Francie chce využít absence Nadala a znovu hrát finále Davis Cupu

13. 9. 2018, 15:35
Aktuality 8
Francouzští tenisté chtějí v semifinále Davisova poháru využít absence světové jedničky Rafaela Nadala a udržet si naději na obhajobu titulu. Aby napodobili český "double" z let 2012 a 2013, musí svěřenci kapitána Yannicka Noaha přejít v Lille přes Španěly a poté porazit lepšího z dvojice Chorvatsko - USA.

Francie se musí letos obejít bez zraněného Jo-Wilfrieda Tsongy. V semifinále dostane šanci Benoit Paire, který bude v pátek hrát proti Pablu Carreñovi. V roli jedničky se Lucas Pouille střetne s Robertem Bautistou.

Letošní vítěz Roland Garros a dalších čtyř turnajů Nadal z reprezentace vypadl se zraněným kolenem, kvůli kterému nedohrál semifinále US Open. "Neúčast Nadala je z pohledu fanouška zklamání, ale z pohledu kapitána zásadně mění pohled na zápas. Když hraje, má Španělsko skoro jisté dva body," řekl Noah.

"Na papíře jsou Španělé stále favority, ale naše šance jsou větší," řekl Noah. "I tak máme vynikající tým. Přijeli jsme bojovat" řekl jeho protějšek Sergi Bruguera. Španělé hráli naposledy finále v roce 2012 v Praze.

Chorvaté připravili na Američany pod širým nebem antuku v Zadaru a jsou v plné sestavě. Vybojovat druhou účast ve finále za tři roky se pokusí Marin Čilič a Borna Čorič. Naopak výběru Jima Couriera chybí John Isner a Jack Sock. Proti Čiličovi v pátek nastoupí debutant Frances Tiafoe a s Čoričem bude hrát Steve Johnson.

Američany alespoň může těšit, že je na čtyřhru připraven Mike Bryan, čerstvý vítěz deblu na US Open, který hrál Davis Cup naposledy v roce 2016 a shodou okolností právě proti Chorvatsku. Poté ukončil reprezentační kariéru, ale nyní se vrátil.

Utkání Chorvatska s USA bude jako jeden z hlavních sudích rozhodovat Carlos Ramos, do kterého se během prohry v sobotním finále US Open ve Flushing Meadows několikrát ostře pustila domácí hvězda Serena Williamsová.

SEMIFINÁLE DAVIS CUPU 2018
Francie - Španělsko | Lille (Francie), tv. povrch / hala
Pátek (od 13:30)
Paire - Carreño
Pouille - Bautista
Sobota (od 14:00)
Benneteau/Mahut - M. Granollers/F. López
Neděle (od 13:00)
Pouille - Carreño
Paire - Bautista
Chorvatsko - USA | Zadar (Chorvatsko), antuka
Pátek (od 11:00)
Čorič - Johnson
Čilič - Tiafoe
Sobota (od 14:00)
Dodig/M. Pavič - M. Bryan/R. Harrison
Neděle (od 11:00)
Čilič - Johnson
Čorič - Tiafoe
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Bustičkovi to nejde prohrál dva sety s Pérem.
Reagovat
Fandina
Čilič s Tiafonem na place a slavný Ramos s nimi.

A Čorič přehrál Johnsona. Tak dobře kluci Chorvatští. Na chorvatsko trpím, kvůli dovčám tam, byla jsem tam minulý týden a také v červnu a také jsou to povětšinou fešáci :-)).
Reagovat
Fandina
Chorvatsko
Reagovat
Krisboy
France - Croatia.
Reagovat
FulnekUltras
odveta za fotbal
Reagovat
Jakub
Johnson hraje teď moc pěkně (viděl jsem ho na živo už před pár lety a líbil se mi moc), ale obávám se že Čilič je nad jeho síly a Čorič se jeví , že má celkem formu. Tady asi opravdu Chorvati. U Francouzu nevím, Paire je divnej, přitom se mi zdál jako takovej talent. Vsadil bych na Španěli, kdybych měl co.
Reagovat
smazaný uživatel
Čorič je otazník. Má výkony jako na houpačce. Divný hráč.
Reagovat
hatatytla
nasadit to mešuge do prvního zápasu tak důležitého match upu je odvaha.
Richarda musí asi opět zlobit záda, jinak si to neumím vysvětlit. Ale pro mě by byl lepši i Mannarino. Od Paire čekám klasický tyjátr, nevěřím v soustředěný výkon. Ostuda i s kapelou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist