Forejtek a Svrčina si v Praze zahrají své první semifinále na challengerech a utkají se o finále

13. 8. 2021, 17:27
Aktuality 22
ATP CHALLENGER PRAHA - Jonáš Forejtek si v Praze vyšlápl na nasazenou jedničku Nikolu Milejoviče ze Srbska a poprvé v kariéře postoupil do semifinále challengerů. V něm 20letý Čech narazí na o dva roky mladšího krajana Dalibora Svrčinu, který zdolal Francouze Evana Furnesse a rovněž na této úrovni vylepšil své maximum.
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Jonáš Forejtek měl letošní sezonu velmi nadějně rozjetou, v Bielle a Lille si zahrál svá první čtvrtfinále na challengerech. Na začátku antukového jara si však vítěz předloňské juniorky US Open zranil kotník a od té doby se na žádném z podniků nedostal přes první kolo hlavní soutěže.

Trápení snad zlomil na právě probíhající akci na pražské Spartě, kde začal skalpem nasazeného Nicoláse Jarryho, pak vyřadil Filipa Cristiana Jianua a v dnešním čtvrtfinále si po setech 6-4 6-3 vyšlápl na turnajovou jedničku Nikolu Milojeviče.

Dvacetiletý Čech do utkání sice vstoupil prohraným servisem, nicméně v polovině setu skóre srovnal a pak už měl navrch. V zápase odvrátil pět ze šesti brejkbolů a ze svých 13 šancí tři využil. Proti 161. hráči světa si připsal svůj druhý žebříčkově nejcennější skalp.

Ve svém premiérovém semifinále na challengerech se utká s Daliborem Svrčinou. Jeho o dva roky mladší krajan, který na konci května slavil svůj první triumf na dospělých turnajích, po více než dvou hodinách zdolal 7-5 5-7 6-4 Evana Furnesse a také poprvé zvládl challengerové čtvrtfinále.

Talentovaní čeští mladíci se potkali před týdnem na challengeru v Liberci, z postupu se radoval mladší Svrčina.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
EllNino
Vlastně podobný výsledek jako v Liberci, ale Jonáš ten první set měl vyhrát, tam vedl 4:1 a 30:15 na returnu ... pak měl dlouhé hluché místo od stavu 5:5 do 5:7 1:5, a i když dokázel ještě korigovat, Dalibor si to pohlídal ...

Dalibor má všechny údery jisté, vyrovnané, ale musí zlepšit servis, a to výrazně, protože s takovýmhle "papírem" díru do světa neudělá ... snad se na tom ještě dá pracovat, ale zbraň to asi nikdy nebude

Finále proti Menovi nebo Popkovi, tak uvidíme, jak to dopadne, moc bych to Daliborovi přál, je šikovný :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Musím se přiznat (nevím, jak se na tom podepsal výpadek streamů), že na mě kluci moc velký dojem neudělali. Dalibor, jak píšeš, špatný servis, údery víceméně vyrovnané, ale žádný, u kterého by si člověk jako třeba u Tomáše řekl wow.
Jonáš měl záblesky na BH i FH, pár pěkných DS, ale celkově dost nevyrovnaná hra s množstvím UE. Ke všemu jsem tam nějak postrádal víc nadšení, zakousnutí se do hry. To bylo navíc korunováno velmi zvláštním podáním rukou po zápase. Myslím, že pro oba bylo SF hodně slušný výsledek, proto by se to mělo vůči finalistovi nějak projevit. Trochu dojem jak z okresního přeborusmile
Reagovat
Dobry-den
Nečekejme zázraky. Pořád to jsou jen matláci ze 4. a 5. stovky. Tomáš je už trochu někde jinde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, jestli jsem čekal něco lepšího, ale víc mě zamrzel ten přístup.
Reagovat
Mony
Byl jsem na místě a všichni zde byli úrovni usnesení. Dalibor mě bral více. Lépe čte hru, zvládá i těžké pozice, méně kazí. Na 18 hraje velmi zkušené. Jonáš více chyboval, ale až se vyhraje, půjde nahoru, potencial i na servisu je. Dnes to nebyl jeho den.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, díky za postřeh z reálusmilesmile
Reagovat
EllNino
Znaji se od 11 let, asi to bylo neprijmeny, vyhrali spolu juniorsky AO, asi spolu moc hrat nechteli
Reagovat
EllNino
Znaji se od 11 let, asi to bylo neprijmeny, vyhrali spolu juniorsky AO, asi spolu moc hrat nechteli
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, to by tomu mému divnému pocitu ze zápasu dává nějaké vysvětlení.
Reagovat
EllNino
Jonášovi a Daliborovi nakonec tenhle turnaj vysnese pár slušných bodů a myslím, že by to už teď jeden z nich měl vyhrát, šance je velká :)

Věřím asi více Daliborovi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zajímavý údaj na jokerstreamu - momentálně sleduje 57lidí. Kolik z TP?smile
Reagovat
EllNino
Já koukám :)

Jinak Jonášův forehand má podle mě hodně dobré parametry, připomíná mi Dominica Thiema zamlada :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak makat makat, GS čekásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jonáš teď úplně vypadl ze hrysmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a teď vypadly i streamysmile
Reagovat
Torn
Zítra budu fandit Jonášovi.:D Snad brzo dohoní ostatní kluky.
Reagovat
Fandina
Aha, Forejtek měl zraněný kotník, tak to jsem nevěděla. Moc nebyl vidět a bylo by super, kdyby šel nahoru. Rozběhnuté to bylo, tak teď jen pokračovat. Držím palce.
Reagovat
Torn
Stalo se mu to myslím hned na prvním antukovém turnaji v Portugalsku.
Reagovat
paddy
toto se může stát pouze na Challengeru nebo na Playstationu smile
Reagovat
majkl005
já si myslím, že ten Challenger je pravděpodobnější než PSko :D
Reagovat
Ereinion
nebo J1rkovi smile
Reagovat
Torn
A honí nad tím ještě dneska. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist