Finále jako loni. O titul z Atlanty si zahrají Harrison a už poosmé Isner

29. 7. 2018, 09:41
Aktuality 2
ATP ATLANTA - V Atlantě se do finále dostali stejně jako loni dva domácí tenisté - obhájce titulu John Isner a šestadvacetiletý Ryan Harrison. Čtyřnásobný šampion Isner v semifinále porazil Australana Ebdena a finále v Atlantě si zahraje už poosmé v kariéře. Harrison se do boje o svůj druhý titul dostal po čtvrtém obratu v řadě, když zdolal Brita Norrieho.
Ryan Harrison

Ryan Harrison si hned na začátku sezony zahrál finále v Brisbane, došel do třetího kola Australian Open a čtvrtfinále v Acapulku, ale od začátku března si připsal jen pět výher. Za poslední dva měsíce vyhrál dokonce jen jeden z osmi zápasů, minulý týden vzdal kvůli bolestem zad. 

Důvod ke spokojenosti má až nyní v Atlantě, kde vyřadil už čtyři soupeře. Navzdory tomu, že proti Jamesi Duckworthovi, Lukáši Lackovi, Hyeon Chungovi i v semifinále Britu Cameronu Norriemu prohrál první set.

Šestadvacetiletý Harrison proti dvaadvacetiletému Norriemu, který usiloval o své první finále na okruhu ATP, čelil za stavu 0-1 na sety a 2-2 na gamey dvěma brejkbolům. Dokázal je však odvrátit, vzápětí zaznamenal svůj první brejk a nakonec zvítězil 2-6 6-3 6-2.

"Vyhrát zápas ve dvou setech je určitě komfortnější, ale tyhle vybojované výhry mi dodávají sebevědomí, které mi v poslední době chybělo. Jsem rád, že se mi konečně začíná dařit,  snad to během turnajů v Americe vydrží," řekl Harrison.

Ve svém celkově čtvrtém finále na okruhu ATP bude Harrison bojovat o druhý titul. Ten první získal loni v hale v Memphisu. Stejně jako loni v Atlantě vyzve Johna Isnera, s nímž sice ve vzájemné bilanci prohrává 3-7, ale na outdoorových hardech vede 3-1.

"Na těžšího soupeře jsem tady narazit nemohl. Ale je to finále a v něm snadného soupeře čekat nemůžete. Už jsme s Johnem odehráli spoustu zápasů a věřím, že se diváci mohou těšit na zajímavé finále," řekl Harrison, který v neděli společně s krajanem Rajeevem Ramem zaútočí i na 5. titul ze čtyřhry.

Třiatřicetiletý Isner hraje v Atlantě devátý rok po sobě a i letos si zahrál v semifinále. Australana Matthewa Ebdena v něm zdolal 6-4 6-7 6-1 a poosmé v Atlantě postoupil do finále. Turnaj může vyhrát popáté v kariéře.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 748.450 dolarů
sobotní výsledky (28. 07. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Isner (1-USA) - Ebden (4-Austr.) 6-4 6-7(8) 6-1
Harrison (8-USA) - Norrie (Brit.) 2-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulujem Izzy, dalsich 250b je blizko..A ak by vyhral to prekliate SF vo W, tak by sa dostal do osmicky na TM...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nekdo z Vas hraje FTL, a chtelibyste si zahrat v nasi lize, American Series a Sears Cup, dejte vedet do vzkazu:)
Pokud nekdo nehraje, tez muze zkusit, ale bude to uz s handicapem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist