Ferrová v Lausanne porazila i krajanku Cornetovou a hned první finále přetavila v triumf

21. 7. 2019, 13:36
Aktuality 2
WTA LAUSANNE - Fiona Ferrová na antuce ve švýcarském Lausanne proměnila své první finále na okruhu WTA v premiérový titul. Vybojovala ho po třísetové výhře nad známější krajankou Alizé Cornetovou, která neobhájila loňský triumf ze Gstaadu.
Profily hráčů
Fiona Ferrová

Před letošní sezonou si Fiona Ferrová zahrála na okruhu WTA jediné čtvrtfinále. Letos však dokázala své maximum postupně překonává. Nejprve v dubnu v Luganu došla do semifinále a tento týden v Lausanne - opět na antuce ve Švýcarsku - to dotáhla dokonce až do finále a to přetavila v titul.

Dvaadvacetiletá Francouzka přitom v žádném ze čtyř zápasů nebyla papírovou favoritkou. Přesto vyřadila Němku Monu Barthelovou, Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou, Australanku Samanthu Stosurovou, Američanku Bernardu Peraovou a v dnešním vyvrcholení turnaje si poradila i s krajankou Alizé Cornetovou

Fiona FerrováFerrová porazila bývalou světovou jedenáctku 6-1 2-6 6-1. Do utkání vstoupila nebojácně a první set získala za necelou půl hodinu hry. Ve druhé sadě sice nepotvrdila brejk na 2-1 a prohrála pět gamů v řadě, ale v rozhodujícím dějství dokázala zmobilizovat své fyzické i psychické síly a dotáhla své snažení až na vrchol.

"Cítím se teď vážně skvěle. Vyhrát turnaj je cíl na začátku každého týdne, ale vítězka může být jen jedna cesta je k tomu dlouhá. Jsem moc šťastná, že tady se štěstí usmálo na mě," radovala se Ferrová.

Největším dosavadním úspěchem Ferrové byl loňský titul z turnaje ITF s dotací 80.000 dolarů v Olomouci, kde se shodou okolností hrálo tento týden. Turnaj na Hané ale letos ztratil na prestiži, neboť jeho dotace je nově jen 25.000 dolarů, a Francouzka tak dala před obhajobou přednost startu na nové akci WTA v Lausanne. A očividně udělala dobře.

Do Lausanne se letos turnaj přesunul ze Gstaadu, kde loni triumfovala Cornetová. Té se tak dnes nepovedlo loňský triumf obhájit a vypadne z Top 50. Devětadvacetiletá Francouzka má nyní finálovou bilanci 6-7.

Obě finalistky se ze Švýcarska přesunou do Palerma. Ferrová, která se v novém vydání pořadí WTA posune na 74. místo a vylepší si osobní maximum, se v prvním kole utká se Španělkou Sarou Sorribesovou, Cornetovou čeká domácí Martina Trevisanová.

• WTA INTERNATIONAL LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Ferrová (Fr.) - Cornetová (3-Fr.) 6-1 2-6 6-1
• Čtyřhra - finále •
Potapovová/Sizikovová (Rus.) - Adamczaková/X. Han (1-Austr./Čína) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Na to, že prohrávala s Buzarnescu 1:6 2:5, se z toho nakonec skvěle vymotala :)

Gratulace :)
Reagovat
tommr
sympatická hráčka - titul jsem jí přál. Pamatuju si jí z lonskýho finále v Olomouci kde nedala žádnou šanci Karolíně Muchový ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist