Federerovi se v Šanghaji povedla odveta proti Ramosovi

8. 10. 2019, 14:06
Aktuality 37
ATP MASTERS ŠANGHAJ - Roger Federer svůj první soutěžní zápas od vyřazení ve čtvrtfinále US Open zvládl. Majitel 20 grandslamových trofejí na Masters v Šanghaji porazil Alberta Ramose, kterému oplatil čtyři roky starou porážku. V osmifinále dvojnásobného šampiona vyzve David Goffin, nebo Michajl Kukuškin.
Roger Federer

Roger Federer v Šanghaji, kde v letech 2014 a 2017 slavil triumf, hraje svůj první turnaj od nepovedeného US Open Series, během něhož vypadl v osmifinále v Cincinnati a na grandslamovém US Open došel jen o kolo dále.

V čínské metropoli začal jeden z největších favoritů vítězstvím 6-2 7-6(5) nad Albertem Ramosem, kterému oplatil porážku z roku 2015, jediného ročníku, kdy nezvládl vstup do turnaje.

Federer dnes exceloval na servisu. Do kurtu trefil 80% prvních podání, pomohl si osmy esy a soupeři nenabídl jediný brejkbol. Zatímco v úvodní sadě dominoval, na servisu ztratil pouhé dva fiftýny a soupeře dvakrát brejknul, ve druhém setu se k žádné brejkbolové příležitosti nedostal a v tie-breaku se pořádně zapotil, když musel otáčet stav 1-4.

Osmifinálovým protivníkem majitele 20 grandslamových trofejí bude nasazený David Goffin, nebo Michajl Kukuškin.

Daniil Medveděv úspěšně navázal na fantastické US Open Series a vyhraný domácí podnik v Petrohradu. Ruský talent v úvodním kole smetl 6-3 6-1 kvalifikanta Camerona Norrieho a poprvé v čínské metropoli postoupil do osmifinále. V něm jeden z největších favoritů narazí na Vaska Pospisila, který letošní sezonu kvůli zranění zahájil až ve Wimbledonu a poprvé v letošním roce vyhrál dva zápasy v hlavní soutěži jednoho turnaje.

Obhájce titulu a čtyřnásobný vítěz Novak Djokovič odehraje úvodní zápas zítra. Světovou jedničku čeká Denis Shapovalov.

Andy Murray se v Šanghaji představil poprvé od roku 2016, kdy získal svůj třetí triumf, ale na skalp Juana Ignacia Lóndera nenavázal. Bývalý první hráč a trojnásobný grandslamový šampion dvakrát nedopodával přes tři hodiny trvající bitvu s Fabiem Fogninim a prohrál 6-7(4) 6-2 6-7(2). Nasazený Ital bude o vylepšení svého šanghajského maxima usilovat proti Taylorovi Fritzovi, nebo Karenovi Chačanovovi.

Nikoloz Basilašvili před týdnem v Pekingu neobhájil loňský triumf, ale cenné body sbírá v Šanghaji, kde si poprvé zahraje osmifinále. Nasazený Gruzínec dnes zdolal 6-4 1-6 6-1 Benoita Paireho, proti němuž uspěl až na čtvrtý pokus. O čtvrtfinále si může zahrát s Dominicem Thiemem, který letos generálku v Pekingu vyhrál.

Hubert Hurkacz si ve druhém kole po setech 6-2 7-6(1) vyšlápl na nasazenou devítku Gaëla Monfilse a oplatil mu dva měsíce starou porážku z Montréalu. O vyrovnání svého maxima na turnajích Masters bude polský talent bojovat s Felixem Augerem-Aliassimem, nebo Stefanosem Tsitsipasem.

Matteo Berrettini po senzačním semifinále US Open na dalších dvou turnajích vyhrál jediný zápas, ovšem svou premiéru v hlavní soutěži šanghajského Masters zahájil suverénně. Nasazený italský mladík totiž v úvodním kole smetl 6-2 6-1 Jana-Lennarda Struffa a o postup do osmifinále se utká s Christianem Garínem.

David Goffin začal hladkým vítězstvím 6-2 6-3 nad Richardem Gasquetem, kterého snadno porazil také nedávno v Cincinnati, kde se poprvé dostal do finále na Masters. Dalším soupeřem nasazeného Belgičana bude Michajl Kukuškin.

Do Masters v Šanghaji úspěšně vstoupil i John Isner. Nasazený Američan v prvním kole zdolal 7-6(1) 6-4 Alexe de Minaura, který od triumfu v Zhuhai podruhé skončil hned na úvodním soupeři. O vyrovnání svého maxima na turnaji se Isner střetne s Lucasem Pouillem.

Borna Čorič si před dvěma týdny zahrál finále v hale v Petrohradu, ale od té doby se mu opět nedaří. Na asijských betonech vyhrál jediný ze čtyř zápasů. Poslední porážku utrpěl dnes. Nasazený Chorvat v prvním kole prohrál 4-6 6-7(4) s Andrejem Rubljovem a neobhájí loňské finále.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 8,322.885 dolarů
úterní výsledky (8. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (2-Švýc.) - Ramos (Šp.) 6-2 7-6(5)
Medveděv (3-Rus.) - Norrie (Brit.) 6-3 6-1
Hurkacz (Pol.) - Monfils (9-Fr.) 6-2 7-6(1)
Fognini (10-It.) - A. Murray (Brit.) 7-6(4) 2-6 7-6(2)
Basilašvili (15-Gruz.) - Paire (Fr.) 6-4 1-6 6-1
Pospisil (Kan.) - J. Sousa (Portug.) 6-3 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
M. Berrettini (11-It.) - Struff (Něm.) 6-2 6-1
Rubljov (Rus.) - Čorič (12-Chorv.) 6-4 7-6(4)
Goffin (13-Belg.) - Gasquet (Fr.) 6-2 6-3
Isner (16-USA) - de Minaur (Austr.) 7-6(1) 6-4
Pouille (Fr.) - Zhe Li (Čína) 6-7(4) 6-4 6-4
Opelka (USA) - Lajovič (Srb.) 6-3 6-4
Millman (Austr.) - Pella (Arg.) 6-3 7-5
Auger-Aliassime (Kan.) - Bublik (Kaz.) 7-6(5) 4-0 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
spaniel
Cirkusova panda ze sidliste ma jako obvykle houno na praci v teto casti sezony, takze ted bude par mesicu jen prudit a hejtovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Utrúsila brutvanova handrička, s trčiacou slamou z topánok.
Reagovat
Pe3k
Jak hned věděl, že je řeč o něm...inu místní šašo.
Reagovat
spaniel
Tak tak. Cirkusacek.
Reagovat
Davor1
Murray to dnes Fogninimu daroval. Dvakrát po sebe nedopodávať zápas na harde, to je pri jeho skúsenostiach len ťažko pochopiteľné. Ale je pravda, že s Fogninim má problémy celú kariéru, aj v časoch, kedy bol na vrchole a Fogna ešte zďaleka nedosahoval ten svoj súčasný level, už vtedy bol pre neho jeden z najhorších súperov.

Každopádne, je tam vidieť značný pokrok v medzihre aj fyzičke, úderovo je na tom dobre, kvôli slabšiemu pohybu je nútený občas aj pritvrdiť, čo mu len prospeje. Ten jeho servis je ale ešte väčšia katastrofa ako v minulosti a to sa už asi nezlepší, väčšinu servis gamov uhráva horko ťažko cez zhodu, príprava na druhý servis je ešte dlhšia ako u Nadala a napriek tomu je ten druhý servis doslova na zaplakanie. Prakticky každý kvalitnejší súper ho po tom druhom serve dostane ľahko pod tlak a to je v koncovkách setov a TB faktor, ktorý mu prehráva zápasy. Ak nezlepší ten servis, tak to už na desiatku určite nevidím, ale ak hrá naozaj bez nejakého väčšieho obmedzenia a bolesti, tak budúcu sezónu ešte môže ísť dosť hore a snáď aj nejaký menší turnaj vyhrať. Ťažko ale povedať, ako zvláda regenerovať po tých dlhých a fyzicky náročných zápasoch a ak ich má odohrať 5 za týždeň, tak to veľmi neverím, že ešte dokáže s tými ťažkými losmi celú sezónu zvládať...
Reagovat
Holahej
Andy, 125/124, opět prohraný těsný zápas, jako nedávno s pozdějšími vítězi turnajů, díky totální absenci prvního servisu, dnes dvakrát za sebou šel podávat na vítězství v zápase, ve třetím měl 5/4 + pak znovu 6/, už v první setu v TB, 4/4 dvojchyba...,dar, set pryč, druhý set pohodová výhra, první servis nedává, nedává, nula v celých gamech a v TB to dokonal, soupeř se tomu směje a má nezasloužené vítězství, chce to trenéra na servis! Podání je v mužském tenise základ,free body střílí hráči i druhé stovky, nesmí být slabina....
Reagovat
Holahej
Andy, 125/124, opět prohraný těsný zápas, jako nedávno s pozdějšími vítězi turnajů, díky totální absenci prvního servisu, dnes dvakrát za sebou šel podávat na vítězství v zápase, ve třetím měl 5/4 + pak znovu 6/5, už v první setu v TB, 4/4 a dvojchyba..., dar, set pryč, druhý set pohodová výhra, třetí set dobrá hra, dvakrát break a možnost ukončení na servisu, ale... první servis nedává, nedává, nula v celých gamech a v TB to dokonal, soupeř se tomu směje a má nezasloužené vítězství, chce to trenéra na servis! Podání je v mužském tenise základ,free body střílí hráči i druhé stovky, nesmí být slabina....
Reagovat
Mayo
Murray je dosť slabý na servise. Vyhraty zápas zahodil ale aj tak má prekvapil. Čakal som 0-2
Reagovat
Pe3k
Pěkný outfit. Finále bude Medveděv Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhral zápas dvoch seberovných.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím.
Reagovat
Kozoroh
Medvěd v roli spasitele FF Fans? :-D
Reagovat
Pe3k
Ne, Federer nepotřebuje žádného spasitele, to On sám je spasitel. Jen jsem psal, že Medvěd zas sejme Djoka.
Reagovat
Patik
trikrát po sebe ? moc tomu neverím..ale možné to je..
Reagovat
turista
Myslím, že Medvěd Djoka tentokrát nesejme. Pokud Djoki udrží výkonnost z Tokia tak už do konce sezóny neprohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
A súperov.
Reagovat
smazaný uživatel
Typickí FFF.

Celú karieru len spoliehat na inych, pri neschopnosti toho svojho.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to chodí když hraješ na turnaji dospělých.

Jsou hrací, kteří se účastní jenom turnajů bez konkurence
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis Grandslamy?..:)

Užívaj Šangaj..Made in China tournament..
Reagovat
smazaný uživatel
V Sanghaji musis něco ukázat, tam nehrají soupeř od TOP20 dozadu viz Montreal.

Je těžké fandit nekomu, kdo je z podzimu posrany celou kariéru
Reagovat
Cico93
Nadal musí preriediť kalendár a sústrediť sa na turnaje, kde sa cíti najlepšie. Však Federer robí to isté už roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Však ano, akorát šášo to nikdy nepřizná. Dle něho je Montreal více, než Wimbledon.

Nadal hraje tam, kde má šanci vyhrát, což není Šanghaj, Paříž ani turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Aký Montreal Kamila, čo si zas hysterická?...

Reč je o Grandslamoch, opakujem Grandslamoch. Rafa vyhral dva, Federer do počtu, otloukánek. Stotožni sa s tým a sústreď sa na Šangaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj kůň sám zmínil, že tenis není jenom o granslamech.

Měl bys nad tím taky pouvažovat.

Jenže to tobě nejde, ty nemáš rád ani tenis, ani Nadala. Ty jsi jenom prostý internetový hejtr. To je pak těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvá lekcia diplomacie Kamila, zas si v škole chýbal, že ano :)

Nadal sa žení, nejaké čínske turnaje má na háku, má nahraté, Šangaj je pre plebs. Uzivaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro tebe je vše diplomacie, si už totálně pomatený.

Dle tvého všichni v médiích lžou a mají diplomatické poznámky.

Musíš mít šílený život, nezávidím ti.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdému pologramotnému šimpanzovi, ktorý videl Nadalove fotky z Bermúd z tohto obdobia musi byt jasné, prečo Nadal absentuje na okruhú..

Dobré ráno opička :)

Nadal vyhral v Ázii, ten najprestížnejší turnaj, aký sa tam kedy hral. Olympiádu :)..Čo moze ponuknut Federer?..

Aha, nič. A sme doma. Zobuď sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem, opička.

Pleteš jablka s hruškama.

Jako vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Píšem ti o hierarchii turnajov a ich význam v historickom kontexte. Šangaj nikoho nezaujíma, olympiáda vždy bude.

Najvacsie legendy vyhrávajú najvacsie turnaje, Federer je rekorder v 250kách.Rozumeno?
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko diskutovat se zaslepeným pomatencem. Naštěstí Vás je na světě pár, takže názor internetového anonyma nikoho nezajímá.

S těmi 250tkami bych moc v tvém případě neoperoval, když zrovna Nadal má 80% titulů ze tří turnajů na antuce.

Mr. komplexnost.

Čus
Reagovat
Kozoroh
Tituly z TM 2006 & 2007, těma se může ohánět Fedex!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se žení celou kariéru? Protože co vím, tak na podzim uhrál jeden haluzácky peking za 15 let.

Ale dobrá teorie.
Reagovat
annah
Tak ten tie-break byl o fous. Připadá mi, že když Roger vyhraje první set hodně lehce, tak ve druhém většinou povolí, jako by bylo samozřejmé, že to nadále půjde samo.
Nejlepší body zápasu:
https://www.youtube.com/watch?v=42HgV10TiXM
Reagovat
annah
Na chlápka v červeném je dost hezký pohled:
https://pbs.twimg.com/media/EGWvIvxWoAQGK0L?format=jpg&name=medium
Reagovat
peRFect
ten první bh ve videu byl hodně štípavej
Reagovat
annah
FFF v akci
https://pbs.twimg.com/media/EGWw9oOWkAA5iz9?format=jpg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/EGGKaUCXYAAJXLo?format=jpg&name=small
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist