Forejtek se zase začíná zvedat. V Meerbuschi prošel do prvního čtvrtfinále po třech měsících

10. 8. 2022, 17:25
Aktuality 1
ATP CHALLENGER MEERBUSCH - Jednadvacetiletý Jonáš Forejtek včera v Meerbuschi přerušil sérii pěti porážek a dnes se po vydřeném vítězství 6-7(4) 6-4 6-4 nad divokou kartou Kimmerem Coppejansem z Belgie dočkal první vítězné série od květnového semifinále na jiném německém antukovém podniku této kategorie v Heilbronnu. Ve svém prvním čtvrtfinále po třech měsících vyzve Itala Riccarda Bonadia.
Profily hráčů
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Jonáš Forejtek před třemi lety ovládl juniorské US Open a byla mu předpovězena velká budoucnost. Mezi muži se však i kvůli častým zdravotním potížím zatím výrazněji neprosadil, ještě nebyl ani v Top 200 a stále čeká na první finále alespoň na challengerech.

Majitel dvou titulů z okruhu ITF má k němu znovu blízko v tomto týdnu v Meerbuschi. Jednadvacetiletý Čech začal velmi cenným skalpem nasazeného bývalého 45. hráče světa Maximiliana Marterera a dnes po dvou hodinách a tři čtvrtě zdolal 6-7(4) 6-4 6-4 divokou kartu Kimmera Coppejanse, také Belgičan už se podíval do elitní stovky.

Plzeňský rodák ve druhé sadě prohrával 0-3 a nevypadalo to s ním dobře. Od té doby však na kurtu začal dominovat a získal 11 z následujících 14 gamů. Postup si ještě zkomplikoval, utkání dopodával až na druhý pokus.

O své čtvrté semifinále na této úrovni a třetí v letošním roce se utká s Riccardem Bonadiem (#193). Italovi může oplatit loňskou porážku z portugalské antuky.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Držím palce Jonáši. PojĎ!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist