Finále challengerů v Sao Paulu vyhrál Schwartzman

23. 11. 2014, 21:55
Aktuality 2
Finále challengerů v Sao Paulu vyhrál Argentinec Diego Sebastian Schwartzman. 77. hráč světa a vítěz čtyř letošních challengerů ve finále hladce porazil domácího Guilherma Clezara 6-3 6-2.
Diego Schwartzman

Diego Schwartzman si na sklonku tenisové sezony připsal patrně nejcennější titul roku. Ve Finále challengerů si dnes po 73 minutách hry poradil po setech 6-2 6-3 se sedmým nasazeným Guilhermem Clezarem, který na turnaji startoval díky divoké kartě.

Dvaadvacetiletý tenista z Argentiny vyhrál na challengerech za celou sezonu celkem 48 zápasů a získal hned pět titulů. Jen třem hráčům se povedlo na této úrovni v jedné sezóně vyhrát více zápasů. Mezi nimi byl například Carlos Berlocq, který si v roce 2010 připsal na své konto 57 výher.

Schwartzman, rodák z Buenos Aires, se v Sao Paulu s Clezarem setkal již v úvodním kole turnaje. Tehdy ho porazil 6-3 6-2 a podobný výsledek si přál zopakovat i ve finále. Svého brazilského soupeře připravil o podání hned v prvním gemu finálového utkání a od té chvíle v zápase dominoval. Sám v průběhu odvrátil tři brejkboly a bez problémů si tak došel pro titul.

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

2
Přidat komentář
hatatytla
Diego hraje hodně líbiví tenis, stylem hry i výškou připomíná Berankise.
Má skvělý forhend a i servis na jeho výšku nevypadá špatně. Na backhandu by bylo ještě potřeba zapracovat, je takový nestabilní. Praktický nehraje na hardech, což se od přístí sezony asi změní, tedy doufám, že nechce zůstat jenom na chellengerech, alespon ranking na Atp bude mít. Pro úspěch na hardu bude muset zvýšit razanci na forhandu, kde má velký potenciál. Mohla by to být taková malá náplast za Nalbu, ikdyž jeho talentu asi nedosahuje.
Reagovat
Davor1
Mne sa Diego herne veľmi páči, na svoju výšku je fakt výborný...
Na tomto turnaji som mu fandil a zvládol to s prehľadom, aj keď ten posledný zápas v skupine otáčal len tak tak...

podľa mňa má BH výborný, celkovo základné údery veľmi dobré. Tento rok urobil veľký pokrok a budúcu sezónu od neho čakám, že na antuke sa už udomácni na ATP úrovni a pri troche šťastia by sa mohol dostať aj do finále nejakého menšieho turnaja (Casablanca, Bukurešť s podobne...)
Na hardoch určite niečo uhrať môže, tento rok s Djokom v prvom kole USO si vôbec neurobil hanbu, uhral oveľa viac gamov, ako sa čakalo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist