Francouzky jsou blízko udržení, v Japonsku vedou 2-0

26. 4. 2008, 09:11
Aktuality 0
Před rokem francouzské fedcupové reprezentantky postoupily přes Japonky do semifinále. Letos s nimi po porážce od Číny musí hrát barážový zápas o udržení. Stejně jako s Čínou musely Francouzky na dlouhou cestu do Asie. Po prvním hracím dnu to však vypadá, že je zpáteční let bude zpříjemněn záchranou v elitní Světové skupině.
Amelie Mauresmová příjímýá gratulace po hladké výhře nad Japonkou Moritaovou

První bod pro Francii získala Amelie Mauresmová, když domácí Ayumi Moritaovou porazila hladce 6-0 6-2. Osmnáctiletá Japonka zápas soupeřce doslova darovala, když z 83 výměn jich 33 zakončila nevynucenou chybou.

Ani druhý duel mezi veteránkou Ai Sugijamaovou proti hostující Virginii Razzanové byl plný chyb, a to z bou stran. Nicméně do vedení 2-0 po prvním dnu poslala Francii Razzanová, jež vyhrála 6-1 7-5. Japonka nabídla 11 možností k prolomení servisu, soupeřka pěti využila.

Zítřejší den by měl zahájit duel týmových jedniček - Sugijamaové proti Mauresmové. Domácí kapitán Minoru Ueda však bude uvažovat o nasazení Aiky Nakamuraové nebo Riky Fujiwaraové. Ve francouzském týmu dojde k případné změně zřejmě až ve čtvrté dvouhrře, před kterou by už mohlo být o výsledku rozhodnuto. Na svou šanci čeká Alize Cornetová a Nathalie Dechyová - ta je nahlášena do závěrečné čtyřhry.

FED CUP: Světová skupina I - playoff o udržení:

Čína - Francie:
Moritaová (Jap) - Mauresmová (Fra) 0-6 2-6
Sugijamaová (Jap) - Razzanová (Fra) 1-6 5-7

Izrael - Česko:
Pchengová (Čín) - Kvitová (ČR) ... 13:00 hodin
Obzilerová (Izr) - Šafářová (ČR) ... 14:30 hodin

Argentina - Německo:
Dulková (Arg) - Lisicki (Něm) ... 15:30 hodin
Craverová (Arg) - M. Müllerová (Něm) ... 16:30 hodin

Itálie - Ukrajina:
Schiavoneová (Itá) - Korrycevová (Ukr) ... 14:00 hodin
Pennettaová (Itá) - A. Bondarenková (Ukr) ... 15:30 hodin

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist