Fish je po dvou týdnech zpět, ve Washingtonu musel zabrat

1. 8. 2012, 09:06
Aktuality 5
ATP WASHINGTON - Necelé dva týdny stačily Mardymu Fishovi k vyléčení podrvtnutého kotníku, aby se mohl vrátit do oblíbené přípravy na US Open. Americký tenista ale na úvod turnaje ve Washingtonu musel zabrat, aby otočil utkání s Němcem Bjornem Phauem.
Profily hráčů
Mardy Fish

Před 14 dny si Mardy Fish na úvod turnaje v Atlantě podvrtl kotník a přišel o možnost zopakovat své triumfy z posledních dvou letech. Zranění ale nebylo vážné a třicetiletý Američan je zpět na kurtech. Ve Washingtonu dvojnásobný čtvrtfinalista začal rozpačitě, ztracený první set s Němcem Bjornem Phauem ale stihl bez problémů napravit a za necelé dvě hodiny zvítězil 4-6 6-1 6-2.

Ve druhém kole na Fishe čeká talentovaný Ricardas Berankis, který minulý týden v Los Angeles poprvé prodal svůj potenciál. Dvaadvacetiletý Litevec si ve městě Hollowoodu zahrál ve finále a po dvou dnech zvládl vstup do dalšího turnaje. Po pár dnech dokázal znovu vyzrát na Francouze Nicoláse Mahuta, jehož porazil 6-4 7-5.

Postoupil také šampion z LA Sam Querrey. Osmý nasazený Američan ale neměl cestu do 2. kola vůbec jednoduchou, Rusa Igora Andrejeva udolal až po třech tie-breacích 7-6 6-7 7-6. Ve druhém kole se čtyřiadvacetiletý Querrey utká s Němcem Benjaminem Beckerem.

Hladkými výhrami ve dvou setech do soutěže vstoupili nasazení tenisté Alexander Dolgopolov z Ukrajiny, Jihoafričan Kevin Anderson a Němec Tommy Haas, který v duelu 'veteránů' porazil domácího Michaela Russella.

"JSem šťastný, jak teď hraju," pochvaloval si Haas. "Tohle je můj první turnaj na rychlém povrchu od březnového Miami. Po operaci mi chvíli trvalo, než jsem si zase začal věřit. Ale teď jsem zase začal věřit mým šancím a můžu znovu soutěžit s těmi nejlepšími," dodal čtyřiatřicetiletý Němec.

Loni na turnaji ATP World Tour 500 ve Washingtonu triumfoval Radek Štěpánek, ten je ale tento týden stejně jako většina elitních tenistů na olympiádě.

- ATP 500 WASHINGTON -
(USA, tv. povrch, 1.049.760 dolarů)
úterní výsledky (31. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Fish (1-USA) - Phau (Něm.) 4-6 6-1 6-2
Dolgopolov (2-Ukr.) - Cipolla (It.) 6-1 6-3
Anderson (3-JAR) - Zopp (Est.) 6-3 6-2
Haas (4-Něm.) - Russell (USA) 6-4 6-2
Kamke (Něm.) - Paire (7-Fr.) 6-3 7-5
Querrey (8-USA) - Andrejev (Rus.) 7-6(2) 6-7(2) 7-6(3)
Berankis (Lit.) - Mahut (Fr.) 6-4 7-5
Becker (Něm.) - Johnson (USA) 6-4 6-3
Matosevic (Austr.) - Levine (USA) 3-6 7-6(5) 6-3
Malisse (Belg.) - Mathieu (Fr.) 4-6 6-2 6-1
Chiudinelli (Švýc.) - Zeballos (Arg.) 7-5 7-5
Ramírez Hidalgo (Šp.) - Ebden (Austr.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že ho Bera vyklepne.
Reagovat
dessperadoss
Mardy je můj nejoblíbrnější tenista ze všech, kvůli utočné hře a hře na síti a tvrdýmu prvnímu servisu, škoda že ho nevidím na OH, věřím že se mu bude ted na turnajích pu USA dařit jak minulý ročník :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo betony a Mardy:). Osobne moje oblibena kombinace. Doufam, ze bude Mardy zdravy a v pohode.
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se k vám.Marydho mám společně s Rogerem na prvním místě
Reagovat
smazaný uživatel
*Mardyho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist