Federera ve finále v Basileji vyzve Del Potro

27. 10. 2012, 19:48
Aktuality 100
ATP BASILEJ - Roger Federer v semifinále domácího turnaje v Basileji nezaváhal. Švýcarský favorit porazil Francouze Paula-Henriho Mathieua a s Juanem Martínem Del Potrem se utká o již šestý titul ze svého rodného města.
Roger Federer

Roger Federer postoupil na domácím turnaji v Basileji do finále již posedmé za sebou. V dnešním semifinále porazil Paula-Henriho Mathieua 7-5 6-4 a jediný úspěch ho dělí od šestého titulu.

První hráč světového žebříčku potvrdil, že se mu v rodném městě daří. Jeho sérii triumfů, kterou započal v roce 2006, přerušil v roce 2009 ve finále jen Srb Novak Djokovič. Mathieu dnes se Švýcarem svedl vyrovnanou bitvu, jedno prohrané podání v každém setu ale rozhodlo o tom, že ani na šestý pokus proti Federerovi neuspěl.

Majitel 17 grandslamových titulů navíc zásluhou dnešního úspěchu postoupil v historických tabulkách v počtu vyhraných zápasů na čtvrté místo, o něž se nyní s bilancí 875 vítězství dělí s Johnem McEnroem. V neděli se na legendárního Američana může dotáhnout i v počtu titulů, zatím jich během kariéry nasbíral 76.

V cestě mu bude v neděli stát druhý nasazený Argentinec Juan Martín del Potro, jenž vyřadil dalšího Francouze Richarda Gasqueta.

S Del Potrem se Federer utkal dosud patnáctkrát, jen dvakrát v roce 2009 odešel poražen. Naposledy na sebe narazili v semifinále olympijského turnaje v Londýně, kde švýcarský favorit vyhrál v rozhodujícím maratonském třetím setu 19-17.

Gasquetovi dnešní porážka komplikuje boj o Turnaj mistrů. Na postupovou příčku, na které se nachází Srb Janko Tipsarevič, ztrácí 260 bodů. Příští týden na posledním turnaji Masters 1000 v Paříži tak potřebuje postoupit minimálně do semifinále, ovšem už ve 3. kole může čelit Berdychovi a ve čtvrtfinále Federerovi.

- ATP 500 BASILEJ -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.934.300 eur)
sobotní výsledky (27. 10. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Mathieu (Fr.) 7-5 6-4
Del Potro (2-Arg.) - Gasquet (3-Fr.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

100
Přidat komentář
Heather_Fedex
ja nevim.....mam takove tuseni, ze uz ho to ani neba....
Reagovat
J.M.
Tak ten pocit u něj mám už několik měsíců, ale u něj, s jeho výrazem tváře, těžko říct. Každopádně už dlouho působí hodně vyšťaveně. Tak loni na konci roku působil Novak, který naopak letos v závěru má sil dost a je prostě momentálně zaslouženě nejlepší. Myslím, že Rogera vyčerpala ta první čtvrtina roku, kdy si toho naložil nezvykle moc (ale pomohlo mu to dosáhnout zase po letech cíle).

Ale Juan Martin hrál výborně, takže žádná tragédie se nestala.
Reagovat
Heather_Fedex
taky to vnimam tak, ze nespravne odhadl sve moznosti. nemusel hrat ani v rotterdamu, ani v rime. a zaroven se da rict, ze letosni olympiada mu priblizila konec kariery tim nejhorsim moznym zpusobem.
jo a turnaj mistru vyhraje nekdo z dvojice andy-novak. roger momentalne nema narok. otazkou je, jestli vubec nastane doba, kdy jeste realni sance na uspech mit bude
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se k příspěvku.Nic než pravda.Svého cíle už dosáhl a zakončit jako světová jednička by už byla jen třešnička na dortu. I tak to byl pěkný zápas.
Reagovat
Heather_Fedex
me nejhorsi obavy se naplnili.....to je jak ze zleho snu
Reagovat
smazaný uživatel
To áno, je to strašné, strašné, zničujúce ... :((( Federer prehral finále v tajbrejku tretieho setu ... Ach :((((

;)
Reagovat
tommr
ted už nejspíš může na post světový jedničky pro letošek zapomenout ...
Je třeba ale taky říct, že Del Potro hrál dneska skoro bezchybně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvý set mi zatiaľ vychádza - 6:4. Uvidíme, čo druhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Přece nemůže Delpo udržet takovou úspěšnost servisu!
Bude to těžký, ale Roger to zvládne
Reagovat
gigin
SRF - Přiletěl Ernie vůbec do Německa a začne dnes tu kvaldu?? :-OO :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct...
Reagovat
gigin
:DDD Necháme se překvapit. Jsem v pnutí!! :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dorazil :)

http://www.protennislive.com/frameset.asp?year=2012&wkno=44C&lang=en&tabno=5&eventid=0083&ref=atp-turnier.de/
Reagovat
gigin
Já tam mám tmu. Vede?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj 4:2
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 6:3,6:2
Reagovat
gigin
Díky moc!! Super!! Vidíš? Jak jsme to vzali do svých rukou, hned to jde!! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jn ale je to fakt magor 9 es a 7 dvojchyb :D v dalším kole hraje s krajanem Juškou.
Reagovat
gigin
To musí být něco na něj, hrát takové špičkové zápasy :((( Proto se ani těm číslům, co uvádíš, nedivím :DD
Reagovat
smazaný uživatel
No tak když je 150. na světě, tak si moc vyskakovat nemůže. Ono je sice hezký že porazil Berdycha a Haase v 1. kolech na GS, ale bodů je z toho minimum.
Reagovat
gigin
Jj, díval jsem se...
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to komplikovanější, ale Roger vyhraje!;-)
Reagovat
tommr
a udrží si tak aspon teoretickou naději na první místo na konci sezony, aby zbývající dva letošní turnaje měly pořádnej náboj i co se týče bitvy o první místo ... :)
Vítězstvím by navíc hodně pomoh i Tomášovi Berdychovi, protože Del Potro už je jedinej hráč, kterej by Tomáše moh ještě letos reálně předstihnout ... :)
Reagovat
SwissMaestro
Mohl by mi někdo prosím objasnit pár možná blbostí, které mi nejsou moc jasné v Agassiho autobiografii? Možná je to nepozornost, ale i když sem se k těmto sekcím vracel abych si je objasnil...na nic sem nemohl přijít .Docela mi to vrtá hlavou.

- Na straně 128 píše, že jede v 18 letech an TM kde se utkávají nejlepší z nejlepších a začíná zápasem s Changem. Přijde mi to divné, to byl v tolika letech tak dobrý, že už se kvalifikoval na TM, nebo byla v té době jiná pravidla?

- Pokud jsem něco nepřehlédl na začátku tak Andreho kamarád Perry bydlel v Cambridgi kde jej Andre navštěvoval a naopak. Proč na str. 104 je uvedeno, že se Perry vrací do Las Vegas, to trošku nechápu.

-Jsem ani ne v polovině, ale zaráží mě fakt, že se vždy zmíní o turnaji v Římě a poté French Open, Wimbledon, US Open, ale Australian Open jakoby zatím vynechával, zmínil se o něm jen když mluvil o Wilanderovi.
Reagovat
spaniel
AO vynechaval.
Reagovat
a.magerova
6.6.1988 - byl 6. v žebříčku
7.11.1988 - už byl 3.
Zbytek si prohlídni zde :-)
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ag/A/Andre-Agassi.aspx?t=rh
Reagovat
SwissMaestro
Děkuju
Reagovat
spaniel
Ja to mam v anglictine a tam je to uz na strane 97, kazdopqdne se nejdena o turnaj mistru v dnesni podobe. http://en.wikipedia.org/wiki/WCT_Tournament_of_Champions
Reagovat
spaniel
AO hral poprve az v roce 1995.
Reagovat
SwissMaestro
Taky dík :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a inak tiež ma trochu rozčuluje ako tam cely týžden hovoria ako je delpo zrazený,ake ma problemy s chrbtom,no hlavne ze je vo finale ze?:
Reagovat
spaniel
Nemyslim si, ze by mel Roger problem na returnu, urcite ne s Del Potrem. Juan ma hodne primocare podani, nijak ho nemeni a proti takovym servisum to Federerovi vzdy slo. Blokovane returny ma mozna nejlepsi z celeho okruhu.
Reagovat
Roger_Federer
Ty si tady nejvetši komediant, přesvetšit tady všecky ve vši važnosti, že miluješ Rogera to chce odvahu a vladnout umenim mistifikace.:)
Reagovat
Sonja
:-D...ty ses zase předvedl, Dominiku. KDE prosímtě píšu, že MILUJU Rogera??? Nedávno si tu psal, že já využiju každé příležitosti, abych si do tebe rejpla, a sám teď předvádíš neskutečnou komedii, když tady do mě rýpeš za něco, co jsem ani nenapsala:-D
Už se prober, chlape.
Reagovat
Roger_Federer
Jo ted jsem se probral, jsem vztaval,Te Palavy 2010 bylo včera moc...:)
Reagovat
Sonja
OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdý normalne uvažujuci človek ma davno spocitane ze federer koncoročná jednotka nebude,tak nechápem načo sa to vôbec rieši.Inak tiež by som bral,aby sa federer odhlasil z pariza a sustresil sa už len na tm.vzhladom k tomu,ze koncoročná jednotka byt nemoze bolo by to celkom rozumné riešenie...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je stále nějaká naděje ,byť mizivá, zakončit sezónu jako světová jednička, Federer bude bojovat až do konce. Buď to vyjde nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď sa dnes nejako podarí Federerovi prelomiť Del Potro aj po siedmykrát v roku 2012. Neviem či sa podarilo niekomu mať bilanciu s jedným hráčom v jednom roku 7-0. Myslím si ale, že dnes to Del Potro urve, a vôbec by mi to nevadilo :)

Takisto dúfam, že Roger sa odhlási s Paríža, je úplne zbytočné aby tam hral tesne pred World Tour Finals. Kašlať na 1.miesto, to patrí Djokovičovi, nech sa už viac sústredí na Londýn a Australian Open.
Reagovat
gigin
On boj o NO.1 na konci roku nevzdá. I když se jedná o boj nerovný :))
Reagovat
smazaný uživatel
dnes tipujem delpa federer v poslednej dobe nic moc nehrá...
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro má s sebou v Basileji přítelkyni. Poprvé ji představil minulý týden ve Vídni. Jmenuje se Stephanie Demner a je to argentinská modelka...
Reagovat
seshitec
Sem se podíval na toho Federera na příjmu a ono to je fakt slabota, až je s podivem kde je. Prostě na servisu šampion

http://www.atpworldtour.com/Rankings/MatchFacts.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
To už vím leta. I přes pěknou hru je hlavně servisman.
Reagovat
Heather_Fedex
co bych ja jen dala zato, kdyby mel return aspon z poloviny dobry, jako ten servis....umis si predstavit, kde by roger byl, kdyby mel return stejne kvalitni jako servis?
Reagovat
seshitec
upřímně by nikoho tenis nebavil
Reagovat
gigin
Dokdy budu ta Královna TP??? Já už to nechcu!!
Reagovat
Heather_Fedex
ticho! zadne takovy! a nebo bys chtel byt radej sasa??
Reagovat
smazaný uživatel
giginku, netrep tu a kraalovnuj! :-)

No a snad mi KRAL promine, ale neni kam napsat gratulaci uz zas rozpletenemu Dredymu za postup do fi ve Valencii a predevsim za Melzera. Ovsem staci, ted uz zas David! :-)
Stejne je to zmatek, s Davidem mel hrat prece John! Nechapu do dnes, proc se s Goffinem tak nepodarene paral a rovnou ho nepriplacl tlapou ke kurtu.. :-) Tssssssss, Goffin, takovy strizlik ;-)
Reagovat
gigin
Heather: Není lepší bejt šáša než Královna?? :((
sojka: Navíc zabírám místo tobě!! ;)))
Kde je ten šáša Oskar hergot!!!
Reagovat
Heather_Fedex
tak muzes byt jeste bohyne, jestli chces....
Reagovat
gigin
No tvl :(( :DDD
Reagovat
Sonja
Tlačíme spolu!!!
Reagovat
Heather_Fedex
:D nic ve zlym, ale neprastila ses do hlavy?
Reagovat
Sonja
:-D...čemu to brání???
Reagovat
Heather_Fedex
tak za prve: vim, ze federera nenavidis
a za druhe: pro novaka by bylo jiste vyhodnejsi, kdyby roger zitra huknul. snad chces, aby predbehnul rogera co nejdriv, ne?
ale pokud ho tlacis jen kvuli mne, jako ze ti zalezi na mem psychickem zdravi, tak je od tebe moc hezke a cenim si to ;)
Reagovat
Sonja
Že ho NENÁVIDÍM??? Heather, takhle silný slova jsou fakt úplně mimo:-) V mym životě se nenajde člověk, kterýho bych nenáviděla...a kdyby se někdy našel, určitě by to nebyl sportovec, kterýho znám jen z TV:-D
Samozřejmě, pro Novaka by bylo super, kdyby Roger zítra huknul...a já jsem pochopitelně na Noleho straně. Nicméně zítřejší finále mě nechává celkem chladnou, ani na to nebudu koukat...spíš mě zajímá finále žen na TM:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič predbehne Federera 5.11.2012 :) Nič na tom zajtrajší zápas nezmení.
Reagovat
seshitec
přesně tak. jediný co může Djokroj zabránit, aby skončil na konci roku jako n.1 je zranění
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem mela ten dojem hlavne proto, ze vetsinou tady v diskusich se obouvas jen do fanousku rogera. nedavno si se tady kvuli necemu pochytila s a.magerovou. ale pokud tomu tak neni, tak je to jen dobre ;) a jinak ja bazilej vubec nesleduju, poze highlights rogerovych zapasu. taky davam prednost istanbulu, i kdyz moc si ho nevychutnavam, mam dost nabity program...
Reagovat
Sonja
To, že mi vadí někteří zdejší fanoušci Rogera, neznamená, že jeho nenávidím:-)...už tu někdo dřív psal (a já s tím souhlasila): "na Rogerovi mi nejvíc vadí jeho fanoušci";-)...Ale tebe do toho samozřejmě nezahrnuju, Heather.
Reagovat
gigin
Nemáš až tak úplně pravdu ;)
Reagovat
Heather_Fedex
pokud to ma roger zatim ve svych rukou, tak by se mel snazit, co nejvic to jde, mel by vyuzit toho, ze novak v bazileji nestartoval, tim padem nema zatim rogera jak dobehnout
Reagovat
Padme
Ono je celkem jedno, co tu kdo píše, hlavní je přece to, co hráči předvádí na kurtu ;)
Reagovat
Heather_Fedex
ze ti nevadim? ufff tak to mi dost odlehlo ;))
Reagovat
Heather_Fedex
no tak to zase neni pravda, ze nezalezi na tom, co tu kdo pise. predce si vsichni SNAD prejeme diskutery, kt. jsou normalni a pisou k veci a ne ubohe provokatery, kt. musi za kazdou cenu trolovat ;)
Reagovat
Sonja
Já se na obojí koukám jinýma očima...to, že tu má Roger několik fakt vadnejch fanoušků, nijak negativně neovlivní můj názor na něj jako na skvělého tenistu.
Reagovat
seshitec
jenže Djoku v tyhle formě může porazit jen Fedex a Murray, a Murrray zas Fedexe už v semi, takže si nemyslím že by v Paříži, či na TM zazáh Féda všechno, což potřebuje, pokud si djoka pohlídá vždy aspon semi
Reagovat
gigin
Ano, tak nějak. Doufejme, že pravdu máš ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Já tu třeba lidi neodlišuju v první řadě podle toho, kdo komu fandí, Rogerovo fans mi nevadí a pokud někdo jo, tak si ho nevšímám a nereaguju na něj.
Přitom jsem Rafovo fanynka a pokud vím, nemám problém s žádným fanouškem Rogera, ani nikoho jinýho, aspoň tedy o ničem nevím.
S tebou se mi dobře povídá, a je mi úplně jedno, komu fandíš, to samé třeba magerova, sojka..a hloupý fanoušci jsou všude :-)
Reagovat
seshitec
Já myslím že si hlavně Djokr pro jeden triumf dojde, vidím to na Paříž ta mu chybí z masters. No a Fedex s Murrym sebudou soustředit hlavně do Londyna, to je pro oba priorita
Reagovat
Heather_Fedex
jakto ze nole pariz nema?? v roce 2009 v nem triumfoval ;)
Reagovat
Sonja
Tak tak;-)...Nole ještě nezískal akorát titul z Monte Carla a ze Cincinnati.
Reagovat
Heather_Fedex
taky se mi s tebou dobre povida, ale to ti tady zrejme napsal uz nejeden diskuter ;)
Reagovat
Heather_Fedex
taky se mi s tebou dobre povida, ale to ti tady zrejme napsal uz nejeden diskuter ;)
Reagovat
Heather_Fedex
a rogerovi chybi 3 ;)) monte carlo, rim a shanghai. k titulu v rime byl vzdalen jediny micek!!
Reagovat
seshitec
dodnes si tu superbitvu pamatuju:))) už tam začínal komplex jménem Rafa
Reagovat
Heather_Fedex
obavam se, ze to roger bude mit dost tezke. predce neni mozne, aby mel 1. hrac sveta takovehle problemy na returnu s hracem mimo 1. 100ky!! kdyz ma problem vzit servis takovymhle hracum, jak si poradi s drtivym servisem juana martina??
Reagovat
smazaný uživatel
každý zápas je jiný, a zítra to bude formalita. Del Potro pude!
Reagovat
smazaný uživatel
Federerov return momentálne zmizol z tenisovej mapy, a Mathieuho len ťažko nazvať hráčom mimo Top 100. Len toľko. Zajtra Del Potro 6:4 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra Federer 6:4 6:7 6:3
Reagovat
Padme
Já věřím, že se doma hecne a zvládne to. Dneska už byl servis mnohem lepší než proti Bellucimu :)
Reagovat
Heather_Fedex
nevim, co znamena tenisove spojeni "zmizol z tenisovej mapy" pokud to znamena, ze jeho return nedosahuje top tenisovych kvalit, tak s tim souhlas. a mathieu skutecne je hrac mimo 1. stovky, je presne o 100 mist, nez roger. ale to na veci nic nemeni. hrace, kt. jsou mimo top 30 ma porazet podstatne suverennejc. jen tolik
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu Mathieuovi, v pondelok si pozri rebricek a uvidis kde ho najdes :) A potom si pozri aj "career high" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on přece neztratil servis ani proti Belluccimu. Takže dost problém je v returnu.
Reagovat
Padme
Vím, že neztratil, ale s tím servisem, co proti němu předváděl, by u Del Potra neměl šanci... return má Roger bohužel slabší, ale zlepšit ho musí.
Reagovat
Heather_Fedex
jak uz jsem napsala- hrace, jako mathieu musi hrac, jako roger porazit hladsim vysledkem. a to, ze byl mathieu pred 4 roky hrac c. 12, na tom taky nic nemeni
Reagovat
Heather_Fedex
jak uz jsem napsala- hrace, jako mathieu musi hrac, jako roger porazit hladsim vysledkem. a to, ze byl mathieu pred 4 roky hrac c. 12, na tom taky nic nemeni
Reagovat
Padme
Souhlasím s tebou, že jednoznačnější průběh by byl lepší. Na druhou stranu je hlavní, že vyhrál a co předvede zítra! On to snad zmákne. Ve Wimbledonu mu nikdo nevěřil a dokázal to. Je to hodně taky o vůli, snad bude zítra plně soustředěn:)
Reagovat
Heather_Fedex
ve wimbledonu z nej rozhodne vyzarovala vetsi jiskra. pamatuju si, jak v 1. kolech smaznul ramose i fogniniho, pak mel problemy s benneteauom, kt. je typove podobni hrac jako delpo. ja budu doufat, ze to dopadne, ale fakt se bojim, bojim, bojim.....
Reagovat
Padme
Jiskra byla větší. Podle mě ho srazila ta prohra s Berdychem... prostě na něj neumí. Returny jsou jeho největší slabina a pokud někdo výborně podává, tak to má doopravdy těžké. Ale Del Potro zase není jenom podavač, i když úspěšnosti jeho prvního podání je teď neuvěřitelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt ti Bennetau připadá typově jako DelPo? Já ho mám zařazeného jako tkového ..., no něco jako Štěpánek. O trochu horší technika, o něco lepší servis a forehand, ale opravdu jenom o něco lepší.
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych rekla, ze ho zrazila take ta olympiada. proste totalne ve finale zlyhal a od te doby se to s nim veze. a ano, bohuzel returny jsou dost slabe, hlavne efektivita vyuzivani breakbalu je u rogera zalostne nizka. v kazdem pripade, pokud na tm bude mit ve skupine tomase, andyho i juana, tak to muze na obhajobu rovnou zapomenout
Reagovat
Heather_Fedex
jde o to, ze hra benneteaua je zalozena na tvrdych uderech vsechno nebo nic. takovy tenis se nejlepe produkuje v halovych podminkach a to je duvod, proc ho dokazal porazit v parizi a letos o poradne potrapit ve wimbledonu pod strechou. a v tom spociva podobnost s argentincem. pravda, narozdil od juana julien vyuziva castejc slice, dropshoty, prechody k siti a tak....a v tom je zase podobnost se stepankem, o kt. pises ty.
v kazdem pripade zitra ocekavam nervydrasejici zapas, delpo je totiz ve forme a celkem urcite bude chtit oplatit rogerovi letosnich 6 porazek
Reagovat
Padme
V Paříži má Berdycha a pak Murrayho... :( Nevím, jaktože to pořád vychází na semi s Murraym. Po tom olympijským finále mi bylo do breku :( Prostě hrůza, sice je na venek bez emocí, ale vevnitř ani omylem. Breakbally proměňuje opravdu málo, ale skoro každý nabídnutý ztratí. Což je hlavní rozdíl mezi ním a těmi třemi. Každopádně zítra budu mlčky sedět a držet palce co to půjde!
Reagovat
Sonja
Co zoufáš, nikde není psáno, že se Berdych a Murray tak daleko dostanou...třeba Andy podle mě padne už na začátku s Čiličem:-P:-D
Navíc nevychází POŘÁD semi s Murraym...třeba v Cincinnati byl v Noleho půlce pavouka.
Ale znám ten pocit "proč furt na semifinále vychází TENHLETEN"- když byl Nole světová jednička, semifinále bylo furt s Rogerem...taky mě to štvalo:-)
Reagovat
Padme
Jasné, že není. Ale moc dobře se mi na to nekouká :) Jak píšu, stejně budu věřit a fandit... :)
Reagovat
J.M.
Myslím, že u Rogera teď problém není konkrétně v returnu, ale defenzivě celkově. Zejména při těch nižších odskocích už delší dobu není schopen nějak účinněji odolávat tlaku a razanci jako kdysi, hlavně bekhend je poměrně nejistý. Možná proto tak zázračně obživl v Cincinnati, kde to skákalo nezvykle vysoko. Ale jinak tu zmiňovanou jiskru ztratil už docela dávno. Podle mě už v zápasu s Roddickem v Miami. Od té doby už se převážně trápí, s občasnými záblesky (pár vydařených zápasů ve Wimledonu). Ale antuková sezóna bylo jedno velké herní trápení (ani nejlepší Madrid nebyl ideální), celá olympiáda trápení zakončené katastrofou, celé US Open od začátku do konce úplně vychýlená muška, Šanghaj nemastná neslaná hra, stejně jako v Basileji. Nedávno jsem si pouštěl kousky jeho zápasů z první části sezóny, a to byl úplně jiný hráč, nejlepší na světě (ne žebříčkově, ale fakticky), suverénní údery i z těžkých pozic, skvělá obrana, pohyb i ty returny. Teď už několik měsíců vyhrává spíš zkušenostmi a celkovou kvalitou, než že by se mu herně dařilo. Ten return je jenom důsledek celkové herní nejistoty a snad nějakého zpomalení reakcí. Připomíná mi Rogera z před pár let, kdy byl taky dlouhodobě trochu v útlumu.

Ale třeba se s Juanem Martinem zase chytne.
Reagovat
Heather_Fedex
je to tak. skutecne, v 1. polovine roku, kdy byl roger v zebricku hrac c. 3 byl paradoxne herne o nekolik trid lepsim hracem, nez ted, kdyz je hrac c. 1. to je jenom dalsi dukaz toho, ze zebricek ma sve mezery, jak u wta, tak i u atp
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist