Federera stále trápí koleno. Jeho start na US Open je nejistý

13. 8. 2021, 09:29
Aktuality 61
Švýcarský tenista Roger Federer dva týdny před startem US Open neví, zda se závěrečného grandslamu sezony zúčastní. Dvacetinásobný grandslamový vítěz, jenž oslavil v neděli 40. narozeniny, má stále potíže s pravým kolenem, s nímž se loni podrobil dvěma operacím.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

"Od Wimbledonu jsem dlouho nic nedělal. Brzy se ale sejdu s lékaři a svým týmem a uvidíme, co bude dál. Momentálně je to všechno poměrně nejisté," řekl Federer švýcarskému deníku Blick.

Bývalý dlouholetý vládce světového tenisu naposledy hrál právě na londýnské trávě, kde vypadl ve čtvrtfinále. Poté kvůli obnoveným problémům s kolenem odřekl start na olympijských hrách v Tokiu a aktuálně nestartuje ani v Torontu na přípravném turnaji před US Open.

Od návratu na ATP Tour po více než roční pauze letos v březnu v Dauhá odehrál Federer jen 13 zápasů a zvyká si na nový přístup, který přirovnal k boxu. "Člověk má mnohem méně soubojů, musí se tedy mnohem více soustředit na jednotlivé duely. To jsem se musel naučit," řekl vítěz 103 turnajů.

Kvůli zdravotním problémům, jež se mu většinu kariéry vyhýbaly, si musí Federer nyní klást úplně jiné otázky. "Dřív to bylo jednoduché: Jak jsem na tom v žebříčku? Na jaký další turnaj jedu? Teď je to komplikovanější: Jak se budu cítit, až začnu s tréninkem? Čeho můžu ještě dosáhnout? Jaké mám cíle? Jak to dám všechno dohromady s rodinou? Co mi na to řekne zbytek týmu?" vyjmenovával otec čtyř dětí. "Je to opravdu úplně jiné než před deseti lety," dodal basilejský rodák.

Čtyřicetiny oslavil Federer s přáteli a rodinou a kromě problémového kolena se cítí fit. "Den po oslavě čtyřicetin to bylo překvapivě dobré. Bylo to trochu jako při nástupu nového milénia, když se říkalo, že přestanou fungovat počítače. Ráno jsem se ale probudil jako čtyřicetiletý a zaznamenal jsem, že je všechno stejné jako den předtím. Ulevilo se mi, že je všechno v pohodě," řekl jeden z nejlepších tenistů historie.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

61
Přidat komentář
Patik
Tie turnaje či Toronto či Cinci..bez big3 mi prídu nejaké fádne..okrem iného aj podľa počtu komentárov tu na portáli ale aj inde..zdá sa že ľudí to až tak nezaujíma..teraz asi dostanem komentár že nie každého zaujíma big3..no áno ale je to naozaj tak tie turnaje podľa všetkého niesú také atraktívne len ticho pred búrkou a všetci čakajú na GS a big3..zaujímavé
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom zaujimave?..

Dobre ráno, ty mimoň.
Reagovat
annah
Roger už trénuje: smile
https://twitter.com/i/status/1426542173391048706
Reagovat
Patik
prosím..už to nerob..nachvílu som veril..a život mal nachvílu zmysel smilesmile

Inak ten nadpis..

playing table tennis with my friends..a pinká si sám so sebou..nemyslel som si že je natom tak zle aby si tvoril imaginárnych priatelov..smile
Reagovat
annah
Nikdo s nim nechce kamarádit, když opustil tour, tak si musí vystačit sám, no... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zivot mal na chvilu zmysel.

Ty si chory clovek.
Reagovat
vojta91
Nikdo na nej už není zvedavej, ať to radši zabali než dostávat kanary od Poláků apod..
Reagovat
smazaný uživatel
vojta91 = nikdosmile
Reagovat
annah
Až Roger skončí, v tenisu už to nebude ono. Smutnit bude opravdu hodně lidí po celém světě, protože je Fedex nejoblíbenější hráč. Svědčí o tom 18 cen ATP Fans Favourite Singles Player Award - nepřetržitě od roku 2003 do roku 2020.
Kromě toho, že hraje (anebo hrál) nejhezčí tenis a má největší charisma, je to taky nejhezčí chlápek na tour.
Všiml si toho i velký John McE., když řekl: "Roger Federer je ten nejkrásnější muž, jakého lze sledovat, jak hraje tenis. Nejkrásnější, co jsem viděl hrát." :-))
No měl pravdu. Tady je důkaz:

https://pbs.twimg.com/media/E6bHkHpX0AIRBAb?format=jpg&name=900x900

https://pbs.twimg.com/media/E6LUvBTXsAAvINC?format=jpg&name=900x900
Reagovat
smazaný uživatel
+ je tretim najuspesnejsim hracom historie,same pozitiva.stat sa to 2000 rokov spat,ma nad hlavou svatoziaru,zeny maju vzdy vacsi sklon k niekoho zboznovaniu,hraniciacu s fanatizmom
Reagovat
annah
Tu svatozář tam Roger má, ale kvůli permanentnímu světelnému smogu není tak moc vidět. Respektive všichni ji nevidí.. :-)
Reagovat
Fandina
:DDD smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
nejako mu to dostatocne nesvieti,ale nemam dôvov ti neverit
Reagovat
spaniel
Pry tretim smile
Vy Nadalovci jste nejsmesnejsi tlupa.
Reagovat
RF46
Tak chapej, je to pto ne tezky. Uz to vypadalo, ze vecne druhy pujde na prvni flek a misto toho spadnul na treti ..
Reagovat
smazaný uživatel
Posunut sa za nečinného Federera..

Pán bude zrejme myslitel :)
Reagovat
RF46
hmmm, jakoze J1rka, jakozto cinny, jde automaticky pred Bogra?
-
pan asi nebude myslitel...
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Federer je rebrickovo za Nadalom. Takze stále nic.

Plati vyssie napisane, myslitel.
Reagovat
RF46
Hodinky jako holinky, ze? Oboji se natahuje.
Tak preji hezky den sousedum.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kondom. Stačilo natiahnuť kondom.

I povedali si Kopýtkovci seniori, ale nebolo už návratu.
Reagovat
RF46
Ted uz ne, ted to max. muzes vycitat rodicum. Nemej jim to za zle. Jsi teda pomerne hloupej ale zase se ti tady lidi aspon zasmejou a tim si prospesny. To je tvuj smysl - byt pro smich a byt za saska. Odvadis velice nadprumernou praci! smilesmile
Reagovat
peRFect
Jooo toho si Rafa určitě cení,že je žebříčkově výše,než tenista co za posledních 20 měsíců odehrál asi 18 zápasů.
Reagovat
Fandina
Když přijel před 14 lety do Prahy na DC, tak jsem si před jeho hrou doslova sedla na zadek. A od té doby se to nemění. Na jeho hru se dívá nádherně. I když mě pochopitelně štve, když prohraje.
Reagovat
brixner
To já jednou dostal vod jedný sousedky lepáka za to, že sem po aktu sněd celej pekáč pečínky, přičemž vona počítala, že jedna půlka, samo, že ta menší, zůstane pro toho jejího bloudka, co fachčil přesčas na noční. No, sem sice hodně empatickej chlápek, ale todle mi vonehdá prostě uniklo a já žvejkal a žvejkal, až sem se prožvejkal k vonomu lepáku. No a co myslíš, bábi, že následovalo? Z tlamy mi vylítlo poslední, ještě ne tak dokonale rozžvejkaný sousto, na který se hned vrh její podvraťák, já ztratil balanc a sed sem si na prdel! A to, prosim pěkně, byl GOAT vode mě cca litr kiláků! Na tydle ezkapády Rogerka fakt nepotřebuju, na to stačí mít hlad jako prase!
smile

smile

smile
Reagovat
Alien
Nééééé, to nééééé! FrdExi?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co to je FrdExi? Něco s fridexem?smile
Reagovat
giovani
Škoda, jeho štýl bude dosť chýbať. Asi nikdo nehral elegantnejšieako on a pritom veľmi agresívne. Myslím že už to bude pre neho ťažké, čoraz častejšie znášať prehry. Na to on nebol zvyknutý a ten záverečný kanár v tohtoročnom Wimbledone bol pre neho zdrvujúci, až nedôstojný.Možno horší ako prehra s Djokerom W19. Už ma v chrobáka (brouka) v hlave že jednoducho na najlepších nebude mať.
Reagovat
Patik
myslím si že keď prehrával s Hurkáčom bolo v hre zranené koleno..hlava bola inde..bolo mu jedno že dostane kanára a bol s tým zmierený a vedel že to nevyhrá..W19 je na inú debatu..tam bol zdravý a bol od titulu jednu loptu vedel že môže vyhrať že hrá dobre a má jedinečnú príležitosť.
Reagovat
Kozoroh
Jednou k Rogerovu odchodu z tenisové scény musí dojít, ale snad až v příštím roce. Letošní sezónu by si měla tenisová historie zapamovat především Djokerovým ziskem kalendářního GS, pokud se mu podaří. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Federerova ucast je v kontexte vitaza USO bezpredmetná, je tam celu dekádu do počtu.

Ale NY by nemal prist o svojho najlepsieho hráca posledneho obdobia.
Reagovat
Patik
keď to nespravili dve operácie a ročná pauza..tak už tomu nepomôže nič..ostáva len pripraviť sa na poslednú rozlúčkovú sezónu..a snáď to bude velkolepé ukončenie kariéry (poprosím si štyri grandslamy..ďakujem).
Reagovat
sojka1
hlavne nenasilne, nema smysl neco lamat pres koleno, zvlaste to bolave....
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
steve79
Ted jsem koukal na zápas mezi Rogerem a Novakem na US Open 2011 a Roger vedl 40:15 v pátem setu a měl dva matchbally. Tohle mi nějak uniklo.
Reagovat
Pe3k
Jejich semifinále na RG a US open 2011 patří k mým nejoblíbenějším zápasům ever.
Reagovat
Lina
Nápodobně
Reagovat
RFanousek
A rok před tím taky smile
Reagovat
Pe3k
Ty zápasy znám dost dobře a beru je oba jako výhru, ale Kozorohovi to neříkej smile
Reagovat
RFanousek
Stejně asi nikdy nepochopím co se ve všech těch zápasech stalo, že jeden z nejlepších hráčů historie nebyl schopen zahrát jeden úder navíc.
Reagovat
Pe3k
Každý to může nějak okomentovat. Federer k tomu řekl svoje (nechápu jak mohl Novak zahrát takový úder v takový okamžik), což pro mě znamená něco jako přiznání toho, že Djokovic dobře balancuje na hraně mezi genialitou a šílenstvím...Feder tím myslel ten return winner na tuším prvním matchbolu na US open 2011.

Můj osobní postoj je takový: muselo se sejít spoustu věcí, aby to takto vyšlo. Federer ani jednou neudělal vyloženě nic špatně. Novak v tu chvíli šel all in (vabank) a prostě mu to vyšlo. Můžeme za to velebit Djokovice (což si on za to rozhodně zaslouží), ale osobně to beru tak, že Novak nebyl lepším hráčem ani v jednom z těch utkání a to je zajímavý poznatek v goat debatě nebo v debatě o krále hardu.
Reagovat
Ereinion
oba zápasy jsem viděl a 2010 byl podle mě lepší Djokovič, 2011 asi Federer...
Reagovat
smazaný uživatel
V oboch bol lepsi Djokovic, len si v roku 2011 nechal utiect zaciatok. Nakoniec ale vyhral cez hlavu, kde Federer standardne zlyhal.
Reagovat
Ereinion
jo 2011 bylo celkem vyrovnaný...co si může Federer jasně vyčítat je kromě W19 ještě taky USO15 a zahazování BB ve finále s Djokovičem
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Teoreticky.

Ale vysledok 1:3 zas nebol uplne vyrovnaný.

W19, SF USO 11, bezpochyby.
Reagovat
RF46
Hmmmm...to sem necekal smilesmilesmile
Reagovat
kubiik
SF UO 10,11 je velká škoda, protože věřím, že v té době mohli s Rafou předvést další 2 epické bitvy, na které by se vzpomínalo.smile
Reagovat
Patik
vidíš aké je to ošemetné celý tenis..napríklad..môžeš hrať desať zápasov a v každom byť lepším hráčom ktorý si zaslúži víťazstvo a keď ich prehráš všetko sa obráti zrazu on je desaťnásobný šampión a ty len samá prehra..lenže ten kto do toho vidí a videl všetky tie zápasy vie o čom to bolo..že nieje víťazstvo ako víťazstvo..a takto sa to môže nabalovať poväčšinu kariéry a z toho slabšieho vznikne legenda a ten čo to len nevie dotiahnuť je úplný lúzer..primitívny neznalý človek sa pozrie na výsledky zhodnotí to je mu to jasné na základe výsledkov a ani nevie o čom hovorí..alebo sa môžme hrať aj so slovíčkami že jeden bol vždy úspešnejší nie však lepším hráčom..tenis je neuveritelne rozsiahly šport ktorý sa podľa mňa nedá v ničom zrovnávať a obzvlášť tie kariéry big3 to sú tri dlhé etapy plné vzostupov a pádov zranení a rôznych foriem..každá štatistika je neuveritelne ohybná a diskutabilná smile
Reagovat
Nola
nepochopila som kontext tvojho prispevku.... 10 zapasov?, W 2019 je prikladom, kedy prehral lepsi hrac, ale to plati na aj W 2009, v oboch pripadoch vyhral hrac, ktory bol lepsi na Big pointoch.... nemam pocit, ze by v 10 pripadoch vyhral horsi hrac, ty ano?
Reagovat
Patik
myslím to všeobecne..ako to častokrát funguje či Roger Rafa alebo Novak veľakrát sa stalo že bol niekto v zápase lepší a prehral ale ľudia to neriešia..história alebo ľudia skratka povedia že si prehral a hotovo viac neriešia..ale ten kto to videl poriadne to vníma inak..a čiste teoreticky keď sa to stane viackrát opakovane že prehráš vyhratý zápas a prehráš trebárs tri velké zápasy takto po sebe..tak ti povedia že nato nemáš pritom ako Roger mal už toľko nevyužitých matchpointov proti Nolemu ale pre ľudí to znamená že nevie poraziť Noleho a bodka a je im jedno že bol lepší..neriešia to..pre každého je len víťaz a porazený nič medzitým.
Reagovat
Nola
zaujimaju ta aj hraci tzv. 2, 3 sledu, ako ich tu radi tituluju niektori uzivatelia, ti ktori prehrali a boli lepsi, ako B3, zlomili ich psychicky, niektori podavali na vitazstvo a nezvladi to v hlave, tych si historia bude ako pamatat? smile
Reagovat
Patik
no myslím že opäť to vnímam rovnako ľudia čo videli a fandili tak vedia a budú vedieť ako to bolo a budú si to pamätať..primitívnejši človek napíše klasicky že nextgen nato nemá a podobné kekse..
Reagovat
Nola
sklamem ta, ak vsetci traja odidu do dochodku, co je prirodzeny sportovy vyvoj, nikto z buducej generacie fanusikov, nebude patrat, ako to mohlo dopadnut.....

verim, ze tenis budem sledovat aj po ich odchode do dochodku, sledovala som par zapasov aj z Kanady, samozrejme tie nocne nie, ale tie som vacsinou nesledovala, ani ked hral Novak, iba na GS, niekedy som vypustila aj tie, kto miluje tenis nemoze napisat, ze tenis viac sledovat nebude, to nie je fanusik tenisu, ale fanatik smile
Reagovat
Patik
nikto po tom pátrať nebude..ale taký čo fandil srdcom si nato bude pamätať..tenis budem sledovať aj naďalej to rozhodne..ale už asi nie s takou vášnou ako teraz alebo kedysi..keď som si dával budíky za skorého rána..teda pokiaľ si nenájdem niekoho výnimočného ostanem len casual..ak sa bude raz vyťahovať história spomeniem si nato aké to bolo..nie na čísla ktoré ma nezaujímajú.
Reagovat
Kozoroh
Roger byl na tiskovce po zápase s No1em hrozně moc hořký, nasraný. Toto byl jeden z momentů, kdy Roger vypadl z role elegána, kterou si jinak pečlivě budoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to labil.
Reagovat
Pe3k
Na seznamu má Roger 25%, že vyhraje další gs, to je slušné smile
Reagovat
RF46
No doufam, ze jeho posledni zapas jeste neprobehl...smile
Reagovat
Denis92
Ocakavam, ze Roger tuto sezonu definitivne odpiska. Mal by sa pokusit dat dokopy na poslednu rozluckovu sezonu 2022.
Reagovat
steve79
Souhlasím. Z jeho vyjádření to vypadá, že příprava byla téměř nulová. Má vůbec smysl kvůli jednomu zápasu jezdit ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli se bude chtít Mirka podívat do NY, tak josmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist