Fish porazil podezřelého Bloomfielda. Ve finále ho čeká Rochus

11. 7. 2010, 10:53
Aktuality 2
ATP NEWPORT - O titul na trávě v americkém Newportu si zahraje domácí Mardy Fish s Belgičanem Olivierem Rochusem. Oba tenisté v semifinále nezaváhali proti nenasazeným soupeřům.
Mardy Fish

Mardy Fish si zahrál finále už před Wimbledonem na trávě v Queen`s Clubu, o první letošní a celkově čtvrtý titul ho však v Londýně připravil krajan Querrey.

Vylepšit svou bilanci finálových zápasů, v nichž už jedenáctkrát prohrál, bude moct v Newportu. Osmadvacetiletý Američan ve městě tenisové Síně slávy v sobotním semifinále porazil 7-6 6-4 Brita Richarda Bloomfielda.

Oba tenisté si v zápase drželi servisy až do deváté hry druhé sady. V osudném gamu udělal Bloomfield, který hrál semifinále turnaje ATP poprvé v kariéře, tři dvojchyby a chybou z bekhendu se připravil o delší boj s americkým favoritem.

"Asi byl pod tlakem, když tohle dokázal udělat za stavu 4-4. Pokud se tu chcete dostat mezi nejlepší, musíte si servis podržet," komentoval rozhodující moment utkání Fish. Ten ve druhém setu vyhrál čtyři z pěti gamů bez ztráty fiftýnu a za celý zápas nečelil jedinému brejkbolu.

Bloomfield v Newportu v prvním kole vyhrál teprve druhý zápas na okruhu ATP a hned se jeho souboj s Christophem Rochusem dostal na listinu podezřelých. Na zápas se totiž uzavřelo velké množství sázek.

"Říkal jsem to už před zápasem, ve své kariéře vyhrál jen dva zápasy a oba byly spojovány se sázkařským skandálem. Nevypadá na to. Asi má bohaté přátele," řekl Fish, který připomněl Bloomfieldův čtyři roky starý duel ve Wimbledonu, kde smetl Berlocqa. Na duel se rovněž podezřele sázelo.

Druhým finalistou se stal Olivier Rochus, který vyhrál snadno 6-3 6-2 nad Brianem Dabulem. Argentinec odehrál stejně jako Bloomfield životní turnaj, takhle daleko dosud nebyl.

Devětadvacetiletý Belgičan postoupil bez ztráty setu do osmého finále a bude usilovat o třetí titul, první z trávy.

"Cítím, že mám ve finále velkou šanci," věří si 79. hráč světa Fish. "Když během týdne vyhrajete čtyři nebo pět zápasů, vždy tu šanci máte. Start ve finále si musíte vybojovat a zasloužit. Už se na nedělní zápas těším."

"Mardy je skvělý hráč, na trávě to umí. Ale já jsem tu ve finále a nemám co ztratit," řekl Rochus.

- ATP 250 NEWPORT (USA, tráva, 442.500 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
O. Rochus (4-Belg.) - Dabul (Arg.) 6-3 6-2
Fish (5-USA) - Bloomfield (Brit.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
fish je kokuutek
Reagovat
darek.vrana
Chudak Bloomfield. Kdyby podezrele prohral, tak to chapu, ale copak s nim muzou spojovat podezrele vyhry?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist