Felix Mantilla ukončil kariéru

8. 4. 2008, 16:37
Aktuality 0
Španělský tenista Felix Mantilla oficiálně ukončil svou profesionální kariéru. Třiatřicetiletý hráč kurty opustil poprvé v roce 2005 poté, co u něj lékaři objevili rakovinu kůže. O dva roky později se na okruh ATP vrátil, nyní ale končí definitivně.
Profily hráčů
Felix Mantilla

Kariéru antukového specialisty Mantilly přerušil v roce 2005 lékařský nález karcinomu kůže na zádech. Tehdy měl štěstí - lékaře totiž navštívil se zraněným zápěstím a kdyby rakovinu neobjevili včas, mohlo mu jít o život.

Lékaři mu zhoubný nádor vyjmuli a Mantilla se uzdravil, přesto vynechal celou sezonu 2006. "Byla to spíš psychologický záležitost. Bál jsem se hrát. Neměl jsem z toho radost. Možná to byla reakce po tom, co se mi stalo, jste v šoku, když vám doktor řekne, že můžete umřít. V ten moment pro vás tenis není největší priorita," řekl Španěl.

Loni v dubnu se přesto rozhodl vrátit a po více než roce se znovu objevil na turnaji ATP v Barceloně. "Nechtěl jsem ukončit kariéru teď," prohlásil tehdy. "Po celá ta léta jsem byl bojovníkem a chtěl jsem se rozhodnout skončit až já budu chtít, ne teď. Proto jsem se vrátil. Je to pro mě důležité, stejně jako hrát na slunci, abych viděl, jak na to budu reagovat," prohlásil Mantilla.

Ukončit kariéru, během níž vyhrál 313 zápasů, 10 titulů na antuce a přes pět milionů dolarů, se bývalý hráč světové desítky rozhodl nyní.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist