Finále v Charlestonu si zahrají tři Češky. Hradecká se Siniakovou vyzvou Šafářovou s Mattekovou

9. 4. 2017, 08:57
Aktuality 7
WTA CHARLESTON - Čtyřhra v Charlestonu bude mít minimálně jednu českou vítězku. Do finále totiž postoupila nejvýše nasazená dvojice Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a čistě český pár Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková, které usilují o první společný titul.
Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou v sobotním semifinále vyřadily Němku Annu-Lenu Grönefeldovou s jednačtyřicetiletou Češkou Květou Peschkeovou po setech 6-3 6-0 a do finále postoupily se ztrátou pouhých třinácti gamů.

Třicetiletá Šafářová s o dva roky starší Mattekovou začaly spolupracovat na začátku sezony 2015. Od té doby hrají na 22. společném turnaji a podvanácté postoupily do finále. V nich mají čtyřnásobné grandslamové šampionky bilanci 9-2, když jednu ze dvou porážek utrpěly loni právě v Charlestonu.

Bez prohraného setu pokračují i Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, které v semifinále zdolaly 6-1 7-6 Američanku Raquel Atawovou a finalistkou dvouhry Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Jednatřicetiletá Hradecká s dvacetiletou Siniakovou začaly spolupracovat na začátku letošní sezony. Odehrály šest turnajů, když třikrát vypadly v prvním kole a nyní jsou potřetí ve finále. V Taipei ani v Indian Wells titul nezískaly, další možnost mají dnes v Charlestonu.

Nejvíc deblových titulů má z trojice českých finalistek Hradecká, která na okruhu WTA triumfovala už jednadvacetkrát. Šafářová zvítězila třináctkrát, Siniaková dvakrát.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 776.000 dolarů
sobotní výsledky (08. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kasatkinová (Rus.) - Siegemundová (Něm.) 3-6 6-2 6-1
Ostapenková (Lot.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6-3 5-7 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Šafářová/Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) 6-3 6-0
Hradecká/Siniaková (4-ČR) - Atawová/Ostapenková (USA/Lot.) 6-1 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
přímým přenosem ho bude vysílat O2TV Tenis! :)
Reagovat
Frick
Poletí Katka pak do Bogoty nebo to nechá plavat?
Reagovat
Fandina
Proč by neletěla do Bogoty? Pokud to stihne, tak bude normálně hrát.
Reagovat
tommr
složení deblovýho finále už lepší bejt nemohlo. Přát budu sice Bucii, ale pokud vyhrajou Lucka Hradecká s Katkou Siniakovou tak se zlobit určitě nebudu ... :)
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=yTxLrTw2ar8

taky finále dvou náctek :)
Reagovat
Frick
Jak z minulýho století ta kvalita. :-D
Reagovat
Astarin
Přeju to hlavně Hrádě s Katkou, jednak proto, že je to full Czech team a druhak taky proto, že se nebojím, že by Bucie pak už nic nevyhrály. Ale kdyby přece jenom vyhrály Bucie, zlobit se nebudu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist