denisi Shapovalovovi a Němci Philippou Kohlschreiberovi.

Dalším soupeřem světové jedničky Djokoviče bude Argentinec Juan Martín Del Potro (h2h 15-4). Druhý hráč světa Nadal se střetne s krajanem Fernandem Verdaskem (h2h 18-3).

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5,791.280 eur
čtvrteční výsledky (16. 05. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (3-Švýc.) - J. Sousa (Portug.) 6-4 6-3
Nadal (2-Šp.) - Chardy (Fr.) 6-0 6-1
Djokovič (1-Srb.) - Shapovalov (Kan.) 6-1 6-3
Verdasco (Šp.) - Thiem (5-Rak.) 4-6 6-4 7-5
Nišikori (6-Jap.) - Fritz (USA) 6-2 6-4
Del Potro (7-Arg.) - Goffin (Belg.) 6-4 6-2
Tsitsipas (8-Řec.) - Sinner (It.) 6-3 6-2
Struff (Něm.) - Čilič (9-Chorv.) 6-2 6-3
Fognini (10-It.) - Albot (Mold.) 7-6(6) 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Cecchinato (16-It.) 6-3 6-3
Schwartzman (Arg.) - Ramos (Šp.) 7-6(5) 6-1
Ruud (Nor.) - Kyrgios (Austr.) 6-3 6-7(5) 2-1 / diskvalifikace
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-0
Nadal (2-Šp.) - Basilašvili (14-Gruz.) 6-1 6-0
Federer (3-Švýc.) - Čorič (13-Chorv.) 2-6 6-4 7-6(7)
Nišikori (6-Jap.) - Struff (Něm.) 3-6 7-6(2) 6-3
Del Potro (7-Arg.) - Ruud (Nor.) 6-4 6-4
Tsitsipas (8-Řec.) - Fognini (10-It.) 6-4 6-3
Verdasco (Šp.) - Chačanov (11-Rus.) 7-5 3-6 6-3
Schwartzman (Arg.) - Berrettini (It.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

127
Přidat komentář
Patik
pustil som si prvýkrát Nadalov zápas na tomto turnaji..nieže on stojí 2 3 metre za základnou čiarou..on stojí 7 8 metrov a prehadzuje..na returne ho pomaly ani nevidno..to je úplne hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hrál pěkný tenis, ale už nehraje. Čeká jenom na chyby soupeře. Kdysi i útočil, prohazoval, tedka má winnery max z naliteho míče na síti. Od BL není schopny nic vymyslet.
Reagovat
Patik
to sa nedá ani pozerať musel som to vypnúť..behať 8 metrov za základnou čiarou hékať a prehadzovať lopty taktika jak hovado..a keby to nefungovalo tak odtrhnem súperovi backhand..fakt sa nečudujem že od Big 2 dostáva stále len na frak..ako Djokovič tiež povačšine prehadzuje ale hento je už moc..úplný hnus.
Reagovat
Ondra979
hm ale treba na AO hral az do finale urcite lepe, ale tohle je jeho klasicky antukovy humus, nevidel jsem to, a ani nechci. Jestli mu tam nekdo dokaze sazet kratasy tak uz by to taky nemusel tak snadno dobihat jako driv..uvidime co TsiTsi, ale podruhe ho spis neda.
Reagovat
Marduch
Rafa je v Římě ten, kdo v generálce před RG už konečně "musí". Mlaďas podle mě spíš už bude hlavou v Paříži..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si. Tsitsipas chce vyhrát a půjde ten zapas vyhrát. To není nějaký poutovy tenista, který jde po penězích. On chce být nejlepší a taky nejspíše bude.
Reagovat
Ondra979
tak tak, urcite bude chtit vyhrat a neni bez sance. KDyby ho sundal podruhe bylo by to zajimave :)
Reagovat
Patik
No budem ho síce favorizovať ale predsa len ten druhýkrát po sebe ho asi neporazí..teraz možno ešte prehrá ale ďalšie zápasy môže zase vyhrávať..na jednej strane môže byť grék premotivovaný keď vyhral naposledy bude strašne chcieť aj teraz a sám sa vyoutuje..a Nadal tak isto pridá lebo nebude chcieť prehrať druhýkrát.
Reagovat
Roger_Federer
Koza dostala rozum..:), Nadal to dělá každý 3turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer tři hoďky zpátky sdílel video z MB s Čoričem na FB. Pak šel na rozpink a pustil to. Dle mého mu nic moc není, včera po výhře skákal, chodil normálně a fungoval. U rozpinkávání cítil únavu a nechce riskovat zranění. V jeho věku a před RG by to mohlo mít fatální následky. Řím ho tlačit nemusí a vyhrát ho by bylo unreal, Tsitsipas, Djokovič, Nadal. Rozumný krok.
Reagovat
Patik
Presne podľa mňa stačí u neho malý náznak problému a pustí to..neohrozí a nebude riskovať zvyšok sezóny..byť ním vypustím aj French Open len by si to tam mohol zase obnoviť alebo pohoršiť..snáď sa organizátori vzpamätajú do ďalšieho ročníka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na 99% přesvědčený o tom, že je to preventivní odstoupení. Ta výhra nad Čoričem z dvou MB byla absolutně topová a Roger odjede z Říma spokojený a na RG bude namotivovaný. Antuka byla více, než dobrá. Zápas s Monfilsem otočený z MB, potom prohra po nevyužitých MB se současně nejlepším antukářem, který si Nadala natírá na chleba, dva zápasy v jeden den a neskutečná otočka s Čoričem. Po třech letech v jeho věku - respekt.
Reagovat
Patik
je to tak..ale vypustil by som aj tak to French Open.
Reagovat
turista
No to už ne. Tam je žádaný.
Reagovat
Patik
On je žiadaný všade ale musí myslieť na seba..nie na ľudí..oni mu zranenie nevyliečia.
Reagovat
Denis92
Unfortunately, Roger Federer has withdrawn from the @internazionalibnlditalia with a right leg injury.
Reagovat
smazaný uživatel
Neee.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel potvrzeno.
Reagovat
Pe3k
omfg, včera jsem tu ze srandy napsal at se RF odhlásí ze semifinále k vůli zranění kolene a už je to tady, jen s rozdílem že se odhlásil už ze čtvrtfinále, snad bude brzy OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel to měl být nejzajímavější zápas dne. Verdal a Delportovič jsou jasné záležitosti s minimální šancí na jakékoli překvapení. Z toho pohledu je nejvyšší čas zapnout Keie.
Reagovat
Denis92
Ktore koleno mal operovane? Prave ci lave?
Reagovat
Patik
lavé
Reagovat
Denis92
Dik. Snad je to len preventivne po vcerajsich 2 zapasoch.
Reagovat
Patik
podľa mňa určite len preventívne..keď to zistil pri rozcvičke..keby sa to stalo počas zápasu pri nejakom ťažkom pohybe bolo by to zrejme horšie.
Reagovat
Patik
Odstúpiť aj z French Open..vykašlať sa na antuku..aj tak tieto antukové turnaje a hlavne Rím nestoja za nič.
Reagovat
Mayo
Naštvaný Federer tepe pořadatele: Zdvojnásobit ceny na mé zápasy? Zklamali jste fanoušky i mě

Je to charakter ten Rogi
Reagovat
smazaný uživatel
Je to logické, kedze za den odohra dva zápasy.

Čomu zas nerozumie, hmm
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
PetaM
Ty jsi kus vola že?

Šlo tady o středu, kdy měl hrát jeden zápas. Když se nevědělo, kdo ve středu bude hrát, stál lístek polovinu ceny oproti tomu, kolik stál, když se udělal rozpis s tím, že ve středu má hrát Roger. Nešlo tady o čtvrtek, kde hrál dva zápasy. Truhlíčku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale no tak. Tady zrovna si Forehand tohle označení nezaslouží. To byl evidentně vtip, tentokrát dokonce povedený.
Reagovat
a.magerova
Jedna vlaštovka jaro nedělá... ;-)

Mě by spíš zajímaly ceny na Rafu a Noleho v porovnání s Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo Madrid a Barcelonu musí Nadal platit lidem, aby přišli udělat komparz. Jinak by byl prázdný stadion. V Madridu a Barceloně mají účast na zápasech Nadala v zákoně.
Reagovat
Roger_Federer
:):) tenhle byl dobrej.prej katalanci upaluji kazdeho, kdo odmitne jit a platit za jeho zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, bez toho si mohol byt.

Truhlíčku :)
Reagovat
Mayo
Ako inak El Matador vyfackal dvoch súperov behom pár hodín. Poklonte sa (:
Reagovat
smazaný uživatel
Mayko, ty si velký pánes. Vyhrávaš to tu celé.
Reagovat
Franky
blby a blbsi
Reagovat
Franky
Zaujimavy zapas a prvykrat na antuke, som zvedavy ako to dopadne, Tsitsi ma slusnu porciu zapasov za sebou Rog zas v nohach tazky zapas s (podla FH) buducou hviezdou ATP...uvidime pripadny vitaz sa zrejme stretne s Nadalom co bude trhak SF ...Djoko to ma vyzametane do finale
Reagovat
turista
V Djokolandu bychom byli nadšení kdyby tady Novak vyhrál 34.tisícovku z toho desátou antukovou a celkově 75.titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak si myslim, ze Tsitsipas moze byt dlhodobejsia svetova jednotka a asi aj bude. Je konštantný, kvalitný, má v očiach ten hlad a motiváciu, niekedy az premotivovanost. Ale to je v podstate sportové. Dosial velkeho vysledku na hardovom GS, potom vyhral halu, antuku, ma potenciál všade pravidelne bodovat. Herny prejav vyzerá vyspelo, dokaze pritlacit, dobre bráni..Najblizsie dva roky este zrejme svetovou jednotkou nebude, ale moze sa pridruzit do top 4 a premiesat to tam..V ríme hrá opat dobre a mam pocit, ze zajtra vyhrá..
Reagovat
Davor1
Ono v podstate to isté sa dalo ešte pred pár mesiacmi napísať aj o Zverevovi. Blackout môže prísť aj u Tsitsipasa a bude po jednotke. A aj on má dosť výpadkov, zápasy s Medvedevom či Struffom z antuky si určite za klobúk nedá. Ale súhlas, že z pomedzi súčasných mladých má k tomu teraz jasne najbližšie...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas mi príde vačší športovec ako Zverev. Akoby mu bolo prirodzenejšie zápoliť, bojovať, pretekat sa o fiftíny..To je dolezitá vlastnost..

Ale áno, aj Stefan má výsledkové výpadky. Ale v 20 rokoch ich mal kazdy, mozno okrem Rafy na antuke. Herne je to po vacsinu zápasu na vysokej úrovni, má svoj sled UE v sérii, ale často ich dokáze rýchlo znegovat sledom výborne, aktívne zahraných výmen. Navyše mam pocit, ze oproti minulému roku sa vyrazne zlepšil v pohybe.
Reagovat
Davor1
V tomto súhlas, mentálne je jednoznačne o level inde, ako ostatní next gen...

Na tomto turnaji by sa teoreticky mohol za 3 dni stretnúť s Federerom, Nadalom a Djokovičom. Celkom by som mu prial to zažiť :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stretnut sa moze so vsetkými. Ale obávam sa, ze maximálne v útrobách štadiónu.:)
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas ten Řím muže klidně vyhrát.
Reagovat
turista
Myslím že ne. Djokoviče tady neporazí.
Reagovat
spaniel
Asi bude a asi vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo. Já to tady říkám rok. Jsem rad, ze si na to přišel.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/BBCSport/posts/2447473325339686

Nick tomu rozumí :-)
Reagovat
Patik
Dúfal som že to pôjde do troch dlhších setov..takto mladý grék lepšie zregeneruje..Roger neviem no..ak sa bude hrať ale o desiatej večer..tak ešte môže nabrať nejaké sily..ak by aj postúpil do semifinále Nadal oddýchnutý po Walkoveroch zožaje všetkú slávu..ale tak toho zase zruší Djokovič..škoda no.
Reagovat
Marduch
Neverim, ze Federer by mohl mit jakykoli zajem o duel s Rafou na antuce.
Reagovat
Ondra979
jednou je na turnaji, tak jestli do SF postoupi, tak ho proste odehraje, neni duvod se bat nebo odstupovat jako Nadal, ten bude favorit, ale Rog mu to neda zadarmo, jestli se teda utkaji. Tp prece neni o nejakem "zajmu" hrat nebo nehrat s Rafou na antuce, to je pekna pitomost
Reagovat
dappe
Pochybuji, že by měl Federer z takového zápasu nějaké obavy. Zvlášť, když by v něm neměl vůbec co ztratit.
Reagovat
Patik
Roger neodstupuje jak Nadal pred vzájomným zápasom..ani si neviaže tejpy na koleno aby odlahčil prehru..podľa mňa by rád otestoval svoju hru a neo backhand proti Nadalovi na antuke..ale nie za týchto okolností..2 zápasy denne hneď nato tretí bez volného dňa..a potom semi..a v ich prípadnom stretnutí myslím si že Nadal bude ten kto bude viac nervózny od neho sa bude očakávať..roger môže s kľudom..aj keby prehral zápas vie že Nadala môže uzemniť na tráve a na harde myslím si.
Reagovat
smazaný uživatel
Pato, u vas vo fanatiklande tazko hladat najvacsieho deb1la. Konkurencia je privysoká..No ty by si bol v tejto sútazi minimálne nasadený :)
Reagovat
Davor1
Medzi Federerom a Nadalom mám síce úplne jasno, ale v tomto máš pravdu, chlapec by bol minimálne v prvej štvorke :D
Reagovat
Patik
Hneď za vami čo. :)
Reagovat
Davor1
Ak chceš súťažiť s FH, mal by si najskôr prestúpiť k plešatej :D
Reagovat
spaniel
Tam to bude mit tezke, predkoza, frantz, peggy...samy interleguan.
Reagovat
Davor1
plus kaďák ešte :D
Reagovat
Patik
a keď chcem byť tak múdry ako ty tak kam mám ísť ?
Reagovat
Davor1
Radšej zostaň, kde si :)
Reagovat
Patik
Už som to hovoril tvojích názorov a vedomostí je tu škoda..mal by si sedávať tam niekde vedľa Lavera alebo Santanu a deliť sa o svoje bohaté skúsenosti spoza gauča. :) Ignore ..Nastaviť filter.
Reagovat
Davor1
Pri Laverovi by som určite nezažil toľko srandy, ako pri čítaní tvojich výtvorov, plus ďalších expertov tebe podobných :D Takže ďakujem a budem ťa čítať aj naďalej, snáď mi odpustíš, že ja teba filtrovať nebudem :D
Reagovat
Marduch
Podle me ma co ztratit:) Jednak nebude chtit prijit o psychologickou vyhodu te snury vyher pred RG a pak nema zapotrebi si zhorsit v poslednich letech pracne vylepsovanou vzajemnou bilanci s asi nejvetsim rivalem, se kterym ho bude tenisova verejnost mozna uz navzdy potencialne porovnavat, tim spis, pokud by Rafa jeste nejake GS pridal. A ano, podle me zrovna Federer to v hlave ma. Ale jen muj nazor:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neverim, ze by mohol profesionálny sportovec vobec takto rozmyslat..
Reagovat
Marduch
Uvidime zitra:)
Reagovat
annah
Roger ma hrát zítra v 16.00
Reagovat
ipko
ale ja chcem vidieť zápas Rogera s Rafou na antuke, takže zajtra obidvaja povinne vyhrať
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si jeden z mála..

Vačšina hrdých fanusikov najlepšieho v historii by radšej zutekali.

Goat fans :)..
Reagovat
Kojinho
Máš celkem silné řeči po 5ti porážkách v řadě.
Reagovat
spaniel
On je v depresi, nejdriv 6 let ceka, az odpadne Roger a objevi se Nole. Pak ceka 5 let nez odpadne Nole a plesata prohraje se starym Rogerem. No a letos plesata nic, toz neunasi. Do toho ti jejich smatlaci v hokeji a je vymalovane.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodži sa na kurte tak trápi, ze by ho človek najradšej utratil, ale ja som frustrovaný :)

Spaniel, ze ty citis vo vzduchu zlaty hetrik, ked si taký duchomnepritomny..
Reagovat
spaniel
Zato plesata v nej veku uplne dominuje. Jdu spat, ale klidne mne sem napis, kolik ze to ma titulu...rano se podivam :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ake ze to len tituly moze Federer mat, ked sa s nimi pozerá na Rafov chrbát bez titulu.

Dobré ránko, pozri si Race :)
Reagovat
smazaný uživatel
Race: Federer 2 tituly, Djokovic 2 tituly, Nadal 0 titulu
Reagovat
Kojinho
A to jsem ještě nezmínil, že se Rafa záhadně zranil před utkáním s Rogerem letos v IW, takže nedávno možná zutekal někdo jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak moc záhadne to bolo?..

Rafa nenastúpil ani na zápas s Granollersom v 3.kole RG16..Nenastupil na zápas s Murraym, Fishom, nenastúpil na zápas asi tak 10krat v kariére..

A jeden z tych zápasov bol Federer. To je ale záhadné, ze akurát jeden z desiatich, hmm..Zájadný kolinjo.
Reagovat
Roger_Federer
Tak to ja si myslim, ze mnohem zahadnejsi jsou ty Rafovi roky 09,12..
Kdy ukoncoval sezonu divnym zpusobem a odstupoval pro podivne, neexistujici duvody, zraneni, ktere nebylo, ale nasledne roky 10,13, byly vzdy nejlepsi v kariéře i na hardovych turnajich mimo antuku...
Asi zazrak.
Reagovat
spaniel
Tak to byli roky, kdy sypal...
Reagovat
Roger_Federer
To neni možné, Rafa, ten hodny a skromný chlapec z Malorky??
Reagovat
smazaný uživatel
Fabio Stefan..

Tak karma starému pánovi Hopkinsovi z Bazileja pomohla. Tento zápas bude velmi dlhý a ten kto postúpi bude zajtra vo velkej nevýhode..

Kazdopádne, velmi pekný tenis. Tsi ma úžasné momenty, dnes mozno nevyhrá. Ale v buducnosti by ma vobec neprekvapilo, keby vyhrá RG skor ako Thiem...A to bude len rana pre Rakúšana..
Reagovat
ipko
Roger bol dnes na kurte dokopy okolo 4 hodín, takže aká výhoda?
Reagovat
smazaný uživatel
Fabio a Tsitsipas dnes nehrali, mas pravdu..
Reagovat
ipko
však hrali, ale ich zápasy trvali podobne ako Rogerov so Sousom..
Reagovat
smazaný uživatel
A kedy dnes pojdu spat?..Teda, ehm. Zajtra
Reagovat
ipko
stále to Stefan môže vybaviť v 2 celkom jasných setoch
Reagovat
Roger_Federer
:):))
Borec je o 18let mladsi jako jeho zitrejsi soupeř, na kurtu stravili zhruba stejne casu dneska.
Ty uz jsi vazne nemocny :)
Reagovat
smazaný uživatel
A tych 12 zápasov co odohral za 14 dní..O tych sa proste nezmienime, nech z toho starý pán výjde ako chudáčik.

Pohladkáme?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nezmíňíš těch 1537 zápasů za posledních 21 let?
Reagovat
Davor1
zásah :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pretoze to vychádza na cca jeden zápas za tyzden :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, tak to i ty dokážeš cca jednou za týden napsat něco bez aluze na Rogera.
Těch 12 Stefanových zápasů počítáš odkdy? Přibližně...
Zajímavé srovnání letošní sezony: Stefan 30:12 x Roger 26:3...
Reagovat
ipko
Tsitsipasove dva zápasy dokopy trvali približne ako Rogerov zápas s Bornou :) Roger strávil na kurte dnes o hodinu a pol viac ako Stefanos, ale aj tak bude Stefanos v nevýhode :D
Reagovat
Roger_Federer
Žádná, Forehend blouzni..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak či tak, Roger to asi zítra nedá, ani bych se mu nedivil, protože po případném asi celkem dlouhém zápasy nad Řekem bych nechtěl jít na Rafu, který to tady krosí.
Reagovat
smazaný uživatel
Netáraj, nauč sa rátať.
Reagovat
Patik
Fábio má slušnú podporu z publika,..zajtra s Rogerom neviem komu budú fandiť viac.
Reagovat
Fandina
Myslím, že Italovi.
Reagovat
smazaný uživatel
To by ale Tsitsi nebo Roger (nebo oba) museli stihnout expresně emigrovat.
Reagovat
Patik
Po každej lopte sa ozve masa ludí..je jedno kto uhrá fiftín.
Reagovat
Patik
Fúha..Stefanos bojuje proti dvom súperom...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. A Fab se chytá.
Reagovat
Patik
No uvidíme ako sa s tým popasuje.
Reagovat
annah
Asi prohraje. To má za to, že si na sebe navlékl takový podivný mundúr. Tričko dobrý, ale to široké bílé lemování moc širokých nohavic vypadá zvláštně. Zdálky - jako by měl na sobě sukýnku.
Reagovat
annah
Rogerovi...
Reagovat
Patik
No zatiaľ to vyzzerá že Rogerovi ak tam bude Stefanos..
Reagovat
Fandina
Takže za 8213 dní 18 x a za 7 dní 2 x. Je to nějak nesouměrné, ale zase, byli jseme u toho. Rogiiiiiiii go!!!
Reagovat
Patik
Trošku mi to pripomína Madrid..odvrátené matchbally a ďalšie kolo s podobným hráčom ako je Thiem kde už ďalšie matchbally nepremení.
Reagovat
a.magerova
Jj furt je důvod o NĚM psát... :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
a neviděl jsem ho utíkat z kurtu ani odjinud, připadlo mi, že se k těm mečbolům postavil jako chlap, odvrátil je a zápas vyhrál...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já tím nemyslel, že to máte opravovat na "unikl", akorát abyste trochu slevili z těch otřepaných frází...
Reagovat
FulnekUltras
protřep si radši svůj demoblok
Reagovat
Stan_Borowitz
Střílíš úplně vedle, jako kdysi z Aurory, bolševiku...
Reagovat
FulnekUltras
a vytři do sucha
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty se nějak vyznáš, ušanko, a já myslel, že tebe už do pozoru nepostaví ani Internacionála...
Reagovat
FulnekUltras
neutíkej a postav se jí
Reagovat
smazaný uživatel
Opravili to, takže asi nesleví :)
Reagovat
a.magerova
No jooo... jenže teď je to zas takové nudné... unikl... chybí mi tam to napětí, drama... ne ne ne.... vraťte tam, prosím, tu původní formulaci... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Check this:

Osudové vzepětí! Roger Federer podvacáté v kariéře přestál hrozbu matchbollu a pokračuje v římském tažení
Reagovat
smazaný uživatel
*mečbolu

:)
Reagovat
smazaný uživatel
**mečbolůůů
Reagovat
a.magerova
Roger Federer podvacáté v kariéře přestál hrozbu mečbolůůů a pokračuje v římském tažení.

Jj tato verze dokonale zrcadlí dramatický závěr zápasu... ;-)
Reagovat
annah
Přestál ne!
Radši odvrátil, zlomil, zlikvidoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Zlomil nebo zlikvidoval hrozbu už moc bzzzzzzučí. Takže odvrátil... Anebo odolal hrozbě...

Nejlepší je stejně:

Federer podvacáté v kariéře přežil tenisovou smrt, odvrátil mečboly a vyvzdoroval si římské čtvrtfinále.
Reagovat
annah
Jo. Takový titulek nejvíc odpovídá realitě.
Roger měl v závěru zápasu prostě štěstí, zatímco v Madridu sedlo štěstí na ramena Thiemovi. V obou případech to bylo o fous.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist