Forejtek v Lille vyrovnal své maximum na challengerech, v Zadaru do čtvrtfinále postoupil Kopřiva

25. 3. 2021, 14:44
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Jonáš Forejtek se podruhé v letošní sezoně a kariéře dostal do čtvrtfinále challengeru, 20letý Čech dnes v hale ve francouzském Lille porazil o rok mladšího Itala Giulia Zeppieriho. V Zadaru se mezi nejlepší osmičku probojoval 23letý Vít Kopřiva, neuspěl naopak o rok starší Zdeněk Kolář a pokračuje v trápení.
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Jonáš Forejtek si před 14 dny v hale v italské Bielle zahrál své první čtvrtfinále na challengerech a po dvou týdnech znovu dokázal postoupit mezi nejlepší osmičku, tentokrát v Lille. Ve francouzské hale vyřadil antukové specialisty Pedra Cachína (6-2 4-6 6-3) a dnes po setech 6-3 6-4 Giulia Zeppieriho.

Dvacetiletý český talent měl zápas s o rok mladším Italem od začátku pod kontrolou, pomohl si čtyřmi esy, jediný brejkbol odvrátil a sám obě nabídnuté šance proměnil. Na postup potřeboval lehce přes hodinu.

O své premiérové semifinále na této úrovni bude vítěz předloňské juniorky US Open bojovat s nasazenou jedničkou Grégoirem Barrérem, který v prvním kole vyřadil Václava Šafránka.


Kopřiva jde v Zadaru dál, Kolář končí
Zatímco Forejtek v Lille vyrovnal své maximum na challengerech, Vít Kopřiva o vyrovnání svého nejlepšího výsledku na této úrovni (nedávné semifinále v Petrohradu) teprve zabojuje. Na antuce v Zadaru zatím až na dnešní ztracenou úvodní sadu dominuje. Nejprve smetl 6-1 6-3 Marca Bortolottiho a dnes po obratu porazil 2-6 6-1 6-3 běloruského kvalifikanta Uladzimira Ignatika.

O druhé letošní a kariérní semifinále na challengerech bude 23letý Čech usilovat proti nasazené trojce Nikolovi Milojevičovi ze Srbska.

Do dalších vyřazovacích bojů naopak neprošel Zdeněk Kolář a pokračuje v trápení. To začalo těsně po restartu loňské sezony, kdy si sice na domácích challengerech zahrál čtvrtfinále a dvě osmifinále, ale od té doby nedokázal vyhrát dva zápasy v řadě a má mizernou bilanci 6-18. Další porážku zaznamenal dnes proti Dimitarovi Kuzmanovovi, proti němuž od začátku tahal za kratší konec a s Bulharem prohrál 4-6 3-6.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Torn
Jonáš si jde pro titul..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist