Francouzka Ferrová si v Lausanne zahraje poprvé ve finále turnaje WTA

20. 7. 2019, 12:39
Aktuality 0
WTA LAUSANNE - Fiona Ferrová si i druhé semifinále na okruhu WTA zahrála na antuce ve švýcarsku, ale zatímco v dubnu v Luganu neuspěla, dnes v Lausanne porazila 6-1 6-4 Američanku Bernardu Peraovou a poprvé postoupila do finále. O titul si dvaadvacetiletá Francouzka zahraje s krajankou Alizé Cornetovou, jež obhajuje triumf z loňského Gstaadu.
Fiona Ferrová

Před letošní sezonou si Fiona Ferrová zahrála na okruhu WTA jediné čtvrtfinále. Letos však dokázala své maximum už podruhé překonat. Nejprve v dubnu v Luganu došla do semifinále a dnes v Lausanne - opět na antuce ve Švýcarsku - to dotáhla dokonce až do finále. 

Dvaadvacetiletá Francouzka přitom v žádném ze čtyř zápasů nebyla papírovou favoritkou. Přesto vyřadila Němku Monu Barthelovou, Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou, Australanku Samanthu Stosurovou a v dnešním semifinále si poradila i s Američankou Bernardou Peraovou, kterou porazila 6-1 6-4.

Ferrová v utkání nepřišla ani jednou o podání a využila 12 z 15 brejkbolů. Přesto v závěru měla problém utkání ukončit, neboť ve druhém setu za stavů 4-3 a 5-4 musela odvracet vždy po jednom brejkbolu.

Největším dosavadním úspěchem Ferrové je loňský titul z turnaje ITF s dotací 80.000 dolarů v Olomouci, kde se shodou okolností hraje tento týden. Turnaj na Hané ale letos ztratil na prestiži, neboť jeho dotace je nově jen 25.000 dolarů, a Francouzka tak dala před obhajobou přednost startu na nové akci WTA v Lausanne.

Tam se letos turnaj přesunul ze Gstaadu, kde loni triumfovala Alizé Cornetová. A ta nechybí ve finále ani letos v Lausanne, když si ve druhém semifinále poradila 6-3 6-4 s Němkou Tamarou Korpatschovou a ukončila dvanáct měsíců dlouhé čekání na finále. V něm je devětadvacetiletá Francouzka celkově potřinácté v kariéře a bojovat v něm bude o 7. titul.

Deblistka Voráčová si o titul nezahraje
Česká debliska Renata Voráčová se Švédkou Cornelií Listerovou v Lausanne na první společný titul na okruhu WTA nezaútočí. V semifinále podlehly 5-7 6-4 7-10 nejvýše nasazené australsko-čínské dvojici Monique Adamczaková a Xin-Yun Han.

• WTA INTERNATIONAL LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (20. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Cornetová (3-Fr.) - Korpatschová (Něm.) 6-3 6-4
Ferrová (Fr.) - Peraová (USA) 6-1 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Adamczaková/Xin-Yun Han (1-Austr./Čína) - Listerová/Voráčová (Švéd./ČR) 7-5 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist