Ferrer je i na čtvrtém grandslamu sezony ve čtvrtfinále

5. 9. 2012, 07:57
Aktuality 23
US OPEN - David Ferrer na US Open po pěti letech postoupil do čtvrtfinále, které si tak zahraje i na čtvrtém grandslamu sezony. Čtvrtý nasazený v utkání, které bylo kvůli dešti rozloženo do osmi hodin, porazil Francouze Richarda Gasqueta 3-0 na sety a čeká na jméno příštího soupeře. Devátý hrací den totiž výrazně zkomplikoval déšť.
Profily hráčů
David Ferrer

Zápas Davida Ferrera s Richardem Gasquetem začal odpoledne amerického času a samotný trval necelé tři hodiny, ale kvůli hurikánu Isaac se natáhl na osm hodin a dohrával se večer. Ferrer zvládl lépe koncovky setů, vyhrál 7-5 7-6 6-4 a bilanci s Francouzem vylepšil už na 8-1.

"Zápas vyžadoval hodně koncentrace, protože jsme prakticky pořád začínali a já měl v rozhodujících míčích více štěstí," řekl třicetiletý Ferrer, který využil pátý mečbol.

Ferrer se stal po Rafaelu Nadalovi druhým Španělem v moderní éře, který postoupil v jedné sezoně do čtvrtfinále všech grandslamů. "Z toho mám radost," řekl.

Zbylé tři zápasy mužské dvouhry úterního program se kvůli počasí nedohrály a semifinalista z roku 2007 Ferrer tak na svého příštího soupeře čeká. O tom, kdo světovou pětku ve čtvrtfinále vyzve, se rozhoduje v souboji Janka Tipsareviče s Philippem Kohlschreiberem. V prvním setu vede srbský tenista 5-2.

Také poslední dva osmifinálové duely byly přerušeny už v první sadě: duel bývalých šampionů Andyho Roddicka s Juanem Martínel Del Potrem bude pokračovat na začátku tie-breaku, obhájce titulu Novak Djokovič stihl nad Stanislasem Wawrinkou vyhrát pouze první dva gamy utkání.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
úterní výsledky mužů (04. 09. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Ferrer (4-Šp.) - Gasquet (13-Fr.) 7-5 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
David je ďalším z radu tenistov, ktorý dokazujú, že 30ka nie je žiadny vek. Extrémne sympatický, skromný tenista, ktorý dosahuje vrchol kariéry v tenisovo pokročilom veku. Vo všeobecnosti veľmi podceňovaný, bohužiaľ.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, mám ho moc ráda, druhý nejoblíbenější Španěl :-) ten věk na něm nejde vůbec znát, moc mu fandím, aby došel co nejdál.
Reagovat
Heather_Fedex
naprosty souhlas!
Reagovat
smazaný uživatel
Pod to se podepisuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Obecně španěly vůbec nemusím, kdysi jsem je "sportovně" nenáviděl. Bral jsem je jako vychcánky největší. Tak jsem přistupoval i k Davidovi. S množstvím jeho zápasů, které jsem viděl, ve mně rostl respekt k němu. Rytíř
Reagovat
smazaný uživatel
a hlavně si dá v klidu po zápase cigárko, aby ta pohoda byla ještě větší ;-)
Reagovat
Pe3k
Čtvrtfinále všech gs v jedné sezoně je jen důkaz toho, proč je Ferrer pátý hráč světa. Sice to pro něj bude konečná, protože Djokovice na US neporazí, ale i tak je to solidní úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer nemá na čtvrtfinále Djokoviče, ale vítěze duelu Tipsarevič-Kohlschreiber, takže klidně může jít do semifinále.
Reagovat
Pe3k
Pravda. Přitom sem se koukal na pavouka a i tak sem to spletl...Tipsarevič Ferrer vydím jako vyrovnaný duel, kde možná rozhodne lepší fyzička Davida.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud na jejich souboj skutečně dojdem "vydím" to tak, že pro Ferrera rozhodne hlava. Tipsarevič je trochu magor
Reagovat
VlS
http://www.tennis.com/news/2012/09/mens-us-open-quarterfinal-previews/39271/
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to vyzerá s počasím o niečo pozitívnejšie, aspoň v neskorých popoludňajších hodinách by sa mohlo hrať dlhšie ako 30 min. bez prerušenia a nočný program by nemal byť ohrozený.
Reagovat
smazaný uživatel
ta jeho defenzivní hra mě leze krkem...doufám že už vypadne :-(
Reagovat
smazaný uživatel
doporucuju ti si pustit třeba zapas Ferer-Potro na letosnim wimbledon.....treba přehodnotis jestli jeho hra je defezivni.

Uz jen statistika s Gasqetem na vitezne miče 35 - 32
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem ten zápas s Gasquetem viděl. Většina těch vítězných míčů byla lucky a nebo z obrany. Prostě jeho tenis nesnáším.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, však Gasquet nehrál o moc útočněji, na to, jak má parádní bekhend, tak má technicky forhend nic moc, taky pinká o sto šest. Navíc Ferrer je frajer, většího bojovníka a sympaťáka bys těžko. Těží hlavně z pohybu a dobré obrany, ale z forhendu umí solidně přitlačit.
Reagovat
smazaný uživatel
jak frajer? myslíš tu jeho hlavu,jak pytel od banánu, nebo jak heká?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, frajer protože působí i přo rozhovorech nanejvýš příjemně, je to ukázkový bojovník, veljký pracant a má to v hlavě srovnané. Má nejkonstantnější výkony mimo první čtyřku, a proto je tam kde je. A extra obranář to fakt teda není, že by spoléhal jen na to. Jak můžeš napsat, že jeho winnery byly luck prosímtě. Však hraje řekl bych i zajímavější tenis než Gasquet.
Reagovat
smazaný uživatel
Frajer je. Protože přiznávat soupeřům míče v QF (nebo tak nějak) RR za stavu 4:5 se moc často nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Ferrer je frajer. I Murray ho po finále v Šanghaji označil nejen jako skvělého hráče, ale použil tuším něco jako one of the most nicest man in bussines.
Reagovat
steve79
Dolní polovina pavouka bude hrát čtyři zápasy v pěti dnech kromě Ferrera. Myslím si, že finále možná přesunou na pondělí.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho, co říkali, tak má pršet i během těchto dní, takže finále tradičně v podnělí je více než možné....
Reagovat
steve79
To je špatný. Stejně letošní sezonu se mi zdá, že počasí trápí pořadatelé o mnoho více než minulé roky. Řím, French Open. Ještě, že má zatahovací střechu Wimbledon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist