Finálový turnaj Davisova poháru byl rozlosován

14. 2. 2019, 20:02
Aktuality 17
Chorvatští obhájci Davisova poháru si na listopadovém finálovém turnaji v Madridu zahrají ve skupině s domácími Španěly a s tenisty Ruska. V novém modelu se na týdenním finálovém turnaji představí 18 týmů a každé utkání se bude hrát jen na dva vítězné sety. O složení tříčlenných skupin rozhodlo dnešní losování.

Vítězové skupin a dva nejlepší týmy z druhých míst postoupí do čtvrtfinále, od nějž se už bude hrát vyřazovacím způsobem. Zápasy na finálovém turnaji budou tvořit dvě dvouhry a jedna čtyřhra, jež se odehrají v jeden den.

V novém systému Davisova poháru postoupili přímo na finálový turnaj loňští semifinalisté Chorvatsko, Francie, Španělsko a USA, týmy Velké Británie a Argentiny obdržely divoké karty. Dvanáct zbývajících mužstev si účast vybojovalo v únorových kvalifikačních zápasech.

Čeští tenisté podlehli v Ostravě Nizozemsku a v září je čeká barážový zápas v Bosně a Hercegovině. Nizozemci ve skupině v Madridu narazí na výběry Velké Británie a Kazachstánu.

Rozlosování skupin finálového turnaje Davisova poháru
(18. až 24. listopadu v Madridu)

Skupina A: Francie, Srbsko, Japonsko
Skupina B: Chorvatsko, Španělsko, Rusko
Skupina C: Argentina, Německo, Chile
Skupina D: Belgie, Austrálie, Kolumbie
Skupina E: Velká Británie, Kazachstán, Nizozemsko
Skupina F: USA, Itálie, Kanada
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
futbalisti si asi myslia,ze zreb ma podobnu vahu ako vo futbale,tak to nazrebovali tristvrte roka dopredu,vacsi vyznam by malo zrebovanie tesne pred turnajom az by sa vedelo kto realne nastupi-vid nasadenie a zreb na beznych turnajoch-a podla toho aj krajiny nasadit,marketing je samozrejme na prvom mieste,pri tomto projekte asi aj na druhom,tretom...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to 5 max zápasov navyše pre spickových hrácov.

To je v podstate jeden turnaj navyše. Ked mozu hrat podradné turnaje ako Rotterdam, Bazilej, ci Stutgard, tak finále uz toho vela nezmení DC.

Termin samozrejme problém je, ale kedy inokedy?..
Reagovat
Fandina
Když to vidím v praxi, tak vlastně mizí kouzlo vzájemnách duelů v jednotlivých zemích. Takže takový Hapmanův pohár nebo Světový pohár družstev, který se také dříve hrál.

A finančně je to tak, že místo aby na pořádání vydělali jednotlivé národní svazy, kde se duely hrají, tak to přijde jedno člověku.

A ještě k tomu ubydou fanoušci vždycky jednoho domácího celku, kteří měli duel doma.

Nelíbí se mi to.
Reagovat
Fandina
vydělaly svazy
Reagovat
Fandina
Hopmanův
Reagovat
vojta91
když vezmeme asi nejen český model, tak to funguje takto:
Pořádající agentura, která má styky s hráči nabízí jednotlivým hráčům podmínky.

Například teď na FED Cupu nebyli schopni zaplatit jak Karolínu, tak Petru s museli jít do rizika. Mít obě dvě na 1/4 finále v Ostravě prostě nešlo, protože by skončili v mínusu. Riziko bylo, ale doufali, že Karolína porazí Halepku, nebo že aspoň ta čtyřhra klapne, bohužel neklaplo ani jedno, i když šance byly vysoké.

Loňské finále, když přijely Američanky s céčkem, tak z Petry udělali maskota a lákadlo a Karolínu udělali nemocnou. Nebylo jich potřeba platit, šance porazit Američanky byla i s tím zbytkem velmi vysoká => maximalizovaný zisk pořádající agentury.

Fed Cup i Davis Cup je handlování mezi Českou sportovní a hráči- kdy, kde, jak, za kolik a proti komu se jim vyplatí nastoupit..

To o tom lvíčku na prsou a srdíčku jsou kecy.

DavisCup fungoval úplně stejně, akorát teď není vůle platit Tomáše, když ten zlatý důl v podobě vyřazovacích bojů odešel jinam. Kdyby byla jistota, že další kolo by se hrálo v ČR(tzn. vědělo by se, že to vydělá), Tomáš by dostal lepší podmínky a s těmi Nizozemci by hrál :-D
Reagovat
darek.vrana
Dík, žes nám to vysvětlil.
Reagovat
Fandina
Jj, nebýt něj, tak člověk neví, jak se jmenuje. A ještě se s tím chlubí.
Reagovat
vojta91
nemáš zač, rádo se stalo..:)
Reagovat
Fandina
Je věcí jednotlivých národních svazů, koho pověří pořádáním.

A finance za pořádání přišly do národních svazů a také bylo na nich, jak platily jednotlivé svoje tenisty.

Fanoušci jednoho z celků mohli svoje tenisty vidět doma.

Teď je to všechno na jednom místě. Nic osobního, žádný tenisový svátek pro domácí hráče.

Tomáš nehraje, protože má dva DC a svůj věk.
Reagovat
vojta91
Fandino, nebuď naivní.. to opravdu není ten důvod, proč Tomáš nehraje...
Reagovat
Fandina
To si vážně myslíš, že kdyby chtěl hrát, tak že z DC nedostane nic. Dostával doteď dostával by i dál. Svazu je jedno, komu je dá.
Reagovat
Fandina
Respektive raději je dá tomu, kdo představuje vyšší zisk a to on představuje.
Reagovat
vojta91
tak je jasne, ze od svazu neco dostane.. to je jako na turnajich.. hraci maji prize money (v tomto pripade mysleno od svazu za to, co realne uhraji) a pak startovne (v tomto pripade od poradatele), ktere se lisi...
pokud poradatel nema zajem platit startovne odpovidajici kvalite hrace, protoze v tom nevidi nejaky ekonomicky potencial, neni v zajmu hrace jeho kvalit, aby neco takoveho hral.. pro ostatni cleny tymu je to vsak vzhledem k jejich vykonnosti a forme porad zajimave..:)
Reagovat
Fandina
Na DC mi vadí, že se místo toho, aby se hrál jako dřív v duelech, kde jeden tým je doma a je to zajímavé pro místní fandy, přesune na jedno místo, kde hraje víc týmů a stává se z toho jeden další turnaj.

Navíc to vypadá, že je to boj o peníze. Dřív to bylo v kompetenci národních svazů, teď z toho bude těžit jen jeden.

Národní svazy mohly dávat zbylé prachy třeba mladým, novým tenistům, takhle z toho nemají nic.
Reagovat
Fandina
Ale třeba i teď dostanou národní svazy za účast, výhru, nějako příspěvek, bez ohledu na to, kdo to pořádá. Nevím, jak to přesně, je, bude.

Každopádně je to ochuzení o tenis v zemích, kde se jednotlivé duely hrály a kde to mohli vidět tamní fanoušci.
Reagovat
vojta91
moc se na tento nový formát těším..! :)
přeju panu Piquemu, aby měl úspěch a umlčel tím zdejší svědky Kaderkovi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist