Feliciano Lopez slaví po šesti letech druhý titul

7. 2. 2010, 17:10
Aktuality 8
ATP JOHANNESBURG - Vítězem tenisového turnaje v Johannesburgu se stal Španěl Feliciano López. Ve finále zdolal 7-5 6-1 Francouze Stephana Roberta, který své senzační tažení soutěží k celkovému triumfu nedotáhl. Přesto dosáhl 100. hráč světového žebříčku v devětadvaceti letech životního úspěchu, neboť až do letošní sezony vyhrál na okruhu ATP jediný zápas.
Profily hráčů
Feliciano Lopez

Stephane Robert dokázal prorazit až poté, co se vrátil k tenisu po více než ročním boji se žloutenkou. Po dlouhé pauze se rozhodl změnit styl hry a vyplácí se mu to.

"Předtím jsem pořád hrál na úplné riziko, mlátil do toho hlava nehlava se zavřenýma očima," líčil francouzský tenista, jenž před zdravotní pauzou nebyl nikdy výš než na 160. místě světového žebříčku. "Po nemoci jsem měl dlouhý pohovor s trenérem Ronanem Lafaixem, který mě přesvědčil, že je potřeba některé věci změnit. Naučil mě, že se musím soustředit a hrát pečlivě," líčil.

V tenisu má ještě velké plány. "Sice už se blížím ke třicítce, ale to neznamená, že už jsem za zenitem," prohlásil Robert, jenž v semifinále vyřadil nasazenou dvojku Davida Ferrera.

Ale proti o rok mladšímu Felicianu Lópezovi ve finále už příliš šancí neměl. Daviscupový šampion skvěle servíroval a Robert se nepropracoval k jedinému brejkbolu. Naopak Španěl z 12 možností využil tři a radoval se z druhého triumfu v kariéře, na který čekal šest let.

Naposledy triumfoval ve vídeňské hale, ostatní čtyři finálové účasti pro něj skončily prohrou.

"Uplynulo šest let od mého posledního triumfu, který byl navíc i prvním, a tak je dnešní výhra velmi sladká," radoval se Lopez. "Hrát tenis ve vysoké nadmořské výšce jako je zde v Johannesburgu ji vyhovuje. Hra je rychlejší a to sedí mému stylu," vysvětloval povedený týden.

- ATP 250 JOHANNESBURG (JAR, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (07. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
F. López (3-Šp.) - Robert (8-Fr.) 7-5 6-1

Čtyřhra - finále:
Bopanna/Kureši (Indie/Pák.) - Beck/Levy (SR/Izr.) 2-6 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to se teda pleteš!!!! Jsem zpátky v plné síle a jsem připraven terorizovat vás Elegánovce.
Reagovat
carolyn
haha, to mě je ale úplně jedno!
Reagovat
carolyn
jinak, co se ti stalo s nickem?
Reagovat
carolyn
Hm, mě je jenom zvláštní, že s nima odešel i Barney .... jakoby .....
Reagovat
majjkaa
len pockajte hned tu nabehnu akoze novi ludia s akoze nezname nicky a zacne znama show :)) ja tomu dlhy termin nedavam...:)
Reagovat
carolyn
No tak možná si měla pravdu, už to začíná, nové nicky atáák :-D
A že zrovna až dnes, co? Po co jsme to tu napsali... hmm
Reagovat
smazaný uživatel
marika Máš kurwa pravdu banda už tu nechodí jen já tu zůstal , budem kamarádi aspon .
Reagovat
marika
Koukám, že plno lidí sem už nechodí. Je tu aspoň klídek, nikdo se nehádá, tak že by se to tu zas zlepšilo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist