Forejtek v Heilbronnu zvládl další třísetovou bitvu a zahraje si o první finále na challengerech

12. 5. 2022, 14:31
Aktuality 1
ATP CHALLENGER HEILLBRON - Jonáš Forejtek v Heilbronnu musel i ve třetím zápase hlavní soutěže do rozhodující sady a opět se radoval. Jednadvacetiletý český kvalifikant dnes zdolal 5-7 6-3 6-3 Alexandera Ritscharda, Švýcarovi oplatil loňskou porážku a potřetí v kariéře postoupil do semifinále challengerů. O první finále si zahraje s nasazeným Slovákem Andrejem Martinem.
Profily hráčů
Jonáš Forejtek (© LTK Liberec)

Jonáš Forejtek si může dosavadní průběh antukového jara pochvalovat. Za sebou má čtyři challengery, na všech zvládl úvodní zápas a na třech úvodních si zahrál čtvrtfinále. Jednadvacetiletému talentu se daří i v Heilbronnu. Po suverénně zvládnuté dvoukolové kvalifikaci ve třech setech zdolal Bjorna Fratangela, nasazenou dvojku a světovou #95 Facunda Bagnise (čtvrtý kariérní skalp hráčů Top 100) a v dnešním čtvrtfinále 5-7 6-3 6-3 Alexandera Ritscharda.

Plzeňský rodák měl našlápnuto k zisku i první sady, ale dvakrát nepotvrdil brejk a o set nakonec po necelé hodině hry přišel. V dalším průběhu utkání však na servisu ani jednou nezaváhal a Švýcarovi, kterému v žebříčku patří 213. místo, po dvou hodinách a čtvrt oplatil loňskou porážku z Neapole.

Semifinále challengeru si zahraje potřetí, loni na antuce v Praze ani letos v březnu v hale v Lille neuspěl. Jeho soupeřem bude zkušený nasazený Slovák Andrej Martin.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Super a držím palce proti Martinovi. PojĎ!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist