Finále v Nanchangu obstarají domácí hráčky. Qiang Wang i Saisai Zheng jsou v něm poprvé

28. 7. 2018, 13:52
Aktuality 2
WTA NANCHANG - Finále turnaje WTA International v čínském Nanchangu obstarají poprvé v historii dvě domácí hráčky a také 3. ročník tak vyhraje tenistka z Číny. Qiang Wang i Saisai Zheng se do finále dostaly poprvé v kariéře.
Qiang Wang

Největším dosavadním úspěchem Qiang Wang je triumf na turnaji WTA 125k, který slavila loni na domácí půdě v Zhengzhou. Na oficiálním okruhu WTA byla jen jednou v semifinále.

Své maximum vyrovnala tento týden na domácím podniku WTA International v Nanchangu, kde dnes porazila 7-5 6-2 třetí nasazenou Polku Magdu Linetteovou a postoupila tak do svého největšího finále.

O titul si šestadvacetiletá Číňanka Qiang Wang zahraje proti krajance Saisai Zheng, která zdolala 6-3 1-6 6-2 další tenistku z Číny Lin Zhu.

Čtyřiadvacetiletá Saisai Zheng je ve finále rovněž poprvé. Nejcennější tituly získala na podnicích WTA 125k v Dalianu 2015 a Zhengzhou 2018.

Podnik s dotací 250.000 dolarů se v Nanchangu koná potřetí a opět ho ovládne tenistka z nejlidnatější země světa. V roce 2016 triumfovala Ying-Ying Duan, loni kralovala Shuai Peng.

• WTA INTERNATIONAL NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 07. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Qiang Wang (2-Čína) - Linetteová (3-Pol.) 7-5 6-2
Saisai Zheng (6-Čína) - Lin Zhu (Čína) 6-3 1-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Škoda, že to Magdě nevyšlo a nepřekazila domácí finále, myslím že v Nanchangu chytla dobrou formu. Možná tomu nahrává svižný povrch, který tam je. Většina zápasů, které jsem viděl, byli hodně atraktivní. Líbil se mi obzvlášť Magdy čtvrtfinálový duel s mladičkou Shuo Liang.
Finálové zápasy čínskách hráček začínají být čím dál častější. Pokud počítám i WTA 125K je to již pošesté na okruhu...
WTA
Nanchang 2018 (Qiang Wang - Saisai Zheng), Shenzhen 2014 (Li Na - Shuai Peng), Oeiras 2006 (Jie Zheng - Li na)
WTA 125k
Zhengzhou 2018 (Saisai Zheng - Yafan Wang), Zhengzhou 2017 (Qiang Wang - Shuai Peng), Nanchang 2014 (Shuai Peng - Liu Fangzhou)
Reagovat
dadaft
zítra sázím na Qiang Wang --- dneska hrála fakt dobře, je v poho, zatímco Zheng má nějaké zdravotní trable.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist