Francouzka Garciaová je poprvé ve finále. Vyzve v něm 'prokletou' Jankovičovou

13. 4. 2014, 09:24
Aktuality 9
WTA BOGOTA - Caroline Garciaová si na antuce v Bogotě zahraje poprvé v kariéře ve finále turnaje WTA. Dvacetiletá Francouzka v boji o titul vyzve loňskou šampionku Jelenu Jankovičovou, proti které v předchozích dvou vzájemných zápasech neproměnila celkem pět mečbolů.
Caroline Garciaová

Před letošní sezonou se Caroline Garciaová dostala na okruhu WTA celkem jedenáctkrát do 2. kola, dál se jí ale projít nedařilo. Až letos začátkem března si zahrála semifinále v mexickém Acapulku a tento týden postoupila dokonce do svého premiérového finále.

Talentované dvacetileté Francouzce se daří na antuce v Bogotě. Po výhrách nad Molinerovou, Koviničovou a Oprandiovou si v sobotním semifinále poradila i s Vaniou Kingovou.  Proti šesté nasazené Američance si pomohla devíti esy a výborným závěrem. Ve druhé sadě sice prohrávala 2-4, zápas však ukončila ziskem čtyř gamů a sedmi fiftýnů v řadě, díky čemuž zvítězila 6-2 6-4.

"Dnes to byl těžký zápas. Ale po celou dobu jsem zůstávala agresivní a na konci jsem byla silná, ze své hry mám teď opravdu dobrý pocit," pochvalovala si Garciaová po postupu do prvního finále. "Vždy je vaším cílem dostávat se do finále a vyhrávat tituly, takže jsem teď velmi šťastná. Ale je mi jasné, že zítra mě čeká velmi obtížný zápas," uvedla mladá Francouzka.

To už totiž 74. tenistka světa Garciaová věděla, že si o titul zahraje s bývalou světovou jedničkou a aktuálně 9. hráčkou žebříčku WTA Jelenou Jankovičovou. Francouzská tenistka má proti hráčkám Top 10 bilanci 0-6, ovšem už v roce 2011 na French Open potrápila ve třech setech Marii Šarapovovou a minulý měsíc v Miami sebrala set Sereně Williamsové.

S Jankovičovou Garciaová prohrála oba vzájemné duely, nicméně pokaždé měla mečboly. V roce 2012 v Kaula Lumpuru zahodila tři příležitosti ukončit zápas, loni pak na antuce v Charlestonu nevyužila dva mečboly.

Jankovičová v Bogotě obhajuje loňský titul. Devětadvacetiletá Srbka na antuce v kolumbijské metropoli vyhrála všech devět utkání, letos cestou do finále neztratila ještě ani set. V semifinále porazila 6-1 7-5 Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou, které oplatila porážku z loňského Madridu.

První set Jankovičová vyhrála hladce za 24 minut a ve druhém vedla už 5-3. Scheepersové se ale podařilo utkání zdramatizovat. Vyrovnala na 5-5 a za stavu 5-6 vedla při svém podání 40-15. Sadu ale do tie-breaku nedotáhla, Jankovičová získala poslední čtyři hry zápasu a zaznamenala 550. výhru na profesionálním okruhu. Víckrát z aktivních hráček vyhrály pouze sestry Williamsovy (Venus 651krát, Serena 647krát).

"Bylo to náročné utkání, hlavně v závěru. Ona (Scheepersová) hrála čím dál lépe, ale já jsem se svým výkonem spokojená," hodnotila Jankovičová, jež si jako pátá hráčka v sezoně připsala 20. výhru.

"Zítra do toho dám všechno, budu muset hrát svůj nejlepší tenis, abych tu získala svůj druhý titul. Caroline je mladá a velmi talentovaná hráčka. Dvakrát jsme se spolu utkaly a vždy hrála úžasně," vzpomíná si Jankovičová na vzájemné souboje s Garciaovou.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (12. 04. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Scheepersová (JAR) 6-1 7-5
Garciaová (5-Fr.) - Kingová (6-USA) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Caroline Garcii budu ve finále fandit. Včera jsem se chvilku dívala na semifinále s King a hrála moc dobře. Útočila a moc se jí dařilo. Tak držím palce ve finále. Go Caroline go!!!
Reagovat
VlS
Jj, taky tak, mě se líbí jak hraje a nezapomenu, jak zatápěla Máše na RG, i když nakonec prohrála.
Reagovat
dadaft
Caroline Garcia má nejhezčí bříško na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím tu taky jeden překlep- v Kaula Lumpuru místo Kuala Lumpuru.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Podle mě chtěli napsat proti hráčkám top 10, ale zapomněli na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Má proti hráčkám bilanci 0-6
Trochu nechapu :D
Reagovat
LubosZabloudil
...proti hráčkám Top 10... díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnou byste taky mohl opravit v expres zpravach "Bratři Bryanovi získal už 97. titul" na ziskali :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist