Ferrer dohrál v Bastadu ve čtvrtfinále, nestačil na obhájce Berlocqa

11. 7. 2014, 17:57
Aktuality 10
Nečekaným vítězstvím Carlose Berlocqa skončil dnes v Bastadu souboj dvou posledních vítězů tohoto turnaje. Argentinský obhájce titulu si vyšlápl na šampiona z let 2007 a 2012 Davida Ferrera, kterého vyřadil ve dvou setech.
David Ferrer

Carlos Berlocq udělal první krok k překvapivému vítězství nad světovou sedmičkou Davidem Ferrerem za stavu 2-2, kdy Španělovi sebral poprvé servis. Ferrer byl blízko vyrovnání, v osmé hře ale neproměnil tři brejkboly a vzápětí znovu přišel o podání.

I v následující sadě ztratil servis jako první Ferrer, který byl po sérii brejků za stavu 3-5 blízko vyřazení. Z trojice mečbolů argentinského tenisty odvrátil jen ten první a po necelé hodině a půl se dnes s turnajem rozloučil. Jde o nejhorší Ferrerův výsledek na tomto turnaji od roku 2006, přičemž loni a v roce 2009 v Bastadu nestartoval.

O finále si Berlocq zahraje s Portugalcem Joao Sousou, který rovněž ve dvou setech vyřadil Dušana Lajoviče ze Srbska.

Dalšímu nasazenému Španělovi se dnes do semifinále podařilo projít. Turnajová trojka Fernando Verdasco svedl vyrovnaný souboj s nadějným krajanem Pablem Carrenem-Bustou a po vítězství 7-5 6-3 se přiblížil obhajobě loňského finále. Aby do něj postoupil, musí porazit Uruguayce Pabla Cuevase, jenž dnes také bez ztráty setu porazil Renza Olivu a poprvé od roku 2011 prošel do turnajového semifinále.

"Jsem moc šťastný, bude to moje první semifinále po třech letech," radoval se Cuevas, jehož kariéru v posledních letech brzdila zranění. "Dneska jsem hrál výborně. Byl to těžký zápas, Renzo tenhle týden hrál dobře," dodal.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berlocq (7-Arg.) - Ferrer (1-Šp.) 6:3, 6:3
Verdasco (3-Šp.) - Carreno (8-Šp.) 7:5, 6:3
Sousa (5-Port.) - Lajovič (Srb.) 6:4, 6:4
Cuevas (Urug.) - Olivo (Arg.) 6:2, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
fakt mě ale už štveš !! :)
Reagovat
tommr
mě Ferrer naopak velice potěšil. Musíš uznat, že by nebylo úplně fér kdyby na tomhle pidi-turnaji stáhnul ztrátu na Tomáše, kterej ted nehraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
A ty mě taky štveš !! :D
Reagovat
smazaný uživatel
druha trava! ;-)
Reagovat
VlS
No, otavy už nikdy nejsou to uplně ono, spíš bych počkal, jestli se znova nezazelená chlapec.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, jen ho branim, David neni hrac velkych vln a zvratu, tak nejak vzdycky spis rovnomerne smeruje... ale osobne a ciste za sebe, VlSi - kralovstvi za otavu! :-)))
Reagovat
VlS
Tak jo, a koně už máš?
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano. ferrer mi příjde ,že pomalu končí ve vrcholném tenise. Zachvíli to nebude hráč ani TOP10
Reagovat
smazaný uživatel
Připadá mi, bohužel, že David začíná stříhat metr.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist