Ferrer má letos tituly už ze všech povrchů

23. 6. 2012, 13:34
Aktuality 2
ATP HERTOGENBOSCH - David Ferrer na trávě v nizozemském Hertogenboschi získal už 4. titul letošní sezony. Ve finále španělský tenista porazil Němce Philippa Petzschnera.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer v nizozemském Hertogenboschi potvrdil roli nasazené jedničky a zopakoval svůj triumf z roku 2008. Španělský tenista v pěti zápasech ztratil jediný set ve včerejším deštěm přerušeném semifinále s Francouzem Pairem, v dnešním finále porazil 6-3 6-4 Němce Philippa Petzschnera.

Bývalý wimbledonský vítěz ve čtyřhře Petzschner, kterému patří v aktuálním singlovém žebříčku ATP až 145. místo, podlehl španělskému favoritovi za 69 minut. Ferrer zakončil finále generálky na Wimbledon čistou hrou při svém podání.

Třicetiletý Španěl hrál přípravný turnaj na trávě teprve popáté v kariéře a už podruhé vyhrál. Celkově si připsal 15. titul, letos navázal na triumfy z tvrdého povrchu v Aucklandu, a antuk v Buenos Aires a Acapulku.

Osmadvacetiletý Petzschner letos vyhrál pouze 3 z 15 zápasů a od loňského finále na trávě v Halle nepřekročil na okruhu ATP ani jednou brány 2. kola. V Nizozemsku ale prošel kvalifikací a bez ztráty setu se dostal až do finále, svůj jediný titul z Vídně 2008 však zopakovat nedokázal.

Oba finalisté se nyní přesunou do Londýna, kde je v pondělí čeká zápas 1. kola Wimbledonu. Ferrer se utká s Němcem Dustinem Brownem, Petzschner svede souboj se Slovincem Blažem Kavčičem.

- ATP 250 HERTOGENBOSCH -
(Nizozemsko, tráva, 398.250 eur)
sobotní výsledky (23. 06. 2012)

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Tecau (1-Švéd./Rum.) - Cabal, Tursunov (Kol./Rus.) 6:3, 7:6 (7:1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gralutalace !!
Reagovat
smazaný uživatel
pripojuju se s gratulaci, Hertogenbosch slabe obsazeny, ale jako priprava vyborny, navic se mi libi letosni kompletek ze vsech povrchu.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist