Finalistka French Open Pavljučenkovová bude místo tenisu deset týdnů léčit koleno

22. 2. 2022, 12:35
Aktuality 0
Finalistka loňského Roland Garros Anastasia Pavljučenkovová bude minimálně deset týdnů chybět na tenisových turnajích kvůli problému s kolenem. Třicetiletá Ruska, jež v červnu ve finále antukového grandslamu v Paříži prohrála s Barborou Krejčíkovou, se vrátí na kurty nejdříve na konci dubna.
Profily hráčů
Anastasia Pavljučenkovová (© AFP)

Pavljučenkovová má za sebou životní sezonu. Vedle grandslamového finále získala olympijské zlato v mixu s Andrejem Rubljovem a v listopadu v Praze slavila zisk Poháru Billie Jean Kingové, i když právě kvůli zranění nemohla do finále nastoupit. Pro deník Sport-express uvedla, že ji koleno zlobí už delší dobu.

"Naháníme body do žebříčku a všechny turnaje se nám zdají důležité, takže je těžké se zastavit a dát si pauzu. Koleno mě trápí už rok a půl, hrála jsem přes bolest pod práškama," uvedla ruská tenisová jednička žijící v Dubaji. Právě tam nyní bude čtrnáctá hráčka světa hlavně rehabilitovat.

Už sezona nezačala pro Pavljučenkovovou dobře. Kvůli pozitivnímu testu na covid-19 po příletu do Austrálie musela do izolace, přišla o přípravné turnaje a během Australian Open se jí bolesti kolena vrátily. Přišla už o akce v Petrohradu, Dauhá a Dubaji. "V nejlepším případě se vrátím na konci dubna nebo začátkem května," dodala. French Open začne 22. května.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist