Federer zvládl koncovky setů a postupuje

29. 8. 2008, 23:57
Aktuality 11
US OPEN MUŽI - Švýcarský tenista Roger Federer pokračuje na US Open v cestě za pátým titulem v řadě. Dnes si ve druhém kole poradil s Brazilcem Thiagem Alvesem, přestože znovu nepodal ideální výkon. Suverénním způsobem postoupili do třetího kola čtyřhry čeští deblisté Damm s Víznerem, kteří soupeřům nadělili dva kanáry.
Roger Federer

Roger Federer v dnešním zápase pouze jednou prohrál vlastní podání, ovšem sám ke čtyřem brejkům potřeboval 15 příležitostí. 137. hráč světa Thiago Alves z Brazílie tak dokázal se čtyřnásobným vítězem US Open držet krok ve všech sadách, nicméně koncovky setů zvládl lépe Švýcar. Ten po dvouhodinovém duelu vyhrál 6-3 7-5 6-4 a čeká na soupeře, který mu vzejde z utkání Štěpánek - Guccione.

"Nebyl to zápas podle představ, ale jsem spokojen se svým servisem," pochválil se Švýcar, který nasázel 19 es. "Na druhou stranu jsem zbytečně kazil na síti," byl si Federer vědom řady nevynucených chyb, kterých v zápase nastřádal 46, více než Alves. Aktuálně druhý hráč světa však docílil i více vítězných úderů.

"Mužský tenis se neustále vyrovnává," připomněl Federer fakt, že i nejlepší tenisté světa mají někdy problémy se soupeři s druhé světové stovky.

Čeští deblisté postupují. Damm s Víznerem nadělovali kanáry
Stoprocentní úspěšnost dnes měli čeští deblisté. Lukáš Dlouhý společně s Indem Leandrem Paesem porazili ve třech setech argentinsko-italský pár Schwank/Starace a o postup do čtvrtfinále se turnajové sedmičky utkají s dvojicí Fisher/De Voest. Dlouhý v New Yorku obhajuje loňské finále, které si zahrál s krajanem Pavlem Víznerem.

Právě zkušený Vízner dnes společně s Martinem Dammem z kurtu smetli domácí duo McClune/Van`t Hof, kterým nedovolili uhrát ani jeden game. V osmifinále se utkají s Němci Kasem a Petzschnerem, kteří dokázali vyřadit turnajové pětky Björkmana s Ullyettem.

US OPEN - páteční výsledky mužů:

Dvouhra - 2. kolo:
Nieminen (Fin.) - I. Minář (ČR) 6-7(2) 3-6 6-4 6-3 6-2
Davyděnko (5-Rus.) - Calleri (Arg.) 6-4 6-4 7-6(2)
Gonzalez (11-Chile) - Reynolds (USA) 7-6(6) 6-4 6-4
Tursunov (26-Rus.) - Hanescu (Rum.) 6-7(2) 6-3 6-4 6-2
Müller (Luc.) - Haas (Něm.) 2-6 2-6 7-6(5) 6-3 6-3
doplněno:
Federer (2-Švýc.) - Alves (Braz.) 6-3 7-5 6-4
Almagro (18-Šp.) - Warburg (USA) 6-3 6-4 6-4
Andrejev (23-Rus.) - Chardy (Fr.) 7-6 6-4 6-3
Cilič (Chor.) - Ginepri (USA) 6-4 2-6 6-2 7-5

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (7-ČR/Indie) - Schwank/Starace (Arg./It.) 6-4 1-6 6-3 Damm, Vízner (11-ČR) - McClune, Van't Hof (USA) 6-0 6-0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Alves hral velmi antukovym stylem, hrozně běhal. Roger sice chyby dělal,ale nevzpominam si,zda by nějaky hrač hral podobně jako Alves,prostě trochu jinak:) Federer ma na cestu do konce turnaje!
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě má! Sem velmi zvědavá na souboj se Štěpánkem .. Doufám, že Roger vyhraje ... Go ROGER!
Reagovat
smazaný uživatel
Naš posledni čech je sračka,stejně jako ty když pišeš takovou sračku!
Reagovat
smazaný uživatel
:DDno jako prmn ale ja stepankovi prot rogerovi fandit rozhodne nebudu:D:D:D:blááázen!nikdy!roger vyhraje celej turnaj tj jasny:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Anonyme, nevim komu tady nadáváš ty magore!!! Já si budu fandit komu chci to zaprvé, za druhé Štěpánkovi fandit nebudu protože umí prt a ještě by chtěl pomník , za třetí i kdyby náhodou porazil Rogera tak po sléze stejně vypadne a pak se bude jak je známo zase vymlouvat! Jednoznačně fandím Rogerovi!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš ale tupoun. Proč by lidi nemohli fandit svému oblíbenci (navíc Roger je fenomén posledních let), když hraje s někým z toho našeho Cechrepu? To svoje čecháčkovství nějak moc prožíváš. Při hokejovém MS určitě vyřváváš v hospodě. Už jenom z názvu CZECH REP se mi dělá špatně. Hloupější název státu v Evropě neexistuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutně nevěřím tmu,že by Šťepec mohl Federera porazit,úspěchem bude,když mu vezme set.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimtě vato, seš přihlášený, do políčka Titulek se tedy nepíše jméno. Můžeš tam ale napsat jméno toho, na koho reaguješ. Re: se tam doplní samo.
Reagovat
smazaný uživatel
co to tady furt meles.......neznamnea ze proste v tenise nefandime radkovi ze tady budes rikat t\yhle p....čoviny!!!!prmn ja radsi uvidime dal rogera nez radka!!!bllááázen ne bych sledovala radka misto rogera:D:D:D:D:Drogere dej mu tri nula:D:D:D:
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha. Já radši potáhnu do Rakouské republiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se zasmál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist