Francie v Kanadě znovu vede. Čtyřhru vyhráli Benneteau s Llodrou

12. 2. 2012, 10:39
Aktuality 2
DAVIS CUP - Do Vancouveru se po 20 letech vrátil Davisův pohár a diváci se mohou těšit na dramatické rozuzlení souboje domácího výběru proti Francii. Po pátečních dvouhrách je totiž stav vyrovnaný 1-1 na zápasy, když body pro své týmy získali bez ztráty podání Kanaďan Milos Raonic a hostující Jo-Wilfried Tsonga.
Julien Benneteau a Michael Llodra

Duel Kanady s Francií byl po pátečních dvouhrách vyrovnaný 1-1 na zápasy, když po bodu získali jedničky Milos Raonic a Jo-Wilfried Tsonga.

Obě strany si ve Vancouveru uvědomovali, že klíčem k postupu může být sobotní čtyřhra. A v té uspěli Francouzi Julien Benneteau s Michaelem Llodrou, kteří porazili 7-6 7-6 6-3 domácí duo složené z deblového specialisty Daniela Nestora a talentované singlistu Milose Raonice.

V prvních dvou setech ani jedna dvojice neztratila podání, Francouzi ale ovládli zkrácené hry. Až ve třetím setu Kanaďané dvakrát kapitulovali: Francouzi za stavu 1-1 sebrali servis Nestorovi, v posledním gamu utkání i Raonicovi a Evropané mohli po 2 hodinách a 37 minutách slavit důležitý zisk bodu a vedení 2-1 na zápasy. 

"Bylo to hodně těžké utkání, i když jsme vyhráli 3-0 na sety," komentoval Llodra. "V tie-breacích jsme hráli lépe, v důležitých momentech jsme si pomohli opravdu dobrou hrou. Já a Julien jsme na kurtu jako jedna rodina a za svou zemi jsme bojovali," dodal trojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře mužů.

"Měli jsme pocit, že děláme dobrou práci - nehráli jsme špatně, ale nepřidali jsme nic navíc. A myslím, že soupeři hráli dobře a úroveň drželi po celý zápas," hodnotil Raonic. 

Rozhodne už Tsonga proti Raonicovi?
O postupujícím však rozhodnuto ještě není. V první nedělní dvouhře se proti sobě postaví jedničky obou týmů Milos Raonic a Jo-Wilfried Tsonga, jejichž souboj začíná v 23:00 hodin SEČ a slibuje velmi napínovou podívanou. Jednadvacetiletý Kanaďan už letos vyhrál turnaj v Čennaí a na kontě má dva skalpy hráčů Top 10. Se světovou šestkou Tsongou se utká poprvé. 

Pokud by domácí Raonic dokázal vyrovnat na 2-2, rozhodovalo by se v pátém zápase. Do něj by za Kanadu nastoupil zřejmě Vasek Pospisil, který v pátek nezaskočil Tsongu. Domácí kapitán Martin Laurendeau má k dispozici ještě Franka Dancevice. Jeho protějšek Guy Forget může postavit jednoho z úspěšných deblistů Llodru či Benneteaua, jenž v pátek podlehl Raonicovi. Na francouzské lavičce sedí také 13. hráč světa Gael Monfils, kterého do úvodní dvouhry nepustilo zranění kolena, v neděli by však teoreticky mohl svému týmu pomoci. 

Na vítěze už ve čtvrtfinále čekají Spojené státy, které trochu překvapivě vedou ve Švýcarsku už 3-0 na zápasy.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Kanada / Vancouver, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (10. 02. 2012)

Kanada - Francie 1-2 ... po sobotní čtyřhře

pátek 10. 02. 2012:
Pospisil - Tsonga 1-6 3-6 3-6 ... (0-1)
Raonic - Benneteau 6-2 6-4 7-5 ... (1-1)

sobota 11. 02. 2012:
Nestor/Pospisil - Benneteau/Llodra 6-7(1) 6-7(2) 3-6 ... (1-2)

neděle 12. 02. 2012:
Raonic - Tsonga
Pospisil (Dancevic) - Benneteau (Monfils, Llodra)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si že Raonič bude mít dnes večer (zítra ráno nevím kdy přesně hraje..:)) ŽIVOTNÍ šanci aby ukázal svůj talent:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist