Francouz Llodra ukončil kariéru. Pomáhat bude belgickému daviscupovému týmu

5. 11. 2015, 18:21
Stalo se... 52
Michaël Llodra oficiálně ukončil kariéru. Pětatřicetiletý Francouz, který hrál naposledy loni na podzim, spojí nejbližší budoucnost s belgickým tenisem, protože bude pracovat jako konzultant finalistů Davisova poháru.
Profily hráčů
Michael Llodra

Michaël Llodra se s kariérou loučil už během loňské sezony, ale až dnes oficiálně oznámil, že kariéru prefosionálního tenisty ukončil a má nové plány. V nejbližší době bude spolupracovat jako konzultant s belgickým daviscupovým týmem.

Levoruký Llodra za 16 let strávených na okruhu ATP vyhrál pět turnajů ve dvouhře, ten poslední v roce 2010 na trávě v Eastbourne. Přestože se na grandslamech nikdy nedostal dál než do 3. kola, vyšplhal se ve světovém žebříčkem až na 21. místo.

Větších úspěchů dosahoval jako deblista. Mezi 26 triumfy bývalé světové trojky vyčnívají tři grandslamová prvenství - dvě v Austrálii (2003 a 2004 s Fabricem Santorem) a jedno ve Wimbledonu (2007 s dalším krajanem Arnaudem Clémentem). Se Santorem navíc vyhrál před deseti lety Turnaj mistrů.

K tomu byl ještě čtyřikrát na turnajích velké čtyřky ve finále, naposledy v sezoně 2013 s Nicolasem Mahutem na French Open. V roce 2012 na wimbledonské trávě také vybojoval olympijské stříbro společně s krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Llodra, který hrál bekhend jednoruč, se uměl tenisem bavit. Před třemi lety ve 3. kole Australian Open odehrál společně s Andym Murraym jeden z nejatraktivnějších gamů v historii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pojď, Tome!
Reagovat
smazaný uživatel
v tenisu definitivně končí. Zasáhlo mne to podobně jako smrt Obi-Wan Kenobiho ve Star Wars nebo čaroděje Merlina v Excaliburu

Stejně jako Obi-Wan a Merlin, i Michael pochopil, že doba rytířů a kouzel končí, že nastává doba robotů a strojové neúnavnosti. Nezbývá než doufat, že někde na zapadlém kurtu far, far away pinká o zeď příští Luke Skywalker, který přijde a zničí impérium fádnosti.
Reagovat
slacker
v tenisu zadni jediove nikdy nebyli, mozna nejaky templar nebi krizak
Reagovat
smazaný uživatel
No tak oni ani mimo tenis nikdy nebyli, tomu se říká metafora, Sheldone.
Reagovat
smazaný uživatel
jeden rytíř Jedi a k tomu kouzelník tu stále je :) a nechápu, jak někdo může chtít, aby už taky skončil :(

https://www.youtube.com/watch?v=WIwl9ket8pA
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi tím, že si tady zahrál na temnou stranu síly a někteří jsou z toho zmatení.
Reagovat
Kozoroh
Všichni odborníci tenisportálu - znáte hráče, který uměl zahrát jednoruční a obouruční bakhand? Který si mohl dovolit oba typy bh v zápasech používat?
Reagovat
darek.vrana
Nestřídá to Tsonga?
Reagovat
janek_da
no, na tuhle otázku ti řeknu, že to střídají téměř všichni jednoručáci. Jenomže oni jednoručný bh hrají jenom slajs. To je podle mého úplně jiný druh úderu než bh bez rotace nebo s topspinem.

Jinak neznám, že by někdo topspinově hrál oba druhy bh
Reagovat
janek_da
oprava v 1. větě. Střídají to obouručáci
Reagovat
darek.vrana
Tsonga občas ale zahraje liftovaný jednoručák.
Reagovat
janek_da
je to dost možné. Ale u něho je to spíš ze zoufalství jaký má špatný 2BH. :)
Reagovat
janek_da
vlastně jsem párkrát viděl hrát Federera obouruč
Reagovat
tito
Tak snad jeho synek něco odkoukal a jednou ho uvidíme.
Reagovat
VlS
Ten přece fakticky skončil už dávno, to bude další okurková sezóna?
Reagovat
smazaný uživatel
Další jednoručák končí, aby nám brzo tenhle nádherný tenisový úder nevymřel nadobro :( Je tu ještě někdo, kdo ho hraje, nebo jsem sama?

https://www.youtube.com/watch?v=p-1jOGz6VGs
Reagovat
smazaný uživatel
já hraju něco, co mi připadá jako Wawrinkův bekhend, ale levou rukou :D jinak podle čeho se určuje forhend a bekhend, podle toho, kterou rukou podávám?
Reagovat
smazaný uživatel
no to bych taky chtěla hrát něco jako Wawrinkův bekhend, ale ne levou :D forhend hraješ dominantní rukou, kterou podáváš, praváci na pravé polovině těla, leváci na levé polovině těla a bekhend obráceně přeci, pro mě je na jednoruč bekhend u leváků takový zvláštní pohled, viz Feli Lopez :D
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem pravák a podávám levou, pravou mi to moc nejde... a jde mi zahrát levou na levé polovině těla i pravou na pravé polovině těla, tak jsem se ptal :D
Reagovat
Kozoroh
Forehand je úder z té strany ruky, kterou při hře tenista používá (tj. pravák hraje fh z pravé strany, levák z levé).
Bekhend je úder z protilehlé strany ruky, kterou hráč používá (tj. pravák hraje bh z levé strany, levák z pravé).
Reagovat
slacker
a kdyz hrac neni ani levak ani pravak ale drevak?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud má dřevěnou raketu, tak hraje fh z obou stran.
Reagovat
VlS
A další dotaz bude co je to míč?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si vzpomínám, tak ho hraje Dominic Thiem, tedy mladý nadějný hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, to vím, proto mu taky fandím, ale další si už horko těžko vybavuju, když nepočítám mezi dobře známé hráče z tohoto videa, já se však ptala na zdejší uživatele, zda někdo z nich hraje BH jednoruč :)
Reagovat
janek_da
Všichni s kterými hraju jsou jednoručáci. Jednoručný bh umím hrát dobře, i liftovaný samozřejmě. Ale bh obouruč mám ještě o dost lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
velmi skromne si myslim, ze jednorucny BH je i moje paradni disciplina. A hraju na BH mixa i debla, vcetne panskeho.. :-)) Obourucny BH nezkousim, neumim ho a nijak me nelaka.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak jeste k Michaelovi - s Fabricem pro me kouzelnici.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ti Frantíci to mají asi nějak v krvi, když k těmhle dvěma připočteme ještě Monfilse a Paira, plus dříve Noah...a není náhodou Mansour Bahrámí taky Francouz (i když perskýho nebo jakýho původu)?
Reagovat
smazaný uživatel
pravda, ti frantíci to mají v sobě :)) Mansour je původem z Íránu a teď jsem si přečetla na wikipedii, že po islámské revoluci odešel do Francie, ale kvůli věku a hlavně jeho komedianství se už prosadil jen ve čtyřhře a později mezi seniory jako bavič, zajímavé je taky to, že se zprvu učil hrát s pánvičkami :D :D
Reagovat
janek_da
Mi se na obouručném bh líbí topsiny k bočním lajnám (nj, vliv Mečíře). Lepší utajení směru (prohozy), odehrávání vyšších míčů, loby.

Na jednoručáku se mi líbí hlavně halfvoleje.

Nebavím se o slajzu, to je pro mě jiný úder než normální nebo liftovaný bh
Reagovat
smazaný uživatel
To hraješ ligu veteránů? (bez urážky) :) V posledním roce jsem hrál se spoustou lidí a jednoručák hraje jenom spaniel. :)
Reagovat
janek_da
Spíš pokročilých amatérů. Vychází to tak. Sám jsem teď byl překvapen, když jsem marně pátral po obouručákovi.

A u 50+ (v deblu) je to úplně jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt zajímavé, moje zkušenost je přesně opačná. A to jsem hrál vesměs s lidmi 40 +. Lidi často říkají, že by chtěli umět hrát jednoručák, ale že je to mnohem těžší a proto hrají s obouručákem. To je vlastně i můj případ. A je pravda, že všichni moji vrstevníci (když už hrají tenis), používají obouručák. Neznám ani jednoho s jednoruč.
Reagovat
janek_da
Ono jich polovina hraje hodně elegentní bh, i když míň učinnější. Aspoň na mě :D
A druhá polovina zase spíš slajsuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase nechtíc testuji inteligenci soupeřů. Mám lepší bekhend než forhend (který je tragický), což je dost atypické. Lidi mají tendenci hrát člověku do bekhendu. Já z toho těžím. Pak teprve poznávám, jestli si to ti lidi všimnou nebo ne a trochu o té hře přemýšlejí. Málokdy si toho všímají a furt mi to perou do bekhendu. :D
Reagovat
slacker
a proc si tedy na forhandove starne neobihas na BH?
Reagovat
smazaný uživatel
Obíhám, ale často na to není čas. Minimálně v hale ne.
Reagovat
smazaný uživatel
takže jsi obojetník, zajímavé :) já se ztotožňuji se sojkou, až na to že ten jednoručák nemám tak precizně vypilovaný :) obouruč BH neumím a neláká mě ho zkoušet, u mě to připomíná spíš baseballový odpal :D
Reagovat
janek_da
Hrát jenom na zadní lajnu +- okolo středu, tak taky hraju jenom jednoruč.
Miluji ale ty velké úhly díky topsinu, nebo loby. To je nádhera. Mi vlastně říkají i závodní hráči, kteří jsou o hodně lepší než já, že mám parádní bh. A to už od přípravy k úderu, až po protažení. I returny jsou lahůdka.
Naštěstí mám i forehand hodně dobrý, i když už ne tak špičkový jako bh. Takže řešením pro protihráče je :
* slajsovat, z toho se špatně dávají winnery
* dávat hodně na zadní lajnu
* čekat na UE, což je u mě hodně často, hlavně při přechodu na síť

Abych se ale jenom nechválil, tak mám tragickou hru nad hlavou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, veď ty si opísal Djokovica :)
Reagovat
janek_da
:-DDD

Až na ty UE a do hry nad hlavou počítám i sevis. Ale je fakt, že podle protihráčů mám vedle bh hodně dobrý pohyb, i když na to nevypadám.

Nene, bych řekl, že moje ideová škola je Big Cat.
Reagovat
smazaný uživatel
No s tebou by som si závodný zápas nedal..Skúsení hráči, ktorí aktívne hrávali si síce so mnou zahrajú, lopty vrátim aj do výmeny sa dostanem avšak vidím na nich, že to, či mi dajú 6:3 alebo 6:1 závisí skor od nich ako odomňa...Našťastie v rámci udržania dobrých vztahov to uhrajú na 2x 6:3 a spokojné sú obe strany..:

Ja by som BH najradšej vymazal, naopak voleje mi celkom idú, aj dropshoty...A pohybovo, mám dobrú tenisovú postavu, v podstate Rafovu výšku a váhu avsak na kurte som jak Karlovic..:)
Reagovat
janek_da
Tak to můžeš být klidný. Servis je prostě základ a ten mi nejde. Všechno si musím uhrát sám. Ve výměně si vytvořím tlak, už musím na síť a soupeři stačí dát lob. Dropšoty mi někdy jdou, někdy ne.

No, hlavně ten servis zlepšit. Mám ho dost jednotvárný a ještě k tomu nejistý. O nějakém kicku na 2.servisu si můžu nechat zdát.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraju! JEdnou za zápas dávám vítěznej jednoručák po lajně a mám splněno:)
Reagovat
spaniel
Mel jsem ho rad...
Reagovat
Cico93
ja tiež
veľmi šikovná ruka.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tohle nikdy nezapomenu :D

https://www.youtube.com/watch?v=oyxhHkOel2I
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, úžasné!!!
Reagovat
Vojtiik
jeden z nejzajimavejsich hracu na okruhu za posledni leta... skoda zpomaleni vetsiny hardu i wimblu, mohl dosahnout vetsich uspechu:)
Reagovat
a.magerova
Já se s ním totiž loučila už loni... to mi teď nabourává celou mou ideologii :-)))

http://www.tenisportal.cz/zpravy/4-den-na-us-open-ctyri-cesky-hraji-o-3-kolo-kvitova-se-stretne-s-cetkovskou-14921/
Reagovat
babolat.cz
mám rád všechny tenisty Francie,ale Michael patřil k mým nejoblíbenějším...skvělý na sítí, tenisový analytik,někdy nepříjemný svým stylem, ale borec!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist