Finále ve Stuttgartu obstarají mladíci Berrettini a Auger-Aliassime

15. 6. 2019, 15:12
Aktuality 30
ATP STUTTGART - Matteo Berrettini na trávě ve Stuttgartu ani ve čtvrtém zápase neztratil set a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP mimo antukové dvorce. Třiadvacetiletý Ital v semifinále porazil domácího Jana-Lennarda Struffa. O svůj třetí titul si zahraje s teprve 18letým Felixem Augerem-Aliassimem, který hraje svůj první turnaj na trávě mezi profesionály a do finále se dostal bez boje.
Matteo Berrettini (© AFP)

Matteo Berrettini si na trávě odbyl svůj debut loni a pouze ve Wimbledonu si připsal jediné vítězství v hlavní soutěži. Letos však potvrzuje, že má životní formu a na stuttgartském pažitu dokazuje, že i na trávě bude nebezpečným hráčem.

Vítěz letošního ročníku antukového turnaje v Budapešti bez ztráty setu vyřadil Nicka Kyrgiose, Karena Chačanova i Denise Kudlu a dnes přehrál 6-4 7-5 domácího Jana-Lennarda Struffa, jenž prohrál i své sedmé semifinále na okruhu ATP.

Berrettini musel řešit potíže na servisu pouze ve čtvrté hře, v níž čelil dvěma brejkbolům. S hrozbami si však 23letý Ital poradil, ve zbytku zápasu měl mírně navrch a po hodině a čtvrt slavil postup do svého čtvrtého kariérního finále na ATP, prvního mimo antukové dvorce.

Rodák z italského Říma má na kontě dva triumfy (Gstaad 2018 a Budapešť 2019), ve finále neuspěl pouze letos v Mnichově.

Jeho zítřejším soupeřem bude Felix Auger-Aliassime. Teprve 18letý kanadský mladík, jenž hraje svůj první profesionální turnaj na trávě a včera musel likvidovat mečbol domácího Dustina Browna, měl dnes volno, jelikož jeho krajan a loňský finalista Milos Raonic před semifinále kvůli zranění zad z turnaje odstoupil.

Zítra čeká Augera-Aliassimeho třetí letošní i kariérní finále, rovněž první mimo antuku, v předchozích dvou neuspěl (Rio de Janeiro a Lyon). Bude se jednat o premiérový souboj letošních finalistů.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 679.015 eur
sobotní výsledky (15. 6. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
M. Berrettini (It.) - Struff (Něm.) 6-4 7-5
Auger-Aliassime (Kan.) - Raonic (6-Kan.) / bez boje
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
EllNino
Mladý Tommy Haas nezklamal :) FAA má letos super výsledky, ale podobně jako Markétě Vondroušové se mu nedaří finále :) .... tak snad se to zlomí :)
Reagovat
Vlk-v-trave
A stejně nejpěknější věc na tom turnaji byla ta krásně vyšlapaná tráva až po sako :)
Velká Gratulace a klobouk dolů ke všem účastníkům. Matteo s Brownem by to sami neprošlápli. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
smazaný uživatel
Lajnovy vyborna praca. Padaka na supu by som mu dala.
Reagovat
Vlk-v-trave
ten aut...jj, to dost pokazil, mohly být 3 sety. Ale myslím si, že dnes Matteo byl pro Felixe asi už moc. pochopitelně Zatím.:)
Aspoň Felix neusne na vavřínech, bude na sobě dále pracovat. jak říká staré přísloví...Čím víc tětivu napneš, šíp dále doletí...
Reagovat
Nola
ano, set mal ist do 3.setu, rada by som si ho pozrela, Felix v 2.sete odvracal BB ako na beziacom pase,vdaka skvelemu servisu, nebal sa zariskovat aj po tom druhom, vo vymenach bol lepsi Talian, Felix ma buducnost pred sebou, este toho povyhrava
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Berrettini zasluzene. Sranda, ja som ho povazovala za challengeroveho hraca, ale ked som pozrela jeho vysledku, tak zaziva super sezonu na okruhu. Co sa tyka FAA tak som spokojna, aj nespokojna. Stve ma, ze uz tretie finale po sebe prehral, aby sa nerodil nahodou baby Nishikori, to by ma mrzelo. :D Inak sa mi pacilo sa mi, ze sa nebal ist na siet, ze nestal na tej bejslajne jak prikovany :D
Reagovat
turista
Berettini holt jede jako pila letos.
Reagovat
Kozoroh
A Felix prohrál další finále, lol.
Reagovat
Vlk-v-trave
proč lol???
je mu 18 let...vyndal z pavouka Browna, kterého nebyl schopný porazit hráč top5, Matteo tady rozebíral jednoho soupeře za druhým...včetně Gyrose, Karena...hrál parádně.
Felix to má hodně před sebou. Je vidět, že chtěl. A bude se jen zlepšovat. Spíš čeho se obávám u Felixe je jeho brutální FH, Serv...aby tohle vydržel, a nebyl dalším hráčem, kterého provázejí zranění...
Reagovat
turista
Je mladý a talentovaný, takže se titulu určitě brzo dočká.
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh, az ti vynda Djokovica z pavuka na GS, tak sa dosmejes. :D
Reagovat
Nola
len aby ti nevyndal Rafu....
Reagovat
Nola
zabudla som tam hodit smajla
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyndá ani djokovica ani Rafu, na to nemá hru..

Aj toto finále, trochu zasluha stastia, nemyslim, ze vykonnostne je uz na tomto leveli.
Reagovat
smazaný uživatel
Klud, to bola nadsazka
Reagovat
smazaný uživatel
250tky jsou pro decka ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Porazil dvoch slabych hracov, s Brownom odvracal MB..Raonic odstúpil..

Jeden z tych turnajov, kde je vysledok trochu zavádzajúci.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda.
Reagovat
Ereinion
Ten Felixův servis je fakt hodně dobrej...Berrettini ale ve výměnách lepší
Reagovat
Vlk-v-trave
Matteo rozhodně nezklamal. Hraje parádně. Felix potvrzuje svůj talent. Dost pěkně vypjatý a vyrovnaný TB, ve druhém. Tohle finále si zaslouží třetí set.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, 3. set by tomu zápasu slušel.
Reagovat
Vlk-v-trave
jj, ale Matteo zaslouženě. Hrál tady opravdu neskutčný tenis, se skvělým citem pro míč na saku...jeho zápasy se opravdu sledovaly radostně.
Říkali, že to je snad teprve druhý Ital v historii, který získal titul na turnaji ATP na trávě, po Seppim...:-O
Reagovat
SwissMaestro
Jinak koukám, že Kyrgios nedostal žádný trest za své vystoupení v Římě. Fogniniho tenkrát ze menší řádění chtěli vyřadit z GS .....opět, dvojí metr...
Reagovat
smazaný uživatel
ale dostal.. cca 35k
Reagovat
smazaný uživatel
FAA snad uz na milionty pokus ten titul da.
Reagovat
EllNino
No zatim třetí, nic hrozneho
Reagovat
Fransoas
Nic nenasvědčovalo tomu,že Raonic by měl nějaký zdravotní problém.Je to nečekané překvapení.Finále bude hodně zajímavé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist