Ferrer zastavil rozjetého Almagra, v Acapulku obhájil titul

27. 2. 2011, 11:04
Aktuality 1
ATP ACAPULCO - Nicolas Almagro třetí titul během tří týdnů z jihoamerických antuk nezískal. Španělský tenista po třinácti vyhraných zápasech nestačil ani v šestém vzájemném souboji na krajana Davida Ferrera, který finále v mexickém Acapulku vyhrál 7-6 6-7 6-2 a obhájil loňský titul.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer obhájil vítězství na turnaji v Acapulku a získal jedenáctý titul v kariéře. V sobotním finále zdolal hlavní favorit soutěže 7-6 6-7 6-2 krajana Nicoláse Almagra, kterého porazil i v šestém vzájemném utkání.

Semifinalista letošního Australian Open a vítěz z Aucklandu Ferrer proměnil ve finále šest ze sedmi brejkbolů a za dvě hodiny a 41 minut mohl slavit druhý letošní titul spojený s prémií 264 tisíc dolarů. 

"Bylo to velmi náročné utkání plné dlouhých výměn. V prvním a druhém setu jsme oba hráli výborně. Ve třetím jsem na tom byl lépe fyzicky, Nicolas začal dělat více chyb," komentoval utkání Ferrer.

"Nevěřil jsem, že bych tu mohl vyhrát dva roky po sobě. Teď si však uvědomuju, že zažívám nejlepší vstup do sezony, doufám, že ve výkonech budu pokračovat. Turnaj v Acapulku je pro mě velmí zvláštní, cítím tu velkou podporu, příští rok se rád vrátím," řekl osmadvacetiletý Ferrer.

Almagro, jenž zvítězil v Acapulku v letech 2008 a 2009, si vypracoval třináct brejkbolů, ale proměnil jen čtyři. Tie-break druhého setu sice ovládl jasně 7-2, závěrečná sada už ale patřila jednoznačně Ferrerovi. Almagro tak prohrál poprvé po třinácti zápasech. V minulých týdnech triumfoval na antukách v Costa do Sauipe a Buenos Aires.

"Chci Davidovi poblahopřát, v posledních týdnech hraje opravdu parádně," vysekl Almagro poklonu svému krajanovi. "Dnes to byl hodně těžký zápas. Jen mě mrzí, že jsem nedokázal vyhrát první set, měl jsem na to. Ale bya to pro mě neuvěřitelná série turnajů, tři týdny jsem hrál nonstop. Jsem na své výkony pyšný. Teď se vrátím na několik dní do Španělska, odpočinu si a odletím do Indian Wells," dodal.

Ferrera nyní čeká 1. kola Davisova poháru proti Belgii, Almagro se do španělské nominace nevešel a před turnaji v Indian Wells a Miami má volno.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.100.000 dolarů) -
sobotní výsledky (26. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (3-Šp.) 7-6(4) 6-7(2) 6-2

Čtyřhra - finále:
Hanescu/Tecau (Rum.) - Melo/Soares (4-Braz.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Som kdesi cital, ze Ferrer fajci. Ak je to tak, tak klobuk dole kolko vydrzi behat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist