Forejtek v Lille zvládl první kolo, Vrbenský v Zadaru do čtvrtfinále neprošel

24. 3. 2021, 15:25
Aktuality 4
ATP CHALLENGER TOUR - Jonáš Forejtek už na třetím challengeru v řadě zvládl první kolo hlavní soutěže, 20letý Čech v hale ve francouzském Lille porazil o pět let staršího antukového specialistu Pedra Cachína. Už o čtvrtfinále si na antuce v Zadaru zahrál Michael Vrbenský, ale neudržel vedení proti Slovákovi Lukášovi Kleinovi.
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Jonáš Forejtek v posledních dvou týdnech startoval v hale v Bielle a na obou akcích zvládl kvalifikaci, přičemž na té první si zahrál své první čtvrtfinále na challengerech a o týden později skončil ve druhém kole.

V úvodním zápase v hlavní soutěži uspěl také v hale ve francouzském Lille, kde dnes porazil 6-2 4-6 6-3 o pět let staršího antukového specialistu Pedra Cachína.

Dvacetiletý Čech si dlouho suverénně držel podání, jediné zaváhání předvedl v závěrečném gamu druhé sady, kdy soupeři nabídl první brejkboly a zároveň setboly. V rozhodujícím setu naopak všechny tři hrozby zlikvidoval a Argentinci jeho podání sebral dvakrát. O vyrovnání svého maxima na této úrovni si zahraje s Italem Giuliem Zeppierim.


Vrbenský v Zadaru do čtvrtfinále neprošel
Michael Vrbenský si na začátku letošní sezony poprvé vyzkoušel hlavní okruh ATP a v turecké Antalyi zvládl projít dvoukolovou kvalifikací a v prvním kole potrápit hráče Top 20 Fabia Fogniniho. Na skvělé vystoupení však zatím navázat nedokázal, když na dalších čtyřech akcích dohromady vyhrál jen dvě utkání a v Zadaru dnes nedokázal navázat na skalp nasazené sedmičky.

Vrbenský měl přitom souboj se Slovákem Lukášem Kleinem nadějně rozehraný, když od stavu 2-5 získal pět her v řadě, tím i první set a do druhé sady vstoupil brejkem. Jenže ve zbytku utkání už dokázal vyhrát jen tři gamy a svého prvního čtvrtfinále od loňského srpna se nedočkal.

O postup mezi nejlepší osmičku zítra na chorvatské antuce zabojují Zdeněk Kolář a Vít Kopřiva.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Dostal sice soupeře, který mimo antuku prakticky nehraje, ale zase je na vlně ... a to je potom jedno, kde hraje, s kým, v kolik, na kterém povrchu ...

Takže jsem rád, že to dneska zvládl ... minulý týden prohrál s pozdějším vítězem turnaje, forma je ... i v jeho ne úplně oblíbené hale ...

Druhé kolo s levákem a vrstevníkem Zeppierim bude asi těžší ... ale určitě hratelné ... a doufám, že si pak střihne zase zápas s Dustinem Brownem :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Džounas si proti Dreadymu zahraje už dneska čtyřhrusmile
Reagovat
EllNino
Nooo a nakonec ve ctvrtfinale Barrere, tak to bude tezkeee
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O Barrerem vím, ale hrát jsem ho ještě neviděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist