Ferrer i déšť Nadala jen přibrzdili. Španěl má sedmý titul na dosah

8. 6. 2012, 16:18
Aktuality 29
Rafael Nadal je jediný krok od zisku rekordního sedmého titulu na Roland Garros. Druhý hráč světa v dnešním semifinále deklasoval krajana Davida Ferrera 6-2 6-2 a 6-1. V nedělním finále se Nadal utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, nebo vítězem pařížského turnaje z roku 2009 Rogerem Federerem.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Když dnes David Ferrer nastupoval proti Rafaelu Nadalovi, stál proti němu soupeř, který letos na klasické antuce ještě neztratil set a se kterým měl nelichotivou bilanci 4-15. Bojovně naladěný Ferrer odstartoval svoji 'Mission impossible' dobře - v úvodních gamech kazil překvapivě méně než šestinásobný vítěz Roland Garros a za stavu 2-1 měl dvojnásobnou šanci sebrat největšímu favoritovi letošního French Open servis.

David Ferrer už letos dvakrát dotáhl úvodní set s Nadalem do tie-breaku, a tak se zdálo, že i dnes by ho mohl potrápit - ale nestalo se. Druhý hráč světa oba brejkboly odvrátil, zapnul na vyšší stupeň, dvěma čistými hrami sebral svému krajanovi podání a úvodní sadu vyhrál 6-2.

Téměř bezchybně hrající Nadal nepolevil ani v následujícím setu, kdy se po dalších dvou brejcích dostal do vedení 4-1. Tehdy přerušil jednoznačně se vyvíjející zápas déšť, který oba tenisty vyhnal do šaten téměř na hodinu a dal Ferrerovi čas, aby proti antukovému králi něco vymyslel.

To se však turnajové šestce nepodařilo. I po návratu na kurt Nadal dál předváděl suverénní výkon a bylo zřejmé, že Ferrer ho o případný sedmý titul z Paříže nepřipraví. Ve třetí sadě už Nadalův krajan uhrál jediný game a s turnajem se rozloučil krutou porážkou 2-6 2-6 1-6.

"Hrál líp než já celou dobu," uznal Ferrer, který má po dnešku s Nadalem bilanci na antuce 0-13. "Je těžké k tomu něco říct. Byl lepší a odehrál velmi dobrý zápas."

Nadal prochází letošním ročníkem French Open naprosto suverénně. Během šesti zápasů ztratil pouze 35 her, jedinkrát si prohrál servis a pod drobný tlak se dostal jen v úvodním setu čtvrtfinále s Nicolasem Almagrem, který vyhrál v tie-breaku.

"Dnes to byl můj nejlepší zápas na turnaji. Nemůžete čekat, že proti jednomu z nejlepších tenistů světa vyhrajete semifinále v takovém stylu," řekl po utkání Nadal. Kamaráda Ferrera na antuce porazil potřinácté ze čtrnácti zápasů. "David si taky zasloužil být ve finále. Přeji mu do zbytku sezony všechno nejlepší," řekl na jeho adresu vítěz.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 18,7 milionu eur):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Ferrer (6-Šp.) 6:2, 6:2, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

29
Přidat komentář
Pe3k
Si to šetří na Wimbledon a olympiádu :)
Reagovat
Heather_Fedex
tomu sam neveris....myslim si, ze 3 semifinalove porazky od novaka mu na sebevedomi neprida...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mě celé RG zklamával, ale dneska to je vrchol, vůbec nevím co s ním je, ale jeho výkon je hodně špatný, Novak taky nehraje nijak extra, ale na RF to dneska bohatě stačí.
Ale myslím si že ani Novak nebude mít šanci zastavit Rafu.
Reagovat
anajka
Súhlasím s tebou. Druhý set mu Novak ponúkal ako na tanieri a Roger to odmietol a ide to s ním dolu vodou. Som sklamaná.
Reagovat
Vojtiik
Nadal muze slavit, s tim WTA co tam ti dva predvadeji dnes, to je tutovka:))
Reagovat
Stan_Borowitz
je nějak mimo. Na začátku druhého setu si dokonce vyžádal míček od podavače, i když byl na příjmu. Pak mu to došlo a poslal ten míček do sítě na stranu, kde zrovna nebyl žádný podavač.
Reagovat
Andrew89
Proboha co tam ten Federer předvádí?
Reagovat
spaniel
Nevim, ale Novak neni Del Potro, v navratu mu nepomuze.
Reagovat
spaniel
RF-ND uz ted mnohem hezci zazitek nez 1.semifinale ze cely zapas.
Reagovat
spaniel
No, hodne zvlastni zapas, takove male WTA. Roger bez 1.servisu, coz neni novinka, ale i bet forehandu a to uz j hodne spatne. Novak taky ne 100%, Rafa uz muze pomalu ale jiste slavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak nie 100per?..Pozeras spravny zapas??Nole absolutne s prehladom z oboch stran, aj co sa razancie a uhlov tyka.Navyse opat skvely return..Djokovic si ide pre titul..
Reagovat
Andrew89
:D tak zas uklidni vášně:D prej Nole a titul:DD..asi si dneska neviděl Nadala..a né jen dneska:D
Reagovat
spaniel
Samozrejme ze v tomhle zapase s prehledem, ale urcite nehraje svuj nejlepsi tenis. Na Rafu to stacit nebude. Souhlasis vubec nekdy s nekym?
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som vsetky jeho zapasy..Rovnako ako som videl jeho zápasy s Nolem..To su totiz trochu ine sporty..+ spaniel: Jasne,ze ano..Obcas maju ludia aj ine nazory..
Reagovat
spaniel
Obcas ano, ty vzdycky.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal špičkový tenis, je to antukový král...otázka je koho to pak má bavit Rg když ho nikdo nedokáže tady porazit.. avítěz je předem dán??
Reagovat
smazaný uživatel
Všetky doterašie výsledky, výkony môže zatinieť jedna prehra s Djokovičom. A preto Keep working Rafa, verím že dnešným spôsobom budeš hrať aj vo finále. V tom prípade meno súpera nie je až tak podstatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, absolutní fenomén na antuce všech dob!!!
Reagovat
spaniel
Zapominas na modrou antuku :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano, to je pravda, ale i to se může jednou stát...
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhernej výkon, Rafa je fenomén.
Reagovat
Jiri
neuveritelny. rafa je fakt nezdolny. pokud udrzi svou hru, tak i set bude pro ostatni uspech.
Reagovat
smazaný uživatel
Král Antuky (The King of Clay) !!!!
Reagovat
Andrew89
Show Nadala...přeluxusní tenis od něj..není pochyb kdo je tu králem!:)
Reagovat
smazaný uživatel
...užasna prace !
Reagovat
Labi
je docela paradox že pro něje turnaj začne až ve finále ptž první důstojný soupř byl almagro a David bohužel Nadala porazit neumí
Reagovat
Vojtaakk
Je možný, že pro Rafu začne turnaj až za rok. :-)
Reagovat
Labi
záleží v jaké fázi, pokud chytne opět tak příznivý los tak RG bude pro něj o jendom finálovém zápase
Reagovat
Matti
Příznivý los? A jaký by byl pro Rafu nepříznivý? Není to o losu, ale o Rafovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist