Forejtek v Německu získal čtvrtý skalp hráčů Top 100 a prošel do čtvrtfinále

11. 5. 2022, 14:24
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Jonáš Forejtek si na challengeru v Heilbronnu vyšlápl na nasazenou dvojku Facunda Bagnise, proti 95. hráči světa a antukovému specialistovi si připsal svůj čtvrtý kariérní skalp členů Top 100 a prošel do čtvrtfinále. O postup mezi nejlepší osmičku dnes bude usilovat také Vít Kopřiva, v Záhřebu zvládl dohrávku prvního kola a odpoledne ho čeká další zápas.
Profily hráčů
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Jonáš Forejtek si může dosavadní průběh antukového jara pochvalovat. Za sebou má čtyři challengery, na všech zvládl úvodní zápas a na třech úvodních si zahrál čtvrtfinále. Jednadvacetiletému talentu se daří i v Heilbronnu. Po suverénně zvládnuté dvoukolové kvalifikaci zdolal Bjorna Fratangela a dnes po setech 7-6(8) 2-6 6-3 světovou #95 Facunda Bagnise.

S argentinským antukovým specialistou v úvodním dějství prohrával o brejk a musel likvidovat celkem tři setboly, set ale nakonec po hodinové přetahované urval. Rozhodující sadu rozhodl jediným brejkem a připsal si svůj čtvrtý kariérní skalp členů Top 100.

O vyrovnání svého maxima na této úrovni bude 21letý Čech usilovat proti Alexanderovi Ritschardovi. Švýcarovi se pokusí oplatit loňskou porážku.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Držím palce. Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist