Francouzi Tsonga i Simon jsou v Marrákeši bez ztráty setu ve čtvrtfinále

10. 4. 2019, 21:03
Aktuality 0
ATP MARRÁKEŠ - Francouzským tenistům se na prvním letošním turnaji na antuce daří. V marockém Marrákeši postoupili bez ztráty setu mezi osmičku nejlepších Jo-Wilfried Tsonga i Gilles Simon.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga zahajuje antukovou sezonu premiérou v marockém Marrákeši a zatím se mu na severu Afriky daří. Třiatřicetiletý Francouz si po Němci Stebem poradil ve dvou setech i s třetím nasazeným Kylem Edmundem

Tsonga zvítězil nad o deset let mladším Britem bez ztráty servisu 7-6 6-3, když čelil jedinému brejkbolu. Sám ve druhém setu využil dvě ze čtyř šancí na brejk. 

"Myslím, že tu předvádím solidní tenis. Na antuce hraju po dlouhé době a pořád si na povrch zvykám, ale cítím se na ní čím dál lépe," řekl Tsonga, který loni kvůli zranění kolena na antuce žádný turnaj nehrál. Naposledy se na ní - kromě Davis Cupu - představil před dvěma lety na Roland Garros.

O postup do semifinále si Tsonga, jenž v únoru triumfoval v hale v Montpellieru, zahraje s třiadvacetiletým Italem Lorenzem Sonegem, jenž v Maroku vyhrál včetně kvalifikace už osm setů v řadě.

Hladce postupuje také další Francouz Gilles Simon. Po snadné výhře nad Slovákem Jozefem Kovalíkem si dnes poradil dvakrát 6-2 s Argentincem Guidem Andreozzim a postupem do čtvrtfinále vyrovnal svůj loňský výsledek.

O postup mezi kvarteto nejlepších si turnajová čtyřka Simon zahraje s Japoncem Tarem Danielem.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 586.140 dolarů
středeční výsledky (10. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsonga (Fr.) - Edmund (3-Brit.) 7-6(6) 6-3
Simon (4-Fr.) - Andreozzi (Arg.) 6-2 6-2
Sonego (It.) - Haase (Niz.) 7-6(5) 6-3
Daniel (Jap.) - Menendez (Šp.) 6-2 1-6 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bopanna/Inglot (2-Indie/Brit.) - Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) 0-6 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist